Jump to content

Ep.Grigorije:Tadić najmiroljubiviji čovek u poslednjih 100 godina

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Поред свега што није добро, председник Тадић има велике квалитете и било би потпуно неправедно према њему и према истини да га неко назива неспособним. Уосталом, најлакше је критиковати а сам ништа не учинити. Опет, политичари су на таквим позицијама да су подложни критици, уосталом и као Епископи и свештеници.

Као нпр.? Неки учинак тих његових квалитета и залагања?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 68
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

ima kvalitete vidim super je saljivdzija!

http://www.youtube.com/watch?v=OimRMJfJrPw&feature=results_main&playnext=1&list=PLC3A0A7F20A75757F

brine covek za sva ziva bica, a posebno za kokoske, tolko je plemenit i nesebican da bi i snjima podelio sedative...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Па хаџија,на оваквом размишљању позавидео би ти и ех централни комитет КПЈ,на челу са другом титом... hellooooooooo

То је кад људи од Цркве виде идеолошку партију,а од патријарха диктатора...

Што се Бориса тиче, јесте мирољубив,и то без обзира да ли се фолира или не,а о политици и препуцавању које ће уследити на овој теми,са пролазним временом од 20 страница по сату,мој предлог је следећи:

Избаците политику са форума !

Зашто?

Што сматрам да Цркви није место у политици?

Једини који је имао слуха за политику јесте Еп.Атанасије З-Х...и који је бар зеру расуђивао...о политици...

И по чему ја од Цркве видим идеолошку партију?

јел то само да би нешта написао..или имаш неке доказе за изнесену тврдњу?

А то што тебе инетерсеује само БГ а за остатком Срба те заболе

(што си доказао до данас на хиљаду постова и бар 2-3 форума)...то већ није мој проблем..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Nisam siguran da vise postoji u modernom drustvu: drzava, nacija, pa cak i religija. Sve se toliko izmenilo u zadnjih sto godina, da mi je potreban sve veci napor da u savremenom drustvu prepoznam ista od drevnih koncepata drustvenog uredjenja. Kao da zivimo u post drustvu. Vec postoji jedna drzava, jedna religija, jedan narod, jedna vlada, jedan cezar itd. Sve sto je pojedinacno, tradicionalno prisutno je jos samo da bi odrzalo privid drevnih odnosa kod manjine neprilagodljivih.

U tom smislu, "molite se za one koji su na vlast"i. ili: "postujte vlasti jer su od Boga", vise ne znaci isto kao pre 1000, ili samo 200 godina. Ne postoji vise ni jedna hriscanska drzava. Sve su moderne drzave iste. To naravno ne znaci, da i u strukturama vlasti nema hriscana za koje se treba moliti, naravno da ima u bilo kojoj drzav, u svakoj, ali oni nista ne menjaju niti mogu promeniti.

Stvarno ne vidim razliku izmedju Tadica, Obame, Putina, Berluskonija, Gadafija, Milosevica, bilo koga...Ne sumnjam da neki od njih veruju da doprinose Dobru svih, ali isto toliko ne verujem da to zaista i cine, naprotiv: svi grade novu vavilonsku Kulu ruglo sveta, antipod Carstva, svesno ili nesvesno. Dakle rade posao neprijatelju Crkve.

Moderna drzava (ni jedna drzava) nije prijatelj Crkve. Mozda nikada nije ni bila, ali sada ona (drzava) to svakako nije, Zato i Tadic kao predsednik drzave nije prijatelj Crkve, kao covek mozda jeste,(cak i verujem u to, verovatno i Putin) ali ne i kao predsednik. Ovo vazi za svakog ko je na vlasti.

To ne znaci da ne postoje razlike medju drzavama koje de facto jos uvek postoje, ali te razlike ne cine koncepti tih drzava, vec prisustvo ili odsustvo hriscana koji zive na prostorima tih drzava.

Ne treba nama, Crkvi, drzava da bismo postojali, opstali .... oni trebaju nas.

То што ниси ти сигуран ..не чини неку тврдњу тачном...

Национална светс код већине у Европи и те како постоји..само нови систем политичког деловања..довео је до тога..да се са лажима дође до власти..

превари народ..прети му се санкцијама...а онда крађом се остаје на власти до изнемоглости..или до неког преврата...

А држава нема потребе да буде пријатељ Цркве или не..

Ако је народ у некој држави Црквен...држава по дефолту постаје Црквена...

а ако народ није Црквен џаба 1000 пута Црквен владар..

зато Црква треба да мисионари међу народом..а не да седи са политичарима на пријему...

Ако је директор фирме Црквен...аутоматски се мења читава структура фирме..

нормално да ће запослити стручног и Црквеног радника..итд..итд...

свака птица своме јату лети...

Неће се радити на црвено слово..

пусти ће радника на Литургију у току радног времена...и сл..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

,,Politika ,valjda u tom izvornom smislu znaci briga za polis, briga za grad, zamislite coveka koji zivi u gradu a nema brigu za grad, on nije bas pametan covek, jer to znaci da nema brigu ni za sebe ni za druge ljude i nije dobar covek.Moglo bi se reci da je blesav taj covek.S druge strane danas tako postavljena stvar, demokratija,partije i to je davno uspostavljeno. Ljudi koji dolaze u crkvu, ljudi koji se osecaju duhovno, crkvenim ,u isto vreme su i clanovi partija,vodje partija ,u najmanjem slucaju su glasaci. Ne mozete te ljude seci na pola pa reci sad ste vi u crkvi,sad ste glasaci.Ima jednostavno to prozimanje u samom coveku,ali ono sto bi bilo dobro da bude jedna zajednicka briga za ljude na nacin koji to moze Crkva i na nacin koji se to trazi ,ocekuje od politike. Cinimi se da bi najpravilnije pitanje bilo ZASTO NESTO ODVAJATI ,KAD JE TO U STVARI NEMOGUCE? I to bavljenje tim odvajanjem je neverovatna stvar....."

Подели на овим сајтовима

Ако је директор фирме Црквен...аутоматски се мења читава структура фирме..

нормално да ће запослити стручног и Црквеног радника..итд..итд...

свака птица своме јату лети...

Неће се радити на црвено слово..

пусти ће радника на Литургију у току радног времена...и сл..

pricas o privatnoj firmi ?

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

pricas o privatnoj firmi ?

Да..пре свега

али могућа је хришћанизација и у администрацији....и државним фирмама...до одређеног степена..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

http://www.standard.rs/zeljko-cvijanovic-bozicna-iznuda-iz-visokih-decana-ili-izbori-za-najveceg-kvislinga.html

Један конструктиван поглед на миротворачке напоре председника упућене из Високих Дечана.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

http://www.standard....-kvislinga.html

Један конструктиван поглед на миротворачке напоре председника упућене из Високих Дечана.

један реалан поглед на нашег ел президентеа...

само чекам када ће БоТа да уведе одреде смрти као у латинској америци...

јер по свему другом смо далеко испред њих...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

један реалан поглед на нашег ел президентеа...

само чекам када ће БоТа да уведе одреде смрти као у латинској америци...

јер по свему другом смо далеко испред њих...

Неће бити тога, Богу хвала, нити је то и смисао овога што је Цвијановић написао.

Не ради овде о њему као о злокобном диктатору, него управо супротно - он је миротворац јер нема снаге да заступа легитимне интересе свог народа, које се, опет, могу остварити и без рата.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Неће бити тога, Богу хвала, нити је то и смисао овога што је Цвијановић написао.

Не ради овде о њему као о злокобном диктатору, него управо супротно - он је миротворац јер нема снаге да заступа легитимне интересе свог народа, које се, опет, могу остварити и без рата.

Злокобни диктатор није само онај који насилно спроводи своје замисли...

дикататор је и онај који на јадној причи добије изборе...а после превари гласаче и ради сасвим друге ствари..

БоТа је одреде смрти само модернизовао...

пљачке јавних предузећа..пензионе фондове...уговори са ММФ о светском баком који су без надзора правних и еконмоских стручњака...

70% уговора сигурно није регуларно..као у Аргентини...

масовно осиромашење становника..итд...

па где ћеш веће одреде смрти

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Boris je okej. Svakako bolji od drugih koje trenutno imamo. Možda još Aca iz SNS, ali ostali, hm... Boris, Jeremić i Aca, njih nekako najviše volim. Znam lika, preko serbiancafe'a i vikipedije (engleske), koji će možda za neku godinu da igra isto značajnu ulogu u politici Srbije, zove se Igor Jaramaz. Pratite ga..))

Није билапоента да се ово претвори у политичку дискусију, само сам хтео да кажем да постоје миротворци, и постоје они који немају снаге да се супротставе и због тога се таквима представљају.

Епископ Григорије сигурно зна разлику између та два, ова је изјава упућена другима, али мислим да није згорега да ми међу собом направимо ту разлику, како нам се опет не би десио неки "миротворац", "спаситељ", "отац нације", или "велики Србин".

Подели на овим сајтовима

Boris je okej. Svakako bolji od drugih koje trenutno imamo. Možda još Aca iz SNS, ali ostali, hm... Boris, Jeremić i Aca, njih nekako najviše volim. Znam lika, preko serbiancafe'a i vikipedije (engleske), koji će možda za neku godinu da igra isto značajnu ulogu u politici Srbije, zove se Igor Jaramaz. Pratite ga..))

Аца звани Александар Вучић? Реци да се шалиш..

Подели на овим сајтовима

Не видим само зашто су жути гори од осталих (њихових претходника/коалиционих партнера/"непријатеља"/итд.), осим утолико што не започињу сулуде ратове које ће сигурно изгубити као што их је изгубио Милошевић. У свему осталом су исти. У Србији се од 1945 ништа није променило, идентична екипа се налази "на положајима" само оденута у наизглед као "различите" идеолошке нијансице. А да лудило буде веће, не знам да ли људи схватају да у Србији не постоји иоле значајнија политичка странка, а да и она није омастила брк о зној (и крв) својих грађана. О каквој "политици" ми онда причамо уопште?

Мени није јасно како се тако уврежила представа, и зашто је толико, чини ми се, некритички прихваћена код доста људи, да су ратови 90- их, покренути од стране власти у Србији... Волео бих да знам који су то ратови покренути искључиво због ћефа Милошевића и званичног Београда. А када се тако каже испада да нам ниједан рат није био наметнут (а сви до једног су били мање или више) него да смо ето тако ратовали. Иначе не подржавам Милошевићеву политику ни најмање. И сем ове примедбе слажем се апсолутно са свим што је Урош рекао у овом и свим другим својим постовима на ову тему.

• Волим 1

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

ima kvalitete vidim super je saljivdzija!

http://www.youtube.com/watch?v=OimRMJfJrPw&feature=results_main&playnext=1&list=PLC3A0A7F20A75757F

brine covek za sva ziva bica, a posebno za kokoske, tolko je plemenit i nesebican da bi i snjima podelio sedative...

а

Да,ово је било катастрофално од њега...нисам могла да верујем кад сам гледала,ајде и да разумем,да је он разумео њихову муку па се црним хумором нашалио али ипак...пред телевизијама...

Хвала Богу,политиком се не бавим,тв не гледам,иначе бих се сигурно нервирала сервираним лажима Тв-Бастиље(Déjà vu)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...