Aquilius Cratus Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Ma znam, oce Ivane i ja kad sma ga prvi put video i cuo kako prica o zdravoj hrani i moralu sam mislio da je neki bezopasan lik. Cinio mi se malo cudan ali rekoh nije jedini. Ali kad je poceo da prica kako treba kamenovati decu kako treba da se bejzbolkama razbijaju glave vernicima i svestenicima i da se pale Crkve od tada je on za mene totalni mahniti ludak. Nikakav zabludeli covek sa nekim manama i vrlinama. Увек ћу поновити - не слажем се нити прихватам било који од тих Мирољубових апсурдних ставова, али по ономе шо ја знам човек не припада некој секти нити "врбује" некога у "секту." Није ни први ни последњи one man show који има неке ишчашене и врло погрешне ставове, али колико знам, још увек није произвео ни неку штету? Ако неко зна за конкретан пример, нека каже. А сви ћемо за своја размишљања одговарати само и једино пред Господом. Напросто, лично бих се уздржао од дијагноза и квалификација било какве врсте. Оно што је Евгеник рекао на почетку теме јесте и став Центра за антрополошке студије, који Мирољуб никада није представљао на било који начин. Не разумем мотив да овако мучна тема (уз то не и једина о Мирољубу на нашем сајту) оволико хипертрофира? Свакоме ко је иоле нормалан је јасна неправославност неких његових ставова и ова подршка расколницима је у његовом случају потпуно логична. Штавише, његови ставови су само екстремни путокази за препознавање тог духа који међу расколницима влада. Andrej ti sa ovim gresis ali mnogo. Sta mislis sta rade oni koji steknu njegovo poverenj po pitanjima "nauke" i morala a on ih doceka sa onim "liturgija je prizivanje demona, to ce Bog da razvali"?? Oni beze od liturgije sto dalje, to za njih postaje nesto sto se izbegava. Sasvim je svejedno da li je osnovao sektu u koju uclanjuje/inicira vrbovane ili ih naprosto "odsece" od liturgije. Rezultat je manje vise isti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Познајем Мирољуба лично и веруј ми знам о чему причам. Нема тих који му верују, осим понеки случај с форума creationsixdays. Али, случај је ионако случај. Још нисам упознао некога ко је усвојио Мирољубове теолошке ставове који су заиста исувише far out. Ако знаш БИЛО КОГА ко њега прихвата за озбиљан "теолошки ауторитет" исправи ме. При том, ни једног тренутка нисам подржао ни једну од хула које је Мирољуб јавно изрекао - али, то је и даље његова ствар, све док (не дај Боже) не почне заиста да се шири. Али, мислим да то није могуће - заиста. А што се тиче "одсецања од литургије" то је прича читавог псеудоревнитељског клана на коју се Мирољуб само надовезао - али, такође, коју својим екстремизмом заправо и сјајно компромитује. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Познајем Мирољуба лично и веруј ми знам о чему причам. Нема тих који му верују, осим понеки случај с форума creationsixdays. Али, случај је ионако случај. Још нисам упознао некога ко је усвојио Мирољубове теолошке ставове који су заиста исувише far out. Ако знаш БИЛО КОГА ко њега прихвата за озбиљан "теолошки ауторитет" исправи ме. При том, ни једног тренутка нисам подржао ни једну од хула које је Мирољуб јавно изрекао - али, то је и даље његова ствар, све док (не дај Боже) не почне заиста да се шири. Али, мислим да то није могуће - заиста. Знам ја брате, нажалост има људи који су подлегли његовој пропаганди. Углавном их прати дух параноје, и сталне бојазни да ћеш да страдаш од јевреја, масона и екумениста, а сама помисао на поштовање моштију рецимо одвратност. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 по ономе шо ја знам човек не припада некој секти нити "врбује" некога у "секту." Није ни први ни последњи one man show који има неке ишчашене и врло погрешне ставове, али колико знам, још увек није произвео ни неку штету? Koliko aquilio razumno uvidja, svejedno je kojim nacinom vrbuje Narod Boziji, krvlju Hristovom zadobijen (!), od svetotainskog zivota Crkve. Izicice na Strasni sud, ali Gospodu se odgovara i pred Njegovim licem na zemlji, tj. pred Svetom Crkvom, a M.P. mora biti pozvan na odgovornost, jer nije obican covek iz naroda. M. P. je vatreni propovednik! Cega? Pravoslavlja? Ne. Za Crkvu je bolje, kada nakon ovolikog savetovanja Crkve ostaje na putu bezakonja i nepravoslavnosti, taj njegov izbor potvrditi i zvanicnim crkvenim aktom. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 @Андреј Хм, нисам баш сигуран. Његова прича је у огромној мери прича псевдо-пророчице Јелене Вајт (као нп. здрава храна итд.). А то су ултра-сајбер-сега-мега-протестанти који имају итекако развијену прозелитску методологију коју Миодраг здушно употребљава, само што је чак још гласнији од оригинала, бар колико сам приметио овде у Србији. Немам податак, али на форуму код њега итекако има пуно "фанова". У сваком случају чињеница да је он на било који начин повезан са православном Црквом је скандалозна ствар и, хвала Богу, па га нема више на Светигори, а изгледа да га представници јерархије заиста мање зову да одржава "предавања" него раније. Али докле год је било који прост човек у опасности да поверује у Миодрагове лукаве лажи о томе како је он "православан" дотле га ми православни заиста требамо раскринкавати колико можемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Познајем Мирољуба лично и веруј ми знам о чему причам. Нема тих који му верују, осим понеки случај с форума creationsixdays. Али, случај је ионако случај. Још нисам упознао некога ко је усвојио Мирољубове теолошке ставове који су заиста исувише far out. Ако знаш БИЛО КОГА ко њега прихвата за озбиљан "теолошки ауторитет" исправи ме. При том, ни једног тренутка нисам подржао ни једну од хула које је Мирољуб јавно изрекао - али, то је и даље његова ствар, све док (не дај Боже) не почне заиста да се шири. Али, мислим да то није могуће - заиста. А што се тиче "одсецања од литургије" то је прича читавог псеудоревнитељског клана на коју се Мирољуб само надовезао - али, такође, коју својим екстремизмом заправо и сјајно компромитује. :cheesy: Ja znam dvojicu koji nakon njegove "demonologije" imaju fobiju na sam pojam liturgije a kamoli da u njoj ponovo ucestvuju. A krsteni pravoslavci. Pokusao sam da im objasnim na sve moguce nacine, ne vredi em smo narod mahom liturgijski nevaspitani u svakom smislu em paranocini i eto imamo sto imamo. Sad ta dvojica samoincijativno idu od kuce do kuce i reklamiraju Miroljubove projekte zdrave hrane i centar za lecenje homoseksualizma. I gde osete plodan teren raspale pricu o teokratskoj drzavi i on izvorimn Miroljubovim ludilima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Познајем Мирољуба лично и веруј ми знам о чему причам. Нема тих који му верују, осим понеки случај с форума creationsixdays. Али, случај је ионако случај. Још нисам упознао некога ко је усвојио Мирољубове теолошке ставове који су заиста исувише far out. Ако знаш БИЛО КОГА ко њега прихвата за озбиљан "теолошки ауторитет" исправи ме. При том, ни једног тренутка нисам подржао ни једну од хула које је Мирољуб јавно изрекао - али, то је и даље његова ствар, све док (не дај Боже) не почне заиста да се шири. Али, мислим да то није могуће - заиста. Знам ја брате, нажалост има људи који су подлегли његовој пропаганди. Углавном их прати дух параноје, и сталне бојазни да ћеш да страдаш од јевреја, масона и екумениста, а сама помисао на поштовање моштију рецимо одвратност. Брате мој, ти који су наводно њему "подлегли" нису неке tabule rasa-е него људи који су већ увелико плутали кроз теорије завера. Да не дао Бог Мирољуб то жели, са својом елоквенцијом и енергијом би он те и такве већ одавно окупио у секту. Али, он је соло играч и сувише је напрасит да би му било ко дуго остао близак. Хм, нисам баш сигуран. Његова прича је у огромној мери прича псевдо-пророчице Јелене Вајт (као нп. здрава храна итд.). А то су ултра-сајбер-сега-мега-протестанти који имају итекако развијену прозелитску методологију коју Миодраг здушно употребљава, само што је чак још гласнији од оригинала, бар колико сам приметио овде у Србији. Немам податак, али на форуму код њега итекако има пуно "фанова". У сваком случају чињеница да је он на било који начин повезан са православном Црквом је скандалозна ствар и, хвала Богу, па га нема више на Светигори, а изгледа да га представници јерархије заиста мање зову да одржава "предавања" него раније. Али докле год је било који прост човек у опасности да поверује у Миодрагове лукаве лажи о томе како је он "православан" дотле га ми православни заиста требамо раскринкавати колико можемо. Стално сам понављао и наставићу - њега не бих посматрао као православца. Мада, ево, очигледно ће да плута уз расколнички клан - а они, такви какви су, вероватно ће га оберучке примити (кад може "Диди-Слободар" што да не и Мирољуб?). Не, од када је почео да отворено износи хуле и јереси он више нема никакву подршку у Цркви (наравно, ако свештенство чује за те његове богохулне ставове). Али, одговорно тврдим да према мојим сазнањима нема неке Мирољубове "секте" - он је, ипак, упркос свему, соло играч, који чак ни истомишљенике не окупља. За сада он прича своју причу - пошто у православљу нема инквизиције, сматрам да је довољно само скренути пажњу свакоме на чињеницу да човек хули против Цркве и православља. Није једини из "ревнитељског" табора који то ради, а присуство људи с таквим ставовима најбоље сведочи о самим тим псеудоревнујућима. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ja znam dvojicu koji nakon njegove "demonologije" imaju fobiju na sam pojam liturgije a kamoli da u njoj ponovo ucestvuju. A krsteni pravoslavci. Pokusao sam da im objasnim na sve moguce nacine, ne vredi em smo narod mahom liturgijski nevaspitani u svakom smislu em paranocini i eto imamo sto imamo. Sad ta dvojica samoincijativno idu od kuce do kuce i reklamiraju Miroljubove projekte zdrave hrane i centar za lecenje homoseksualizma. I gde osete plodan teren raspale pricu o teokratskoj drzavi i on izvorimn Miroljubovim ludilima. Да, то ће бити дискурс ових новорасколника. У реду, сачекајмо онда да се оформе и да дефинитивно знамо где је ко - ондаа ће и сама Црква бити у стању да реагује према читавој групи: Мирољубу, "Дидију," о. Ж- Гавриловићу и на жалост, Влади Димитријевићу ако заиста пристане да се укрца на тај "брод лудака." Опет, не верујем да ће било ко, ко већ нечим није начет, прићи тој "васељењској цркви" патријарха Артемија (а дао Бог да се епископ Артемије ипак уразуми па да је не "оформи"). Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Jerusalim997 - poruka glasi: tako ni neko ko opsluzuje ljude i veliki broj ljudi, i veliki deo vremena provodi u kolima, ne moze da jase na magarcu (ako ne mora). Ni Patrijarh Pavle nije imao kola pa je stizao da opsulzi silan narod, krvario je za Kosovo vise od Artemija ili bilo koga drugog. Sta je i gde je krvario patrijarh Pavle? Dobro Zarko Gavrilovic kaze za njega da je bio anemican, da nije bio u stanju da obuzda ekumenske vukove oko sebe, a dovodi i u sumnju njegov izbor za patrijarha. Da je Pavle bio pravi patrijarh, kao sto je Milo Jovovic bio svestenik, ne bi danas Sveti Sinod i Bogoslovija vrveli od ekumenista i izdajnika. Artemiju svaka cast za antiekumenizam, ali sve drugo kod njega ,,ne stima''. Vidim da si veliki strucnjak za procenjivanje sta "stima", a sta "ne stima". Mogao bi da se zaposlis u muzickoj akademiji da stimujes instrumente (klavire, drombulje...) A sto se tice "popova lopova", treba da znas da su popovi najzdraviji deo naseg drustva. To sto su vecina ljudi u vrhu crkve losi ljudi, i pojedini svestenici na nizim nivoima, ne znaci da treba da pravimo takve glupe izreke i da generalizujemo. Kad biste culi i videli kakvih popova ima i upoznali njihovu decu videli bi ste da to nije 100% tacno. Ima Gospodu hvala dobrih svestenika ali ne bih rekao da su najzdraviji sloj naseg drustva. Ima svakakvih, ali opet taj zdravi deo svestenstva jos uvek drzi neku kocnicu da se ne ode ka totalnom propadanju. A to sto ti imas bolesno oko, pa samo vidis zlo, to je tvoj veliki problem. http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&pid=22979#post_22979 ekstra-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='dobar decko' /> smej.gif-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0102_laugh' /> smej.gif-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='ekstra' /> http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Znaci, zato sto se vozio tramvajem i bio skroman, patrijarh Pavle je bio veliki i znameniti covek? Tanka ti je to filozofija. Pa evo da ja iznesem ovde moj susret sa patrijarhom Pavlom, to je bilo negde u jesen 1991. ili 1993, ne secam se tacno (do sad nisam hteo o tome da pricam, ali evo, povukoste me za jezik). Spustao sam se od Kralja Petra ulice, preko Knez Mihajlove, i prolazio pored patrijarsije. Kad vidim, ide prema meni patrijarh Pavle sa svojim saradnikom (onaj visoki sedi covek sa bradom). I ja ga pozdravim: "Pomaze Bog, gospodine Pavle! Jel moze jedno pitanje?" A patrijarh Pavle kaze: "Izvolite, pitajte." Ja ga pitam: "Sta vi mislite o dolasku pape u Srbiju? Jeste li za ili protiv?" A on odgovara: "Kako kaze Sveti Sinod." A ja ponovo: "Pa dobro, a jel imate vi neki stav po tom pitanju?" A on opet: "Kako kaze Sveti Sinod." I on polako krece prema Sabornoj crkvi, a ja jos jednom: "Pa cekajte, zar vi nemate stav po tom pitanju?" A on ponovo (bio je ljubazan): "Kako kaze Sveti Sinod." Dakle, ako Sveti Sinod kaze da treba svi da se poubijamo (a to je otprilike slicno dolasku pape u Srbiju), onda ce to i patrijarh Pavle da prihvati.Da podsetim da je pakt sa Sotonom gore od pucanja samom sebi u glavu, jer oni koji udju u pakt sa Sotonom rade na brutalnom unistenju covecanstva, dok samoubica svojim losim primerom deluje lose na druge. Lepo je Zarko Gavrilovic rekao da se od patrijarha Pavla pravi idolopoklonstvo. Dakle prijatelju, pusti tu pricu o velicanju ovih i onih ljudi. Najbolja slika rada patrijarha Pavla je danasnje stanje u Crkvi, narocito u njenom vrhu. Treba da se okrenemo Bogu dok nismo svi izginuli, dok satanisti nisu zatrli i ovo malo dobro sto je preostalo. Junaci koje treba da velicamo i za koje treba da se molimo su Ratko Mladic, Fikret Abdic, kapetan Dragan i ostali njima slicni. Miroljub bese ono bezopasan koji ne povlaci druge ljude sa sobom a :cheesy2: crvenilo crvenilo 0212_rolleyes http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&pid=23026#post_23025 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Њему несрећнику наш Свети Патријарх је опростио! Зато он и јесте Свети Патријарх Павле а не мамлаз као доле поменути. http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Najgora knjiga koju sam u životu listao je njegova "Zašto plače Sveti Sava". I nisam jedini, poznajem više ljudi koji kažu da je to jedina knjiga koju su ikada bacili. Зар је могуће да ниси прочитао ”Младост и страсти”? facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Najgora knjiga koju sam u životu listao je njegova "Zašto plače Sveti Sava". I nisam jedini, poznajem više ljudi koji kažu da je to jedina knjiga koju su ikada bacili. Зар је могуће да ниси прочитао ”Младост и страсти”? facenew22222222 Nije bilo u gradskoj biblioteci, siguran sam da je jednako fascinantna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Sad izgleda osniva i stranku. Evo, dosao je i taj dan da se ukljucimo u pokretanje politicke stranke koja bi trebalo da se zove "Roditeljski pokret". Ideju za osnivanjem stranke pod tim imenom je dao jedan moj prijatelj. Ovaj predlog oko Roditeljskog pokreta mi se svideo i evo prihvatio sam da se angazujem oko osnivanja te stranke. Za osnivanje stranke je potrebno najmanje 10.000 potpisa. Potpis mora da bude na Izjavi koja se preuzima sa sajta Ministarstva za drzavnu upravu i lokalnu samoupravu. Na tom sajtu postoji i uputstvo kako da se u Word-u namesti Macro da bi mogli elektronski da se upisu osnovni podaci osobe koja daje potpis, i to onda treba da se ostampa u tri primerka. Donji deo Izjave se popunjava rucno. Na sajtu stranke "Roditeljski pokret" nalaze se sva uputstva za preuzimanje Izlave i njeno popunjavanje. Izjava mora da se odnese u opstinu ili sud, u 3 primerka, i da se overi. Tom prilikom ce trebati da se plati taksa od 50 dinara (i jos oko 25 dinara za uslugu banke ili poste), i dobice se dve overene kopije Izjave koja je potpisana, i te dve izjave treba poslati na adresu kancelarije stranke. Oni koji nisu vicni radu na kompjuteru, mogu da posalju svoje licne podatke na e-mail, pismom na adresu, ili SMS porukom. To mogu da urade za sebe i za svoje prijatelje, a sekretar ce im poslati ostampane Izjave koje ce trebati samo da potpisu i odnesu u sud ili opstinu na overu, a zatim da posalju dve kopije Izjave postom na adresu kancelarije stranke. Posao prikupljanja 10.000 potpisa nije mali posao. Nakon prikupljanja potpisa treba da se svih tih 10.000 potpisa poredja po azbucnom redu i ukuca u poseban formular, i to preda nadleznim organima na registraciju. Dakle, svi zainteresovani koji zele da daju svoj potpis za osnivanje ove stranke, i da tako postanu osnivaci stranke, mogu to da ucine prema jednostavnim instrukcijama datim na sajtu: http://www.rodite...omule.com/ Nije neophodno da potpisnici budu roditelji. Svako ko podrzava Program i Statut stranke moze da bude osnivac stranke i da svojim potpisom da doprinos. Za sva pitanja zainteresovani mogu obratiti na e-mail, putem telefona ili pismom. Svi koji su zainteresovani da u okviru svojih mogucnosti finansijski pomognu ceo projekat, mogu da se jave na e-mail: [email protected] Za uplate iz inostranstva postoji PayPal servis ili mogucnost uplate preko bankovnih instrukcija. http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&pid=23062#post_23060 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Sajt stranke kao i program. http://www.cps.org.rs/index_lat.htm http://www.cps.org.rs/program_rp.pdf Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука