Jump to content

,,Мудрости" Мирољуба Петровића

Оцени ову тему

Guest Evgenik

Препоручена порука

Ево оног става и поруке које сам нашао на интернету...

Цитат

Не могу више да анализирам "Под мач Мирољуба", имате све доле у дужем статусу, али још пре 15 година сам ово предвидео. Пре 5-6 година када сам видео колико људи одлази код њега на сајт и поставља питања знао сам да је питање времена када ће то да се излије на шире површне масе. Рационални и површни протестантски ум је оно што обезбоженом српском народу годи, па се многи неутврђени примају на те протестантске заблуде о иконама као идолима, о беспотребности корумпираног свештенства, и тобоже личном непосредном односу са Богом. Но, није све тако црно, Мирољуб је некада био расни адвентиста, анационалан, са цитатима хрватског превода библије и са реториком пастора из Загреба "сотона" "габријел", итд. Доле сам писао где је и у каквом окружењу одрастао. Један пријатељ који га зна, направио је одличну психоанализу. Мирољуб је стварно искрен у томе што говори, он је сам себе обрезао у кади док је био 100% веран обредном закону, а када је причао о животу у природи и селу, многи су га нападали да лицемерише, јер живи у БГ, па прве паре је уложио у куповину имања на селу код Лесковца, где се преселио. Мирољуб у ствари копира ауторитете. Када се одушевљавао пасторима креационистима у САД, он их је буквално копирао са одећом, хумором, и наравно видео-бимом са исписаним цитатима и прикладним илустрацијама. Како није могао да трпи адвентистичку хијерархију брзо је почео разлаз. Што је више упознавао српску националну историју, и посебно гуслара Вукојицу Сандића кога помиње и са ким се окумио, он се поистовећивао са кумом, анационални речник се губио и он је почео да глуми гуслара, јунака, епски цитати, битке, цар Душан итд. Остаје нада да ће налетети на неки православни узор па се са њим поистоветити. Уколико се то не деси можемо очекивати индоктринацију ових адолесцената са јеретичким иконоборством, хулом на свете тајне, пљувањем по монаштву које презире због безбрачности - које ће да упакује кроз разобличавање глобалистичких лажи и мејнстрим заблуда савременог начина живота.

Expand  

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 9. 5. 2017. at 7:55, МилошБГ рече

Остаје нада да ће налетети на неки православни узор па се са њим поистоветити.

Expand  

Nema šanse da promeni svoj doživljaj Boga, zaljubio se u svoje doživljaje.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 8. 5. 2017. at 21:44, Дидим рече

И ово ми је интересантно што си га питао да се изјасни о својој вери. Ја главу дајем да је он неки разочарани адвентиста или протестант сличне деноминације, који је краткотрајно био опчињен православљем и да ће се завршити тиме што ће направити неку "српску" национално обојену верзију адвентизма или неке друге сличне "српске протестантске цркве".

Expand  

Još gore. On propagira direktivu "sam svoj episkop".

Dakle sam se obreži sam se krsti sam se pričešćuj sam tumači sam živi Bogom.....

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 8. 5. 2017. at 19:58, Volim_Sina_Bozjeg рече

Meni deluje.

Biblija koju prodaje je biblija jehovinih svedoka, znam ljude koji su bili u njegovom okruženju, nisu više svi svoji.

Nema ama baš ničeg pozitivnog kod njega osim možda neke genijalne poente zašto sve to radi na ovakav način ali je ona isuviše dobro skrivena čak toliko dobro da sam više nego siguran da ne postoji.

Prosto čovek koji voli da izaziva pažnju i da je u centru pažnje.

Ne znam ako imaš više podataka iznesi jer ovako kako je sada meni se ič ne sviđa.

Nego kako je prošla nedelja?

Expand  

Brate, imam hrabrosti da prihvatim privilegije, otuda smatram da nije neophodno da se Miroljubu P. oprosti sve, da bi imao sretno postojanje i vaskrsenje.

Znas da veoma retko citiram iz Biblije jer nisam sigurna da znam pravilno da citiram Sveto pismo. Ovaj put citiram:

Korincanima 4,3    A ja malo marim što me sudite vi ili čovječij dan; a ni sam sebe ne sudim.
Korincanima 4,4    Jer ne znam ništa na sebi; no za to nijesam opravdan, ali onaj koji mene sudi Gospod je.

Dakle, caru sto je carevo, a Bogu sto je Bozije, naravno, u skladu sa zakonima, prava i duznosti pojedincu gradjaninu. ;-) Soboda govora gotovo treba da je neogranicena, uz dva izuzetka, rasizam i bogohuljenje. Treba dakle vise slusati Boga, a ne ljude (nemam vise podataka izneti), a to daje zanimljiv pristup izmedju slobode izrazavanja, odgovornosti i zdravog razuma. Sloboda je gotovo bezuslovna, ali je hriscanin duzan da je koristi razumno, naravno, ako hoce slusati Boga, u smislu da je dijalog bez zdravog razuma nemoguc. Sloboda izrazavanja je pravo, a zdrav razum je duznost. Ne slazem sa tobom ovaj put. Zdravo, brate!

Nego nedelja nije prosla. :ani_biggrin:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

On 8. 5. 2017. at 19:20, Тања1 рече

pljuvati ga, jer ovde mnogi nisu svestenici i teolozi pa znaju sve bolje i od oca Justina Popovica. ;-)

Expand  

Tragikomedija, covjek napisa da Miroljub huli tako sto klevece sveto pismo odnosno kaze da je Isus dosao da uspostavi teokratiju i na to dobija amin od osobe koja kaze da rijeci apostola Pavla ne vaze u nasem vremenu....

Подели на овим сајтовима

On 10. 5. 2017. at 4:38, Tumaralo. рече

"Treba da se družite sa pametnim ljudima a ne sa ženama"

"Imam devojku..."
-A nema da jede, bato! Umesto da ga ta devojka pita "alo bre buzdovane jel znaš ti nešto da radiš?!"

Expand  

Ово је нелогично. Ниједна девојка не би била с неким ко нема да једе јер је женама у природи да траже ухлебљење од мушкарца. 

Подели на овим сајтовима

On 11. 5. 2017. at 11:50, Sasa Vojvoda рече

Tragikomedija, covjek napisa da Miroljub huli tako sto klevece sveto pismo odnosno kaze da je Isus dosao da uspostavi teokratiju

Expand  

А где у Писму пише да је Исус дошао да успостави теократију?

Пише управо супротно - "моје Царство није од овог света".

Ако ви хоћете да се следите секташе то је ваш проблем. Наш задатак овде, као православних хришћана, је да јасно кажемо о чему се код таквих особа ради.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 11. 5. 2017. at 13:28, Grizzly Adams рече

А где у Писму пише да је Исус дошао да успостави теократију?

Пише управо супротно - "моје Царство није од овог света".

Expand  

Citirao si mi samo dio komentara...

Подели на овим сајтовима

То потпада под маркетинг, бато.

Мало као св. писмо, мао кало Душан, бам, бам, бам, 500 људи на Вождовцу.

Има ли их у градској библиотеци икада толико одједанпут?

Подели на овим сајтовима

Svet propisuje pravila po kojima mora da se igra na njegovoj pozornici. Ako zelimo bolji uspeh mora da se igra po tim pravilima. I Sv. apostol Pavle je igrao po tim pravilima, mada su ona danas dodatno kompleksnija, trku je trcao... I takodje, Crkvi je neminovno potreban bolji marketing nego sto trenutno jeste...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...