Jump to content

Vreme falsifikata i lazi

Оцени ову тему

Препоручена порука

Operacija "Overlord" 75 godina posle - i Nemačka se iskrcavala u Normandiji??...

A Rusi kao bili na strani Hitlera ili zla pa nisu pozvani??...

Zivimo u vreme falsifikata i lazi...

...

62248485_10219244926772045_3388235575952

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10219244926692043&set=a.1781665619503&type=3&eid=ARA2ZeC0XW_CH-kblM2L4cIO1UiRPC7n3ptkfnE8I4Q_Nn7S4tRzQHBTk7MeNQYE9wcgbYM53fZv5oAM

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Tema je opsteg tipa, dodajte sve sto smatrate da je u duhu teme.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 7.6.2019. at 21:36, obi-wan рече

Zivimo u vreme falsifikata i lazi...

zivimo u vreme nove politike

Angela nije Mengele kolko ja znam, mozda je dosla u ime mira. To sto nema Rusa je cista politika i trenutno neslaganje sa nekom ruskom politikom ali to je bilo i 44te. Nisu se podnosili ali su morali da saradjuju.

U stvari najveci utisak mi je Terezin sesir, mnogo je dobar! Moram da je pitam gde gu je kupila, mada ona sad ode ....prc...

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Sustina Overlorda i Kurske bitke i Staljingrada nije u ovim obelezavanjima od strane politicara sa vrha, vec u istoriji i pricama koje su ljudi proziveli, obicni ljudi i Rusi i Englezi i Amerikanci. Ginulo se samo tako, pogotovo u Rusiji. Odlicna je emisija na history "Price of empire"..pravi ljudi govore, ljudske price. Sve drugo je sviranje... nemcu

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Драшко рече

Angela nije Mengele kolko ja znam, mozda je dosla u ime mira.

Ovo je brate konkretan dogadjaj, sa pobednicima i porazenima, sa okupatorima i braniteljima, i tako bi bilo normalno i da se obelezi. Medjutim, duplim gafom - pozivanjem Nemaca, a nepozivanjem Rusa - jasno je stavljeno do znanja ko je tu pozeljan a ko nije, bez obzira na istorijske cinjenice. Kao sto su nedavno Albanci sa KiM bili pozvani na proslavu godisnjice Prvog rata...

Kad je bila proslava oko Prvog rata, a neki nasi zapenili na mrezama na to sto su predstavnici (avaj!) Srbije bili u drugom redu, a predstavnici krimosa sa KiM u prvom, ja sam i onda tima rekao da je bas najbolje da mi i nismo tamo, da treba da bojkotujemo taj nenormalni skup, i da nemamo sta da trazimo medju takvima koji nemaju ni trun osnovnog istorijskog obraza, kamoli nesto drugo.

Isto sad mislim i za ovo ovde - Rusi su, u stvari, pocastvovani sto nisu medju ovim muljem, a ja sam postavio to na temu samo zato da vidimo kud plovi ovaj brod, nista drugo. I ovde ne treba da je Rusima zao nista, kao sto verujem i da nije, jer je prosto doslo vreme da se malo razdvoji crno i belo, tj. ko (pa kako god) stoji na strani Istine i istorijskih cinjenica, a ko na najbedniji nacin pokusava da zamuti vodu i provuce svoje sitne dnevnohuskacke interescice, bez obzira na istoriju i sve ostalo.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Драшко рече

Sustina Overlorda i Kurske bitke i Staljingrada nije u ovim obelezavanjima od strane politicara sa vrha, vec u istoriji i pricama koje su ljudi proziveli, obicni ljudi i Rusi i Englezi i Amerikanci. Ginulo se samo tako, pogotovo u Rusiji. Odlicna je emisija na history "Price of empire"..pravi ljudi govore, ljudske price. Sve drugo je sviranje... nemcu

Naravno, tim pre Nemci i ne treba da su tu. To je prosto fakat - oni su bili okupatori, ne Rusi, Englezi i Amerikanci, i tako valjda i treba da se obeleze ovakvi dogadjaji.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, obi-wan рече

Ovo je brate konkretan dogadjaj, sa pobednicima i porazenima, sa okupatorima i braniteljima, i tako bi bilo normalno i da se obelezi. Medjutim, duplim gafom - pozivanjem Nemaca, a nepozivanjem Rusa - jasno je stavljeno do znanja ko je tu pozeljan a ko nije, bez obzira na istorijske cinjenice. Kao sto su nedavno Albanci sa KiM bili pozvani na proslavu godisnjice Prvog rata...

Kad je bila proslava oko Prvog rata, a neki nasi zapenili na mrezama na to sto su predstavnici (avaj!) Srbije bili u drugom redu, a predstavnici krimosa sa KiM u prvom, ja sam i onda tima rekao da je bas najbolje da mi i nismo tamo, da treba da bojkotujemo taj nenormalni skup, i da nemamo sta da trazimo medju takvima koji nemaju ni trun osnovnog istorijskog obraza, kamoli nesto drugo.

Isto sad mislim i za ovo ovde - Rusi su, u stvari, pocastvovani sto nisu medju ovim muljem, a ja sam postavio to na temu samo zato da vidimo kud plovi ovaj brod, nista drugo. I ovde ne treba da je Rusima zao nista, kao sto verujem i da nije, jer je prosto doslo vreme da se malo razdvoji crno i belo, tj. ko (pa kako god) stoji na strani Istine i istorijskih cinjenica, a ko na najbedniji nacin pokusava da zamuti vodu i provuce svoje sitne dnevnohuskacke interescice bez obzira na istoriju i sve ostalo.

ok, ja gledam to drugacije

ta proslava nije u atmosferi pre 75 godina, kontekst je skroz drugaciji

uopste ne branim ovu ekipu, imam i poneko misljenje o pojedinima sa slike ali ne bih javno iznosio, ne bih da me pljuju :D

jedino sto vidim u ovome je da to nema smisao koji je sam dogadjaj imao, konkretno Francuzi su naj...li zestoko od NEmaca, pa i Englezi, nisu ih podnosili , u ww1 su Nemci bombardovali osnovnu skolu u Londonu, ali su se promenila vremena...i sad svi "zajedno" do mojega da izvines

Rusi da nisu postojali, malo sutra bi Zapad mogao da odbaci "Huns" ili "Bosch" kako su ih zvali, jedino USA sa svojim tenkicima i nuklearnim glavicima je mogla da nesto uradi.

Svega tu ima, ali ponavaljam, mnogo su mi blize pojedinacne price ljudi koji su ratovali,

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, obi-wan рече

Naravno, tim pre Nemci i ne treba da su tu. To je prosto fakat - oni su bili okupatori, ne Rusi, Englezi i Amerikanci, i tako valjda i treba da se obeleze ovakvi dogadjaji.

IMa jedna anegdota, esad dal je istina ili ne

Prosao rat

Bude Cercila usred noci, nesto hitno

On kaze "Budite me samo ako je srusen berlinski zid!"

• Свиђа ми се 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Драшко рече

Svega tu ima, ali ponavaljam, mnogo su mi blize pojedinacne price ljudi koji su ratovali,

Evo, u tom svetlu - zamisli sve one izginule Rajane, i njihova prenerazena lica, da im je neko onda rekao da ce njihovi potomci da zovu na proslavu njihove pogibije upravo "Kraute" protiv kojih su ratovali, tj. njihove (i telesne i ideoloske) potomke... ovo je, za moje razumevanje, prosto pljuvanje na te nastradale ljude, kao sto je onomad bilo pljuvanje po zrtvama Prvog rata time sto su stavili medju pobednike krimose sa KiM-a.

A pljuvanje na cestite heroje i casne ljudske zrtve je krajnje dno necovecnosti i bezumlja.

Подели на овим сајтовима

Свиђа нам се понекад да заборавимо, да постанемо неко инстант други, као да смо генетски модификовани.

Један мој ученик на писменом писао о свом прадеди, учеснику првог по реду светског рата. Носилац албанске споменице, па деди, који се борио у другом светском по реду, па оцу који је био борац деведесетих. Деца ко деца, ова данашња чешће о оценама него о смислу. као и одрасли уосталом. Чешће о комшијиној крави, него о сопственом дворишту. 

У селима уоколо живе брђани дошли из велебитских села, они са Грмеча, и из Црне Горе. Моја баба их звала дођоши. Дуго нисам разумевала право значење те речи. А када сам је разумела, постидела сам се.

Признајем да сам писала пушкице из историје. Не умем да памтим године, ни зашто је све важно ни шта је најважније у временском следу. После сам нашла алиби у максими како историју пишу победници. 

А то са фотографијама подсетили ме на једну књигу коју сам давно читала. Јовица Аћин , Поетика кривотворења.И на још једну књигу која је говорила о симулакрумима, али не могу да се сетим аутора сад

0703_read

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, obi-wan рече

Evo, u tom svetlu - zamisli sve one izginule Rajane, i njihova prenerazena lica, da im je neko onda rekao da ce njihovi potomci da zovu na proslavu njihove pogibije upravo "Kraute" protiv kojih su ratovali, tj. njihove (i telesne i ideoloske) potomke... ovo je, za moje razumevanje, prosto pljuvanje na te nastradale ljude, kao sto je onomad bilo pljuvanje po zrtvama Prvog rata time sto su stavili medju pobednike krimose sa KiM-a.

A pljuvanje na cestite heroje i casne ljudske zrtve je krajnje dno necovecnosti i bezumlja.

U pravu si

Ovo što si napisao je prava suština 

• Свиђа ми се 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

@Драшко 

Ono, nije da se ljudi i pre nisu bavili lazima i falsifikatima, nego reko` da stavim takvu temu posto smo ovih dana/meseci(/godina?) prosto zasiceni takvim stvarima, pri cemu su ovakve na drzavnim nivoima postale vrlo ceste. Cini mi se da zato nije lose da ih prosto imamo na jednom mestu, kao podsetnik u kakvom trenutno vremenu zivimo.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, obi-wan рече

@Драшко 

Ono, nije da se ljudi i pre nisu bavili lazima i falsifikatima, nego reko` da stavim takvu temu posto smo ovih dana/meseci(/godina?) prosto zasiceni takvim stvarima, pri cemu su ovakve na drzavnim nivoima postale vrlo ceste. Cini mi se da zato nije lose da ih prosto imamo na jednom mestu, kao podsetnik u kakvom trenutno vremenu zivimo.

Mislim da naziv teme nije prikladan

Odnosno da nije uopšte po sredi falsifikat ili laž već neadekvatno obeležavanje ogromnog dogadjaja

Babe i žabe zajedno a mrtvi vojnici i veterani pokojnici u grobu se okreću 

Niko od njih nije ništa falsifikovao već je napravio zamenu vrednosti 

Što kažeš pljunuo na Rajane a napravio tortu za Huns 

Fun fact:

Trump u brit.engleskom označava"prdež"

Skoro sam saznao ;)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Sami dan D je laz na neki nacin, odnosno njegovo oznacavanje kao "pocetak kraja". Rat je odlucen godinu i po ranije, na istoku. Zapravo Kajtel na sudjenju rece da je Moskva '41 vec bila kraj, da je znao da ne mogu nista posle toga.

To ne umanjuje zrtvu mladih Rajana ni na koji nacin i ovo sto rade predstavlja pljuvanje na njih...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...