Jump to content

O Istini Sudu i Ljubavi

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 49 минута, Ralex рече

Nisam video da Terzin govori isto šta i ja, daj mi taj link da vidim. Gledao sam ga ali sam video da odlazi u filozofiranje i baš me čudi da on priča ove stvari. Inače adventisti su idolopoklonici EGW i ne možeš da im dokažeš da pogrešno uče o zakonu Božijem kroz koji bi hteli da se opravdaju.

A u veri sam preko 25god a Bibliju sam počeo da čitam oko 30-e i Gospod je spasio moj život pokazavši mi ove stvari o kojima vam pišem.

Pre sam sklon da verujem da si me pogrešno razumela nego da Terzin govori isto šta i ja, 

Pošalji mi link da pogledam pa ću ti objasniti razlike.

Nažalost,  nemam uključenu istoriju na youtubu... :(

• Свиђа ми се 1

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

On 20. 7. 2024. at 10:19, Ralex рече

Nama tu usklađivanja priče sa crkvenim učenjem, jer crkve su predstavljene u Bibliji kao žene, žene bludnice, seti se je Eva prevarena prevarila i Adama. Bog je postavio zakone koji vladaju i po kojima svet i život funkcionišu, 

Hristos je došao i pokazao nam kako da se uskladimo sa tim zakonima da bi imali život večni i nasledili carstvo. Nauka polako otkriva zakone po kojima funkcioniše naše telo i ako pogledamo suštinu možemo da razumemo kako ti zakoni funkcionišu. 

I kad to vidimo razumećemo da je Hristos svojim propovedima govorio da se uskladimo sa zakonima života.

I pošto smo mi udi Hristovog tela to mi uskalđujući se sa zakonima života počinjemo da funkcionišemo kao jedno telo jedna zajednica gde nema moje tvoje, nego je sve naše. 

I prva crkva je tako i radila, niko nije imao ništa svoje sve su prodavali i ulagali u zajednicu, zajednica nije bila samo molitvena zajednica kako se danas u crkvama objašnjava zajednica, Crkve su češale ljude kako ih uši svrbe i ugađajući ljudima izgubilo se Hrišćanstvo.

Danas vernici nisu usklađeni sa zakonima života i nemoral koji vidimo na svakom koraku je ogledalo toga.

Ovo je kao Hrišćanska država, a nemoral na svakom koraku, od vlasti do onog najmanjeg, 

I kad neko pomene da to ne valja i da će nam se obiti o glavu onda svi skoče na njega ti si sektaš i došao si da rušiš našu idealnu crkvu.

Crkva Hristova, ili telo Hristovo su svi koji žive usklađeni sa zakonima života,  Oni koji na šamar okrenu i drugi obraz, koji su milostivi, zahvalni, puni ljubavi prema bližnjima, pa i prema neprijateljima, koji kad ih kunu blagosiljaju...

Uf, ne bih da ispada da te odmah kao nesto napadam, ali ako citas Bibliju znas da tamo pise da je Isus rekao da ce osnovati Svoju crkvu i vrata neprijatelja je nece nadvladati, kao i da je Crkva sveta i bez mane i bez bore, znaci Crkva koju je osnovao Isus i prosirili po svetu apostoli nikada nece pasti ili biti bludnica.

I ja sam dok sam bio mladic imao pozive od Boga i blagodat i milost, malo to ignoriso, sta da se radi joooj, kasnije ipak poverovao u Boga ali i Njegovu crkvu, tamo sam pronasao Boga kako je opisan u Bibliji.

Jednostavno Bog sve priziva u Svoju crkvu i svi koji se odazovu su na neki nacin povezani sa Crkvom, neko ovako neko onako, ali tesko, bas tesko sam covek moze da sve razume sta pise u Bibliju ako ne proveri sa onima koji su naslednici Isusa i apostola.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bokisd рече

Uf, ne bih da ispada da te odmah kao nesto napadam, ali ako citas Bibliju znas da tamo pise da je Isus rekao da ce osnovati Svoju crkvu i vrata neprijatelja je nece nadvladati, kao i da je Crkva sveta i bez mane i bez bore, znaci Crkva koju je osnovao Isus i prosirili po svetu apostoli nikada nece pasti ili biti bludnica.

I ja sam dok sam bio mladic imao pozive od Boga i blagodat i milost, malo to ignoriso, sta da se radi joooj, kasnije ipak poverovao u Boga ali i Njegovu crkvu, tamo sam pronasao Boga kako je opisan u Bibliji.

Jednostavno Bog sve priziva u Svoju crkvu i svi koji se odazovu su na neki nacin povezani sa Crkvom, neko ovako neko onako, ali tesko, bas tesko sam covek moze da sve razume sta pise u Bibliju ako ne proveri sa onima koji su naslednici Isusa i apostola.

Vidi, to je samo jedno tumačenje Hristovih reči, On je takođe rekao da će osnovati svoju crkvu na veri i svedočanstvu da je Hristos Sin Boga živoga.

To što se pravoslavlje poziva da ono nosi kontinuitet prve crkve ne mora da bude tačno.  Isto kao što se mnogi deklarišu kao vernici a delima se vere odriču. Mi smo pozvani da sve preispitujemo i o svemu rasuđujemo kako nas đavo ne bi prevario, 

Kad je Bog skupio ovnove s jedne desne strane a jarce sa leve nije rekao onima s desna da uđu u njegov pokoj i naslede carstvo nazvavši ih pravoslavcima, nego kaže; vi koji ste me vieli gola i obukoste me, koji ste me videli žedna i napojiste me, koji me videste u tamnici i obiđoste me itd.

Gospod tu jasno pokazuje ko su pripadnici njegove crkve

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ralex рече

Vidi, to je samo jedno tumačenje Hristovih reči, On je takođe rekao da će osnovati svoju crkvu na veri i svedočanstvu da je Hristos Sin Boga živoga.

To što se pravoslavlje poziva da ono nosi kontinuitet prve crkve ne mora da bude tačno.  Isto kao što se mnogi deklarišu kao vernici a delima se vere odriču. Mi smo pozvani da sve preispitujemo i o svemu rasuđujemo kako nas đavo ne bi prevario, 

Kad je Bog skupio ovnove s jedne desne strane a jarce sa leve nije rekao onima s desna da uđu u njegov pokoj i naslede carstvo nazvavši ih pravoslavcima, nego kaže; vi koji ste me vieli gola i obukoste me, koji ste me videli žedna i napojiste me, koji me videste u tamnici i obiđoste me itd.

Gospod tu jasno pokazuje ko su pripadnici njegove crkve

E vidi, sad malo izlazis iz price o nekoj neutralnosti ja sam ono solo, poziv odozgo, Bog, milost, crkve bludnice, i sad odjedanput pravoslavlje nije tacno, pa ajde kazi mi koja je crkva prava ako si reko da u Bibliji pise da su sve crkve bludnice i pale, jel je to prava Rimokatolicka, Anglikanska, Protestantska ?

Ali ima i ono nece svaki koji mi kaze Gospode uci u carstvo bozije, to ovce i jarci se razdvajamo po delima, ovo drugo se razdvajamo na drugi nacin verovanja u Gospoda, ima jos mnogo stvari koje ukazuju da se razdvajamo i delom i verom.

Ili ako kazes da se pripadnici Njegove crkve prepoznaju po delima, onda se i pravoslavci takodje spasavaju delima i onda su oni takodje prava crkva.

Zasto onda kazes da pravoslavlje nije prava crkva ?

Razumes ?

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Bokisd рече

E vidi, sad malo izlazis iz price o nekoj neutralnosti ja sam ono solo, poziv odozgo, Bog, milost, crkve bludnice, i sad odjedanput pravoslavlje nije tacno, pa ajde kazi mi koja je crkva prava ako si reko da u Bibliji pise da su sve crkve bludnice i pale, jel je to prava Rimokatolicka, Anglikanska, Protestantska ?

Ali ima i ono nece svaki koji mi kaze Gospode uci u carstvo bozije, to ovce i jarci se razdvajamo po delima, ovo drugo se razdvajamo na drugi nacin verovanja u Gospoda, ima jos mnogo stvari koje ukazuju da se razdvajamo i delom i verom.

Ili ako kazes da se pripadnici Njegove crkve prepoznaju po delima, onda se i pravoslavci takodje spasavaju delima i onda su oni takodje prava crkva.

Zasto onda kazes da pravoslavlje nije prava crkva ?

Razumes ?

Ti raščlanjavaš moje pisanje na deliće i tako gubiš suštinu moje priče, igramo se gluvih telefona

Цитат

Sve su to ćerke velike bludnice. nema ovde na zemlji prave crkve onako kako ti gledaš na crkvu.

Цитат

Узе пак дванаесторицу и рече им: ево идемо горе у Јерусалим, и све ће се свршити што су пророци писали за сина човјечијег, 

Јер ће га предати незнабошцима, и наругаће му се, и ружиће га, и попљуваће га, И биће га, и убиће га; и трећи дан устаће. luka 18.31-33

O čemu ovo proroštvo govori?

Jevreji su Hristov nauk predali neznabošcima, I neznabošci su ga tukli, i ružili i popljuvali i ubili, i Hristov nauk je mrtav već dva dana, 2000god. I počeo je treći dan, treći milenijum, kada Hristov nauk treba da vaskrsne.

Ono šta se desilo Njegovom telu na materijalnom planu desilo se Njegovom telu, Reči Božijoj na duhovnom planu. Drugi Hristov dolazak je njegovo duhovno vaskrsenje, isto kao što je telom ustao treći dan tako će duhovno da ustane treći dan. 

A crkve se međuisobno raspravljaju koja je prava; ma ni jedna nije prava sve su zabludele ali to ne žele da vide.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ralex рече

Ti raščlanjavaš moje pisanje na deliće i tako gubiš suštinu moje priče, igramo se gluvih telefona

Sve su to ćerke velike bludnice. nema ovde na zemlji prave crkve onako kako ti gledaš na crkvu.

Jevreji su Hristov nauk predali neznabošcima, I neznabošci su ga tukli, i ružili i popljuvali i ubili, i Hristov nauk je mrtav već dva dana, 2000god. I počeo je treći dan, treći milenijum, kada Hristov nauk treba da vaskrsne.

Ono šta se desilo Njegovom telu na materijalnom planu desilo se Njegovom telu, Reči Božijoj na duhovnom planu. Drugi Hristov dolazak je njegovo duhovno vaskrsenje, isto kao što je telom ustao treći dan tako će duhovno da ustane treći dan. 

A crkve se međuisobno raspravljaju koja je prava; ma ni jedna nije prava sve su zabludele ali to ne žele da vide.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ralex рече

Znas gde ti je problem, sto malko Just_Cuz_19 zaboravljas sta si pisao u predhodnim porukama i nisi konzistentan u razmisljanju o crkvi, jednostavno ne mozes sebe da stavljas u tu neku tvoju ne znam kakvu prvu crkvu i da to pravdas time da je dovoljno da nekoga napojimo nahranimo i slicno (jeste to dobro), ako je dovoljno onda bre sto to odrices to isto i pravoslavcima, to nikako ne moze da bude tvoj i samo tvoj ekskluzivitet, to moze da ti bude samo kod onoga da nece svaki koji prizove Gospoda uci u carstvo Bozije, tu mozemo da raspravljamo na cijoj je strani ekskluzivitet, ovde ne kod hranjenja i pojenja.

Sve ostalo sto pises u stvari nema neku veliku vaznost jer opet ponavljam nemas ekskluzivitet na bilo sta, ako ocemo pravo ekskluzivitet ima samo ko, pa to ne znam da li i treba postaviti pitanje, to imaju prvo apostolski ucenici i naslednici, kao sto je Isus sve predao apostolima, tako su oni sve to predali njihovim ucenicima koji su bili na celu crkava koje su opet osnovali ti isti apostoli.

To je ta realna prva crkva ne neka zamisljena prva crkva o kojoj mastaju svi protestanti.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bokisd рече

Znas gde ti je problem, sto malko Just_Cuz_19 zaboravljas sta si pisao u predhodnim porukama i nisi konzistentan u razmisljanju o crkvi, jednostavno ne mozes sebe da stavljas u tu neku tvoju ne znam kakvu prvu crkvu i da to pravdas time da je dovoljno da nekoga napojimo nahranimo i slicno (jeste to dobro), ako je dovoljno onda bre sto to odrices to isto i pravoslavcima, to nikako ne moze da bude tvoj i samo tvoj ekskluzivitet, to moze da ti bude samo kod onoga da nece svaki koji prizove Gospoda uci u carstvo Bozije, tu mozemo da raspravljamo na cijoj je strani ekskluzivitet, ovde ne kod hranjenja i pojenja.

Sve ostalo sto pises u stvari nema neku veliku vaznost jer opet ponavljam nemas ekskluzivitet na bilo sta, ako ocemo pravo ekskluzivitet ima samo ko, pa to ne znam da li i treba postaviti pitanje, to imaju prvo apostolski ucenici i naslednici, kao sto je Isus sve predao apostolima, tako su oni sve to predali njihovim ucenicima koji su bili na celu crkava koje su opet osnovali ti isti apostoli.

To je ta realna prva crkva ne neka zamisljena prva crkva o kojoj mastaju svi protestanti.

Šta si se ti uhvatio za ekskluzivitet, To sam govorio za istinu i kako Bog živi u našoj istini ili đavo u našim zabludama. kao i da se tu vide zakoni života koje je Bog postavio u funkcionisanju našega tela.

Stalno mi nešto utrpavaš što si sam izmislio. Dakle obrati pažnju na prvi i možda još par postova gde objašnjavam kako to funkcioniše, 

Ovo ostalošto smo se rspričali nije nikakva moja ekskluziva kako ti to kažeš.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ralex рече

Šta si se ti uhvatio za ekskluzivitet, To sam govorio za istinu i kako Bog živi u našoj istini ili đavo u našim zabludama. kao i da se tu vide zakoni života koje je Bog postavio u funkcionisanju našega tela.

Stalno mi nešto utrpavaš što si sam izmislio. Dakle obrati pažnju na prvi i možda još par postova gde objašnjavam kako to funkcioniše, 

Ovo ostalošto smo se rspričali nije nikakva moja ekskluziva kako ti to kažeš.

Deluje mi kao da malo gubis strpljenje, prvi si pomeno crkvu i koja je prava crkva i o tome sam potenciro, i sad u ovoj poruci nisi uopste ni pomeno crkvu, i onda kao ja tebi nesto ucitavam, svasta.

I jos pises nije pravoslavlje, nije rimokatolicizam, ali jeste neka zamisljena prva crkva, i na kraju i ja sam u crkvi, pa to ako nije ekskluziva onda ekskluziva uopste i ne postoji.ne_shvata

Jos jedanput.....slowly....Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Bokisd рече

Deluje mi kao da malo gubis strpljenje, prvi si pomeno crkvu i koja je prava crkva i o tome sam potenciro, i sad u ovoj poruci nisi uopste ni pomeno crkvu, i onda kao ja tebi nesto ucitavam, svasta.

I jos pises nije pravoslavlje, nije rimokatolicizam, ali jeste neka zamisljena prva crkva, i na kraju i ja sam u crkvi, pa to ako nije ekskluziva onda ekskluziva uopste i ne postoji.ne_shvata

Jos jedanput.....slowly....Just_Cuz_19

Opet nešto izmišljaš. Nije u pitanju zamišljena prva crkva već je ona lepo opisana i delima apostolskim.

Цитат

А сви који вјероваше бијаху заједно, и имаху све заједно. 

И течевину и имање продаваху и раздаваху свима као што ко требаше. dela 2.44-45

A ti umesto što mene analiziraš čitaj malo Bibliju

Подели на овим сајтовима

On 21. 7. 2024. at 0:43, sampaganini92 рече

Lepo si ga upakovao, malo zacinio sa naukom ali fakat pokusavas patarensko bogumilsko gnosticko odnosno jereticko ucenje da predstavis kao hriscansko. 

Јасно ти је зашто сам писао оно о гностицизму. :) 

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

On 20. 7. 2024. at 21:12, Ralex рече

Osvrnuo bih se na ovo jer moje iskustvo govori da kad je nešto s mukom onda to nije od svoje volje.

A raditi ono šta je Hristos govorio da treba raditi s mukom nije ispravno,  Jer kad se radi s voljom to postaje zadovoljstvo. Ako daš milostinju a nisi osetio ljubav prema tome kome daješ onda nisi ni dao milostinju, nego si obavio mučan posao jer to tako treba. A ako si imao ljubav prema onome kome daješ onda si osetio radost davanja jer ljubav je radosno osećanje. i to nikako nije muka, Ako si iskreno oprostio dužniku ili nekome ko te maltretirao, ti prestaješ da sudiš tom čoveku loše i više nemaš loša osećanja prema tom čoveku, Znači nestanak muke je znak da su uradio ono šta je Hristos govorio na pravi način. Nekome je mučenje da prestane da puši, ali poučen od Gospoda ja sam video da kad čvrsto odlučim da ne palim više nema apstinencijalne krize, ko da nikad nisi pušio, A ako se kolebaš onda je stvarno muka, ali to je samo znak da još nisi sve naučio kako treba i da ne radiš na način kako treba. Ako treba da postiš i da ne jedeš par dana, a nisi čvrsto rešen da ne okusiš ništa sem vode onda će tvoj post biti muka. ali onog trenutka kad si čvrsto rešio ti više ne dozvoljavaš mislima da te navraćaju da razmišljaš o gladi i više nema problema.

Dakle za onoga koga Bog uči kako da radi s voljom ništa nije teško niti muka, a onoga ko svojim silama hoće da se istakne ne mareći za Božiju pouku onda je sve to velika muka. I tako je ostala ta priča da se treba mučiti da se nasledi carstvo nebesko a istina je da sve treba raditi s voljom i onda nema muke.

Јесте од своје воље, али то је подвиг, усаглашавање са Господњим заповестима. То је целоживотни задатак и не постиже се брзо и лако (дакле, чувати се прелести, јер све што је брзо, то је и кусо).

Ово о чему ти причаш имају свети Божији људи, очишћени од свих страсти, просвећени и обожени. Ми смо тек на почетку тог пута, ако смо Православни, а ако нисмо онда нисмо ни кренули на Пут.

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Ralex рече

Како објашњаваш недостатак континуитета Цркве кроз векове у односу на верујуће у тој Цркви који су учествовали у светим тајнама? Да ли су били у заблуди, изиграни од Бога и људи? Што повлачи питање апостолског прејемства...

И имам пар питања, не замери ћаскамо, нисам све твоје поруке прочитао али из онога што сам видео, занима ме следеће:

Шта мислиш о св. тајнама крштења, исповести, свештенству..?

Твој однос према иконама и св. моштима.

Да ли поштујеш Богородицу, какав је твој став у односу на пример какав став има православна Црква?

Када се молиш, да ли неке молитве упућујеш и светитељима?

И да ли верујеш у васкрсење тела?

Ако си о нечему што сам питао већ писао, погледаћу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Ralex рече

Opet nešto izmišljaš. Nije u pitanju zamišljena prva crkva već je ona lepo opisana i delima apostolskim.

A ti umesto što mene analiziraš čitaj malo Bibliju

A nije opisana u delima apostolskih ucenika i naslednika, ili da ti prevedem, ne postoji razlika izmedju crkve u DA i crkve u delima apostolskih ucenika.

Razumes, sta trebali su da dodju protestanti u 19.veku da nam tumace prvu crkvu, ili eto ti da nam protumacis. :)))

Zato ti kazem polako gde si zapo odma, lepo je sto zelis da pises, ali eto treba da se pise i objektivno. Pozdrav.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Милошшш рече

Јесте од своје воље, али то је подвиг, усаглашавање са Господњим заповестима. То је целоживотни задатак и не постиже се брзо и лако (дакле, чувати се прелести, јер све што је брзо, то је и кусо).

Ово о чему ти причаш имају свети Божији људи, очишћени од свих страсти, просвећени и обожени. Ми смо тек на почетку тог пута, ако смо Православни, а ако нисмо онда нисмо ни кренули на Пут.

Nema toga ko je očišćen od svih strasti, I svi smo mi sveci Božiji onog trenutka kad stavimo ruku na plug i ne osvrćemo se nazad. A to što su ljudi izmislili neke posebne svete ljude je samo ljudska izmišljotina. Setimo se šta je Hristos rekao učenicima kad su se raspravljali ko je od njih najveći. 

Izdvojiti nekog čoveka i postaviti ga svetijim od ostalih je idolopoklonstvo jer tog trenutka od tog čoveka pravimo idola. A to je smrtni greh.

Kao što su Adventisti napravili sa EGW

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...