Драган Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 Драгане, колико имаш година ако није тајна? Није тајна, написао сам на на овом форуму на теми "колико година имате ?" тачан датум свог рођења, па ако те интересује потражи. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 Да ли сте ви нормални или мислите да сам ја луд ? Шта сте се уватили за тог Петровића као пијан плота ? Које је моје објашњење зашто је гора ? Како смо рекли ? Ne znam ti do sada nisi rekao nista samo si pricao gluposti. Ko god kaze da je TE gora od Petroviceve price TAJ NEMA POJMA STA JE SUSTINA NASE VERE. A da, oni koji misle da je "poverenje u Sveto Pismo" sustina nase vere takodje nemaju pojma o toj sustini. Ни не трба ми да знам суштину ваше вере, мене моја Православна вера интересује. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 Уграђена је у образовни систем.Петровићеве јереси су његови лични ставови који некога од оних који прате шта он о томе прича може да занима или не, да се сложе или не. ТЕ је учење које се предаје деци у школама, у које ко такне уједе га змија, као што се десило са бившом министарком Чолић. Неморам стално да се понављам. Пратите ли ви причу уопште? Па шта је очекивала? Без обзира да ли је у праву или није, покушала да је прогура нешто сама против свих у чему је нико у власти није подржавао. Све што се затим десило су сасвим нормалне последице. Аквилије, Ивица и остали нису никога отерали од Литургије и Цркве, нити учили неким одвратним јересима попут Петровића. Дакле нису "само његови лични ставови", него заводи и вара друге. Шта сте се уватили за тог Петровића као пијан плота? Погледај назив теме. Нису је из власти подржали јер је Србија секуларна држава. Видиш ли колико је тај лоби који гура ТЕ јак. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 А по теби би Србија требало да буде теократија? Нису је подржали зато што су имали другачије мишљење од ње. Ако је хтела да нешто да изгура, требало је прво да обезбеди подршку већине својих колега и народа. Тако функционише друштво уопште. Не постоји никакав "лоби" који "гура" ТЕ (бар не у Србији), већину та тема једноставно не интересује. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 Нису је подржали зато што су имали другачије мишљење од ње. Ако је хтела да нешто да изгура, требало је прво да обезбеди подршку већине својих колега и народа. Тако функционише друштво уопште. Не постоји никакав "лоби" који "гура" ТЕ (бар не у Србији), већину та тема једноставно не интересује. Slazem se... Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 Да ли сте ви нормални или мислите да сам ја луд ? Шта сте се уватили за тог Петровића као пијан плота ? Које је моје објашњење зашто је гора ? Како смо рекли ? Ne znam ti do sada nisi rekao nista samo si pricao gluposti. Ko god kaze da je TE gora od Petroviceve price TAJ NEMA POJMA STA JE SUSTINA NASE VERE. A da, oni koji misle da je "poverenje u Sveto Pismo" sustina nase vere takodje nemaju pojma o toj sustini. Ни не трба ми да знам суштину ваше вере, мене моја Православна вера интересује. Tako reci rode, da te ne interesuje teolgija koja se predaje na PBF nego neka koju si ti isfantazirao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 p.s. nisam znao da je gravitacija implicira da Boga kao tvorca smrti (Boze me sacuvaj!).. Mastovito, nema sta.... Eto vidis konacno pocinjes da priznajes da ne poznajes prirodne nauke dovoljno da bi o njima pisao sa teolske perspektive. Da gravitacija implicira da su zvezde sirom kosmosa umirale od samog pocetka. Ovo su produkti delovanja gravitacion http://www.telegraph.co.uk/science/space/5781437/Dying-stars-captured-with-space-imaging-breakthrough.html http://www.space.com/scienceastronomy/dying-stars-cosmic-jellyfish-image-101117.html Malo graficke demonstracije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 p.s. nisam znao da je gravitacija implicira da Boga kao tvorca smrti (Boze me sacuvaj!).. Mastovito, nema sta....Eto vidis konacno pocinjes da priznajes da ne poznajes prirodne nauke dovoljno da bi o njima pisao sa teolske perspektive. Da gravitacija implicira da su zvezde sirom kosmosa umirale od samog pocetka. Ovo su produkti delovanja gravitacion http://www.telegraph.co.uk/science/space/5781437/Dying-stars-captured-with-space-imaging-breakthrough.html http://www.space.com/scienceastronomy/dying-stars-cosmic-jellyfish-image-101117.html Malo graficke demonstracije. A jaoj... 1000000001010 Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Децембар 30, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 Иначе, Шредингерово право име је Ервин 1000000001010 Ceo odgovor je sazet u ovoj recenici. Ovde se vidi sva sustina. Naravno kad se ostane bez argumenata onda se ide na ovakve decije fazone i doskocice. To sto je korisnik b92 foruma sa nadimkom Shrodinger bio inspirisan fizicarem cije je ime Ervin ne znaci da isti korisnik b92 foruma ne nosi pravo ime Milan Cirkovic. Ali cinjenica da sam ovo morao da napisem samo govori o stepenu demagogije koju koristite. Ne bih rekao da je 2006. bila pre 7-8 godina ali bih rekao da je tekst "Samo Teorija" napisan 2004. kad je Ljiljana Colic pricala gluposti o evoluciji. A inace je Cirkovic vise puta objasnjavao na forumu sta je evolucija a sta sama teorije kao pojam. Tako da u onom tekstu Cirkovic nije napisao nista sto vec nije 100 puta ponovio u onim postovima na b92 na osnovu kojih je dobio visoko misljenje o njegovom misljenju kako pise u citatu. Objasnjenje cime su se hranile zivotinje? Jel ovo neka zezancija? Pa juce kad sam postavio detaljno objasnjenje gde je dokumentovano razvrstavanje sam dobio odogvoro "Ja ne verujem tim ljudima a ni vama". Pa ko je sad toliko zaludan da postavlja objasnjenja?! Sve u svemu svaki odgovor koji sam dobio od kreacionista je ili cista demagogija ili proturanje netacnih podataka. Ali na kraju ja bivam otpuzen za demagogiju sto je natjuznije od svega. То са Ервином је штос момче, аман, смајли је стављен поред. Каква црна демагогија, наравно да верујем да је то тај господин Ћирковић, какве су ти ово бесмислене конструкције? Кад је у питању Љиљана Чолић ово је њен одговор са Видовдана шта је она хтела стварно: Нити ми је била намера да истерам Дарвина, нити сам то учинила. У датом тренутку осмелила сам се на један једини корак, а то је да из наставног програма из биологије искључим практично само једам час предавања посвећен човеколиком мајмуну као претку данашњег човека. Ова измена је требало да се односи само на наступајућу, 2004/5 школску годину. У принципу, захваљујући измени Закона о основном оберазовању који је донет у моје време, та питања су стављена у домен Националог просветног савета који до предвиђеног законског рока није био формиран. Дуга је то прича... У сваком случају Дарвинова непотврђена теорија никако не би смела да буде предавана као неприкосновена. Тај `један час` је био један од разлога због којих је она врло врзо морала да поднесе оставнку. Сличан случај се десио у Италији, везан за министарку Летицију Морати, малтене у исто време као и овде, а у Русији 2 године касније случај Шрајбер. Што се хране тиче, не брини се, тек ћу ти постављати питања на другој теми, имаћеш прилике да се доказујеш. То што копи-пестујеш линкове са садржајем који одговара само вама и који су писали они који сами себе бране не значи никако да је проблем решен. И ти ниси никакав демагог нити било шта слично, ти си једноставно један млад човек који се напунио теоретским знањем па је увртео себи у главу да може другима да `отвара очи`. Пошто модерација није баш поткована по овим питањима, ти користиш ту чињеницу да би копирајући еволуциону пропаганду пласирао њихове идеје( мада, као што сам рекао, нема ту неких идеја, ако то претварање врсте у врсти можемо назвати нечим много `креативним`, реч идеја има ипак далеко већу тежину). Ниси ни биолог по професији, иако се тиме овде навелико бавиш, а што је најгоре уносиш смутње са својих пар истомишљеника међу православне овде. Као што се да приметити, ја до задњег момента избегавам да говорим о чисто научном плану, тек кад сам потпуно изазван, иначе увек наступам са доминантно богословским приступом и замеркама. Рекао сам да ме ван тог приступа та теорија и не би занимала. Па зашто рецимо не причам негативно о магнетизму или нанотехнологији-једноставно, ту нема баш никаквих теолошких импликација, напротив те теорије су у смеру слављења Бога као савршеног Творца. Баш зато што сам свештеник, а не научник, изнео сам само један део литературе( има је много више) која је критички настројена према дарвинизму, али ту су одмах букачи да вичу на сав глас како је то литература протестаната, фанатика и сл. Занимљиво како исти нимало нису гадљиви на чињеницу да су најагилнији и најактивнији еволуционисти скоро листом атеисти и антитеисти, иако наравно нико не спори да међу њима има верујућих, високоетичких људи и сл. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 A jaoj... 1000000001010 Drugaciji odgovor nisam ni ocekivao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxwell Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 И ти ниси никакав демагог нити било шта слично, ти си једноставно један млад човек који се напунио теоретским знањем па је увртео себи у главу да може другима да `отвара очи`.Шта је ово? Пошто модерација није баш поткована по овим питањима, ти користиш ту чињеницу да би копирајући еволуциону пропаганду пласирао њихове идеје( мада, као што сам рекао, нема ту неких идеја, ако то претварање врсте у врсти можемо назвати нечим много `креативним`, реч идеја има ипак далеко већу тежину).Није то никаква пропаганда, већ валидан природнонаучни модел.Ниси ни биолог по професији, иако се тиме овде навелико бавиш, а што је најгоре уносиш смутње са својих пар истомишљеника међу православне овде.Пар? Ти оче уносиш смутњу својим нездравим креационистичким идејама и демагогијом. Као што се да приметити, ја до задњег момента избегавам да говорим о чисто научном плану, тек кад сам потпуно изазван, иначе увек наступам са доминантно богословским приступом и замеркама. Рекао сам да ме ван тог приступа та теорија и не би занимала. Па зашто рецимо не причам негативно о магнетизму или нанотехнологији-једноставно, ту нема баш никаквих теолошких импликација, напротив те теорије су у смеру слављења Бога као савршеног Творца. Али управо због тога какви су закони физике, која је темељ свих природних наука следе и еволуција и све остало. Баш зато што сам свештеник, а не научник, изнео сам само један део литературе (има је много више) која је критички настројена према дарвинизму, али ту су одмах букачи да вичу на сав глас како је то литература протестаната, фанатика и сл.Литературе у којој озбиљан човек нема шта да прочита.Занимљиво како исти нимало нису гадљиви на чињеницу да су најагилнији и најактивнији еволуционисти скоро листом атеисти и антитеисти, иако наравно нико не спори да међу њима има верујућих, високоетичких људи и сл.Па то је зато што они секташи сву своју веру базирају на креационизму. Credo in unum Deum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 E to je ono sto ja govorim. I bas to Draganovo da je TE gore od onoga sto prica Petrovic je dokaz da postoje ljudi koji bi i sa crnim djavolom samo da nema evolucije. Па гледај, за мене је то добра тема за уз кафицу кад седнемо негде после Литургије или тако нешто. Чисто мало гимнастике за мозак. Али дизати на тај "догматски" ниво је - благо речено - претерано... Има ту још један проблем. Расправе с тобом, ма шта се у средини дешавало, на крају изађу на чисто. Око еволуције, ми смо стали на једној ствари. Ми: не постоји никаква препрека да макроеволутивни кораци током дугог низа времена произведу сложене структуре и доведу до разноврсности какву видимо. Ти: постоји таква препрека (несводљива комплексност, не постоје информације неопходне за ”више нивое” и слично). Тренутно немам појма како да се искобељамо из овога, јер ми не видимо потребу за тим информацијама, ти видиш, причали смо сто страна и ништа, али знамо сасвим сигурно где смо. Слично је и у расправама о капитализму. Ја се с тобом не слажем у неким погледима на то, али бар ми је кристално јасно где се не слажем. Реално гледано, осим тебе, нисам апсолутно никога срео да је критиковао еволуцију, а да је уопште знао о чему прича. И сад ће такви да праве неке сајтове и позивају на критичко мишљењем, а недостаје им само мишљење као такво, па макар било и некритичко. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 Да ли сте ви нормални или мислите да сам ја луд ? Шта сте се уватили за тог Петровића као пијан плота ? Које је моје објашњење зашто је гора ? Како смо рекли ? Ne znam ti do sada nisi rekao nista samo si pricao gluposti. Ko god kaze da je TE gora od Petroviceve price TAJ NEMA POJMA STA JE SUSTINA NASE VERE. A da, oni koji misle da je "poverenje u Sveto Pismo" sustina nase vere takodje nemaju pojma o toj sustini. Ни не трба ми да знам суштину ваше вере, мене моја Православна вера интересује. Tako reci rode, da te ne interesuje teolgija koja se predaje na PBF nego neka koju si ti isfantazirao. Нисам знао да се тамо предаје ТЕ ? ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 Да ли сте ви нормални или мислите да сам ја луд ? Шта сте се уватили за тог Петровића као пијан плота ? Које је моје објашњење зашто је гора ? Како смо рекли ? Ne znam ti do sada nisi rekao nista samo si pricao gluposti. Ko god kaze da je TE gora od Petroviceve price TAJ NEMA POJMA STA JE SUSTINA NASE VERE. A da, oni koji misle da je "poverenje u Sveto Pismo" sustina nase vere takodje nemaju pojma o toj sustini. Ни не трба ми да знам суштину ваше вере, мене моја Православна вера интересује. Tako reci rode, da te ne interesuje teolgija koja se predaje na PBF nego neka koju si ti isfantazirao. Нисам знао да се тамо предаје ТЕ ? Ne predaje se TE ali je naglaseno jasno i glasno da TE nije u nikakvoj suprotnosti sa pravoslavljem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Децембар 30, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 Oce Alefshine tvoje nipodostavanje i vredjanje sagovornika ti nece pomoci ni u cemu. Mozda ja nemam pojma, mozda je Aqulio prikriveni ateista, mozda je Ivica tvoj komsija koji ti se sveti jer si ga kinjio; ostaje cinjenica da si ti i pored toga sto se samoproglasavas jedinim obrazovanim autoritetom u TE u srbalja; osoba koja je dozvolila da jedan neobrazovani i mentalno zaostali pacer poput Miroljuba manipulise sa njim. Svako ko ima i zrno zdravog rasudjivanja moze da vidi da je Miroljub jedan prevarant onog najnizeg soja za neupucene i neobrazovane. Um,esto da priznas svoju gresku, da ucutis ti covece siris protestantsko ucenje u Srbiji. I onda nas koji zelimo da ustanemo protiv toga nazivas cinakorisima.Pricas o ispiranju mozga; mozda bi ti bilo bolje da odes na Mirtoljubov sajt pa pogledaj one nesretnike tamo kojima ste ti i Miroljub isprali mozak. Oni su mozda zauvek izgubljeni za Pravoslavlje i ako je tebi zaista savest cista, blago tebi. Да ми нешто рашчистимо прво. Јеси ли ти свештеник, одговори ми као свештенику или ниси? То што ћутиш и не негираш да јеси, указује итекако да је то и тачно. Зато ћу те, уколико ми не одговориш, сматрати свештеником и обраћати са `оче`. Био православни свештеник или верник, ова демагогија ти не приличи ни мало. Свака твоја порука је иста, знај само да посредно оптужујеш и Митрополита Амфилохија, радио Светигору итд. Али добро, нико није дужан да се бави твојим папагајштинама, оно што треба запазити је твоје скоро потпуно незнање по овим питањима. Ти једино што умеш је да понављаш једне те исте фразе, петљаш се у тему о којој једва да нешто натуцаш. Рецимо, могли су ови из Израела да напишу и 5 милиона година, ти не би приметио разлику. То је јако неодговорно. Што се моје маленкости тиче, бавио сам се поприлично овом проблематиком, уосталом то се види из мог досадашњег рада на форумима. Никад себе нисам прогласио јединим образованим ауторитетом по овом питању, напротив има људи који се боље разумеју у научну проблематику ове тематике као што су нпр. Андроник и Ненад( да, паде ми на памет, Звонко би требало да се разуме добро у ту тематику, али нисам пратио његов рад) са овога сајта. Лично баш гледам да износим мишљења оних која су са научне стране далеко битнија него моја, а то су научници са докторатима, али ти одмах хистеришеш како је то `протестантски фанатизам`, иако се уопште не разумеш у ту литературу, једноставно не знаш ни шта тамо пише. Све у свему, потпуно неодговорно пишеш, на твом месту ја бих пратио шта имају да кажу они који се разумеју у тематику, па бих после доста дугог времена написао нешто стварно конструктивно. Или да будем експлицитнији-ти немаш став из једноставног разлога што се уопште не разумеш у ово о чему се прича, можеш га имати само ако стварно кренеш да се образујеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука