Jump to content

Не, ово није хришћанство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja sam ovde nova .Zainteresovala me je vasa tema i video snimak.Ne vidim nista lose u njemu.Dovoljno je prikazano iz prostog razloga da zainteresuje pojedince da proucavaju Bibliju,da se priblize religiji i Reci Bozjoj.

Izvinjavam se Administratoru ,aliI normalno je da mnogi ne mogu da shvate o cemu pricate jer koristite mnoge fraze obicnim ljudima nerazumljive.Ni meni nije bilo mnogo toga jasno sta zelite da kazete jer se "upetljavate"u svoje recenice i ne govorite prostim jezikom.Kao kada odem u Crkvu pa ne razumem sta je to sto svestenik prica.I tako se ni ne osetim blizu Bogu.Nerazumljivo je i iz tog razloga sto mnogi nikada nisu uzeli Bibliju u ruke,a kamoli da je citaju.A Biblija je Rec Bozija upucena svim ljudima na zemlji i stoga je jedina knjiga koja je prevedena na svim mogucim jezicima.

Библија се и те како може схватити и на погрешан начин - што се кроз историју више него јасно показало, а показује се и данас. Да би се Библија схватила на исправан начин, потребно је ту уложити одређени труд, као, уосталом, и у све друго у животу што је вредно.

Ван контекста Цркве и Литургије, за коју је и писана, она се не може разумети.

А наше субјективно осећање да смо близу Бога и те како уме да буде варљиво - због тога је и неопходно бити веома прецизан и недвосмислен када су такве ствари у питању...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 130
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

ne postoje garancije da ce poruka Jevandjelja biti primljena makar one bile i Crkva i Liturgija. jedini realan garant jeste Blagodat Bozija. mislim da dobar deo problema koje imamo danas i u Crkvi i u vezi Liturgije jeste upravo posledica shvatanja da su one same po sebi "uzrok" poznanja i Spasenja. naravno da nemam nameru da omalovazavam vrednost Crkve i Liturgije ali one bi po meni trebale da su neminovna "posledica" poznanja, a ne "uzrok". zbog ovakvog pristupa i imamo sarenolikost shvatanja i tumacenja, brdo "crkava" i teoloskih pristupa... a sve zbog mudrovanja po "ljudskom umu" a ne po jedinstvenoj i ne promenljivoj Bozijoj Blagodati.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Ja to sve razumem.Zato Bibliju i treba citati i ne citati,nego je slusati sta je to sto Bog nam prica i porucuje u njoj.Citam je jako dugo i pricam sa drugima o njoj.I ponovo sam pogledala video snimak.I kako da to nije Hriscanstvo kada se kaze da je Hriscanstvo verovanje da je Hrist umro na krstu da bi platio cenu greha, i da je ustavo ponovo?A to upravo video snimak i porucuje na pojednostavljen nacin.Bog jeste stvorio sve zivo na planeti.Jeste stvorio Adama i Evu i dao im je da zive u Edenskom vrtu.Drvetom sa kojega im je bilo zabranjeno da jedu,Bog je zeleo da vidi koliko ce im oni biti verni i poslusni.A vernoscu i poslusnoscu se vidi kolika je zahvalnost za sve ono lepo i savrseno sto im je pruzeno.Kao sto znamo u Edenski vrt se uvukao Djavo .Djavo je mocni andjeo,nevidljivo duhovno stvorenje.E sada tu moze doci do polemike kako to da je nastalo jedno takvo stvorenje kada je sve sto je Bog stvorio savrseno.Sve sto je stvoreno u univerzumu,na nasoj planeti jeste savrseno i sve je tu lancano jedno drugome potrebno.Ali isto tako Bog u Bibliji govori o postanku Zemlje i zivota na njoj.Bog ima mnogo duhovne dece oko sebe i ni jedno nije isto.Kao i sto mi imamo mnogo dece pa nisu svi jednaki.Mislim na njihove osobine,ono sto imaju u sebi.Tako se u tom duhovnom Bozijem sinu,kome je ime Djavo ili Satana, stvorila neispravna zelja.Bog je znao da ima i takvu duhovnu decu oko sebe ,pa je iz toga razloga u Edenskom vrtu postavio i jedno "zabranjeno" drvo.Drvo u kojem je bilo spoznanstvo dobra i zla.Kao sto sam i rekla zeleo je da vidi koliko ce im biti poslusna deca kojima je pruzen savrseni zivot.Zivot bez gladi,bolesti,umiranja.

Tako je Djavo koji se pretvorio u zmiju nagovorio Evu da uzbere plod sa tog drveta.Djavolu je bila namera da pokoleba suverenitet ,vladarstvo Boga.Zeleo je da on bude vladar nad svim sto je Bog stvorio.Tako jeduci taj plod Adam i Eva su u sebe uneli spoznaju o dobru i zlu.Zgresili su Bogu.

Bog je mogao da unisti sve sto je stvorio na Zemlji.Ali isto tako znamo da Bog ima savrsen osecaj za pravdu.Tako da je dozvolio ljudima da neko vreme sami vladaju pod Sataninim uticajem.Kazna im je za neposlusnost bila da se njihovi potomci radjaju nesavrseni,sa bolestima i umiranjem.

Zna se i to i Biblija i sama kaze da je Satana vladar ovoga sveta.U Mateju 4:8,9,10 i sam Isus priznaje Satanu kao vladara ovoga sveta.

Matej 4:

8. "Zatim ga Djavo povede na veoma visoku goru i pokaza mu sva carstva sveta i njihov sjaj

9. "Pa mu rece "Sve cu ti ovo dati ako padnes nicice i poklonis mi se"

10."A Isus mu rece "Odlazi Satano!Jer zapisano je ,klanjaj se Gospodu,svome Bogu i njemu jedinome sluzi"

U Bibliji se kaze ,kao sto to i video zapis pokazuje da je Isus poslat od Boga.Isus je Bozji najdrazi sin,prvorodjenac svega sto je stvoreno.Poslao ga je u utrobu device Marije da bi bio rodjen ka ocovek,jer je i Isus bio duhovno bic.Zadatak na Zemlji mu je bio da izvrsava volju Boziju.Isus je propovedao o Reciji Bozjoj o njegovom naumu sa Zemljom.I pored hapsenja,laznog svedocenja,ismevanja,mucenja,Isus je ostao veran svom Ocu.

Najvrednija stvar koju smo dobili od Boga je otkupna zrtva Njegovog sina Isusa Hrista.Otkupnina,zrtva je najveci pokazatelj Bozije ljubavi spram nas.

Matej 20:

28."Kao sto ni sin coveciji nije dosao da mu sluze,nego da sluzi i da dusu svoju u otkup da za mnoge."

Treceg dana po smrti Isusovoj,Bog ,Njegov otac,ga je uskrsnuo kao duhovno stvorenje.

1.Petrova 3:

18 "Jer i Hristos jedanput za grehe nase postrada,pravednik za nepravednike,da nas privede k'Bogu,ubijen,istina,bivsi telom,no ozivevsi Duhom."

Nekoliko sedmica kasnije Isus se vratio na nebo.Tamo je seo pored svog Oca,Boga sa desne strane i cekao da primi Kraljevsku vlast.

Jevrejima 10:

12."A On prinesavsi jedinu zrtvu za grehe sedi svagda s desne strane Bogu."

13."Cekajuci dalje dok se poloze neprijatelji Njegovi podnozje nogama Njegovim."

Svi oni koji veruju u Isusa Hrista i Njegovu zrtvu kao otkupninu za grehe nazivaju se Hriscanima.I smatra se da ce se Isus vratiti na zemlju i suditi svima.Oni koji su verovali u Njega,Hriscanima dace vecni zivot.Nije dovoljno samo verovati,nego i ziveti u skladu sa Biblijom,to jest sa Reciju Bozjom,ziveti onako kako to sam Bog od nas zahteva.A sta zahteva kako da se ponasamo i kakvi ljudi da budemo ,mozemo znati samo tako sto cemo citati Bibliju,moliti se Bogu kroz Njegovog sina Isusa Hrista.

Poruke Isusa Hrista se mogu procitati u Svetom Jevandjelju.

I tu je kraj i video zapisa.

Onome kome je poznata Rec Bozija jasan je i video zapis.

Подели на овим сајтовима

U suštini da nema krsta nego stub mogao bih da kažem da su Jehovini svedoci napravili video.

Par sitnica se samo razlikuju od Kule stražare.

Lepo je Aleksandar rekao !

Nemoj osudjivati one za koje ne znas sta i kako.

Svaka Crkva,vera,za Sebe kaze da je ispravna i da je ona prava.

Svako ko veruje u Boga i Njegovog sina Isusa Hrista,u otkupnu zrtvu Njegovu.Svako ko se iskreno i od srca moli Bogu i zivi po njegovim nacelima je Hriscanin i ispravan.

Подели на овим сајтовима

jeste Vi mozda Jehovin svedok?

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Dragi Biseru

Da nisam do sada pročitao ove knjige

http://jehovinisvedo...e-strazare.html

mogao bi da mi pričaš šta god hoćeš,ali vrlo dobro znam šta sve Jehovini svedoci veruju Kuli stražari.

Ako želiš možemo danima da pričamo i samo koristeći knjige i brošure Jehovinih svedoka ću ti dokazati da je ta organizacija najosmišljenija sotonina klopka za naivne.

Ja sam zenskog roda.I ne zelim da ti pricam sta god hocu ,nego pricam ono sto u Bibliji pise.

Ne znam ko veruje u Strazarsku Kulu,niti u Krst,niti u Crkvu.Ja znam za sebe da sam Hriscanka i da verujem u Rec Boziju,u Boga,u Njegovog sina Isusa Hrista koji je dao svoj zivot radi iskupljenja nas smrtnika.

Ne moras da mi dokazujes da je organizacija Jehovinih svedoka Satanina klopka za naivne.Satana koristi ono sto je najslabije u nama da nas iskusa i odvoji od Boga i Hriscanstva.

.smesko.

Amin

Подели на овим сајтовима

Ja ne zelim da znam Bibliju bolje od svakog popa ili svestenika.Ja samo zelim da je citam i sama cujem Rec Boziju.Niko za sebe ne moze da tvrdi da pozna Bibliju bolje od nekoga drugoga bez obzira da li je on svesteno lice ili ne.Biblija je napisana za sve ljude na ovoj planeti.

Sa uzivanjem procitah tvoje komentare o knjigama Jehovinih svedoka.Procitah i ono sto si ti napisao da je pogresno prevedeno.Pogledah i prevode u Katolickim Biblijama.Ni jedan prevod nije napisan isto.

Ti si se samo uhvatio Jehovinih Svedoka.

Ako gledamo po tvome sta pises jedini i pravi ispravno napisani i tumaceni prevod je Pravoslavni prevod i tumacenje Biblije.Svi ostali su krivo prevedeni i krivo tumaceni.

Eto vidis zbog tih ljudskih ne slaganja kod Hriscana Hriscanstvo se podelilo davne 1054.godine na Pravoslavnu crkvu sa centrom u Carigradu i Katolicku crkvu sa centrom u Rimu.Da ne pricamo da su ta njihova previranja trajala oko 400 godina,ko je u pravu a ko je u krivu i kako i sta.

I dan danas kako u Pravoslavlju tako i u Katolicizmu ima nekih previranja,pa i lazi,prevare,kradje,i jos po nesto sto nije po volji Bogu.Ne mislim samo na obican narod ,nego i na svestenike,popove.

Zato i kazem da po neki ne vide balvan u svom oku,a vide trn u tudjem.

Luka 6:

41"A zasto vidis trun u oku brata svog,a brvna u svom oku ne osecas."

42."Ili kako mozes reci bratu svom Brate ,stani da izvadim trun koji je u oku tvom,kad sam ne vidis brvna u svom oku?Licemere!Izvadi najpre brvna iz oka svog,pa ces onda videti izvaditi trun iz oka brata svog."

A cinjenica jeste da je Hriscanin onaj ko se drzi Reci Bozije,Bozijeg zakona,Biblije,ko veruje u rodjenje Isusa Hrista,u Njegov zivot,u NJegovu zrtvu.

Srdacan pozdrav .smesko.

Подели на овим сајтовима

Da,zaboravih da ti napisem sto se tice ucenja i izucavanja Biblije i da li se moze vise znati od popova i svestenika...i na to ima odgovor u Bibliji.

Luka 6:

40."Nema ucenika nad uciteljem svojim,nego i sasvim kad se izuci,bice kao i ucitelj njegov."

Pozdrav

Што се тиче тумачења Библије и Цркве (аутентичне црквености). Христос својим ученицима није оставио никакв текст. Није им чак ни заповедио да пишу текстове. Христос им је оставио Свету Литургију (=Тајна Вечера, то је прва Света Литургија). Тако, о аутентичном хришћанству и Цркви не можемо говорити без Свете Литургије. Нема хришћанства без Цркве, а Цркве нема без Свете Литургије. Зато, Адвентисти, Јеховини Свеодци, Назарени, и други разни и многи "исправни тумачи" Библије не могу бити Црква. Они немају Свету Литургију. То су верске секте.

Што се тиче Библије, Новога Завета, она је настала као плод деловања Цркве, као плод служења Свете Литургије. Новозаветни текстови су писани у периоду од прве половине до краја првога века. Дакле, Црква је децнијама постојала без новозаветног текста. Како је то могуће? Зато што је суштина Цркве, оно без чега нема Цркве, управо Света Литургија. А она је служена, од самих почетака. О томе имамо сведочанства и у самим новозаветним текстовима.

Даље, сабрање текстова и њихово дефинитивно закључивање у Нови Завет десило се, од стране опет Цркве, тек у четвртом веку. То би било нешто јако чудно када би суштина Цркве био текст као текст, Библија као текст. Не, веч, понављам, суштина Цркве је Света Литургија. У њој и текст, Библија, налази своје место - Библија је свештени, богослужбени текст. Ван контекста Свете Литургије НЕМА ИСПРВАНОГ РАЗУМЕВАЊА Библије. На заваравајте се - НЕМА. Доказ за то, поред овога што сам навео, јесте бујање секташтва. Настајање нових и нових секти, на бази "другачијег тумачења" Библије. Сви ти људи су ствари окренули наопако. Они су на основу Библије покушали да направе Цркву. Заборавили су да је на основу Цркве настала Библија. Није Библија створила Цркву, већ је Црква створила Библију. Зато, да би се разумела Билија, мора се прво разумети њен Аутор, њен Творац - Црква Божија. Тек у Цркви је Библија Божија Реч - јер Црква је присутни Христос, Тело Богочовека, Емануила, Са нама Бога. Све остало су заблуде, секташке трице и кучине.

Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!

Подели на овим сајтовима

До чега може да доведе "тумачење" Библије, једна од пентикосталних секти:

Ово као да је неки пагански обред. Они улазе у неки транс...

Хришћани првог миленијума би за ове дефинитивно рекли да су ђавоимани.

Подели на овим сајтовима

....

Није Библија створила Цркву, већ је Црква створила Библију. Зато, да би се разумела Билија, мора се прво разумети њен Аутор, њен Творац - Црква Божија.

postoji jedan primer u DA nekog Apolosa za kojeg se kaze da uopste nije prpadao tadasnjoj zajednici vec da je imao samo "Jovanovo krstenje" medjutim uprkos tome savrseno dobro je razumevao Sveto pismo i sasvim ispravno je propovedao da je Isus = Hristos. tog i takvog Apolosa, dakle coveka koji je Duhom vec poznao Istinu, primaju u zajednicu, pa se ja pitam koliko je ova formulacija da se Jevandjelje moze razumeti tek po razumevanju Crkve (kao zajednice vernih) ispravna. primer sa Apolosom to cini mi se opovrgava, evo citata:

24. А дође у Ефес неки Јудејац по имену Аполос, родом из Александрије, човјек рјечит и јак у Светоме Писму.

25. Овај бјеше упућен на Пут Господњи и, говорећи духом, говораше и учаше право о Господу, а знадијаше само крштење Јованово.

26. И овај поче смјело проповиједати у синагоги. А кад га чуше Акила и Прискила, прихватише га и још му тачније изложише Пут Господњи.

27. А кад он хтједе да пређе у Ахају, охрабрише га браћа и писаше ученицима да га приме. И он дошавши онамо поможе много онима су благодаћу повјеровали.

28. Јер је силно оповргавао Јудејце пред народом доказујући из Светога Писма да је Исус - Христос.

inace interesantno je da se za poznanje Istine na vise mesta ponavlja i koristi rec "Put" (...Ја овај Пут прогоних до смрти... А када Феликс чу ово, одгоди им, знајући врло добро за овај Пут... ако кога нађе који је од овога Пута ...хулећи на Пут Господњи... настаде не мала буна због Пута Господњега... itd), sto slabo moze da asocira ili ukazuje na neku zajednicu vec vise na nekakvu zivotnu orjentaciju odnosno stav u coveku, barem meni to tako deluje.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...