Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Ja daleko veće poštovanje imam prema časnim sestrama koje svojim primjerom i životom žive u skladu sa njihovom vjerom  i oblače se u skladu sa propiisima te vjere nego prema onoj koja je...

tako isto i prema muslimanki.

A šta da postoji religija sa propisom da žene nabijaju glave u pesak kao nojevi, da li biste i onda imali isto poštovanje prema ženama koje na taj način izražavaju svoju pobožnost ili biste mislili da nije normalna?

Brate ako je to u skladu sa njenom vjerom, a sve dok mene lično ne ugrožava to je njena stvar!

Nije da bih joj izvlačio glavu iz peska ali bi mi to bilo nenormalno.

Tj ne bi bio njene vjere!

A ima li istine u tvrdnji da u nekim islamskim zemljama ljudi teraju žene da nose to na glavi?

ja vec odgovorih.ima "nervoznih" muslimana koji se tako ponasaju,na zalost.ali to nije praksa
Подели на овим сајтовима

Међутим, као верник ја то морам да осудим као погрешно. Зашто? Зато што ношење бурке (тј. никаба) представља духовно самоубиство.

Сачекај,ниси ме схватио...ако "та једна" постоји као таква која је слободно прихватила то религиозно правило у ком се лепо и слободно осећа,шта мислиш шта би ти она рекла на ту твоју констатацију?

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Meni je novost da žene odlučuju o tome da li će to nositi ili ne, da budem iskren.

Pa gledaj, nisam rekao da je religija nenormalna. I nisam ničiju kulturu i civilizaciju okarakterisao kao nenormalnu, šta pričaš to?  Nenormalno je to propisivati kao zakon i izricati kaznu za nepoštovanje toga, to sam kazao.

A takođe nisam rekao da to neko radi, jer ne znam. A da radi, to bi bilo nenormalno, zar ne?

Подели на овим сајтовима

Ja daleko veće poštovanje imam prema časnim sestrama koje svojim primjerom i životom žive u skladu sa njihovom vjerom  i oblače se u skladu sa propiisima te vjere nego prema onoj koja je...

tako isto i prema muslimanki.

A šta da postoji religija sa propisom da žene nabijaju glave u pesak kao nojevi, da li biste i onda imali isto poštovanje prema ženama koje na taj način izražavaju svoju pobožnost ili biste mislili da nije normalna?

Brate ako je to u skladu sa njenom vjerom, a sve dok mene lično ne ugrožava to je njena stvar!

Nije da bih joj izvlačio glavu iz peska ali bi mi to bilo nenormalno.

Tj ne bi bio njene vjere!

A ima li istine u tvrdnji da u nekim islamskim zemljama ljudi teraju žene da nose to na glavi?

ja vec odgovorih.ima "nervoznih" muslimana koji se tako ponasaju,na zalost.ali to nije praksa

U redu ako nije praksa.  hvala

Подели на овим сајтовима

Meni je novost da žene odlučuju o tome da li će to nositi ili ne, da budem iskren.

Pa gledaj, nisam rekao da je religija nenormalna. I nisam ničiju kulturu i civilizaciju okarakterisao kao nenormalnu, šta pričaš to?  Nenormalno je to propisivati kao zakon i izricati kaznu za nepoštovanje toga, to sam kazao.

A takođe nisam rekao da to neko radi, jer ne znam. A da radi, to bi bilo nenormalno, zar ne?

Па нису жене код свих муслимана баш "отирачи за ноге",зар не'?

За ово друго...ниси ме разумео,али нема везе...касно је и не могу сад да ти објашњавам.

Подели на овим сајтовима

Па нису жене код свих муслимана баш "отирачи за ноге",зар не'?

За ово друго...ниси ме разумео,али нема везе...касно је и не могу сад да ти објашњавам.

Kod pravog muslimana žena nije otrač za noge ona je :) u njegovom životu!

Kod pravog hrišćanina žena nije otirač za njegove noge ona je kraljica u njegovom životu.

apostavio bih koliko u svijetu ima sigurnosnih kuća?U Srbiji ima li ih?Znaći postoje i kršćani kao i muslimani koji nemaju baš vjerski odnos prema ženi prije zvjerski nego vjerski!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Какав лични однос са другима може да има особа која је покривена од главе до пете? То би ми као верници требало да критикујемо, јер није исправно.

Верујеш ли Звонко да постоји бар једна муслиманка која једноставно и искрено жели да буде и пребива у тим правилима која налаже исламска вера или не верујеш у ту могућност? Ако не верујеш,мислим да грешиш,а ако верујеш онда је "та једна" довољан разлог за претпоставку могућности постојања многих,многих других муслиманки које једноставно желе да следе те прописе која им њихова вера налаже...просто речено,то би значило да "та једна" није преседан нити је присила једини и искључиви покретач манифестације њиховог религиозног односа према себи и спољшњости.Што би то мени сметало,исрено речено? То је део њихове религије и док то остаје у границама њихове цивилизације и културе,у границама ненаметљивости,мени нема разлога да смета.Више ми смета обнаженост савремене жене,искрено речено,која једино жели да има што мање крпица на себи.То је наш проблем о коме би требало да се забавимо,а шта ће муслиманске жене да раде,како да се облаче,није наш проблем.

Да брате, верујем и знам да има муслиманки које једноставно и искрено то желе. Исто као и ти - као појединац - могу да кажем "није мој проблем" и да, наравно, свако има слободу да ради шта хоће и живи како хоће. Међутим, као верник ја то морам да осудим као погрешно. Зашто? Зато што ношење бурке (тј. никаба) представља духовно самоубиство. Као што ја верујем да има људи који желе да изврше телесно самоубиство (и не могу да их спречим), али осуђујем чин телесног самоубиства јер је противан вери у Бога. Исто тако, ношење бурке је као духовно самоубиство противно вери у Бога и то покушавам да објасним. Ми као верници би морали да то осудимо, а не да будемо индиферентни.

da li bi se usudio da to isto kazes za casne sestre koje za slavu Boga obukose mantije,zatvorise se u manastire,i ceo zivot provedose bez poroda i porodice?bez prava na brak?da li mislis da je muslimanki teze nego kaludjerici?ni jedne ni druge nisu prisilom taj korak preduzele.brate moj.da si na internetu i ovlas ucio gitaru,ne bi je onako lepo svirao.vere su daleko ozbiljnija stvar.i zato knjigu u sake.
Подели на овим сајтовима

Po meni je više neprijatelj Islama čovek o kom Pet Kondel priča u ovom klipu nego Pet Kondel.

Pročitajte ove vesti i vidite šta je Pet napričao. Čak je tražio da sve žene u Britaniji nose burke i Allahovu zastavu da se vije iznad Ulice Dauning.

Ali bez brige, svi znamo da je ekstremistička budala.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1163510/All-homosexuals-stoned-death-says-Muslim-preacher-hate.html

http://www.express.co.uk/posts/view/89222/-Make-every-woman-wear-a-burkha

http://www.thisislondon.co.uk/standard/article-23661857-i-want-to-see-flag-of-allah-flying-over-downing-st.do

Подели на овим сајтовима

Међутим, као верник ја то морам да осудим као погрешно. Зашто? Зато што ношење бурке (тј. никаба) представља духовно самоубиство.

Сачекај,ниси ме схватио...ако "та једна" постоји као таква која је слободно то прихватила,шта мислиш шта би ти она рекла на ту твоју констатацију?

Наравно да се не би сложила.

Хајде да се удубимо мало. За кога је уобичајено да сакрива лице? Лопови, убице, терористи итд.

Постављена сликаПостављена слика

Зашто?

Ево нека то остане "за домаћи", па ми одговори зашто ови људи сакривају лице.

da li bi se usudio da to isto kazes za casne sestre koje za slavu Boga obukose mantije,zatvorise se u manastire,i ceo zivot provedose bez poroda i porodice?bez prava na brak?da li mislis da je muslimanki teze nego kaludjerici?ni jedne ni druge nisu prisilom taj korak preduzele.

Као прво - наше монахиње никада не покривају лице. Друго, то сам већ поменуо као изузетак и екстрем. Код нас се на монаштво одлучују људи само изузетно и никада нови верници. То није добро поређење. Монаштво се код нас и сматра као врста "умирања за овај свет", али њихов разлог није "сакривање од мушкараца" или бежање од реалног живота, него сасвим другачији.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Сачекај,ниси ме схватио...ако "та једна" постоји као таква која је слободно то прихватила,шта мислиш шта би ти она рекла на ту твоју констатацију?

Хајде да се удубимо мало. За кога је уобичајено да сакрива лице? Лопови, убице, терористи итд.

Зашто?

da li bi se usudio da to isto kazes za casne sestre koje za slavu Boga obukose mantije,zatvorise se u manastire,i ceo zivot provedose bez poroda i porodice?bez prava na brak?da li mislis da je muslimanki teze nego kaludjerici?ni jedne ni druge nisu prisilom taj korak preduzele.

Као прво - наше монахиње никада не покривају лице. Друго, то сам већ поменуо као изузетак и екстрем. Код нас се на монаштво одлучују људи само изузетно и никада нови верници. То није добро поређење. Монаштво се код нас и сматра као врста "умирања за овај свет", али њихов разлог није "сакривање од мушкараца" или бежање од реалног живота, него сасвим другачији.

idi sviraj...bolje ti je....
Подели на овим сајтовима

Звонко,хвала ти "за домаћи",али мислим да мени није потребан. :)

Поента је да ти мериш све искључиво из перспективе личног доживљаја "скривања" које не мора код нас и њих имати исти историјско-цивилизацијски извор,културолошку позадину,религиозно значење и смисао...причам о облачењу муслиманки,наравно.

Терористи,који год да су,крију своја лица из већ познатих разлога...да их не препознају и не ухвате или спрече у акцијама које су планирали  kraljica...исти је принцип,у суштини,код свих терориста или,на пример,насилних расистичких организација,били они припадници ЕТЕ,ИРЕ,Кју-Клукс Клана или Ал-Каиде,зар не? Поздрав брате и не замери ми!

Људи,лаку ноћ...ваља сутра у Цркву!

Подели на овим сајтовима

Зашто?

idi sviraj...bolje ti je....
Znači naš bratac Zvonko kaada vidi nikab vidi i dinamit, ma daj bre oladi, šta li tek one časne sestre nose, one vjerovatno nose savremenije oružje, da bog sačuva!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...