znatiželjan Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 потпуно тачан видео, иако је упрошћен и релативно разводњен....поготово зато што су га неки атеисти превели.... Морам са свима вама да поделим овај "западни" видео клип који покушава да објасни шта је то хришћанство. Морам, јер ово што се овде показује као хришћанство није хришћанство већ јерес. Нажалост, оваква слика хришаћнства, овакво разумевање хришћанства, присутно је и у главама многих православних хришћана, па чак и теолога. Погледајте добро овај видео, а ја ћу потом, део по део, објаснити зашто ово није хришћансво и шта је заправо аутентично хришћанство, оно које је у духу Светог Предања Цркве. Питање је веома важно. Јер од нашег начина схватања хришћанства, зависи и однос према свету око нас, зависи и однос према људима око нас, поготово према онима "који нам нису по мери". Дакле, то наше схватање директно утиче и на питања која нас свакодневно заокупљају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Šta je to konkretno tačno u ovom klipu? “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Šta je to konkretno tačno u ovom klipu? Са адвентистичке тачке гледишта, наравно да је "тачан". Обзиром да је и Адвентисте, као и већину западних секти, основао један од америчких каубоја (фармера) у 19-том веку. Justin Waters, w.a.mozart and nedeljko је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Zato sam i pitala znatiželjnog da mi objasni šta je to tačno u tom klipu.Mislim, ako se čovek pretstavlja kao pravoslavan,zanima me šta je to pravoslavno u ovom klipu. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Pa prepričani događaju iz Biblije što se tiče fabule ništa nije pogrešno, ali misli da je biblija malo više od 2 minuta i 14 sekundi video zapisa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Zato sam i pitala znatiželjnog da mi objasni šta je to tačno u tom klipu.Mislim, ako se čovek pretstavlja kao pravoslavan,zanima me šta je to pravoslavno u ovom klipu. Анчи, човек се представио као не-православни, који све зна о православљу боље од православних па је зато не-православан, што би и ми требали постати кад сазнамо исто што и он "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Да обновом ову јако добру тему, и замолио бих Ацу Милојкова да, ако је могуће, настави са причом о паду и дрвету познања. Мислим да би то било много корисније и заннимљивије него бесплодна расправа о филиоквама и сличним стварима. Филозоф, Јефимија Крунић, Баба and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Да обновом ову јако добру тему, и замолио бих Ацу Милојкова да, ако је могуће, настави са причом о паду и дрвету познања. Мислим да би то било много корисније и заннимљивије него бесплодна расправа о филиоквама и сличним стварима. Биће, биће... Кад, не знам. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 A moze da napise i nesto vezano za stvaranje Adama. U knjizi od profesora Rodoljuba Kubata sam procitao da se odredjene reci u originalu koje se koriste za Adama znace covecanstvo ali i konkretnu osobu. Da li je Bog stvorio konkretnog coveka ili covecanstvo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Čim su ga postavili oni primitivci Ateisti Srbije znam odmah koliko ja sati bez gledanja na sat. Lepše je da zapad objasni da je Ateizam praznoverje i čista notorna glupost u koju ljudi mogu da poveruju. Mi u Ateistima Srbije imamo i komunjare. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2013 A moze da napise i nesto vezano za stvaranje Adama. U knjizi od profesora Rodoljuba Kubata sam procitao da se odredjene reci u originalu koje se koriste za Adama znace covecanstvo ali i konkretnu osobu. Da li je Bog stvorio konkretnog coveka ili covecanstvo? Да, постоји то у оригиналном тексту. Адам са чланом (један човек) и Адам без члана (општост, човечанство, људска природа). Набави превод књиге Постања владике Атанасија Јевтића. У њој је у фуснотама писао о овоме. Адам није само појединачна, а вероватно се уопште ни не ради о појединачној, већ колективна личност. Односно, прича о Адаму је прича о човеку, у општем значењу речи. Пад Адама је трагедија човечанства, постојање без досезања коначног циља, у сенци створености и смрти. Мишљења сам да ће нам време које долази, уз помоћ Божију, тек отварати смисао књиге Постања. Grizzly Adams, Ignjatije, Јефимија Крунић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Да, постоји то у оригиналном тексту. Адам са чланом (један човек) и Адам без члана (општост, човечанство, људска природа). Набави превод књиге Постања владике Атанасија Јевтића. У њој је у фуснотама писао о овоме. Адам није само појединачна, а вероватно се уопште ни не ради о појединачној, већ колективна личност. Односно, прича о Адаму је прича о човеку, у општем значењу речи. Пад Адама је трагедија човечанства, постојање без досезања коначног циља, у сенци створености и смрти. Мишљења сам да ће нам време које долази, уз помоћ Божију, тек отварати смисао књиге Постања. Ovo je totalno drugacije od tradicionalne predstave Adama kao jednog konkretnog coveka. No ipak je Biblija knjiga sa 7 pecata. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Различито је на први поглед, али је порука потпуно иста. Чак је и пуно дубља ако се односи на сваког од нас. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Различито је на први поглед, али је порука потпуно иста. Чак је и пуно дубља ако се односи на сваког од нас. Kada se vidi koje postavio na YouTube sve govori o tome kako se misli o hrišćanima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука