Jump to content

Не заборавите! Зимско рачунање времена, недеља 30. октобар у 03:00 (2011)

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

On 29. 10. 2011. at 22:16, Александар рече

Ма то ако нас не спасе, ништа неће. А колико штете наноси? Јеси ли чуо шта кажу психолози?

Nemam pojma sta kazu... rekoh ti razlog... koji je meni licno ok... i ovako je zimi ujutru mrak i smorim se totalno kad ustanem rano ujutru a jos uvek je mrak... zamisli samo jos sat ranije... cisto sumnjam da ovo pomeranje vremena ima negativan efekat... vise simulira normalan ljudski "bioritam"... jer ljudi vekovima nisu ustajali "u 7 ujutru" nego kad svane...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

А кад ти буду догодине померили сат унапред, па ти одједном ујутру смркне? Е тад ја лудим и дође ми да се побијем са идиотима који су то измислили.

Подели на овим сајтовима

On 29. 10. 2011. at 22:26, ZvonkoM рече

Свако може да устане кад `оће, не треба да помера сат да би устао раније или касније...

Mom direktoru to jos niko nije javio :)

• Волим 1

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

On 29. 10. 2011. at 22:21, Avocado рече

Nemam pojma sta kazu... rekoh ti razlog... koji je meni licno ok... i ovako je zimi ujutru mrak i smorim se totalno kad ustanem rano ujutru a jos uvek je mrak... zamisli samo jos sat ranije... cisto sumnjam da ovo pomeranje vremena ima negativan efekat... vise simulira normalan ljudski "bioritam"... jer ljudi vekovima nisu ustajali "u 7 ujutru" nego kad svane...

Кажу да се веома негативно одражава на психичко стање човека и на његову продуктивност. Ето, ја сам живи доказ. Полудим кад помере "сат унапред". Псујем све могуће астриноме, календарџије, философе који су смислили тао "паметну" ствар.

Подели на овим сајтовима

On 29. 10. 2011. at 22:24, Александар рече

А кад ти буду догодине померили сат унапред, па ти одједном ујутру смркне? Е тад ја лудим и дође ми да се побијем са идиотима који су то измислили.

Pa ne smrkne zato sto se sat i pomera unapred kad ranije pocne da svice...

Jednostavno se pomera vreme tako da otprilike bar (koliko je to moguce a da ne zastranimo) uvek u 7 ujutru i 12 popodne i 10 uvece bude isti nivo svetlosti/mraka... tj. isto doba dana po oceni nekog ko ne gleda u sat... meni je to skroz dobro... ali naravno, ima nas raznih...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 29. 10. 2011. at 22:30, Александар рече

Кажу да се веома негативно одражава на психичко стање човека и на његову продуктивност. Ето, ја сам живи доказ. Полудим кад помере "сат унапред". Псујем све могуће астриноме, календарџије, философе који су смислили тао "паметну" ствар.

Evo tih ko su to sve zakuvali, hahahaha! Al, nisam ti ja to rekao, ako neko pita, hahahaha!

http://en.wikipedia.org/wiki/Daylight_saving_time

http://news.nationalgeographic.com/news/2011/11/110313-daylight-savings-time-2011-what-time-is-it-spring-forward-nation/

Подели на овим сајтовима

On 29. 10. 2011. at 22:38, Avocado рече

Pa ne smrkne zato sto se sat i pomera unapred kad ranije pocne da svice...

Jednostavno se pomera vreme tako da otprilike bar (koliko je to moguce a da ne zastranimo) uvek u 7 ujutru i 12 popodne i 10 uvece bude isti nivo svetlosti/mraka... tj. isto doba dana po oceni nekog ko ne gleda u sat... meni je to skroz dobro... ali naravno, ima nas raznih...

Ма како се не смркне ако на почетку "летњег рачунања" уместо у 6 устанем, по старом, у 5 ујутро? Тај прелаз је стварно катастрофалан, према истраживањима, за већину људи.

Мени брате није добро. Треба ми месец дана да се прилагодима, али стварно, не зезам се.

Подели на овим сајтовима

On 29. 10. 2011. at 22:40, ZvonkoM рече

Колико знам померање казаљке на мом часовнику не утиче на астрономске појаве као што су ротација Земље, али шта па ја знам... :)

Ne utice ni na pletenje carapa u Indoneziji... ne utice na gomilu stvari koje niko nije pomenuo...

Подели на овим сајтовима

Ја исто имам темпо који тешко мењам. Кад се "промени време" једноставно наставим да устајем раније јер ми иначе треба неколико дана да се навикнем на промену...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pa hajte onda spavat, to vrijeme će se promjenit i pomaket i bez vas, ne morate na to čekat budni ko na Badnjak ili tamo s tim nedaj Bože nešto radit i pomicat vi sami, hahahaha!

:lol:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 29. 10. 2011. at 22:48, Josip Bibić рече

Pa hajte onda spavat, to vrijeme će se promjenit i pomaket i bez vas, ne morate na tio čekat budni ko na Badnjak ili tamo s tim nedaj Bože nešto radit i pomicat vi sami, hahahaha!

:lol:

Uaaa partibrejkeru! :D

Подели на овим сајтовима

On 29. 10. 2011. at 22:42, Александар рече

Мени брате није добро. Треба ми месец дана да се прилагодима, али стварно, не зезам се.

To je gadno.

Ja uglavnom radim nocu, sati mi se tope, ne znam koji je dan.

Tri dana da pomere sat ja ne bi izvalio :) .

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...