Jump to content

Ljudski život - kada on počinje?

Оцени ову тему

55 члановâ је гласало

1. 1. Ljudski život - kada on počinje?

• Sa začećem.
      41
    • Onda kada organizam ima vlastiti nervni sistem kao i krvotok.
      5
    • Sa rođenjem.
      3
    • Tri dana nakon oplodnje.
      2
    • Kada djeca postanu samostalna i pas im ugine.
      1
    • Baš me briga.
      3
    • Koitusom.
      0

Препоручена порука

Да имаш могућност утицаја на мајку, која те носи у стомаку у првих 12 недеља, да ли би јој саветовао да те абортира?

јао, које пецање на патетику ...

питај га то кад је у бедаку, има да те испали ко ништа :D

Подели на овим сајтовима

А на твоје хипотетичко питање, се може одговорити сличним хипотетичким питањем:

Да имаш могућност утицаја на мајку, која те носи у стомаку у првих 12 недеља, да ли би јој саветовао да те абортира?

Tada ne bi bila granica gdje već jeste. :) Nego, moj primjer dočarava ono što već jeste: različito ipak vrijednujemo određene stadije.

Подели на овим сајтовима

Lol, pa i zena ucestvuje jednom celijom. A dete ima pola DNK od oca, pola od majke.

Оно што је моја поента јесте да се отац не одриче и не посвећује у потпуности девет месеци свог живота развују тога. Тога што буквално не може да опстане без те мајке у тренуцима док може да се извши абортус.

Мајка има пуно право да тражи да извади тај плод из себе ако не жели да га породи. А отац може да тражи када буде постојала технологија да га у лабораторији развије ако оће. Ил ида га пренесе у другу мајку или шта већ буде било могуће можѕда некад.

Дотле, жена је та која треба и има за право да одлучи да ли хоће да абортира или не. Отац не треба ништа да се пита (законски).

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Inace na jednom drugom forumu jedna udata zena je rekla da nece dete i da zatrudni otisla bi i abortirala bi bez obzira sta muz kaze i oce jer je to njeno telo i njeno pravo..isto,nikako fer.

Ајде да ти објасним. Ја тражим од тебе да жртвујеш свој живот и своје време да би ти добио нешто што мени савршено не треба? Ваљда је задња одлука да ли хоћу да посветим своје време томе или нећу на МЕНИ а не на теби? и што најгоре не посвећује жена само време него КОМПЛЕТНО ТЕЛО.

Подели на овим сајтовима

Na kraju krajeva,kakve to veze ima?

Zena mora da nosti to dete jer je ona po prirodi tako oblikovana i ne,zadnja odluka ne moze da bude na zeni jer se to ne tice samo zene.

Nadovezacu se na poruku gore kada si rekao da otac moze da trazi taj plod kada bude postojala tehnologija za tako nesto,mozemo i obrnuti,sto zena ne bi mogla da abortira samo kada se bude razvila tehnologija da moze da oplodi samu sebe i ta je to "njeno telo" pa da radi sa tim sta god hoce i tako niko drugi nece biti ostecen.

Presao si preko ono ga sto sam rekao,to nije njeno telo,to u njenom telu je delom i moje,jer smo zajedno dosli do toga.

primer zene u braku,zasto bi bilo uredu da zena u braku,u instituciji poverenja,deljenja i tako dalje,odlucuje sama nesto tako vazno koje se tice i njenog muza....on onda ko da joj nije muz.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1330179032' post='591418]

јао, каквом се демагогијом бавите ..

ајде да објасним ко деци:

не настаје живот из ничега, већ из живота.

живот већ постоји у спермићу и јајашцу, па нису мртви!

само се уједињује и постаје човек.

и то онај најупорнији, а не са најбољим генетским наслеђем.

и то је тај човек који се развија, није то магични штапић па ће ћири-бу-ћири-ба и пуф! - беба.

у идеалном случају, бити човек је завољен још пре зачећа, бити зачет у заносу, развијати се у мајчином стомаку, родити се, бити беба, бити дете, бити клиња, бити адолесцент, бити одрастао, бити старац и бити мртав.

аман.

баш ме брига за етику, медицину и остале папазјаније око тога.

сви знамо зашто се и како дефинишу ствари и због чега, нисмо деца.

једино ако желите да имате дечје умове и да оправдавате којешта, ал то је ваш проблем.

одрастите и преузмите одговорност и живите с њом.

толико од мене.

Da li ovo znaci da je Hrist pravio razliku izmedju semena (http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%BC%D0%B5) (embrionalne faze razvoja biljke) i razvijenog stadijuma biljke ?(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/01/Triticum_aestivum_-_K%C3%B6hler%E2%80%93s_Medizinal-Pflanzen-274.jpg):

37. I što siješ, ne siješ tijelo koje će nastati, nego golo zrno, bilo pšenično ili neko drugo.

(http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/NoviZavet/Lat_NoviZavet07.htm)

ili nije pravio razliku On (znao je da nema razlike izmedju embriona i potpuno razvijenog organizma), nego ljudi (koji sve do 17. veka nisu umeli da objasne razmnozavanje), ali im je ipak ispricao ovakvu pricicu jer ga je mrzelo da im objasnjava kako to sve funkcionise (jer to ionako nije potrebno za spasenje, nego vera u njegovu pricicu)?

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Killing babies no different from abortion, experts say

Parents should be allowed to have their newborn babies killed because they are “morally irrelevant” and ending their lives is no different to abortion, a group of medical ethicists linked to Oxford University has argued.

http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9113394/Killing-babies-no-different-from-abortion-experts-say.html

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

nisam ovo bas dobro razumela ,jel mozes da mi pojasnis ili da stavis sliku :)

Izgleda slično kao ova koju si ti postavila! ;)

Дан 2:4-ћелија ембриона са добром симетријом

4cellucinda-thumb.jpg

Nisi dosljedan logici. :)

Već sam naveo da trenutak začeća je mit, jer je u stvari to period od oko 48h. U početku se samo dvije ćelijske jezgre spoje (spermić i jajna ćelija) u jednu. Nakon toga počinje dioba te ćelije: Iz jedne nastanu dvije, iz dvije četiri, iz četiri osam itd. Do stadijuma od osam ćelija, sve ćelije zasebno sadrže jedinstvenu sposobnost: totipotenciju.

To znači: Svaka ćelija se može razviti u jednu jedinku (jedan individuum). Dakle, teoretski bi se moglo razviti iz jedne oplodnje najmanje osam kasnijih individua (opet teoretski kod svake bi nanovo mogla se činiti dioba). No, tek nakon petog dana oplodnje, dolaze signalni molekuli na scenu. Oni "naređuju" ćelijama šta će postati, tako da one čine formu koje će kasnije da se razvijaju u organe i tkiva.

I znaš odgovor i zbunjuješ neupućene, a i sebe samog. Dakle, mnogo je ljudi na svetu da ne bi mogao naći primer za tih osam jedinki, je l da? Naravno, sve je moguće, ali se ne dešava tako. Te ćelije se razlikuju po onome što će graditi-od jedne skupine nastaju oči, od druge koža, itd.

Ah, to je dakle snimak bebe koju Nestrpljiva posjeduje. Jasno se vide ruke, noge, srce, bubreg, nervni sistem, krvotok -> definitivno čovjek. :)

Ne vređaj mi dete! Slika koju ja posedujem nisi ni ti, ni bilo koji drugi čovek, embrion, 4-ćelijski organizam....već početak stvaranja mog deteta - njegova prva slika!

U kući koja gori, imamo dvije sobe. U jednoj sobi jedna beba, u drugij sobi hladnjak sa 1.000 oplođenih jajnih ćelija. Imamo mogućnost da spasimo sadržaj samo jedne sobe. Kod teista kao i ateista nema dileme šta da se spasi: svi će izabrati da spase bebu, a ne oplođene jajne ćelije iliti, kako sami tvrde, 1.000 života čovjeka.

Niko, dakle niti teisti niti ateisti, neće imati noćne more što nisu spasili oplođene jajne ćelije. U slučaju, da je doista čovjek već kod začeća, teisti bi trebali da spase hladnjak sa 1.000 oplođenih jajnih ćelija, a ne bebu.

Filosofi kažu da ako nisi video baš sve ribe na ovom svetu, ne smeš tvrditi da sve ribe dišu na škrge. Kako ti smelo odgovaraš u ime čitavog čovečanstva!

Tvoj stav dele ovi koji veruju u potencijalni život....meni je to smešno!

Nego sta je? Ne moze da prezivi samostalno, sama egzistencija fetusa zavisi od domacina. Hrani se i prezivljava i razvija zahvaljujuci ORGANIZMU druge, SAMOSTALNE jedinke.

Ne mislim parazit kao nesto lose, nemoj pogresno da me shvatis, vec u bioloskom kontekstu.

Tako i invalidi, ne mogu ništa sami, pa ni da jedu što im drugi zarade, skuvaju i prinesu. Nisam znala da su oni paraziti u biološkom kontekstu.

Sasvim suprotno, ova tema moze biti komplikovana samo za nekoga ko nije upucen u osnove medicine, biologije, genetike...

Ne bih da vredjam, ali vernici (ma koji) su poznati po ogranicenosti i iskljucivosti. Koga briga za nauku, nju je satana/sotona izmislio...

Uh, odakle krenuti.. Ja upućena u osnove medicine, biologije i genetike...pa i više od toga. Tek, onoliko da "sad znam da ništa ne znam"! Naučnici se svaki dan sve više oduševljavaju novim naučnim dostignućima (i ja sa njima, naravno). S vremena na vreme nekim saznanjem pobiju i neku versku "dogmu", pa za nekoliko godina/decenija ili vekova opovrgnu sopstvene floskule.

Ovo o sotoni kao izumitelju nauke prvi put čujem, a pričah sa mnogim vernicima!

А господо која дајете одговор да живот дете почиње зачећем мени је импресивно како може да изјавите да је 20 ћелија дете.....

Pa znaš šta. Iskreno, ja bi najviše volela da preskočimo tih 20 ćelija i da mi neko na poštansku adresu uruči dete, po mogućnosti prelepo, zdravo, plavih očiju i jaaaako pametno! Ovako moja jedna i muževljeva jedna se spojile i počele nepovratno da rastu. Mislila sam, ko zna u šta će da izrastu. Možda u drvo ili cvet ili stolicu....kad ono dete!

Када извадиш нешто што не може да преживи ван мајке онда си абортирао трудноћу

Onda si ubio svoje dete u onoj fazi razvoja kada ti je bilo lakše da to uradiš! Čuli ste za kontracepciju?
када си извадио нешто што може да преживи онда си породио особу и добио си нов живот.
Draga moja/dragi moj, to se ne vadi već secka! Ja bi svim mamama dala da sahrane te raskomadane udove, sa sve snimkom trzaja fetusa dok ga režu. I tom prilikom im čestitala abortiranje trudnoće.....užas

Оно што је моја поента јесте да се отац не одриче и не посвећује у потпуности девет месеци свог живота развују тога. Тога што буквално не може да опстане без те мајке у тренуцима док може да се извши абортус.

Мајка има пуно право да тражи да извади тај плод из себе ако не жели да га породи. А отац може да тражи када буде постојала технологија да га у лабораторији развије ако оће. Ил ида га пренесе у другу мајку или шта већ буде било могуће можѕда некад.

Дотле, жена је та која треба и има за право да одлучи да ли хоће да абортира или не. Отац не треба ништа да се пита (законски).

Sreća pa će nas mašine uskoro zameniti! Do tada, probajte sa kontracepcijom-tada ubijate samo svoje jajne ćelije!

Подели на овим сајтовима

Чисто да занете да сам гласао за "са рођењем", али нисам видио "са зачаћем", тако да и мој глас иде "са зачећем".

To mozes i sam da popravis - ides na "delete my vote" pa glasas ponovo, od nule...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ево шта кажу два еминентна познаваоца Хришћанске вере:

Отац Јоил о абортусу

Мирољуб Петровић (http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&rowstart=21920):

moses02%5B21%5D.jpg

Super Administrator

Odgovori: 10911

Pristupio/la: 16.01.08

"Zabrinuta žena je otišla kod ginekologa i pitala ga:- “Doktore, imam ozbiljan problem, i očajno mi treba tvoja pomoć! Imam bebu koja nije još napunila godinu dana, a ja sam opet trudna! Ne želim da imam djecu tako blizu jedno drugoga!“

Doktor je rekao:- “Dobro i šta želiš od mene sada?“

- „Želim da izvrišite abortus, da okončam ovu trudnoću i računam na vas da ćete mi pomoći!

“Doktor se zamislio, i nakon poduže šutnje je rekao ženi:- „Ja imam jedno bolje rešenje za tvoj problem. Manje je opasno za tebe.“

Ona se nasmješila misleći da će doktor izvršiti abortus. On je nastavio:- “Vidiš, kako bi ti olakšali pa da nemaš dvije male bebe u isto vrijeme o kojima ćeš voditi brigu, hajde da ubijemo ovu bebu koju držiš u rukama! Na ovaj način, čak sebi možeš priuštiti malo odmora dok se ova druga beba rodi. Ako si već naumila da ubiješ jedno dijete, nije ni bitno koje. Ali na ovaj način, neće biti nikakvog rizika za tebe i tvoje zdravlje.“

Žena je počela da vrišti:- „Ne doktore!!! To je strašno!!! Pa to je zločin da ubijem dijete!!!“- „Slažem se s tobom,“ rekao je doktor, „ali maloprije mi se činilo da je to bila najbolja solucija za tebe.“

Doktor se osmjehnuo jer je shvatio da je ona shvatila poantu.

Подели на овим сајтовима

Pa znaš šta. Iskreno, ja bi najviše volela da preskočimo tih 20 ćelija i da mi neko na poštansku adresu uruči dete, po mogućnosti prelepo, zdravo, plavih očiju i jaaaako pametno! Ovako moja jedna i muževljeva jedna se spojile i počele nepovratno da rastu. Mislila sam, ko zna u šta će da izrastu. Možda u drvo ili cvet ili stolicu....kad ono dete!

Одлична логика, маструбациај је геноцид. :)

Подели на овим сајтовима

Ево шта кажу два еминентна познаваоца Хришћанске вере

Gledaj da ne postavljas provokacije po forumu, da ne bi bilo guzve u nasem mirnom kraju...

Kenobi

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Pa sad', mastrubacija tj. rukoblud i jeste greh, ali ne samo zbog razloga koji si naveo.

To je теби грех, мени је нормална природна појава.... :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...