Кратос Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 пре 2 часа, Poslednji Mohikanac рече Probacu samo ukratko. Prvo autoritet za pitanje vere za nas je Biblija i samo Biblija. Crkveni oci, odluke sabora i predanje se mere samo Biblijom. A vidiš upravo su crkveni oci odredili šta je Biblija i koje su knjige bogonadahnute.Biblija je knjiga koju je iznedrila Crkva,nije je Bog bacio s neba već formiranu. Agaton Vuzman, АлександраВ, "Tamo daleko" and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 пре 3 часа, Poslednji Mohikanac рече Nase ucenje je vezano za ono sto su naucavali Reformatori a posebno John Calvin. Најмрачнији тип у историји цивлизације. Куда је тај прошао, душа више не може да порасте. АлександраВ, Аурор and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Poslednji Mohikanac Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 пре 2 часа, Desiderius Erasmus рече Spurdžon je bio kalvinistički baptista, ako se ne varam? Njega su čak i pravoslavni prevodili u 19. veku. Ok, ali Biblija nije nastala sama od sebe. Postojala su mnoga jevanđelja i poslanice i apokalipse. I onda je Crkva prepoznavala šta jeste kanon Pisma, a šta nije. Zapravo, čim neko izgovori reč Biblija, on već time priznaje autoritet Crkve, jer je Crkva pisala, čuvala i kanonizovala Bibliju. Kalvinisticki ili Reformirani je jedno isto. Reformirani hriscani se drze Kalvinizma. Oprostite na gramatickim greskama jer mi Srpski jezik nije maternji. SOLI DEO GLORIA! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 пре 4 часа, Poslednji Mohikanac рече Samim time nije nam potrebno nikakvo svestenstvo jer su svi nanovorodjeni svestenstvo pred Bogom. Како објашњавате рукополагање првих презвитера од стране апостола, као и само апостолство ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 пре 17 часа, Poslednji Mohikanac рече Nisam ja posao! Ali nije mi zao! А шта вас је довело на форум? Како сте сазнали за ЖРУ? Да ли ви имате баптистички форум? "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Poslednji Mohikanac Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 пре 2 часа, Desiderius Erasmus рече Spurdžon je bio kalvinistički baptista, ako se ne varam? Njega su čak i pravoslavni prevodili u 19. veku. Ok, ali Biblija nije nastala sama od sebe. Postojala su mnoga jevanđelja i poslanice i apokalipse. I onda je Crkva prepoznavala šta jeste kanon Pisma, a šta nije. Zapravo, čim neko izgovori reč Biblija, on već time priznaje autoritet Crkve, jer je Crkva pisala, čuvala i kanonizovala Bibliju. Kada je to Crkva kanonizovala i prepoznala sta je kanon Biblije? Da li u 15 veku na Trindentskom komcilu? Koliko ja znam vi ne priznajete taj koncil. Citaj malo rane crkvene oce pa ces videti kako oni citiraju Bibliju kada dokazuju ono sto veruju. Амин! Oprostite na gramatickim greskama jer mi Srpski jezik nije maternji. SOLI DEO GLORIA! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Poslednji Mohikanac Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 пре 2 часа, Desiderius Erasmus рече Najveći problem kod TULIP-a je druga tačka: unconditional election. Jer ispada da Bog paušalno bira koga hoće, a koga neće da spase, što je prilično neuskladivo sa Bogom "koji želi da se svi ljudi spasu". To ti je najbolje dokazana tacka verovanja u Bibliji. Citaj Rim. 9; Ef 1; Rim,829,30. пре 2 часа, Кратос рече A vidiš upravo su crkveni oci odredili šta je Biblija i koje su knjige bogonadahnute.Biblija je knjiga koju je iznedrila Crkva,nije je Bog bacio s neba već formiranu. Koji crkveni oci i kada? Interesantno je da su svi rani crkveni oci koristili bas Bibliju kao merilo vere ne predanje ili tome slicno. пре 41 минута, Juanito рече Најмрачнији тип у историји цивлизације. Куда је тај прошао, душа више не може да порасте. To je tvoja procena. zato sto nepoznajes stvari. Oprostite na gramatickim greskama jer mi Srpski jezik nije maternji. SOLI DEO GLORIA! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Poslednji Mohikanac Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 пре 8 минута, АлександраВ рече А шта вас је довело на форум? Како сте сазнали за ЖРУ? Да ли ви имате баптистички форум? Pa kao sto rekoh jos kada sam se predstavio drugar moj, inace pravoslavac, mi je preporucio forum da bih mogao da dobijem odogovore na pitanja koja me interesuju. Baptisticki forum postoji na facebook i to ne samo jedan nego vise. Na zalost vidim da necu dobiti odgovor na ono sto me zanima! Oprostite na gramatickim greskama jer mi Srpski jezik nije maternji. SOLI DEO GLORIA! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 Управо сада, Poslednji Mohikanac рече Pa kao sto rekoh jos kada sam se predstavio drugar moj, inace pravoslavac, mi je preporucio forum da bih mogao da dobijem odogovore na pitanja koja me interesuju. Baptisticki forum postoji na facebook i to ne samo jedan nego vise. Na zalost vidim da necu dobiti odgovor na ono sto me zanima! Све је то у реду, али зашто се правиш да си Енглез? Је л' то нека фора са баптизмом да, кад се крстиш код њих, постајеш Енглез, као што крштењем у православној цркви постајеш Србин, Грк, Рус...? АлександраВ, Goku and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Poslednji Mohikanac Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 пре 4 минута, Desiderius Erasmus рече Ma, kakvi u 15. veku. Krajem 4. veka, na Saborima u Hipu i Kartagini. A, pre toga, prvi put nailazimo na spisak od 27 novozavetnih knjiga kod Atanasija Aleksandrijskog u Uskršnjoj poslanici (mislim da je u pitanju 367. godina). Postoji i muratorijev kanon, ali kao sto ces videti nijedan od tih kanona se ne podudara a da ne kazem da se ne podudara sa onim sto Rimokatolici tvrde da je Biblija. Oprostite na gramatickim greskama jer mi Srpski jezik nije maternji. SOLI DEO GLORIA! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Poslednji Mohikanac Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 Управо сада, Juanito рече Све је то у реду, али зашто се правиш да си Енглез? Је л' то нека фора са баптизмом да, кад се крстиш код њих, постајеш Енглез, као што крштењем у православној цркви постајеш Србин, Грк, Рус...? Oprostite na gramatickim greskama jer mi Srpski jezik nije maternji. SOLI DEO GLORIA! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 пре 9 минута, Poslednji Mohikanac рече Baptisticki forum postoji na facebook То није форум пре 11 минута, Poslednji Mohikanac рече Na zalost vidim da necu dobiti odgovor na ono sto me zanima! То се никада не зна, како каже наш народ - стрпљен спашен. "Tamo daleko" and Poslednji Mohikanac је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Poslednji Mohikanac Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече Kako ne podudara? Ti koristiš upravo taj Novi Zavet koji je kanonizovan krajem 4. veka. A što se tiče Starog Zaveta, protestanti prihvataju uži, jamnijski, a ne LXX, premda je Biblija ranih hrišćana bila upravo LXX. Procitaj malo odluke tog koncila pa ces videti da nije tako. Neznam da li ti je poznato ali na istoku Otkrivenje a na zapadu Jevrejima poslanica nisu bili prihvatani cak do 7 veka kao kanonski spisi. Hriscani su upotrebljavali Septuagintu ali su koristili samo knjige Jevrjeskog kanona. U Jamnija najverovatnije nije bilo nista no sve je to za mnogo duze i detaljije rasprave. Zapazi da u NZ nemas citata ni jedne knjige van Jevrejskog kanona. Pogledaj kako Isus ogranicava kanon:Matt 23:35 Da dodje na vas sva krv pravedna što je prolivena na zemlji od krvi Avelja pravednog do krvi Zarije sina Varahijinog, koga ubiste medju crkvom i oltarom. Oprostite na gramatickim greskama jer mi Srpski jezik nije maternji. SOLI DEO GLORIA! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 пре 15 минута, Poslednji Mohikanac рече mi je preporucio forum Добро, док чекате одговоре ја бих вам препоручила ову тему Сигурна сам да имате јако пуно фотографија из свих тих предивних земаља у којима сте живели, било би лепо да их поделите са нама, ми смо на тај начин са нашим драгим форумашима који путују на лепа места или живе у иностранству имали прилику да обиђемо свет. Па изволите. Goku and Poslednji Mohikanac је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Poslednji Mohikanac Написано Јун 29, 2017 Пријави Подели Написано Јун 29, 2017 пре 2 минута, АлександраВ рече Добро, док чекате одговоре ја бих вам препоручила ову тему Сигурна сам да имате јако пуно фотографија из свих тих предивних земаља у којима сте живели, било би лепо да их поделите са нама, ми смо на тај начин са нашим драгим форумашима који путују на лепа места или живе у иностранству имали прилику да обиђемо свет. Па изволите. My lady I will be honored to except your invitation! Goku је реаговао/ла на ово 1 Oprostite na gramatickim greskama jer mi Srpski jezik nije maternji. SOLI DEO GLORIA! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука