Jump to content

Ljudski život - kada on počinje?

Оцени ову тему

55 члановâ је гласало

1. 1. Ljudski život - kada on počinje?

• Sa začećem.
      41
    • Onda kada organizam ima vlastiti nervni sistem kao i krvotok.
      5
    • Sa rođenjem.
      3
    • Tri dana nakon oplodnje.
      2
    • Kada djeca postanu samostalna i pas im ugine.
      1
    • Baš me briga.
      3
    • Koitusom.
      0

Препоручена порука

Немаш. Ако нема ко да те штити, неко дође и убије те. Крај приче. Бог ту да ти помогне неће.

Право постој исамо ако ти га неко гарантује.

Али реално. Људи би се клали као луди да нема државе да их штити.

Сви ми у прошлих 500 година имамо бар једног убица у претцима. ( јел се каѕе преДцима или преТцима?? )

Zamisli svet bez ikakvih prava, odjednom se sve ukine...to bi zaista bilo uzasno, ali bi se pokazalo ko je covek.

Подели на овим сајтовима

Zamisli svet bez ikakvih prava, odjednom se sve ukine...to bi zaista bilo uzasno, ali bi se pokazalo ko je covek.

Био би ужасан. Као што и јесте био.

Ево ти погледај косово, може да те убије неко нико да не одговара.

А и било је кратко 90тих код нас. Колико неразјшњених убиства?

И онда ми се смуче овакви јуснатуралисти - природно право на живот. Где је свим тим жртвама право на живот? Јел им извео неко убицу пред лице правде?????

Где им је то ПРИРОДНО право?

Ко им га је ГАРАНТОВАО?

Нема никаквог права без друштва које га скроји и државе која ће да га обезбеди.

А замисли тек пре давно када још ни државе уређене нису постојале, већ дође веће племе покоље све редом жену децу, нема никаквог права. Нико ти не гарантује живот. Сам се сналазиш за исти.

Него звонку данас лепо, набио гузу у топло, има лову, кола, државу да м угарантује неке ствари и сад ми овде прича о природном праву. То ме много иритира.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ма дај молим те... :)

"Напуштен" принцип на ком је заснована практично читава западна цивилизација... По твојој причи изнад извор права је сила, па ко је јачи тај има права да закоље.

Што ли се са тобом расправљам о томе, кад се већ показало да нема сврхе...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Која је ово шизофренија човече... Овако је и Хитлер размишљао.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

И ајде сада по твојој логици - пошто Хитлерова држава није Јеврејима обезбеђивала права, онда је сасвим у реду што је он њих убијао? Они нису имали права и крај приче.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Која је ово шизофренија човече... Овако је и Хитлер размишљао.

Мораш ти још пуно да проучиш ту материју.... али пуно.

Тако свако размишља.

То ти је основна теорија државе небитно од идеологије.

Зато се ти онако и заносиш са либеларизмом и државом која гарантује основна природна права и слични дизниленди.

И ајде сада по твојој логици - пошто Хитлерова држава није Јеврејима обезбеђивала права, онда је сасвим у реду што је он њих убијао? Они нису имали права и крај приче.

Нису, јевреји у тој држави тада нису имали никаква права.

Јел су имали нека, јел их штитио неко? Јел неко зауставио хитлера?

Па какво је то право које нико не спроводи?

Друга ствар, коју ти изгледа никако да схватиш, то што ја кажем да не постоји ПРИРОДНО право не значи да се слажем да је сваки ПРАВНИ СИСТЕМ ИСПРАВАН.

Не знам шта је ту толико тешко да се схвати да је реалност да људи кроје права и крај приче.

А то што ја мислим да су ови тамо по шериатским земљама поремећени што деци ломе руке за украден лебац не значи да ја мислим да је то исправно, али само доказје да не штити никаква природа то дете, већ могу само људи који ће да се побуне против таквог система.

Подели на овим сајтовима

Ма дај не......(обрисао И.стојковић-----опуштено брате ) молим те... :)

Ти да тражиш да ти врате паре са тог факултета и још да ти плате надокнаду за претрпљену интелектуалну штету.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ма дај не......(обрисао И.стојковић-----опуштено брате ) молим те... :)

Ти да тражиш да ти врате паре са тог факултета и још да ти плате надокнаду за претрпљену интелектуалну штету.

Фала лепо. Да ти лепо узмеш па мало проучиш дубље материју пошто пола термина и не разумеш а не да се правиш ко да си експерт за право а везе немаш са истим.

Уз то исксутво имаш искључиво са англосаксонским правним системом.

Подели на овим сајтовима

Био би ужасан. Као што и јесте био.

Ево ти погледај косово, може да те убије неко нико да не одговара.

А и било је кратко 90тих код нас. Колико неразјшњених убиства?

И онда ми се смуче овакви јуснатуралисти - природно право на живот. Где је свим тим жртвама право на живот? Јел им извео неко убицу пред лице правде?????

Где им је то ПРИРОДНО право?

Ко им га је ГАРАНТОВАО?

А замисли тек пре давно када још ни државе уређене нису постојале, већ дође веће племе покоље све редом жену децу, нема никаквог права. Нико ти не гарантује живот. Сам се сналазиш за исти.

Него звонку данас лепо, набио гузу у топло, има лову, кола, државу да м угарантује неке ствари и сад ми овде прича о природном праву. То ме много иритира.

Nemoj misliti da nece, nije sve u sudijama i zatvorima...

Подели на овим сајтовима

И `ајде објасни нам онда по твојој логици како онда држава може да "крши људска права" када је држава извор људских права?

Када кажу да "Северна Кореја крши људска права" шта онда то значи? Која права СК крши када она даје права? Ако им није дала права онда немају права...

Не могу да верујем стваааааарно... Извињавам се администрацији. Ово превазилази моју моћ толеранције бесмисла, која иначе није мала.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

За читаоце који не разумеју зашто се нервирам - овакав начин размишљања да је "држава извор људских права" је довео до Нацизма, Комунизма, Гулага, Холокауста и свих осталих страхота незапамћених у историји.

Не само да је бесмислено, него је и највеће зло од када је света и века.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

И `ајде објасни нам онда по твојој логици како онда држава може да "крши људска права" када је држава извор људских права?

Не разумеш. Држава није извор права.

Држава спроводи права уз помоћ судова.

Извор права су правни документи.

Држава је гарант да ће та права да се спроводе. Другим речима ако се прекрши диспозиција да следи санкција.

Када кажу да "Северна Кореја крши људска права" шта онда то значи? Која права СК крши када она даје права? Ако им није дала права онда немају права...

Та права им је дао правни документ направљен од стране УНа.

Јес чуо пре УН да неко крши људска права?

Јел има кореја било какав акт, закон, било шта што тим људима гарантује људска права?

И на крају јел им тај УН са тим документом без икакве правне снаге гарантује ишта?

Јел заштитио некак оте људе којима се крше та људкса права које је тај УН креирао?

Не могу да верујем стваааааарно... Извињавам се администрацији. Ово превазилази моју моћ толеранције бесмисла, која иначе није мала.

Не знам стварно како не разумеш моју толеранцију твог апослутног непознавања материје.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...