Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Израз лица Бин Ладенове жене када је весела:

;) smo si trebao napisati izraz lica trece Bin ladenove zene  ;)

4lg1k751spamte-bilo

A sa obzirom da ih ima mnogo, njoj uopšte i ne zna ime. Daje im šifre.

Ova osoba je poznatija kao B-31.  0442_feel

Подели на овим сајтовима

Видиш Енизе једну ствар - можемо ми сада "озбиљно" да расправљамо о никабу и мргодимо се, али шала је веома добар и здрав начин да се саопште неке ствари. За мене је ношење тог ћебета преко главе једна бесмислена ствар којом се жена понижава. И то моја шала савршено илуструје. Особа испод тог покривача више није личност. Она је постала безлична, безизражајна, некакав предмет који пролази поред нас. И пропис по коме она то ради (наводно "добровољно") зато није добар. Бог не жели да ми постанемо безлични.

Ево погледај ову слику:

Постављена слика

Зашто је ово смешно? Зато што је апсурдно - човек фотографише жене (чак не знамо ни да ли су жене) покривене од главе до пете. Па у чему је поента те фотографије?

А у вези тог "објашњења" за смерност - једна Пакистанка која је живела и у Сауди Арабији ми је причала да су је мушкарци тамо похотљиво гледали, а некада и непристојно додиривали, без обзира што је била покривена од главе до пете. У Америци иде обучена у шорц и танку мајцу и каже да никада није доживела такве непријатности. А има шта да покаже, веруј ми на реч. Дакле, није то питање "покривања жена", него питање васпитања мушкараца и културе у исламском свету која их од малена учи да су жене "власништво" мушкарца и тако даље.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Видиш Енизе једну ствар - можемо ми сада "озбиљно" да расправљамо о никабу и мргодимо се, али шала је веома добар и здрав начин да се саопште неке ствари. За мене је ношење тог ћебета преко главе једна бесмислена ствар којом се жена понижава. И то моја шала савршено илуструје. Особа испод тог покривача више није личност. Она је постала безлична, безизражајна, некакав предмет који пролази поред нас. И пропис по коме она то ради (наводно "добровољно") зато није добар. Бог не жели да ми постанемо безлични.

Ево погледај ову слику:

Постављена слика

Зашто је ово смешно? Зато што је апсурдно - човек фотографише жене (чак не знамо ни да ли су жене) покривене од главе до пете. Па у чему је поента те фотографије?

А у вези тог "објашњења" за смерност - једна Пакистанка која је живела и у Сауди Арабији ми је причала да су је мушкарци тамо похотљиво гледали, а некада и непристојно додиривали, без обзира што је била покривена од главе до пете. У Америци иде обучена у шорц и танку мајцу и каже да никада није доживела такве непријатности. А има шта да покаже, веруј ми на реч. Дакле, није то питање "покривања жена", него питање васпитања мушкараца и културе у исламском свету која их од малена учи да су жене "власништво" мушкарца и тако даље.

ne treba mesati babe i zabe.to sto neko sebe ne vidi u tome,ne mora da znaci da bas na drugom kraju sveta i ne moze drugacije biti.ima primera i ovih i onih.u svom postu sam dao detaljno obrazlozenje.mozes pogledati.sto se tice te Pakistanke,mogu reci da je i to njena stvar.a i da porucim onima koji su je vacarili "bojte se Gospodara Dana sudnjega".ja licno ne bih mogao ni casnoj sestri da uputim bezobrazan pogled,a kamo li vernoj muslimanki da "uzimam meru".nije to za zezanje.iskocila zena ispod galabije i uskocila u sorc.i Sara Beker uradila slicno.samo kontra.i to bas zato sto joj je dosadilo da je ljudi posmatraju kao sex-objekat
Подели на овим сајтовима

По мени је потпуно уреду када су жене прекривене у оној њиховој традиционалној,

уствари оријенталној моди,

тј. као Пречиста Преблажена Дјевица Марија.

Али оно прекривање лица својим ханумама има смисао само да покаже - она је само моја,

у смислу - она је моје  власништво!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

По мени је потпуно уреду када су жене прекривене у оној њиховој традиционалној,

уствари оријенталној моди,

тј. као Пречиста Преблажена Дјевица Марија.

Али оно прекривање лица својим ханумама има смисао само да покаже - она је само моја,

у смисли - у мојем  власништву.

ne kazem da se to ne dogadja,ali muz po pravilu ne sme da natera zenu na to.ako je drugacije,on je u problemu.
Подели на овим сајтовима

Ево погледај ову слику:

Постављена слика

Viidiš Zvonko , ja kada vidim hrišćanku-ina, koji oko vrata nose križ ili krst, ja to ne smatram nećim bezveze.To smatram njegovom privatnom stvari i ne nazivam to krstinom ili križinom(nikab-ćebe).Nošenje nikaba je po jednom djelu slamskih učenjaka strogo naređeno ženi, a po drugom lijepo a po trećem djelu islamskih učenjaka nije obaveza.Ona sestra koja to svata kao strogu naredbu pa se odazove tome  slijedi to ona je itekako lična a ne bezlična osoba.Ona to shvata kao pokornost Bogu i ima nagradu.a to što ti kažeš o tome što kažeš, šta ću ja od tebe kao nemuslimana i očekivati, osim neslaganje.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Moja supruga ne nosi burku, ali poštujem svaku sestru muslimanku kojase odluči na taj korak.To je njen izbor kojeg poštujem i cjenim.A to je njeno i ljudsko pravo.

Па нисам сигуран где је ту граница. Проблем јесте да смо ми личности само у заједници. За заједницу је потребан лични однос са другима. Какав лични однос са другима може да има особа која је покривена од главе до пете? То би ми као верници требало да критикујемо, јер није исправно.

Може, рецимо, да се упореди са хришћанским пустињацима који су се потпуно одвајали од света и живели изоловано у дивљини. Међутим, то је изузетак и екстрем, а не "правило" - чак ни "препорука". Конкретно, код нас у Православној Цркви верник који почне тако да се понаша (а дешава се почетницима - неофитима) добија критике од свештеника и браће да се исправи. То се сматра за веома штетно у духовном смислу.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

ne kazem da se to ne dogadja,ali muz po pravilu ne sme da natera zenu na to.ako je drugacije,on je u problemu.

То је потпуно уреду. Али мислим да није тако у пракси,

јер не постоји, да тако кажем, механизам, а раније поготову не,

да жена може својевољно да одбије такав предлог.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Moja supruga ne nosi burku, ali poštujem svaku sestru muslimanku kojase odluči na taj korak.To je njen izbor kojeg poštujem i cjenim.A to je njeno i ljudsko pravo.

Па нисам сигуран где је ту граница. Проблем јесте да смо ми личности само у заједници. За заједницу је потребан лични однос са другима. Какав лични однос са другима може да има особа која је покривена од главе до пете? То би ми као верници требало да критикујемо, јер није исправно.

Може, рецимо, да се упореди са хришћанским пустињацима који су се потпуно одвајали од света и живели изоловано у дивљини. Међутим, то је изузетак и екстрем, а не "правило" - чак ни "препорука". Конкретно, код нас у Православној Цркви верник који почне тако да се понаша (а дешава се почетницима - неофитима) добија критике од свештеника и браће да се исправи. То се сматра за веома штетно у духовном смислу.

Da li to znači da žena ako hoće da bude ličnost u društvu što potpunija, da treba da se što potpunije skine!

Meni više liči da je žena bezlična ako ne slijedi propise svoje vjere!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Da li to znači da žena ako hoće da bude ličnost u društvu što potpunija, da treba da se što potpunije skine!

Говоримо о лицу, а не о задњици.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Говоримо о лицу, а не о задњици.

Odakle ti naum pade zadnjica, ja je ovdje ne spomenuh? :drugarstvo:
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Какав лични однос са другима може да има особа која је покривена од главе до пете? То би ми као верници требало да критикујемо, јер није исправно.

Верујеш ли Звонко да постоји бар једна муслиманка која једноставно и искрено жели да буде и пребива у тим правилима која налаже исламска вера или не верујеш у ту могућност? Ако не верујеш,мислим да грешиш,а ако верујеш онда је "та једна" довољан разлог за претпоставку могућности постојања многих,многих других муслиманки које једноставно желе да следе те прописе која им њихова вера налаже...просто речено,то би значило да "та једна" није преседан нити је присила једини и искључиви покретач манифестације њиховог религиозног односа према себи и спољшњости.Што би то мени сметало,исрено речено? То је део њихове религије и док то остаје у границама њихове цивилизације и културе,у границама ненаметљивости,мени нема разлога да смета.Више ми смета обнаженост савремене жене,искрено речено,која једино жели да има што мање крпица на себи.То је наш проблем о коме би требало да се забавимо,а шта ће муслиманске жене да раде,како да се облаче,није наш проблем.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...