Вилер Текс Написано Јун 28, 2023 Пријави Подели Написано Јун 28, 2023 пре 2 часа, Bernard рече U ova dva članka nigde ne piše koliko vojnika je ubijeno posle predaje, njihova imena, slike, godine i mesto rođenja. Ispade da su vojnici JNA na graničnom prelazu pili kafu, pušili, čitali novine, zezali se......Došla TO Slo i pokokala ih ko zečeve. Sigurno nije bilo baš tako..... Холмец, окршај Томаж Кладник У борби за гранични прелаз Холмец учествовала су 233 припадника ТО РС, 18 активних и 31 резервни припадник милиције, девет возача санитетских возила, два љекара и седам медицинских сестара. Међу припадницима ТО РС није било погинулих, погинула су двојица резервних милиционера Жељко Ерноич и Бојан Штумбергер. Сви теже рањени били су и припадници милиције и то: Отокар Прапер, Миран Ринг и Макс Брезник. На страни ЈА било је троје мртвих и петоро рањених. У тучи је лакше повређено још пет особа, четири полицајца и један војник ЈА. Због природно-географских карактеристика конфликтног подручја на Холмецу, ЈЛА је била у предности. Гранични прелаз је био у долини, а стражарница у непосредној близини, али неколико десетина метара више. Управо је ова доминантна тачка дала припадницима ЈА добар преглед долине или објеката милиције на граничном прелазу. 25. јуна 1991. у стражарници Холмец била су 62 припадника ЈЛА, укључујући два официра, два подофицира и 58 војника, пошто је уобичајени тим од 40 припадника био појачан тимом из Цеља који је тамо дошао на обуку. . Сукоб је био скоро неизбежан. Припадници словеначке полиције су 26. јуна 1991. године у 7.30 часова на граничном прелазу подигли словеначку заставу. Реакција припадника ЈА била је да су заузели потпуно наоружане положаје у околини стражарнице, јер је намера савезних власти била да заузму гранични прелаз Холмец, што је требало да ураде припадници савезне милиције. подршка посаде ЈА у стражарници. За одбрану својих положаја словеначке снаге формирале су четири ударне групе, чији су задаци детаљно разрађени у међусобној подршци са крајњим циљем да се јединица ЈА натера да се повуче у објекат и преда, те спречи продор или помоћ Припадници ЈА са других стражарских места. Припреме су завршене и у 5.10 уследио је први раф на ИВ. ударна група, а затим још две. Ову групу је упала у заседу група припадника ЈА са стражарнице Соњак на десном крилу, испод Овенове фарме. Михаел Церјак, командир вода 115. противдиверзантске чете ТО, рекао је: Упали смо у заседу око 300 метара испред каравеле, али нисмо одмах узвратили ватру. Позивали смо војника који је пуцао да се преда, али је он то одбио. Затим су стигла још двојица и отворили смо ватру у којој су рањени командант патроле и један војник, а трећи се предао.“118 У 5.20 уследила су још два рафала и један једини хитац на ИИИ. ударна група. У 5.30 часова ЈЛА је свим расположивим оружјем извршила напад на гранични прелаз Холмец. Неколико минута касније уследила је паљба из неповратног топа. Пројектили су оштетили кров зграде царине на граничном прелазу, а теже је повређен командир граничног прелаза Отокар Прапер, а лакше је повређен милиционар Златко Годец. У 05.45 на пуцњаву се одазвала и ТО РС. Сукоб је трајао до 7.10 часова, када су прекинули ватру да би збринули рањенике. Командиру стражарске станице упућен је и позив на предају, што је он одбио, пошто је од мајора Слободана Миладиновића, команданта 67. граничног батаљона, добио обавештење о доласку помоћи. За вријеме прекида ватре, јединице ТО РС припремале су се за други дио напада са почетком у 08.05 часова. Ударне групе су допуњене муницијом, а групе ватрене подршке су премештене на нове положаје, истовремено су добили информацију да ЈЛА припрема хеликоптерски десант у помоћ јединици на Холмецу. ЈА је у 08:04 обновио борбена дејства против словеначких јединица које су већ опколиле то подручје. Охрабрила их је вест о помоћи, још стотину војника из оклопно-моторне колоне напредује ка Дравограду. Гранатирање граничног прелаза имало је и прве жртве на словеначкој страни - два мртва и један рањени полицајац. У 8.26 поново су прекинули борбу, лечили рањене и одвозили мртве са обе стране. У 9.55 часова припадници ЈЛА поново су испалили хитац из неповратног топа. На објекат граничног прелаза испаљена је запаљива граната и зграда се запалила. Милицајци су се нашли у безизлазној ситуацији, припадници ЈА су пуцали на њих, а када су обавестили команду шта се дешава, одговорили су: „Наше јединице ће из све снаге напасти зграду стражаре, а ви бежите на последњи излаз. према подвожњаку који се већ граничи са Аустријом.“119 У 10:15 јединице ТО РС отвориле су концентричну ватру из свих расположивих средстава. Повлачење полицајаца је било успјешно, а у 10.50 часова предајом првих припадника ЈА окончани су сукоби јединица ТО РС и ЈА у Холмcу. https://enciklopedija-osamosvojitve.si/clanek/holmec-bojni-spopad/ Три су чланка. На Видовдан се, што оно кажу, види ко је ко. Благо кући коју промашите. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 28, 2023 Пријави Подели Написано Јун 28, 2023 @mirko1929 Не разумем на који текст се ти позиваш? Имамо Септуагинту која то место преноси као и савремена издања Старог Завета. Јасно је да је ту реч о нараштају који се умножио мешањем различитих племена и да је Ноје ту настао. О чему другом ти говориш? До сада си говорио само о дивовима као из бајки, о вештицама и вампирима да би доказао полно општење демона и људи. Јел то 2+2? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirko1929 Написано Јун 28, 2023 Пријави Подели Написано Јун 28, 2023 пре 42 минута, Milan Nikolic рече До сада си говорио само о дивовима као из бајки, о вештицама и вампирима да би доказао полно општење демона и људи. Све што сам наводио, наводио сам као примере које су све ствари људима биле сасвим прихватљиве, а које су им данас неприхватљиве. Али то не зависи само од времена до времена, од поднебља до поднебља, од културе до културе, од интелектуалне позадине до интелектуалне позадине, већ и од особе до особе. Ја тебе не терам да верујеш у нешто што је теби неприхатљиво, само не прихватам да ме убеђујеш како ме моје очи лажу кад читам како је 2+2=4. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Јун 28, 2023 Пријави Подели Написано Јун 28, 2023 пре 51 минута, Вилер Текс рече Три су чланка. На Видовдан се, што оно кажу, види ко је ко. Благо кући коју промашите. Ne objavljuješ imena i slike ubijenih vojnika posle predaje, ali i pored toga smo mi kurve koje ćutimo. Pa dobro, samo da znam..... Gde je taj snimak sa austrijske televizije da ga vidimo? Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Јун 28, 2023 Пријави Подели Написано Јун 28, 2023 пре 32 минута, Bernard рече Ne objavljuješ imena i slike ubijenih vojnika posle predaje, ali i pored toga smo mi kurve koje ćutimo. Pa dobro, samo da znam..... Gde je taj snimak sa austrijske televizije da ga vidimo? 0:33, бела застава и пар секунди после тога стрељање. Не ради линк. Куцај на.Yt: Убијање војника ЈНА на граничном прелазу Холмец. Опет, на Видовдан се све види. Ћутите ко курве, да. Иначе би знао за ово. И још једном, благо кући коју промашите. Док не тражите као држава опроштај, искрен. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 28, 2023 Пријави Подели Написано Јун 28, 2023 @mirko1929 Не можеш ти говорити како схваташ да је 2+2=4, а да за пример полног општења демона и људи узимаш 5.Мој.32:8, где заправо се говори о дванаест синова Јаковљевих. Ти си том тврдњом већ увео тумачење да смо сви потомци демона који су полно општили са женама, јер се у том стиху говори о народима који су од Адамовог племена. Можда си ти само мислио да су Јевреји потомци демона који су полно општили са женама? Ако си се ухватио тог стиха зарад своје тврдње о полном општењу демона и људи, онда си увео тумачење да је сам Христос потомак рођених од демона. Зато сам те питао на који текст се позиваш да је радикално другачији од званичног кад је 1.Мој.6:2 у питању? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirko1929 Написано Јун 28, 2023 Пријави Подели Написано Јун 28, 2023 пре 2 минута, Milan Nikolic рече где заправо се говори о дванаест синова Јаковљевих Не говори ако не користиш масоретску верзију текста. А ја не кеористим масоретску верзију текста, јер је, као што већ рекох, прекрајања од стране рабина у средњем веку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 28, 2023 Пријави Подели Написано Јун 28, 2023 @mirko1929 Никако да кажеш који текст користиш. Можеш ли да наведеш текст 5.Мој.32 који је теби прихватљив? Тај текст у целости носи контекст о синовима Јаковљевим, зато те питем какав текст ти заправо имаш? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirko1929 Написано Јун 28, 2023 Пријави Подели Написано Јун 28, 2023 Већ сам ти цитирао и хебрејску и грчку верзију текста, обе преведене на српски, тамо на оној другој теми. Пресани да ме спемујеш. Напоран си. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 28, 2023 Пријави Подели Написано Јун 28, 2023 @Вилер Текс Знаш ли шта треба да се промени да би они рекли како су заведени од империје лажи са Запада? Немој тражити од њих да нешто признају кад нису у стању да буду своји на своме. Они вероватно никада неће то ни моћи. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Јун 28, 2023 Пријави Подели Написано Јун 28, 2023 пре 26 минута, Milan Nikolic рече @Вилер Текс Знаш ли шта треба да се промени да би они рекли како су заведени од империје лажи са Запада? Немој тражити од њих да нешто признају кад нису у стању да буду своји на своме. Они вероватно никада неће то ни моћи. Чудо треба да се деси. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 28, 2023 Пријави Подели Написано Јун 28, 2023 пре 4 минута, mirko1929 рече Већ сам ти цитирао и хебрејску и грчку верзију текста, обе преведене на српски, тамо на оној другој теми. Пресани да ме спемујеш. Напоран си. Рекао си за тумачење да Писмо говори о нараштају и људима међу којима је настао Ноје у1.Мој.6:2, да то није оно што у тексту пише. Рекао си за тумачење да Писмо говори о дванаест синова Јаковљевих у 5.Мој.32:8, да није тако ако не користиш масоретску верзију текста. Када сам те питао за текст одакле црпиш другачије тумачење, кажеш да си већ цитирао и хебрејску и грчку верзију текста, обе преведене на српски. Ако не покажеш цео текст и његов извор да бисмо упоредили контекст, а тврдиш да је неко тумачење неисправно, онда си крајње неозбиљан. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Јун 28, 2023 Пријави Подели Написано Јун 28, 2023 пре 56 минута, Milan Nikolic рече @Вилер Текс Знаш ли шта треба да се промени да би они рекли како су заведени од империје лажи са Запада? Немој тражити од њих да нешто признају кад нису у стању да буду своји на своме. Они вероватно никада неће то ни моћи. A i vi ste mi mnooooooogooo svoji na svome........ Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Јун 28, 2023 Пријави Подели Написано Јун 28, 2023 пре 31 минута, Вилер Текс рече Чудо треба да се деси. Posle raspada Jugoslavije se je najveće čudo već dogodilo. U Srbiji! Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 28, 2023 Пријави Подели Написано Јун 28, 2023 @Bernard Зато ми признајемо да смо били заведени, од Турака, преко прве и друге Југославије до ЕУ. У праву си када кажеш ,,Србија"! Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука