Jump to content

Препоручена порука

То је више тест увежбаности да се размишља на одређени начин, као за видео игрицу. Што рече Дарко интелигенција не може да се измери, а Менса је удружење паћеника.

Енивеј... :)

Vas IQ bi mogao biti oko: 171 po Cattellovoj skali (sd24)

hsimpsonbrain_cs_0520.jpg

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 133
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 9. 2. 2012. at 15:25, ZvonkoM рече

То је више тест увежбаности да се размишља на одређени начин, као за видео игрицу. Што рече Дарко интелигенција не може да се измери, а Менса је удружење паћеника.

Енивеј... :)

Vas IQ bi mogao biti oko: 171 po Cattellovoj skali (sd24)

hsimpsonbrain_cs_0520.jpg

Mensa? Uuu, itekako.

Ja sam imao 168.

Dakle imam kredibilitet da kazem da je psihometrija glupost.

Imas i ti.

Подели на овим сајтовима

Драги пријатељи, морам вам рећи да на Интеренету не постоји Менсин тест за мерење интелигенције!

Ово ми је рекао Урош Петровић, председник Менсе Србије у Београду.

Ниједан од ових тестова није валидан и ниједног није поставила Менса!

Он је позвао све заинтересоване да слободно дођу у просторије Менсе и ураде тест ако желе.

Што се тиче мерења интелигенције он је рекао да може да се измери једино техничка односно логичка интелигенција. Вербална,социјална и емоционална не могу. Посебно је нагласио да је најважније имати добру емоционалну и социјалну интелигенцију која је основ за добар и квалитетан живот. Другим речима оно што добијете у детињству од родитеља је важније за живот од тога како ћете радити математику, физику,хемију итд. Битно је да сте срећни и задовољни у животу.

Оно што је мени било занимљиво јесте да према његовим речима мождане вијуге се код деце развијају највише оним активностима које им родитељи бране. Скакање, верање по дрвећу, трчање, обртање, окретање око своје осе :) итд затим вежбице за меморију -комбинације броја и слова на регистрацијама на пример повезивати са моделом аутомобила или само их учити различитим моделима аутомобила тако што ће после извесног времена они сами моћи да их препознају. Вежбице типа,укрштене речи, разне мозгалице, причање приче са истим јунацима на различите начине су веома корисне али је , каже, најбоље одређене вербалне појмове повезивати са бројевима и тако их памтити. Треба користити обе стране мозга и леву и десну како би се активирале све мождане вијуге. Оно што је битно је да науче да се играју напољу јер се мозак храни ваздухом, и да се сналазе у природи. Треба у сваком случају ширити видике.

Он је иначе човек са четвртим најбољим резултатом теста интелигенције на свету, човек са богатом биографијом, писац за децу са бројним наградама и оснивач Менсиног светског фото купа.

Ето, то је укратко.Надам се да сте ме разумели.

t4431

Подели на овим сајтовима

Tako je пантера. Најважнија је социјална и емоц.интелигенција. Хвала ти што си ово са нама подијелио.Мада, занимљиво је било урадити тест. Уз гледање телке и деконцентрисаност, 111. :)

Православна цркво наша драга, надо свију нас,

у теби је Црногорац нашао свој спас!

Подели на овим сајтовима

,,Vas IQ bi mogao biti oko: 144 po Cattellovoj skali (sd24)"

Слажем се са Пантером.

Не знам колико је меродаван овај тест, јер се способност за решавање оваквих задатака стиче углавном кроз математику, типа треба да препознаш степене двојке, фибоначијев низ, ротације геом. тела и сл.

Нпр. људима из племена која још лове да би преживела, ове слике не би значиле буквално ништа, али зато они умеју да распознају трагове животиња! Ај ти кажи која је животиња у питању само по отиску ноге или канџе.

Подели на овим сајтовима

On 9. 2. 2012. at 17:23, DarkoV рече

Mensa? Uuu, itekako.

Ja sam imao 168.

Dakle imam kredibilitet da kazem da je psihometrija glupost.

Imas i ti.

Слажем се, и ја сам против психометрије.

Него, тврдиш да имаш кредибилитет да кажеш да је психометрија глупост, а тај кредибилитет правдаш управо психометријским податком (IQ-ом)!

:) :) :)

Подели на овим сајтовима

On 9. 2. 2012. at 19:17, ajvanho8 рече

,,Vas IQ bi mogao biti oko: 144 po Cattellovoj skali (sd24)"

Слажем се са Пантером.

Не знам колико је меродаван овај тест, јер се способност за решавање оваквих задатака стиче углавном кроз математику, типа треба да препознаш степене двојке, фибоначијев низ, ротације геом. тела и сл.

Нпр. људима из племена која још лове да би преживела, ове слике не би значиле буквално ништа, али зато они умеју да распознају трагове животиња! Ај ти кажи која је животиња у питању само по отиску ноге или канџе.

Зато и кажу да постоје различите врсте интелигенције. Сећам се да су у једном тексту, који је говорио о томе, навели пример неког веома успешног пословног човека (не сећам се имена) несумњиве интелигенције, који би тешко преживео када би се неким стицајем околности нашао на пустом острву, у некој дивљини.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

On 9. 2. 2012. at 19:24, ajvanho8 рече

Слажем се, и ја сам против психометрије.

Него, тврдиш да имаш кредибилитет да кажеш да је психометрија глупост, а тај кредибилитет правдаш управо психометријским податком (IQ-ом)!

:) :) :)

Pa sad nema mogućnosti za diskvalifikaciju tipa - ti kažeš da su iq testovi glupost zato što ti ne možeš to da uradiš baš super

Подели на овим сајтовима

On 9. 2. 2012. at 19:28, lidija рече

Зато и кажу да постоје различите врсте интелигенције.

Ja mislim da nije ni stvar toga.

Treba ti u suštini minimum logike/logičke inteligencije ako znaš šta posmatraš.

Da nazovemo to istreniranost percepcije, ušemljenost.

I Marilyn vos Savant (ona drži Ginisov rekord) je rekla da je apsurdno.

Po mom mišljenju, nivo IQa je nivo smisla za humor!

Подели на овим сајтовима

On 9. 2. 2012. at 19:44, DarkoV рече

Ja mislim da nije ni stvar toga.

Treba ti u suštini minimum logike/logičke inteligencije ako znaš šta posmatraš.

Da nazovemo to istreniranost percepcije, ušemljenost.

I Marilyn vos Savant (ona drži Ginisov rekord) je rekla da je apsurdno.

Па и не баш, ипак постоје природне предиспозиције са којима се човек роди.

Подели на овим сајтовима

То са IQ-ом има смисла само при тестирању за рецимо неки одређени посао, значи при неким стручним проценама када се процењује нека одређена способност кандидата.

Изван тога, поприлично је безвезе, доводи до тога да се људи упоређују. А заправо, сви ми имамо неке дарове и потребни смо једни другима. Нико није самодовољан, већ се наши дарови допуњују и ослањају један на други.

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
  • Креирај ново...