Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Ениз,

Ја се надам да ће Звонко као хришћанин да ти опрости на тешким речима. (Мало фали да се почну неке речи брисати.) Али мораш и ти оставити простор за дијалог с њим, на начин како ћеш показати да је твоја вера мирољубива и искрена. Нека верује Звонко како хоће, ти ако имаш своју веру показаћеш каква јесте.

Можда Звонко радикализује вашу веру, намерно, тражећи све најцрње у њој. Ваше је да покажете да у вашој вери има нечег другачијег. А шта би то било осим наше искрености, доброте, милости, итсл.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

10.09.2010 u delu ulice Gospodar Jevremove od ulice Kralja Petra,do ulice Cara Urosa,i ove godine ce se odrzati javna proslava islamskog praznika Bajrama.Pozivamo Vas da dodjete i da se posluzite sa zajednicke sofre.Manifestacija pocinje u 13 casova...

Брале, хоће ли бита шта посно, у православном смислу? Знаш већ...петак.

Подели на овим сајтовима

Ма нисам ја битан нити се љутим, само ми је жао што ево и најбољи међу муслиманима не могу да критички разговарају о својој вери, већ сваки такав покушај демонизују. То је то што Ислам држи у VII веку и не може да мрдне милиметар.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Колико схватам, нека ми муслимани помогну, они не кажу да неко мора да каменује грешника, да неко мора да има више жена, да неко мора да ожени малолетну девојку.

Једино што мене интересује, да ли би муслимани дозволили постојање хришћана на месту где је њихова апсолутна власт?

Такође, примећујем да је немогуће на силу натерати да сав народ верује у Бога. Такво веровање једино може бити принудно исповедање да би се избегло некакво кажњавање. Верујем у Алаха и пусти ме на миру. И то је то. Ту дакле нема говора о искреној вери, а људи се приморавају да живе у страху и ропству. Тиме муслимани могу само сами себи јаму да ископају, односно, да пропадну у сваком погледу, као што се види на неким местима на далеком истоку. Мртвило, туга, страх. На неким таквим местима, истина, развили су се економија и стандард, али искључиво због нафте и ничег другог. Када пресуши нафта или изгуби своју нужност за енергетику у свету, на чему ће онда да се одржи стандард? Ни на чему. И та места ће постати као и остала, тужна, итсл.

Мени муслимани делују савремено једино у светлу искреног приступа својој вери, заджавајући слободу другима и другачијима. Например, у неку руку, разумео бих, наравно, да муслимани забране геј параде, али, да ли би забранили да неко од грађана буде хришћанин који при том неће ни у чему нарушити исламску моралност? Да поновим, хришћанин није дужан да каменује, да има више жена, да ожени дете, нити је приморан да се одрекне своје вере хришћанске. То је по мени (као хришћанина) благостање у овом свету који лежи на злу.

U veri nema prisile.Hriscana u zemljama sa vecinskim muslimanskim zivljem ima.Bogosluzenje nije zabranjeno,niti ispovedanje vere.To nije ni sam Poslanik praktikovao,niti njegovi naslednici.Danas postoje pojave tog tipa,na zalost,ali sa islamom nemaju veze iako su u ime islama.
Подели на овим сајтовима

10.09.2010 u delu ulice Gospodar Jevremove od ulice Kralja Petra,do ulice Cara Urosa,i ove godine ce se odrzati javna proslava islamskog praznika Bajrama.Pozivamo Vas da dodjete i da se posluzite sa zajednicke sofre.Manifestacija pocinje u 13 casova...

Брале, хоће ли бита шта посно, у православном смислу? Знаш већ...петак.

iskopacemo nesto...mislim da ce biti....a,ako ne bude,smislicemo nesto...moislim da je halva pogodna...
Подели на овим сајтовима

Колико схватам, нека ми муслимани помогну, они не кажу да неко мора да каменује грешника, да неко мора да има више жена, да неко мора да ожени малолетну девојку.

Tačno

Једино што мене интересује, да ли би муслимани дозволили постојање хришћана на месту где је њихова (муслиманска) апсолутна власт?

Postojali su i postoje i dan danas kao i njihove bogomolje, žive zaqjedno sa muslimanima u dobru i u zlu!

Такође, примећујем да је немогуће на силу натерати да сав народ верује у Бога.

Kaže Allah:Nema prisile u vjeru!U ovom ajetu je nedvojben dokaz da je muslimanu zabranjeno da ikoga prisiljava da bude musliman!

Такво веровање једино може бити принудно исповедање да би се избегло некакво кажњавање.

Znači nema prisile! Верујем у Алаха и пусти ме на миру. И то је то. Ту дакле нема говора о искреној вери, а људи се приморавају да живе у страху и ропству. Тиме муслимани могу само сами себи јаму да ископају, односно, да пропадну у сваком погледу, као што се види на неким местима на далеком истоку. Мртвило, туга, страх. На неким таквим местима, истина, развили су се економија и стандард, али искључиво због нафте и ничег другог. Када пресуши нафта или изгуби своју нужност за енергетику у свету, на чему ће онда да се одржи стандард? Ни на чему. И та места ће постати као и остала, тужна, итсл.

Dragi moj gospodine, naši problemi su rezultat našeg udaljavanja od vjere, a oni nisu nastali kao plod praktikovanja vjere!

Мени муслимани делују савремено једино у светлу искреног приступа својој вери, заджавајући слободу другима и другачијима.

Drugi i drugačiji u islamu imaju potpunu slobodu vjerovanja!

Например, у неку руку, разумео бих, наравно, да муслимани забране геј параде.

Gey, parade sigurno kod nas nikada nebi prošle!али, да ли би забранили да неко од грађана буде хришћанин који при том неће ни у чему нарушити исламску моралност?

Naravno, da ne bi zabranili.Zar do sada niste pročitali ajet:Meni moja vjera a vama vaša vjera!Gospodou ajetu se kaže:Najbliži vama su oni koji za sebe kažu mi smo kršćani!U potpunosti je čovjeku dozvoljeno da bude pripadnik vjere koje hoće.Zar ne svjedoče tome i vaše bogomolje koj su stare i o hiljadu godina a muslimani su tim prostorima vladali!

Да поновим, хришћанин није дужан да каменује, да има више жена, да ожени дете, нити је приморан да се одрекне своје вере хришћанске. То је по мени (као хришћанина) благостање у овом свету који лежи на злу.

Naravno nije dužan!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Tačno

Тачно, нико није ни рекао да "мора".

Једино што мене интересује, да ли би муслимани дозволили постојање хришћана на месту где је њихова (муслиманска) апсолутна власт?

Postojali su i postoje i dan danas kao i njihove bogomolje, žive zaqjedno sa muslimanima u dobru i u zlu!

Наравно да дозвољавају постојање хришћана, о томе смо већ разговарали - исламски закон тачно прописује какав статус имају "народи књига".

Такође, примећујем да је немогуће на силу натерати да сав народ верује у Бога.

Kaže Allah:Nema prisile u vjeru!U ovom ajetu je nedvojben dokaz da je muslimanu zabranjeno da ikoga prisiljava da bude musliman!

Тачно је да постоји такав ајет.

Dragi moj gospodine, naši problemi su rezultat našeg udaljavanja od vjere, a oni nisu nastali kao plod praktikovanja vjere!

Може тако да се каже.

Мени муслимани делују савремено једино у светлу искреног приступа својој вери, заджавајући слободу другима и другачијима.

Drugi i drugačiji u islamu imaju potpunu slobodu vjerovanja!

Немају "потпуну слободу", по исламском закону има пуно ограничења за припаднике других вера који живе у исламској држави.

да ли би забранили да неко од грађана буде хришћанин који при том неће ни у чему нарушити исламску моралност?

Naravno, da ne bi zabranili.Zar do sada niste pročitali ajet:Meni moja vjera a vama vaša vjera!Gospodou ajetu se kaže:Najbliži vama su oni koji za sebe kažu mi smo kršćani!U potpunosti je čovjeku dozvoljeno da bude pripadnik vjere koje hoće.Zar ne svjedoče tome i vaše bogomolje koj su stare i o hiljadu godina a muslimani su tim prostorima vladali!

Шта исламски закон каже о томе? Могу ли по том закону не-муслимани да граде нове цркве у исламској држави? Могу ли да звоне звона на својим црквама? Могу ли да јавно богослуже и показују симболе својих религија? Могу ли да јавно проповедају? По исламском закону, не по Пери или Жики.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

toje jako interesantno pitanje u religija islama  hriscanstva ,zvona u jednoj islamskoj zemlji   da zvone,tako isto u vicinom hriscanskim zemljama nemoze se isto cuti islamski poziv na molitvu  nigdje isto nezvone

nece tastatura ova  nemoze vise zato nema velikog slova nigdje gdje bi trebalo biti
Подели на овим сајтовима

Ениз,

Ја се надам да ће Звонко као хришћанин да ти опрости на тешким речима. (Мало фали да се почну неке речи брисати.) Али мораш и ти оставити простор за дијалог с њим, на начин како ћеш показати да је твоја вера мирољубива и искрена. Нека верује Звонко како хоће, ти ако имаш своју веру показаћеш каква јесте.

Можда Звонко радикализује вашу веру, намерно, тражећи све најцрње у њој. Ваше је да покажете да у вашој вери има нечег другачијег. А шта би то било осим наше искрености, доброте, милости, итсл.

kako se kaze u iskusenju  su obojica,sam kolko sam radoznala i dosadna interesujeme dal obojica  se pomole jedan za drugog Bogu  velikom ,onda ako suprotno urade  nije nijedan odolio iskusenju ,hm dosadno izgleda  pa tako brbljam  emojte zamjeriti .izbrisite  slobodno
Подели на овим сајтовима

toje jako interesantno pitanje u religija islama  hriscanstva ,zvona u jednoj islamskoj zemlji   da zvone,tako isto u vicinom hriscanskim zemljama nemoze se isto cuti islamski poziv na molitvu  nigdje isto nezvone

Kada su prvi pravoslavni vjerski objekti sagrađeni u Bosni?Da li je to bilo za vrijeme Turaka?Ili u nekom drugom vremenu! Čini mi se da se prvi vjerski pravoslavni objekti spominju tamo u istočnoj Bosni da su sagrađeni iza 1500 g.Ispravite me ako griješim!Praksa  je dovoljan dokaz dozvoljenosti!

U Egiptu sa svakom sagrađenom džamijom gradi se i jedna crkva!

U Jordanu sam živio u blizini crkve i zvona zvone kao i ovdje!Da muslimani ne smiju u većini evr.zemalja da glasno uče ezan!Čak je tip u Hercegovini gađao zoljom džamiju zbog učenja ezana!

A ako hoće neko od vas da pišemo na temu pravo islamamske manjine u većinskoj hrišćanskoj državi i prava hrišćanske manjine u većinskoj muslimanskoj državi tu sam vam na raspolaganju svima osim...

Još jedan mala digresija:Raspravljamo da li dozvoljeno da zvona zvone u islamskim zemljama, a u Beogradu je bilo oko 300 džamija a danas samo jedna i ona je bila spaljena!

Raspravljamo o pravima hrišćana u islamu, neka to nije problem, a ovamo javno hoće pripadnici određenih hrišćanskih pravaca javno spaliti Kuran, pomalo čudna situacija zar ne!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

toje jako interesantno pitanje u religija islama  hriscanstva ,zvona u jednoj islamskoj zemlji   da zvone,tako isto u vicinom hriscanskim zemljama nemoze se isto cuti islamski poziv na molitvu  nigdje isto nezvone

Kada su prvi pravoslavni vjerski objekti sagrađeni u Bosni?Da li je to bilo za vrijeme Turaka?Ili u nekom drugom vremenu! Čini mi se da se prvi vjerski pravoslavni objekti spominju tamo u istočnoj Bosni da su sagrađeni iza 1500 g.Ispravite me ako griješim!Praksa  je dovoljan dokaz dozvoljenosti!

U Egiptu sa svakom sagrađenom džamijom gradi se i jedna crkva!

U Jordanu sam živio u blizini crkve i zvona zvone kao i ovdje!Da muslimani ne smiju u većini evr.zemalja da glasno uče ezan!Čak je tip u Hercegovini gađao zoljom džamiju zbog učenja ezana!

A ako hoće neko od vas da pišemo na temu pravo islamamske manjine u većinskoj hrišćanskoj državi i prava hrišćanske manjine u većinskoj muslimanskoj državi tu sam vam na raspolaganju svima osim...

Još jedan mala digresija:Raspravljamo da li dozvoljeno da zvona zvone u islamskim zemljama, a u Beogradu je bilo oko 300 džamija a danas samo jedna i ona je bila spaljena!

Raspravljamo o pravima hrišćana u islamu, neka to nije problem, a ovamo javno hoće pripadnici određenih hrišćanskih pravaca javno spaliti Kuran, pomalo čudna situacija zar ne!

А најгоре од свега је брате Енизе што неки људи одбијају да виде везу између својих размишљања и насилних догаћаја које и сами осуђују. Реч ОБАВЕЗУЈЕ!

Осим тога, на овој теми је довољно применити оно чувено правило психологије: "ОНАЈ КО ГОВОРИ О ДРУГОМЕ, ЗАПРАВО ГОВОРИ О САМОМЕ СЕБИ!"

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Ако неко спали своју књигу (коју је сам купио), чиме то угрожава нечија права? Мислим, идеја им је крајње глупа и ја их не подржавам, али ако неко хоће да спали своју књигу то је његов проблем. Ако хоће да пали нешто туђе онда је то посао за полицију и завршиће у затвору.

Иначе, расправљамо о положају немуслимана по исламском закону, а не како је у појединим државама које не спроводе тај закон у потпуности.

Осим тога, на овој теми је довољно применити оно чувено правило психологије: "ОНАЈ КО ГОВОРИ О ДРУГОМЕ, ЗАПРАВО ГОВОРИ О САМОМЕ СЕБИ!"

Ти каза... :229229229:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Значи ти си исти као муслимани, Андреј је исти као ти, муслимани су као хришћани... Знао сам.. 0409_feel

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...