Jump to content

Potop, argumenti za i protiv

winux59

Препоручена порука

пре 9 минута, RYLAH рече

Или причај нормално и без такве "аргументације" или очекуј да добијеш одговор какав доликује "аргументима". 

Како ћу ја да причам то је мој проблем. Да ли ћу да будем банован или не и све остало, као и ког саговорника поштујем, коме ћу да одговорим, а коме не то је мој проблем са којим ти немаш ништа. Гледај своја посла и пиши шта ти воља и не петљај се у оно што ти није посао и што нема везе са тобом као што се и ја не петљам у то шта ти пишеш. Нити пратим твоје поруке нити ме интересују сем када смо у истој теми и када ми се обратиш.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 945
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Управо сада, о.Горан рече

Како ћу ја да причам то је мој проблем. Да ли ћу да будем банован или не и све остало, као и ког саговорника поштујем, коме ћу да одговорим, а коме не то је мој проблем са којим ти немаш ништа. Гледај своја посла и пиши шта ти воља и не петљај се у оно што ти није посао и што нема везе са тобом као што се и ја не петљам у то шта ти пишеш. Нити пратим твоје поруке нити ме интересују сем када смо у истој теми и када ми се обратиш.

Ево ти га сад, вртимо се у круг. Али пробаћу да појасним 2Д дијаграмом у хекс технологији.

Твој аргумент -> мој одговор -> твоје навођење протестантских секташа као кредибилних извора -> мој одговор -> твоје бесно позивање на раније заслуге -> мој одговор у складу са твојим позивањем на заслуге -> твоје ламентирање над мојим одговором у складу са твојим "аргументима"...

Капираш сад? И капираш да ме се тиче како неко разговара са мном?

Или буди нормалан кад одговараш некоме, или немој да се љутиш кад ти неко за протестантске секташе каже да су протестантски секташи, или буди спреман да добијеш одговор какав заслужујеш. Немам намеру да се убацујем у бескрајна надгорњавања или расправе, али ни да пустим да ме неко вређа.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, RYLAH рече

Свака част на идеји и иницијативи, али је форум у оно што је данас развио поп Иван.

Свашта, па ко то уопште спори. Он је радио како мисли да треба, ја лично нисам нимало задовољан што се тиче начелне агенде форума, али кад си се већ информисао око аброва који нису твој проблем онда га можеш питати како је до свега овога уопште и дошло. Као и Жељка и још неке људе.

Овај пројекат је помогао и да се неки људи промовишу и сигурно је имао позитиван утицај у њиховом животу као нпр. поменути о.Иван, Жељко, о.Димитрије Плећевић итд.

Не рече ми који си ти то форум покренуо пошто се већ бавиш мојим пројектима. Пошто већ уживаш овде годинама и у мом зноју.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, о.Горан рече

Не рече ми који си ти то форум покренуо

Ниједан. Овде ми је било супер и нисам имао потребе за било чим другим. НАравно, у концепцији која се драстично разликовала од концепције форума које си уређивао, који су сви поцркали.

И? Шта сад с тим? Оћеш орден? Или имам овде мања права од тебе? Ајд већ једном реци шта си тиме хтео да кажеш, стварно не разумем зашто си то уопште поменуо.

пре 1 минут, о.Горан рече

Пошто већ уживаш овде годинама и у мом зноју.

:)) :)) :)) :)) 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

твоје навођење протестантских секташа као кредибилних извора 

То што пишеш није само увреда него и клевета. Ја сам од самога старта рекао да никога не цитирам овде зато што је протестант, таоиста или растафаријанац већ зато што има здраву аргументацију. То што се теби то не свиђа је твој проблем. Оно што је битно, а небитно је твоје лично мишљење, то је да научници које цитирам имају докторате, респектибилне научне радове и резултате иза себе. Знам да се понављам, ал` морам. 

А и досадно је да више понављам исту причу кад је то јасно из авиона, само злонамерни придикују и клеветају, али то је њихова ствар.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, RYLAH рече

И? Шта сад с тим? Оћеш орден? 

Шта ће ми, ја нисам то радио због ордења већ Бога ради. Све форуме, пројекте, поруке, текстове итд. 

И нисам ја поменуо него ти.

Кикоћи се толико `оћеш, али ја сам рекао суву истину. А и досадно је ово пренемагање од разговора, био би ред да не губимо време ни ти ни ја.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Juanito рече

Креационистички доплгенгери из тог универзума би се звали еволуционисти и бранили би Дарвина као светоотачко учење, а шта год дође после би називали безбожним

Odvojimo jedan minut za pogled na paralelne univerzume u kojima je Darvin prelepa zena.

...

U redu, nastavite.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, RYLAH рече

Било је кише пре Потопа, и то врло прецизно описано како киша настаје: Ali se podizaše para sa zemlje da natapa svu zemlju. (1. Moj. 2.6.)

Хаха, па то је стих који извештава управо супротно, да је Земља орошавана паром, а не да је падала киша.

Иначе, "Навалице (намерно) неће да знају  да су небеса била од пре  и земља из воде и усред воде Речју Божјом. Зато ондашњи свет би водом Потопљен и погибе."   Свети Петар (Апостолски корифеј)

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Благовесник рече

Хаха, па то је стих који извештава управо супротно, да је Земља орошавана паром, а не да је падала киша.

Капираш како настаје киша? Пара се пење, настају облаци и онда пада киша. О томе говори управо и цитирани стих.

пре 6 минута, Благовесник рече

"Навалице (намерно) неће да знају  да су небеса била од пре  и земља из воде и усред воде Речју Божјом.

Земљане масе се не налазе усред воде? Острва нису усред воде?

Не капирам како вам свима никако не падну напамет најбаналније и најлогичније ствари него се увек прво помисли на нека крајње необична тумачења стихова који су потпуно јасни у контексту у ком постоје.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, о.Горан рече

Зашто су људи пре библијског Потопа живели толико дуго, у све три редакције имамо огромне цифре од по неколико стотина година живота? Научнофантастична објашњења из Трећег ока како је година била краћа, како су у питању потомци и сличне бајке би требало прескочити као валидна објашњења. Дакле, зашто?

Zato što su Ananuki izvršili genetičke manipulacije nad našim precima.:ani_biggrin: 

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, RYLAH рече

Не капирам како вам свима никако не падну напамет најбаналније и најлогичније ствари него се увек прво помисли на нека крајње необична тумачења стихова који су потпуно јасни у контексту у ком постоје.

To je zato što su Ananuki izvršili genetičke manipulacije nad njihovim precima. :ani_biggrin: 

• Хахаха 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, RYLAH рече
1 hour ago, Благовесник рече

Капираш како настаје киша? Пара се пење, настају облаци и онда пада киша. О томе говори управо и цитирани стих.

Uf, pa, na osnovu stihova ne deluje bas tako jednostavno objasnjenje.

Jer, pre ovog stiha 2.6, stoji u 2.5 ...... јер Господ Бог још не пусти дажда на земљу.... pa, tek onda ide ovaj stih,....Али се подизаше пара са земље да натапа сву земљу..... deluje kao da imamo dve razlicite radnje oko toga, koja i kakva voda pada, natapa, zaliva zemlju.

Recimo, za dazd (trebalo bi da je kisa) kaze se da (pada) 'na' zemlju, dok para, natapa zemlju, kao da blago pada na zemlju, mozda nesto slicno kao sto imamo rosu koja se kondezuje ujutro i orosava,vlazi zemlju. I, jos recimo, kaze se da je  Bog pustio dazd na zemlju, dok se ovde kaze da se para podizase sa zemlje, verovatno od sve te silne vode na pocetku stvaranja, dok onde imamo oblake i kisu i to tek kasnije ( u odnosu na paru i maglu)

Sad, koliko kasnije, to ne znam tacno, mozda ima neki stih u kojem postoje neke indicije.

Подели на овим сајтовима

Колико неко мора да буде наивчина да верује у толике корисне мутације које вајно произвеше све живе врсте :)):)):)). Па још да сате и сате пише и пише и пише( тј. губи време у преводу) овде верујући наивно у те глупости :)).

Авокадо бар прима паре да прича те бајке, очигледно је да је професионални биолог. Или ће да прима, ако је незапослен. Хоћу да кажем, човек бар зна зашто је продао кожу, ал` ове наивчине су врх :)).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...