Mилена КШ Написано Септембар 28, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2016 Kad malo razmislim (mislim jos razmisljam sta da napisem na ovu temu) primetila sam da se na nekim mestima ovde jako ceni iskrenost i postenje bez obzira na sve... Juanito, Grizzly Adams and Јанко је реаговао/ла на ово 3 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Септембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2016 I da - voda se kupuje jer cesmusa je zagadjena teskim metalima a i samo zemljiste je veoma kiselo tako da tesko sta uspeva od povrca...nekim cudom ovde su se u dvoristu odrzala 2 dudova drveta tako da kad im je sezona bude milina БанеЛ and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2016 4 hours ago, Mилена Трифковић рече I da - voda se kupuje jer cesmusa je zagadjena teskim metalima a i samo zemljiste je veoma kiselo tako da tesko sta uspeva od povrca... А куповна вода је иначе углавном пречишћена чесмовача, за разлику од Европе у којој је увек изворска. Mилена КШ, БанеЛ and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2016 Odavde je moj pradjeda rodom sa Kijovska na južnoj Moravi: Moravské Toskánsko / Moravian Tuscany Na fojtove luce A ovdje se nalazi predak mog jednog prijatelja inače Srbina katolika na jednoj fresci u katoličkoj crkvi iz 12 vijeka, u staroj romaničkoj rotundi iz u Znojmu iz 11 vijeka, više o tome imate napisano ovdje na ovoj temi o ktitorima: Ко све може бити ктитор Цркве и осликан на фрескама? Jižní vítr 2013 Znojmo Mikulov Pálava Kaj ty jeděš, můj Janičku A ovako izgledaju hospode, kafane na Moravi, u pozadini možete čuti kako izgleda tipična moravska "kafanska pjesma": Moravian Wallachia Paradoksologija, АлександраВ, -Владимир- and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2016 Na fojtove luce Ta narodna moravska pjesma je poslužla češkom kompozitoru Bedřichu Smetani kao inspiracija pri komponovanju Vltave. Symphonic poem Vltava composed by the Czech composer Bedřich Smetana. was inspired by this Moravian folk song (Na fojtove luce). In the background are the images of nature in Kyjov area - Czech/Moravian region. Kyjov spell as Kiyov. Vltava Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2016 8 hours ago, Juan рече А куповна вода је иначе углавном пречишћена чесмовача, за разлику од Европе у којој је увек изворска. Има неких које су изворске, само се треба потрудити да се нађе... Juanito, Mилена КШ, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2016 6 minutes ago, Grizzly Adams рече Има неких које су изворске, само се треба потрудити да се нађе... Зато сам и написао ”углавном”. Фиџи сам пио и баш је лепог укуса. Има и пар других. Има и Евиан, снобовска вода... АлександраВ and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Септембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2016 Lepog je ukusa Fiji... Uglavnom uzimamo Dasani ili one iz WinCo ili Fry's kao njihove znate na sta mislim Juanito, Grizzly Adams and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Новембар 13, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2016 Пошто је православље забрањено, у Пекингу постоји само један храм у коме служи Литургија. Он се налази у комплексу руске амбасаде и за улазак је потребан пасош. Кинеским грађанима је забрањен улаз и то контролишу војници који се налазе испред амбасаде. Литургија се служи на руском и нешто мало на енглеском. Од странаца најзапеженији су Срби и Американци. Мада готово свако има интересантну причу о томе како је постао православац. Од Монголаца, преко Филипинаца до Американаца. И то су махом постали православци у Пекингу. Унутар цркве налазе се иконе светог Саве, Василија острошког и светог Аресенија, а у просторији за послужење налази се слика манастира Острог и Белог Анђела. Након завршене Литургије и веома лепог послужења почиње "православна школа". Један део је за оне који говоре Руски, а други за оне који говоре енглески. Након тога одлази се у оближњи кафић где нас чекају православни Кинези. То су углавном две или три особе. Они иначе, за Божић и Васкрс одлазе на сужбу у Шангај или Хонг Конг зато што тамо није забрањено. Данас је након Литургије и веома лепог увода руског свештеника једна Рускиња, која иначе говори течно српски, одржала презентацију о Косову и Метохији. Наиме, прошлог месеца је провела тамо недељу дана и са свима поделила веома лепе слике и информације за које готово нико од странаца није знао. Људи су се заинтересовали за Косово и Метохију и целокупно српско православно наслеђе тако да ћу ја следећи пут направити једну презентацију на ту тему. Dijasporka, RYLAH, ivanaika and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Новембар 13, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2016 Православни храм у Пекингу Рапсоди, Лапис Лазули, Јанко and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Новембар 13, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2016 Пошто сам за прошли Васкрс био ближи Јапану него Пекингу, а имам и веома доброг пријатеља Јапанца отишао сам у Јапан да после готово две године без Литургије прославим тај велики празник. Однесо сам им икону светог Саве на поклон и срео сам једног Србина управо због те исте иконе. Нико други од Срба није доша, а у цркви се налази икона светог Јустина Поповића и кандило испред ње коју је он једном приликом донео. Иначе, епископ Данило воли да чита светог Јустина, а особље из цркве је захтевало је да икону коју сам донео уручим лично њему. Тако сам и урадио. Литургија се служи на јапанском и енглеском и имају чак и хор. Токијо, Васкрс 2016 Данче*, Јанко, Mилена КШ and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Март 8, 2017 Пријави Подели Написано Март 8, 2017 http://www.portalnovosti.com/bilten-snv-a-diskriminacija-srba-porasla-za-57-posto?alphabet=mixed Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 On 8/7/2013 at 9:41, Grizzly Adams рече Њу Јорк је занимљив да се види, али није за живот. Прођоше године, а живот има баш добар смисао за хумор... Елем, мада доста путујем и обилазим разна места, од прошле године сам ето управо у Њу Јорку. Прво што треба да се зна - има држава Њу Јорк и Град Њу Јорк (New York City - скраћено NYC). Држава Њу Јорк је углавном рурална, са малим градићима горе од Нијагаре и Бафала па све до NYC, има ту језера, мањих планина са скијалиштима и сл. Прошо сам је уздуж и попреко и доста ме подсећа на Србију по вегетацији, природи и сл. Они то зову "Upstate New York" (горња држава...?) и разликује се потпуно од великог града. Град Њу Јорк је како кажу "центар света". Тешко га је описати. То је у ствари скуп десетина малих "градића" од којих сваки има свој стил и становнике. Само на Менхетну има десетак таквих малих целина. Постоји "Мала Италија" у којој се осећаш као да си заиста закорачио у Италију, са ресторанима, кафићима чији власници баш имају онај нагласак и одећу као из мафијашких филмова, а само преко улице је кинески део са уличним тезгама и азијским воћем које никад нисам видео и не знам како се једе, све радње имају натписе на кинеском језику итд. Мало западно одатле је СоХо, фенси део у коме има доста ексклузивних продавница, живе разни уметници и сл. Па Гринвич Вилиџ у коме има доста барова са живом музиком, џез клубова, оних "станд ап" комичара и сл. Источно, преко реке је Бруклин који опет има више различитих делова, има своју кинеску четврт, као и фенси делове попут Вилијамсбурга или Керол Гарденс. Живи се углавном у "townhouses", то су оне куће "залепљене" једна за другу које излазе директно на улицу: А коштају 5-10 пута више него оне комфорне, велике куће са прелепим двориштима из неког предграђа на "средњем западу". Управо овако конфузно као ово што сам написао изгледа Њу Јорк... Има вероватно још пуно да се пише, ето само за почетак. Јелена011, Пг, Juanito and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 пре 40 минута, Grizzly Adams рече А коштају 5-10 пута више него оне комфорне, велике куће са прелепим двориштима из неког предграђа на "средњем западу". Пре него што наставим и препустим га забораву ево, поново, пар сличица из мог бившег комшилука који не могу да прежалим: Срце да те заболи кад ово оставиш... Село моје лепше од Париза... Justin Waters, Милан Ракић, obi-wan and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 11, 2017 Пријави Подели Написано Мај 11, 2017 пре 10 минута, Grizzly Adams рече Пре него што наставим и препустим га забораву ево, поново, пар сличица из мог бившег комшилука који не могу да прежалим: Срце да те заболи кад ово оставиш... Село моје лепше од Париза... Твој стари комшилук је прелеп. За неки одмор од око две недеље. Више од тога досади, брате, као и остала слична "жива" места. obi-wan, Paradoksologija, Икар Губелкијан and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука