Jump to content

O Istini Sudu i Ljubavi

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Саватије звани Ништак рече

Дебело грешиш што се тиче Црке и спасења,такође и морала,погрешно си схватио. Даље,покажи ти нама твоје савршене вернике,да их видимо.Где су плодови твог начина вере,где су ти твоји "светитељи"? Где су ти твоји супер истински верници ван Цркве ? Где је твоја савршена црква ?  Ко још поред тебе проповеда такву веру,или си ти једини достојан супер истина ? Које књиге читаш,реци нам,које проповеднике слушаш ? Где може да се купи та твоја литература? Ко су ти професори ? 

Биће да си ти неки гностик.

Već sam pisao o svemu tome na ovaj ili onaj način. ali ti nemaš oči da vidiš, šta bih ti dalje pričao. vrati se od početka pa vidi.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ralex рече

Vi ne zaceljujete rane jer ne upozoravate ljude na njihove grehe nego ih prihvatate takve kakvi su dajući im lažnu nadu.

To što nema čoveka bez greha ne znači da vi ne treba da im skrećete pažnju na njih jer narod nije ni svestan šta je sve greh. 

Misle da ako malo slažu da to nije greh, da daju mito milicioneru ili doktoru da to nije greh. Doduše ljudi su izgradili zablude pa mito nije mito nego je čast, častio doktora da uđe preko reda a što je sve druge u redu oštetio to nije greh. 

Društvo nam se raspada a crkva nije kriva za to, Uskoro će i homoseksualce da venčavaju, šta ima veze popraviće se. 

A nisu svesni da tako daju signal masi da je to u redu i da može tako.

Mene nazivaš trolom a svoj bezobrazluk ne vidiš

Побогу па нећемо ваљда трчати около и трљати нос људима јер су грешни, "да имају трун у оку а стабло у свом не видимо"? На шта би то личило, ко смо ми да говоримо људима то? Где је ту смирење и који степен обожења смо ми задобили да вичемо около покајте се?

Зато нам је потербан Христос, Црква. Цела проповед је прожета са циљем обожења. Све указује на борбу са грехом, страстима, помислима... и све усмерава на један једини исправан пут како би очистили срце јер чисто срце види Бога. Зато је централно место у хришћанском духовном животу Св. Литургија (Евхаристија).

Све почиње покајањем (св. тајна покајања - исповест). То су прва искуства Божије Благодати након чега следи просветљење. Бог просветљује ум човеков и човек созерцава ствари, свет и људе из потпуно другачије перспективе. Човек више не плаче због греха, који су му опроштени већ пербива у љубави према Богу која доноси радост и мир души и то је знак савршенијег искуства обожења. Човек тада живи у бестрашћу, стање које му не могу нарушити ни страсти ни греховне слабости јер је то стање "не моћи грешити". Стицање врлине моћи а не хтети грешити, о чему је говорио и блажено почивши патријарх Павле. То нам се проповеда, ко има очи да види, уши да чује и у срце своје прими.

Све духовне опите хришћани су откривали својим духовницима да би избегли прелест. Мали смо ми искуством (слепци) да би говорили другима. Монаштво је посебно место обожења, али благодат обожења се излива и на све верујуће у Цркви, која је заједница Светих и живих. Црква обезбеђује духовно здравље и живот кроз Свете Тајне и заједништво у Христу.

Управо у борби са грехом, страстима, помислима, рђавим мислима и сл. нам помажу пост и молитва, милостиња, исповест, причешће... А када се човек потпуно очисти и принесе себе Богу, прима најузвишеније искуство Божије Благодати. То је по Светим Оцима виђење нестворене Светлости Божије. То виде само они који су веома напредовали на путу обожења, а таквих је мало у сваком поколењу. Читај светоотачку литературу, непроцењиво благо искуства обожења.

Ако овај пут није указивање да смо пуни греха, шта ли је?! Тако да ти не стоји тврдња. А слобода појединца је да ли ће следити Христа или не. Не можеш никога на силу угурати на тај пут. Ти си у ствари огорчен на људе уместо да их волиш. Ето за почетак, дружи се овде са нама :) без великог теолошког умовања, "исправљања кривих Дрина," опусти се мало, читај... нисам ти ни пожелео добродошлицу на форум :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ralex рече

Vi ne zaceljujete rane jer ne upozoravate ljude na njihove grehe nego ih prihvatate takve kakvi su

А зашто их не би прихватили, па сви траже Царство Небеско? Болестан тражи лекара. Не очекујеш ваљда да прво треба да доживимо обожење па онда у Цркву, како би рекли Црква је само испуњена очишћеним и светим? То је наопако. 

Да ли то значи да ти одбацујеш људе, да одбацујеш човека? Или ми као верујући треба да прихватимо и волимо све људе и заједно кренемо на пут спасења? Зато сам и спомињао да је индивидуализам лош и да се спасавамо у заједници са другима.

Да ли би одбацио човека рођеног са осећајем да је геј а "иште Царство Небеско"?

*(гле сада када се упали тема) :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ИгорМ рече

Ако овај пут није указивање да смо пуни греха, шта ли је?! Тако да ти не стоји тврдња. А слобода појединца је да ли ће следити Христа или не. Не можеш никога на силу угурати на тај пут. Ти си у ствари огорчен на људе уместо да их волиш. Ето за почетак, дружи се овде са нама :) без великог теолошког умовања, "исправљања кривих Дрина," опусти се мало, читај... нисам ти ни пожелео добродошлицу на форум :skidamkapu:

Opet se baviš psihoanalizom mene; čuj ogorčen sam na ljude. Ja za ljude imam razumevanja jer su ovce bez pastira, ako sam ogorčen, ogorčen sam na pastire koji zavode narod da ne traži Boga. Prema pastirima koji se ulizuju ljudima a ne upozoravaju ih da treba da se poprave jer je vreme blizu a posle će biti kasno. Žao mi je ljudi a nisam ogorčen kako mi ti utrpavaš.

Hvala na dobrodošlici

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ИгорМ рече

А зашто их не би прихватили, па сви траже Царство Небеско? Болестан тражи лекара. Не очекујеш ваљда да прво треба да доживимо обожење па онда у Цркву, како би рекли Црква је само испуњена очишћеним и светим? То је наопако. 

Да ли то значи да ти одбацујеш људе, да одбацујеш човека? Или ми као верујући треба да прихватимо и волимо све људе и заједно кренемо на пут спасења? Зато сам и спомињао да је индивидуализам лош и да се спасавамо у заједници са другима.

Да ли би одбацио човека рођеног са осећајем да је геј а "иште Царство Небеско"?

*(гле сада када се упали тема) :)

Pa jeste li vi sposobni da tom koji ima osećaj da je gej objasnite da je on um koji živi u telu i da nije dužan da živi po telesnim željama, već da umom mori telesne želje koje vojuju na smrt. Da umru svome telu i da se rode u duhu kao umovi Božji i da više ne budu gej po telu nego da budu čovek po duhu, koji vlada nad željama svoga grešnog tela.

Da mu objasnite da dok je telesan i dizvoljava telu da vlada nad njim nije kandidat za carstvo nebesko. Da je carstvo nebesko namenjeno samo duhovnima te da ako stvarno želi carstvo treba da nauči da vlada svojim telom i njegovim željama i nasledi carstvo.

Šta taj ima od vas ako ga prihvatite a niste ga uputili kako da se popravi i nasledi carstvo.

Jel umete alkoholičaru da objasnite da su se na njegovim ćelijama stvorili receprori za alkohol i da kad nema alkohola u krvi ćelije traže od intelekta da im obezbedi alkohol. i da intelekt, kao servis tela mora onda da nas nagovori da popijemo neku. I da tako naše telo kroz želje naše duše ratuje protiv same duše koja toga nije svesna, Ali da on kao um to može da razume i pošto je volja uma iznad volje duše on svojom voljom može da utiče na to da li će telu dati alkohol ili ne.

Mnogi ljudi veruju da oni ne mogu to da promene i da su te želje jače od njih, ali ako im se lepo objasni da um ima slobodnu volju i da duh i duša moraju da se povinuju volji uma onda sve postaje moguće. Može im se objasniti da niko iz prve nije naučio sve i da su padovi deo procesa i da će im Bog pomoći da ustanu i krenu dalje. 

I takođe im reći da Bog zna svaku njihovu misao i zna da li su iskreni u želji da naslede carstvo, da Boga ne mogu prevariti jer živi u njima .

Da objasnite da alkohol slabi volju i tako slabi karakter pa čovek uradi i ono šta ne bi trezan uradio. te da je ostavljanje alkohola jedan od uslova da se pobedi i nasledi carstvo.

Al ko da im objasni kad i popovi se odaju alkoholu, ni oni ne znaju sve ovo šta mi je Bog pokazao. To  se u školi ne uči.

Kada je moja ćerka krenula na maturu pa se postavilo pitanje alkohola ja sam joj objasnio kako alkohol slabi volju i da će uraditi ono šta joj treznoj ni na kraj pameti nije. Da joj se može desiti da se na njoj pijanoj izređa nekolicina njih i da posle celog života bude žalila što se to tako desilo ne znajući da je to malo alkohola učinilo svoje. I moja ćerka više u životu nije okusila alkohol.

Sreća da sam ja bio alkoholičar pa sam te stvari "doktorirao". Bog me je na teži način pripremio da razumem te stvari i da mogu da poučim one koji se iskušavaju. 

I kad dođoh na forum da vam pomognem da i vi razumete te stvari da možete da poučite neiskusne dočekan sam ko najgori jeretik.

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Ralex рече

Pa jeste li vi sposobni da tom koji ima osećaj da je gej objasnite da je on um koji živi u telu i da nije dužan da živi po telesnim željama, već da umom mori telesne želje koje vojuju na smrt. Da umru svome telu i da se rode u duhu kao umovi Božji i da više ne budu gej po telu nego da budu čovek po duhu, koji vlada nad željama svoga grešnog tela.

Da mu objasnite da dok je telesan i dizvoljava telu da vlada nad njim nije kandidat za carstvo nebesko. Da je carstvo nebesko namenjeno samo duhovnima te da ako stvarno želi carstvo treba da nauči da vlada svojim telom i njegovim željama i nasledi carstvo.

Šta taj ima od vas ako ga prihvatite a niste ga uputili kako da se popravi i nasledi carstvo.

Jel umete alkoholičaru da objasnite da su se na njegovim ćelijama stvorili receprori za alkohol i da kad nema alkohola u krvi ćelije traže od intelekta da im obezbedi alkohol. i da intelekt, kao servis tela mora onda da nas nagovori da popijemo neku. I da tako naše telo kroz želje naše duše ratuje protiv same duše koja toga nije svesna, Ali da on kao um to može da razume i pošto je volja uma iznad volje duše on svojom voljom može da utiče na to da li će telu dati alkohol ili ne.

Mnogi ljudi veruju da oni ne mogu to da promene i da su te želje jače od njih, ali ako im se lepo objasni da um ima slobodnu volju i da duh i duša moraju da se povinuju volji uma onda sve postaje moguće. Može im se objasniti da niko iz prve nije naučio sve i da su padovi deo procesa i da će im Bog pomoći da ustanu i krenu dalje. 

I takođe im reći da Bog zna svaku njihovu misao i zna da li su iskreni u želji da naslede carstvo, da Boga ne mogu prevariti jer živi u njima .

Da objasnite da alkohol slabi volju i tako slabi karakter pa čovek uradi i ono šta ne bi trezan uradio. te da je ostavljanje alkohola jedan od uslova da se pobedi i nasledi carstvo.

Al ko da im objasni kad i popovi se odaju alkoholu, ni oni ne znaju sve ovo šta mi je Bog pokazao. To  se u školi ne uči.

Kada je moja ćerka krenula na maturu pa se postavilo pitanje alkohola ja sam joj objasnio kako alkohol slabi volju i da će uraditi ono šta joj treznoj ni na kraj pameti nije. Da joj se može desiti da se na njoj pijanoj izređa nekolicina njih i da posle celog života bude žalila što se to tako desilo ne znajući da je to malo alkohola učinilo svoje. I moja ćerka više u životu nije okusila alkohol.

Sreća da sam ja bio alkoholičar pa sam te stvari "doktorirao". Bog me je na teži način pripremio da razumem te stvari i da mogu da poučim one koji se iskušavaju. 

I kad dođoh na forum da vam pomognem da i vi razumete te stvari da možete da poučite neiskusne dočekan sam ko najgori jeretik.

Брате, Црква је пуна таквих примера. Ево само погледај један од њих: Земља живих, при манастиру Ковиљ. Колико су само душа спасили... Погледај документарце и прочитај сведочанства.

Има већ доста година када сам прочитао књигу Покидај ланац зависности, где су описана слична искуства...

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ralex рече

I kad dođoh na forum da vam pomognem da i vi razumete te stvari da možete da poučite neiskusne dočekan sam ko najgori jeretik

Одлично је ако имаш жељу да поделиш лично искуство, свакоме ће бити добродошло, само напред. Али треба бити опрезан у начину излагања. Не бави се теологијом јер ето видиш како лако то оде у осуду због начина излагања. А и другачије звучи разговор лицем у лице у односу на писање овде. Да си нагласио са чиме си се ухватио у коштац и шта је био твој пут, људи би другачије и приступили. Сања84 ти је лепо предложила да отвориш дневник, овде на форуму. То би било право место за поделу искуства.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ИгорМ рече

Брате, Црква је пуна таквих примера. Ево само погледај један од њих: Земља живих, при манастиру Ковиљ. Колико су само душа спасили... Погледај документарце и прочитај сведочанства.

Има већ доста година када сам прочитао књигу Покидај ланац зависности, где су описана слична искуства...

Gledao sam o "Zemlji živih" I koga oni primaju na lešenje? One koji su očajni, koji traže spasenje. Pa ne možemo celu srbiju u manastir, reč Božija isceljuje ako se lepo prenese ljudima da shvate smisao. Hleb i vino ne isceljuju već Reč Božija koja je duhovni hleb i ljubav prema bližnjima koja je duhovno vino i krv Hristova. Milost ,ljubav, bezbrižnost, zahvalnost Bogu to su lekovi za Dušu . Ono kad sveštenik kandiše je samo slika duhovnih stvari gde su osećanja vernih žar a molitve Bogu kad koji lepo miriše i stvara dimnu zavesu ispred lica Božijeg da ne obraća pažnju na naše grehe nego na molitve i ljubav koju mu dajemo. Ovo šta se radi po crkvama je samo slika duhovnih stvari koje su opisane u Bibliji ali ljudi to ne žele da vide.

Pa setimo se da je i Petar dvoličio dok ga Pavle javno nije ukorio. Ljudi su preneli običaje iz prehrišćanskog perioda u crku ne razumevajući duhovno značenje tih običaja i sad se to plasira kao nešto sveto. Paljenje sveća je isto običaj koji ukazuje na duhovnu svetlost, na novu informaciju. i kad podelimo neko novo otkrovenje sa bližnjima mi smo u njihovom umu zapalili jednu sveću kaja im osvetljava put.

Kad sam pitao popa kakva je razlika između sveće iz prodavnice i one u crkvi on mi reče da je ova osveštana. On ne razume da je sveća samo simbol duhovnih stvari i da tu nema šta da se osvešta i da kad upališ sveću mrtvacu ti mi nikakvo dobro nisi učinio, da je to čisto magijanje. Prava sveća je da mi u svom umu rađamo nove ideje Božijeg poznanja koje će ljudima obasjavati put iako mrtvi mogu videti te ideje one će im biti svetlost, sveća pred Bogom.

Ljudi iznesu hranu na groblje i sveštenik dolazi na zadušnice da osvešta tu hranu da se vidi pred mrtvim, niko ne zna da je hrana samo simbol duhovne hrane i da osveštavanje ove materijalne hrane je kao prinošenje idolima, za koju hranu Pavle kaže da nije ništa i da ako je čovek čvrst u veri da žrtvovano idolima nije ništa može slobodno jesti. Mrtvi nemaju ništa od tog osveštavanja hrane  i to je samo nepoznavanje duhovnih stvari.

Sveštenik praktično podržava ljude u njihovim gresima. Osvešta im kuću, auto, biznis. Ko da to može omoći čoveku koji ne tvori Božiju volju.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ИгорМ рече

Одлично је ако имаш жељу да поделиш лично искуство, свакоме ће бити добродошло, само напред. Али треба бити опрезан у начину излагања. Не бави се теологијом јер ето видиш како лако то оде у осуду због начина излагања. А и другачије звучи разговор лицем у лице у односу на писање овде. Да си нагласио са чиме си се ухватио у коштац и шта је био твој пут, људи би другачије и приступили. Сања84 ти је лепо предложила да отвориш дневник, овде на форуму. То би било право место за поделу искуства.

Da to sa dnevnikom je odličan način da me ućutkate i sprečite me da pišem na forumu.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ralex рече

Sveštenik praktično podržava ljude u njihovim gresima. Osvešta im kuću, auto, biznis. Ko da to može omoći čoveku koji ne tvori Božiju volju

Прву ствар коју раде ловци на људске душе из разноразних верских организација, је да човеку одсеку све корене са матичном црквом. 

Сразмерно слагању, потенцијално новог члана, појачавају блаћење Цркве и свештеника, да би тиме изазвали на површину јаки инстинкт заштите у човеку и да он, аутоматски почне одвраћати народ и вређати свештенство.

Врати мало филм уназад и сети се шта су ти у прво време говорили. Дрвље и камење по свештенству  и тиме те ухватили у савршену замку. Једноставно си насео на јефтин трик. 

Видим да ниси Ј.Сведок ( вероватно члан Христове Невесте или неке новије сличне организације) тако да можеш врло лако тестирати ово што сам рекао. Сврати до њих, представи се мало као несигурни Православац и свесно  анализирај процедуру којом ће те врбовати.  

Видећеш да је апсолутно исти процес као и код ових који су те већ придобили. Размисли мало и пази на себе.

Подели на овим сајтовима

WWW.INSTAGRAM.COM

3,263 likes, 22 comments - srpski.jerusalim on July 13, 2024: "Преузето са јутјуб канала : Манастир Подмаине - проповеди".

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

On 28. 7. 2024. at 14:43, N.Petrovic рече

Прву ствар коју раде ловци на људске душе из разноразних верских организација, је да човеку одсеку све корене са матичном црквом. 

Сразмерно слагању, потенцијално новог члана, појачавају блаћење Цркве и свештеника, да би тиме изазвали на површину јаки инстинкт заштите у човеку и да он, аутоматски почне одвраћати народ и вређати свештенство.

Врати мало филм уназад и сети се шта су ти у прво време говорили. Дрвље и камење по свештенству  и тиме те ухватили у савршену замку. Једноставно си насео на јефтин трик. 

Видим да ниси Ј.Сведок ( вероватно члан Христове Невесте или неке новије сличне организације) тако да можеш врло лако тестирати ово што сам рекао. Сврати до њих, представи се мало као несигурни Православац и свесно  анализирај процедуру којом ће те врбовати.  

Видећеш да је апсолутно исти процес као и код ових који су те већ придобили. Размисли мало и пази на себе.

Nije mene niko vrbovao, pre oko 25 god sam se razboleo i pošto nisam mogao ništa da radim počeo sam da čitam Bibliju koju je žena donela od njenih. Kroz Bibliju sam shvatio da sam ja uzrok svoje bolesti, upoznao Boga i on mi je pokazao kako da se iscelim spasivši me tako.

Vidiš kako je lako intelektu da zavede čoveka koji ne preispituje svoje misli i ne ume da rasuđuje. Nerazumnog čoveka jer onaj koji ne preispituje svoje misli i ne rasuđuje o njima se ne može nazvati razumnim.

Jel tako nagađaš i kad čitaš Bibliju?

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Ralex рече

Nije mene niko vrbovao, pre oko 25 god sam se razboleo i pošto nisam mogao ništa da radim počeo sam da čitam Bibliju koju je žena donela od njenih. Kroz Bibliju sam shvatio da sam ja uzrok svoje bolesti, upoznao Boga i on mi je pokazao kako da se iscelim spasivši me tako.

Vidiš kako je lako intelektu da zavede čoveka koji ne preispituje svoje misli i ne ume da rasuđuje. Nerazumnog čoveka jer onaj koji ne preispituje svoje misli i ne rasuđuje o njima se ne može nazvati razumnim.

Jel tako nagađaš i kad čitaš Bibliju?

Nema sanse da sam razumes Bibliju, pa to ni apostoli sami nisu radili kamoli ti sam.

Razmisli malo o tome.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Bokisd рече

Nema sanse da sam razumes Bibliju, pa to ni apostoli sami nisu radili kamoli ti sam.

Razmisli malo o tome.

Iz mojih poruka bi trebalo da si video da ne razumem sam, već da mi Bog kroz Otkrovenja pokazuje,  Jer Hristos je rekao da se njegova nauka razume kroz tvorenje Božije volje a ne samo čitanjem. Zato se mi ne razumemo jer vi ne tvorite božiju volju već samo čitate Bibliju. A vera bez dela je slepa vera jer nema razumevanja koje dolazi od Boga.

Smisao mog pisanja ovde je da ljudi otkriju Boga u sebi i da nauče da osluškuju njegov glas kako bi imali ispravno razumevanje a da se ne uzdaju u svoj intelekt. Pisao sam i da je intelekt taj Đavo koji živi u nama, heruvim zaklanjač koji zaklanja Boga od ljudi svojim brbljanjem, E ja hoću da vas povedem iza leđa tog heruvima i da upoznate Boga, Ali to ne mogu ako ne tvorite Božiju volju onako kako je Hristos govorio. Nedostatak vere je takođe uzrok zašto ne mogu jer vi ne verujete u ovo šta pišem pa vam se čini kao ludost da na šamar treba okrenuti i drugi obraz, i ostalo šta je Hristos govorio. 

Vama je ludost da se treba ne treba boriti protiv vojske koja napada otadžbinu, već da ih treba nahraniti i ugostiti. Da ne kunete one koji vas kunu i nahranite neprijatelje svoje.

Zato se i ne razumemo.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Ralex рече

Iz mojih poruka bi trebalo da si video da ne razumem sam, već da mi Bog kroz Otkrovenja pokazuje,  Jer Hristos je rekao da se njegova nauka razume kroz tvorenje Božije volje a ne samo čitanjem. Zato se mi ne razumemo jer vi ne tvorite božiju volju već samo čitate Bibliju. A vera bez dela je slepa vera jer nema razumevanja koje dolazi od Boga.

Smisao mog pisanja ovde je da ljudi otkriju Boga u sebi i da nauče da osluškuju njegov glas kako bi imali ispravno razumevanje a da se ne uzdaju u svoj intelekt. Pisao sam i da je intelekt taj Đavo koji živi u nama, heruvim zaklanjač koji zaklanja Boga od ljudi svojim brbljanjem, E ja hoću da vas povedem iza leđa tog heruvima i da upoznate Boga, Ali to ne mogu ako ne tvorite Božiju volju onako kako je Hristos govorio. Nedostatak vere je takođe uzrok zašto ne mogu jer vi ne verujete u ovo šta pišem pa vam se čini kao ludost da na šamar treba okrenuti i drugi obraz, i ostalo šta je Hristos govorio. 

Vama je ludost da se treba ne treba boriti protiv vojske koja napada otadžbinu, već da ih treba nahraniti i ugostiti. Da ne kunete one koji vas kunu i nahranite neprijatelje svoje.

Zato se i ne razumemo.

Sta da ti kazem, citas Bibliju, ali i tamo lepo stoji da je bolje kada su dvoje u veri jer se potpomazu i ako jedan padne drugi ce da ga digne, tako slicno su apostoli radili i sve saborno i skupa jedni druge i celu crkvu proveravali da ne padnu, pa a.Pavle koji je imao to otkrovenje o Isusu, opet nije ostao sam i bez provere o tome sto je video i sam Isus mu je rekao idi u Damask i tamo idi kod Mojih ucenika tj. idi u Moju crkvu, i tamo je tek zapecatio kao istinito to sto je video i dobio je blagodat sv.Duha od ucenika Isusa i svestenika crkve. I tamo tako mu je tek tada spala ljustura sa ociju i progledao je, sve dok nije dobio blagodat i crkvu bio je slep iako je imao otkrovenje o Isusu.

Nadam se da razumes sta ocu da ti kazem.

Nadam se da razumes da mi imamo koga da slusamo i da verujemo samo njima, mislim, ono, crkva i vera postoje neprekidno vec dve hiljade godina i onda bilo ko neko dodje i kaze ej ljudi evo ovde je crkva i vera mi smo otkrili pravu istinu o veri i crkvi, sve ovo vase pre prakticno ne vazi, kako kojim nacinom da poverujemo takvima ako vec to sto on misli da ima i da moze da nam da', mi to vec imamo, ne mozes Rale da nam das nesto sto ipak nemas.

Tesko to moj Rale moze tako da bude i sljaka kako si zamislio, i zato se ne razumemo, vera u Boga i pokajanje i milost i blagost i slicno tu nema problema, ali mi da ostavljamo istinsku crkvu i veru koja postoji neprekidno od pocetka do danas i do kraja, to ipak ne mozemo, to nema veze sa tobom kao pojedincem nego uopsteno,  Crkva je kroz istoriju prosla kroz takva nezamisliva i paklena iskusenja i probleme i napade i spolja i iznutra i opet je opstala i pobedila i ocuvala veru onakvu kakva je bila od pocetka, i mi to toliko crkveno iskustvo i borbu za pravu veru u Boga i Bibliju jednostavno ne mozemo da ostavimo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...