Аурор Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Upravo samo zahvaljuci TE je moguc razvoj antibiotika, vakcina, moderne agrikulture koja su tako radikalnao produzile zivotni vek ljudi. Па није тачно Аквилије. Развој антибиотика, вакцина и агрикултуре нема никаве везе са тим како је живи свет настао. Niti ima TE veze sa tim kako je živi svet nastao. Ona govori o RAZVITKU života na Zemlji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 A bog je stvorio bakterije? I one su organizmi. I viruse je stvorio bog? Po tvom viđenju stvari, mora da je prvo njih stvorio jer su najjednostavniji organizmi. Вируси нису могли да настану први јер им је за размножавање потребна жива ћелија. Има више хипотеза како су могли да настану, али су свакако настали од постојећих живих бића. A bakterije? Virusi su polovina između živog i neživog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Besmislica. Ovih 6-7 milijardi ljudi se geometrijskog progresijom resirolo tek u zadnih 70ak godina kad je poceo rapidan razvoj tehnologije na svim poljima. A pre svega zahvaljujuci mrskoj TE koja je omogucila razvoj vakcina i antibiotika koji su eradikovali mnoge bolesti koje su kosile stotine hiljada. Dakle tek sa medicinom i agrikutlurom ovog stepana je moguc geometrijski rast populacije. Bez tih stvari populaciju bolesti, glad, siromastvo drze na prilicno niskom nivou. Dzaba su ljudi radjali po 10oro dece kad je prosecni zivotni vek bio 24 godine a danas je 77. Због чега је онда највећи прираштај у друштвима трећег света где је степен агрикултуре, здравствене заштитете изузетно низак? Да је твоја теза тачна да је ТЕ најзаслужнија за висок прираштај човечанства, онда би најразвијеније државе имале највећи прираштај, али немају...дакле није ТЕ таслужна за прираст становништва него генерално индустријализација и развој науке на свим пољима, уз никакв нарочит изузетак ТЕ. Vec sam ti objasnjavao. To nema nikakve veze sa time da li je TE zasluzna za Oni parazitiraju sve produkte moderngo sveta. I medicinu i agrikulturu ali se razmnozavaju mnogo brze to jest imaju vise dece. Niko nama nije kriv sto mi necemo da imamo mnogo dece, mada priznajem postalo bi mnogo tesno kad bi se i mi poceli tako brzo umnozavati. U pitanuju je cist socijalni faktor, ljudske odluke a ne doprinos TE. Jeste TE zasluzna za razvoj populacije jer je direktno iz TE izvedena tehnologija sa kojom su eradikovan bolesti. E sad te tehnologije koriste i oni koji se razmnozavaju brze i oni koji sporije to je vec pitanje sasvim nevezano za to za st aje TE zasluzna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 зашто су еволуционисти толико против некога ко говори о Интелигентном дизајнеру када то уопште није експлицитно јудео-хришћански Бог? Јаооо... Пре свега није тачно да се еволуционисти боре против јудео-хришћасксог Бога,нити је та ваша прича имало тачна, и нимало није мудро представљати их тако људима... Знаш, оче, ко је против јудео-хришћанског Бога? Твој пајтос (некадашњи) М.П (јеретик и хулитељ светиње). ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Звонко, ради се о плодотворности теорије. Креационизам и ИД су таутолошки и потпуно неинформативни као такви. Мислим да не треба наглашавати колико нпр. ево-дево грана теорије еволуције доприноси медицини. Шта ми то ново можемо да научимо из ИД-а? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Besmislica. Ovih 6-7 milijardi ljudi se geometrijskog progresijom resirolo tek u zadnih 70ak godina kad je poceo rapidan razvoj tehnologije na svim poljima. A pre svega zahvaljujuci mrskoj TE koja je omogucila razvoj vakcina i antibiotika koji su eradikovali mnoge bolesti koje su kosile stotine hiljada. Као што рекох, то су све твоје претпоставке на које наравно имаш право. Ок, износиш своје мишљење, али износим и ја своје, нико нема овде неки монопол да сви мора да кличемо кад он нешто напише. Дакле, 290.000 самих ваших хипотетичких година је ооооооогроман период, нека се становништво повећава и неком јако, јако спором стопом од 2* више становника на сваких 1.000 година( 2, па 4 та некаква хомо сапиенса за око 1.000 г., па 8 за следећих 1.000 год., па 16 после 3.000 г. од почетка итд.итд.). Мислим да је понуда врло, врло добра, где ћеш мање 0205_whistling. Ако би се ишло том неком баш минималном стопом, за око 290.000 год. би их било око 2 на 290( 290.000/1.000) степен што је приближно( ако рачунамо да је 2 на 10 приближно 10 на 3) 10 на 87, а то је број 10000....0 са 87 нула. Е сад у ког од тих толиких хоминида је Бог удахнуо свој дух, можеш ли ми рећи тачно? To sto sam napisao, sto ste citirali, nije moje niti bilo cije misljenje to su cinjenice. Tako da je vise nego smesno stavljati bilo kakav eksponecijalni ili kakv drugi rast stanovnista van zadnjih 70 godina van kojih ne postoji nista sto bi omogucilo ovakav ili ovome blizak rast populacije. Tako da je ova primedba sasvim pogresna jer pored bolesti i gladi nije bilo moguce da tadasnje populacije rastu ovom brzinom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Niti ima TE veze sa tim kako je živi svet nastao. Ona govori o RAZVITKU života na Zemlji. То је сада игра речи - "развитку" од које тачке? Ако говори о развитку већ постојећих врста, онда чак ни Young Earth креациониста неће имати ништа против. A bakterije? Virusi su polovina između živog i neživog. Вируси нису половина између живог и неживог. За само постојање вируса прво је потребно постојање живота. Они не могу да буду "степеник" у развоју живог света, зато имаш хипотезе попут "РНК света" и слично. Не би да ширим причу овде јер је тема онај манијак, али размисли логично - ако пођеш од претпоставке да су у почетку постојале само "доброћудне бактерије" (попут оних у нашем пробавном систему), онда постојање патогених бактерија није никакав проблем. Настале су мутацијама (тј. "еволуцијом") ових првих потпуно у складу са ТЕ. Звонко, ради се о плодотворности теорије. Креационизам и ИД су таутолошки и потпуно неинформативни као такви. Мислим да не треба наглашавати колико нпр. ево-дево грана теорије еволуције доприноси медицини. Шта ми то ново можемо да научимо из ИД-а? Ево овако можемо да гледамо на ствари па да се разумемо - један део ТЕ говори о томе како се жива бића мењају током времена (мутације, селекција итд.) и то нико нормалан не спори. То је "плодотворни део" теорије. Други део је претпоставка да је сав живи свет спонтано настао из неживе материје на основу истих механизама о којима се ради под 1. Тај други део нити је плодотворан, нити има никакве везе са медицином и уопште напретком цивилизације. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxwell Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Други део је претпоставка да је сав живи свет спонтано настао из неживе материје на основу истих механизама о којима се ради под 1. Тај други део нити је плодотворан, нити има никакве везе са медицином и уопште напретком цивилизације.То није ТЕ, већ абиогенеза. Како није плодотворан, ако се сутра сазна како се то ради, па се конструише нпр. нека вештачка бактерија која убија канцер? Credo in unum Deum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јануар 2, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 To sto sam napisao, sto ste citirali, nije moje niti bilo cije misljenje to su cinjenice. Tako da je vise nego smesno stavljati bilo kakav eksponecijalni ili kakv drugi rast stanovnista van zadnjih 70 godina van kojih ne postoji nista sto bi omogucilo ovakav ili ovome blizak rast populacije. Tako da je ova primedba sasvim pogresna jer pored bolesti i gladi nije bilo moguce da tadasnje populacije rastu ovom brzinom. Е баш вала... Како је неке од вас затуцала та теорија човече, да више не умете да размишљате сами својом главом него као папагаји понављате једно те исто. Разумем ја да чувате неки свој еснаф, све ми је то јасно, али други овде нису дужни то да раде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 To sto sam napisao, sto ste citirali, nije moje niti bilo cije misljenje to su cinjenice. Tako da je vise nego smesno stavljati bilo kakav eksponecijalni ili kakv drugi rast stanovnista van zadnjih 70 godina van kojih ne postoji nista sto bi omogucilo ovakav ili ovome blizak rast populacije. Tako da je ova primedba sasvim pogresna jer pored bolesti i gladi nije bilo moguce da tadasnje populacije rastu ovom brzinom. Е баш вала... Како је неке од вас затуцала та теорија човече, да више не умете да размишљате сами својом главом него као папагаји понављате једно те исто. Разумем ја да чувате неки свој еснаф, све ми је то јасно, али други овде нису дужни то да раде. Demagogija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxwell Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Demagogija.Да. Credo in unum Deum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јануар 2, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Demagogija. Мислим да ипак није, делом је свакако то. А затим и та младост, идеализам, потпуно поверење у све што званична наука каже... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јануар 2, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Demagogija.Да. Тако је greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Demagogija. Мислим да ипак није, делом је свакако то. А затим и та младост, идеализам, потпуно поверење у све што званична наука каже... Samo zvanicna i postoji jer je nezvanicna bas zato nezvanicna i pseudo sarlatanska delatnot sto nemoze da pruzi najbolja moguca objasnjenja i sto nema ni gram empiriske osnove. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Demagogija. Мислим да ипак није, делом је свакако то. А затим и та младост, идеализам, потпуно поверење у све што званична наука каже... Ма како да не. Уопште нисам свестан ограничења науке. Наука је за мене религија. Кад устанем ујутру, прво целивам Дарвинову слику, па изговорим десет пута постулате квантне механике и онда доручкујем. greengrin Драги гоподине, лично уопште немам поверења у све што наука каже. Напротив, пошто сваког дана радим ту науку и од тога зарађујем, врло добро знам све несавршености исте, мноооого боље него што Ви мислите. само сам, за разлику од Вас препотентног умишљеног свезналице, свестан где ЗАИСТА наука ради и колико добро, а где су ограничења. И све је много другачије него што сте Ви утриповали. И ја сам много другачији, а и моји погледи на свет. Али добро, пошто видесмо горе да сте ушли у сам Божији ум, онда боље да ћутим, можда ме стварно знате боље него ја себе самог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука