Аурор Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Превише се дружиш са мном... :bla: Имају тај обичај да крену у рат па онда на сав глас кукају како су недужне жртве. Иста прича од Кашмира па до Газе, Чеченије, Косова и Босне. Тешко,Звонко,да би ико могао суштински да утиче на моје ставове који су одавно изграђени по неким питањима и који су суштински и вредносно избалансирани,иако некада реагујем жустро. Једноставно,Ениз је изрекао отворену неистину,видим да је тврдоврато,на мало другачији начин,понавља у следећем постову где опет прича како "јадни муслимани" бивају насилно покрштавани од стране "злих хришћана" и то,парадокслано,нигде другде него на оном истом Источном Тимору где су индонежански војници,сви до једно искључиво муслимани,окупиравши територију која никада ни по једном основу није била њихова нити су имали икаква историјска или било која друга права на њу,деценијама чинили незамисливе и монструозне злочине и побили на стотине хиљада хришћана (између 100 000 и 250 000 хиљада).Зна се ко је ту злочинац а ко је жртва и ту нема више дискусије,јер би понављање неистине био још један злочин над страдалницима Ис.Тимора...то би било жалосно и неправедно према тим мученицима. Написао сам веома јасно и прецизно шта се дешавало у том делу света и због чега,али Ениз опет индиректно почиње са својом наученом "мантром" о "злим хришћанима" и "вечититим жртвама" муслиманима.Интересантно... када год разговарам са појединим припадницима исламске религије одмах ми на памет падне цртани филм "Калимеро"...заиста су појединци невероватни! Bah, nije to njihov patent, i vi ste žrtve po potrebi. Ali ako neko nije žrtva, Islam nije žrtva i ne može me niko na svetu ubediti da jeste. "Islam should adapt to Europe, not the other way around." P.C. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Сви су људи исти, али нису све религије исте. da imaju razlicite religije ,no problema sa tim nemam nisam ih ja osnovala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Podseća me na onaj incident sa Didom i navijačem Seltika to sa izigravanjem žrtve. Obrišite suze i odrastite. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Niste svjesni kolika je svetost tog mjesta za nas! Bio sam na kongresu u Jordanu zakazanom povodom dana mesdžidul-Aksa. Ovo je crvena linija iza koje muslimani neće moći više sebe kontrolisati...To je brate crvena linija. Које исламске државе су војно способне да реагују на такво дело? To više neće biti bitno, ja se ne bih veselio da se takvo nešto desi i molim Allaha da se to ne desi ali ako se desi bojim se da će se razum pomutiti i zavladat će bezumlje! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Niste svjesni kolika je svetost tog mjesta za nas! Bio sam na kongresu u Jordanu zakazanom povodom dana mesdžidul-Aksa. Ovo je crvena linija iza koje muslimani neće moći više sebe kontrolisati...To je brate crvena linija. Које исламске државе су војно способне да реагују на такво дело? To više neće biti bitno, ja se ne bih veselio da se takvo nešto desi i molim Allaha da se to ne desi ali ako se desi bojim se da će se razum pomutiti i zavladat će bezumlje!dragi moji malo optimizma nece se nista desiti valjda ima vise na zemlji ljudskih bica sto vole mir mjesto zla vise Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Много је интересантније шта би било када би рецимо САД сада напале и Иран? Да ли би то било довољно да доведе до историјског догађаја уједињења шиита и сунита? Такође, просто је симптоматично како англо-америчка коалиција здушно подржава увек те најекстремније и за сам ислам најштетније опције попут Сухарта и сличних (па да се не лажемо чак и саме Саудијске Арабије). Мислим да је све више муслимана који јасно увиђају да их неко врло свесно и плански гура ка конфликту подршком коју пружа екстремним струјама (истовремено кроз медије сводећи читав ислам управо на тај и такав екстремизам). Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Много је интересантније шта би било када би рецимо САД сада напале и Иран? Да ли би то било довољно да доведе до историјског догађаја уједињења шиита и сунита? Па раскол Шиита и Сунита није политички него идеолошки. Не може да дође до "историјског уједињења" док се не реше идеолошке разлике, можда само до привременог војног савеза. Такође, просто је симптоматично како англо-америчка коалиција здушно подржава увек те најекстремније и за сам ислам најштетније опције попут Сухарта и сличних (па да се не лажемо чак и саме Саудијске Арабије). Мислим да је све више муслимана који јасно увиђају да их неко врло свесно и плански гура ка конфликту подршком коју пружа екстремним струјама (истовремено кроз медије сводећи читав ислам управо на тај и такав екстремизам). Ислам је иначе сасвим мирољубив и није им на крај памети да се са неким сукобљавају... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Много је интересантније шта би било када би рецимо САД сада напале и Иран? Да ли би то било довољно да доведе до историјског догађаја уједињења шиита и сунита? Па раскол Шиита и Сунита није политички него идеолошки. Не може да дође до "историјског уједињења" док се не реше идеолошке разлике, можда само до привременог војног савеза. Такође, просто је симптоматично како англо-америчка коалиција здушно подржава увек те најекстремније и за сам ислам најштетније опције попут Сухарта и сличних (па да се не лажемо чак и саме Саудијске Арабије). Мислим да је све више муслимана који јасно увиђају да их неко врло свесно и плански гура ка конфликту подршком коју пружа екстремним струјама (истовремено кроз медије сводећи читав ислам управо на тај и такав екстремизам). Ислам је иначе сасвим мирољубив и није им на крај памети да се са неким сукобљавају... Рећи да је "ислам" мирољубив или насилан је већ у старту погрешно, пошто је таква изјава генерализација. Има муслимана који јесу мирољубиви, зато што на просвећен и разуман начин тумаче своју веру. Има и оних који је тумаче на насилан начин. Статистике су врло незахвалне пошто бисмо на основу њих лако закључили да је много и хришћана и муслимана који сопствену веру више користе као идеолошко покриће за насиље. Та тумачења су превасходно условљена социолошки и културолошки. У исламу је екстремизам толико упадљив зато што је раширен у земљама тзв. "трећег света" или међу социјално угроженим слојевима у Европи. Па ипак, како да жалимо ту "Европу" која је из материјалистичких разлога себи допустила да се у њој населе толико бројне и социјално угрожене мањине, које јесу муслиманског порекла али често нису верници (да јесу не би диловали дрогу, водили ланце коцкарница и проституције и чинили остале ствари које им ни ислам нити било која друга вера не допустају). Мене лично највише интересују они муслимани који довољно добро познају своју веру да могу да је приближе оним људима који и исламу и Европи представљају проблем, а исламског су порекла и сматрају себе за вернике. Наравно, ово је могуће једино уколико већ немаш став да је ислам нешто што познајеш боље и од самих муслимана. Ако мислиш да ти њима можеш да објасниш да "греше" ако не схватају да је њихова вера у основи насилна и да у основи имају само два избора - да се згрозе и да је напусте или да буду екстремисти и насилници (што је по теби једина аутентична верзија исламске вере), ја заиста не видим шта се таквим ставом заправо постиже? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Рећи да је "ислам" мирољубив или насилан је већ у старту погрешно, пошто је таква изјава генерализација. Има муслимана који јесу мирољубиви, зато што на просвећен и разуман начин тумаче своју веру. Има и оних који је тумаче на насилан начин. Овде правиш логичку грешку - почео си од "Ислама", а онда говориш о "муслиманима". Дакле, не говоримо о томе да ли су "муслимани мирољубиви или насилни" па да погрешимо и направимо "генерализацију". Говоримо о томе да ли је "Ислам мирољубив или насилан", а то можемо да проверимо тако што ћемо прочитати исламске књиге, проучити живот "посланика" Мухамеда и слично. Статистике су врло незахвалне пошто бисмо на основу њих лако закључили да је много и хришћана и муслимана који сопствену веру више користе као идеолошко покриће за насиље. Та тумачења су превасходно условљена социолошки и културолошки. У исламу је екстремизам толико упадљив зато што је раширен у земљама тзв. "трећег света" или међу социјално угроженим слојевима у Европи. Па ипак, како да жалимо ту "Европу" која је из материјалистичких разлога себи допустила да се у њој населе толико бројне и социјално угрожене мањине, које јесу муслиманског порекла али често нису верници (да јесу не би диловали дрогу, водили ланце коцкарница и проституције и чинили остале ствари које им ни ислам нити било која друга вера не допустају). Ово је позната теза да је узрок исламског екстремизма сиромаштво и необразованост, што није тачно. Узрок екстремизма су сама темељна учења Ислама и пример "пророка" Мухамеда. Већина "терориста" су из слоја богатих и образованих људи - почев од Осаме бин Ладена (који је милијардер) па до извршилаца акција од којих су већина добро стојећи и образовани људи - лекари, инжињери, студенти итд. Мене лично највише интересују они муслимани који довољно добро познају своју веру да могу да је приближе оним људима који и исламу и Европи представљају проблем, а исламског су порекла и сматрају себе за вернике. Наравно, ово је могуће једино уколико већ немаш став да је ислам нешто што познајеш боље и од самих муслимана. Ако мислиш да ти њима можеш да објасниш да "греше" ако не схватају да је њихова вера у основи насилна и да у основи имају само два избора - да се згрозе и да је напусте или да буду екстремисти и насилници (што је по теби једина аутентична верзија исламске вере), ја заиста не видим шта се таквим ставом заправо постиже? Треба прво разумети социјални и психолошки контекст у који Ислам ставља своје вернике. Они уопште не споре да њихова вера подразумева насиље (имамо више признања на овој теми), већ сматрају да је то сасвим оправдано зато што су верници морално супериорни у односу на невернике или грешнике. Зато претерану "толеранцију" доживљавају заправо као слабост и кукавичлук - само још један доказ своје надмоћности. Зато треба бити бескомпромисан када се разговара о исламским доктринама, јер иначе је сваки разговор само психолошка игра у којој муслиман себи доказује супериорност и нема никакве користи. Једино има сврхе ако се тај нездрав и неуротичан однос постави на исправне темеље - "знам шта мислиш и не плашим се да ти кажем". Шта ће саговорник урадити са том информацијом - тренутно вероватно ништа. Али одјек моралне дилеме остаје у срцу и једног дана, када Господ постави ситуацију, може бити пресудан да се донесе исправна одлука. На пример, ако јасно и гласно морално осудимо Мухамедове поступке муслимани ће се бунити и протествовати, али то је јасно као дан и мора да остане у савести. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 eto,razotkriven sam...napokon...terorista sam...pre neki dan sam bio usred posla sastavljanja bombe koju sam nameravao da podmetnem u Tuberanku(bivsa zgrada Ck na Uscu),kad li me prekinu moj "drug" Miljan Korac.posle nekog vremena sam bas mixovao neke otrove,kad nalete Alexandar.hteo da zapakujem,opet,neki Antrax-kad eto ti Andreja sa ekipom...ccc...i niko da vidi sta ja to u stvari radim..ali zato ima neko ko ZNA...svaka cast...priznajem...terorista sam...vera me tome uci....e,da...veceras se citaju neke "tajne" knjige...ne smem vam reci o cemu se to radi...ovaj forum posecuju i momci sa Banjice.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 То никако не смемо радити брате Звонко. Да је то нешто добро, први би се тиме бавили владика св.Никалај Жички и други. Чак напротив, вл.Николај је имао поштовање према Исламу, Мухамеду и муслиманима, иако их није штедео у критикама неких теолошких ставова. Колико видим, теби је критична политичка и идеолошка димензија. Разумем да ти је, како си рекао, смисао свега, Царство Небеско и Држава небеска, како ја разумем. Али зашто се из тебе рађа тензија која мора по сваку цену довести до крвопролића, јер је идеолошки притисак у свету немогуће искоренити? По томе видим да ниси искрен. Иначе се не би тако поставио. Шта има једно са другим, тама са светлошћу? Христово Царство није од овога света и века. Колико видим, сви ми имамо искушење да нам озбиљно засмета ремећење животне сигурности, па смо у опасности да се заузмемо у разним активностима овога света, у смислу интензивирања оних питања која чине другу страну исте медаље са било којом светском силом која хоће да доминира. Нема нама мира и сигурности у свету. Ми можемо да се боримо на друштвеном пољу призивајући људе природном идеалу и савести, о чему нам ап.Павле сведочи да сваки човек, наглашавајући и неверујећег, има. А не да се позивамо на верске нетрпељивости, осуђујући нечије и неке религије, итд. Можемо ми то да тумачимо међу нама хришћанима, и само међу нама, али да се бавимо светском политиком и проблематиком на такав начин нема смисла, осим ако смо заблудели хришћани, што и није први пут у историји. Нама хришћанима не треба пуно да смета странствовање у свету. Власти и царства ће се мењати како је одувек било. А Хришћани одпочетка немају ништа са тиме. Тек од када су Хришћани почели да уносе посветовњачење у организам Тела хришћанства, тада су унете и разне слабости и застрањености. Тако имамо сада и Државу (sic!) Ватикан, а ни православни нису поштеђени сличних слабости. пс Ово (sic!) ми се много свиђа. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 eto,razotkriven sam...napokon...terorista sam...pre neki dan sam bio usred posla sastavljanja bombe koju sam nameravao da podmetnem u Tuberanku(bivsa zgrada Ck na Uscu),kad li me prekinu moj "drug" Miljan Korac.posle nekog vremena sam bas mixovao neke otrove,kad nalete Alexandar.hteo da zapakujem,opet,neki Antrax-kad eto ti Andreja sa ekipom...ccc...i niko da vidi sta ja to u stvari radim..ali zato ima neko ko ZNA...svaka cast...priznajem...terorista sam...vera me tome uci....e,da...veceras se citaju neke "tajne" knjige...ne smem vam reci o cemu se to radi...ovaj forum posecuju i momci sa Banjice.... Баш ми је драго да си овде Микаеле. Дакле, управо ме интересује твој коментар на овај део приче: Мене лично највише интересују они муслимани који довољно добро познају своју веру да могу да је приближе оним људима који и исламу и Европи представљају проблем, а исламског су порекла и сматрају себе за вернике. Наравно, ово је могуће једино уколико већ немаш став да је ислам нешто што познајеш боље и од самих муслимана. Ако мислиш да ти њима можеш да објасниш да "греше" ако не схватају да је њихова вера у основи насилна и да у основи имају само два избора - да се згрозе и да је напусте или да буду екстремисти и насилници (што је по теби једина аутентична верзија исламске вере), ја заиста не видим шта се таквим ставом заправо постиже? Треба прво разумети социјални и психолошки контекст у који Ислам ставља своје вернике. Они уопште не споре да њихова вера подразумева насиље (имамо више признања на овој теми), већ сматрају да је то сасвим оправдано зато што су верници морално супериорни у односу на невернике или грешнике. Зато претерану "толеранцију" доживљавају заправо као слабост и кукавичлук - само још један доказ своје надмоћности. Зато треба бити бескомпромисан када се разговара о исламским доктринама, јер иначе је сваки разговор само психолошка игра у којој муслиман себи доказује супериорност и нема никакве користи. Једино има сврхе ако се тај нездрав и неуротичан однос постави на исправне темеље - "знам шта мислиш и не плашим се да ти кажем". Шта ће саговорник урадити са том информацијом - тренутно вероватно ништа. Али одјек моралне дилеме остаје у срцу и једног дана, када Господ постави ситуацију, може бити пресудан да се донесе исправна одлука. На пример, ако јасно и гласно морално осудимо Мухамедове поступке муслимани ће се бунити и протествовати, али то је јасно као дан и мора да остане у савести. Ево брате, да ли ће овакви ставови било кога успети да одврате од ислама или ће радикализовати чак и оне који иначе не би били склони радикализму? Такође, да ли су америчка творевина Ал-Каида или данашњи амерички савезници у исламском свету попут Турске и Саудијске Арабије примери аутентичног ислама или политичко-идеолошке манипулације? Коначно, да ли су, у политичком смислу "идентичне" Исламска заједница Србије и Исламска заједница у Србији и која од ове две тренутно има већу подршку америчког State department-а? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 eto,razotkriven sam...napokon...terorista sam...pre neki dan sam bio usred posla sastavljanja bombe koju sam nameravao da podmetnem u Tuberanku(bivsa zgrada Ck na Uscu),kad li me prekinu moj "drug" Miljan Korac.posle nekog vremena sam bas mixovao neke otrove,kad nalete Alexandar.hteo da zapakujem,opet,neki Antrax-kad eto ti Andreja sa ekipom...ccc...i niko da vidi sta ja to u stvari radim..ali zato ima neko ko ZNA...svaka cast...priznajem...terorista sam...vera me tome uci....e,da...veceras se citaju neke "tajne" knjige...ne smem vam reci o cemu se to radi...ovaj forum posecuju i momci sa Banjice.... Баш ми је драго да си овде Микаеле. Дакле, управо ме интересује твој коментар на овај део приче: Мене лично највише интересују они муслимани који довољно добро познају своју веру да могу да је приближе оним људима који и исламу и Европи представљају проблем, а исламског су порекла и сматрају себе за вернике. Наравно, ово је могуће једино уколико већ немаш став да је ислам нешто што познајеш боље и од самих муслимана. Ако мислиш да ти њима можеш да објасниш да "греше" ако не схватају да је њихова вера у основи насилна и да у основи имају само два избора - да се згрозе и да је напусте или да буду екстремисти и насилници (што је по теби једина аутентична верзија исламске вере), ја заиста не видим шта се таквим ставом заправо постиже? Треба прво разумети социјални и психолошки контекст у који Ислам ставља своје вернике. Они уопште не споре да њихова вера подразумева насиље (имамо више признања на овој теми), већ сматрају да је то сасвим оправдано зато што су верници морално супериорни у односу на невернике или грешнике. Зато претерану "толеранцију" доживљавају заправо као слабост и кукавичлук - само још један доказ своје надмоћности. Зато треба бити бескомпромисан када се разговара о исламским доктринама, јер иначе је сваки разговор само психолошка игра у којој муслиман себи доказује супериорност и нема никакве користи. Једино има сврхе ако се тај нездрав и неуротичан однос постави на исправне темеље - "знам шта мислиш и не плашим се да ти кажем". Шта ће саговорник урадити са том информацијом - тренутно вероватно ништа. Али одјек моралне дилеме остаје у срцу и једног дана, када Господ постави ситуацију, може бити пресудан да се донесе исправна одлука. На пример, ако јасно и гласно морално осудимо Мухамедове поступке муслимани ће се бунити и протествовати, али то је јасно као дан и мора да остане у савести. Ево брате, да ли ће овакви ставови било кога успети да одврате од ислама или ће радикализовати чак и оне који иначе не би били склони радикализму? Такође, да ли су америчка творевина Ал-Каида или данашњи амерички савезници у исламском свету попут Турске и Саудијске Арабије примери аутентичног ислама или политичко-идеолошке манипулације? Коначно, да ли су, у политичком смислу "идентичне" Исламска заједница Србије и Исламска заједница у Србији и која од ове две тренутно има већу подршку америчког State department-а? svaki komentar je suvisan...sta da mu radim...imao covek zensku,muslimanku...riba ga otkacila...valja to razumeti,znas.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 svaki komentar je suvisan...sta da mu radim...imao covek zensku,muslimanku...riba ga otkacila...valja to razumeti,znas.... Па ако је то податак неке муслиманске обавештајне службе онда... 70zfof0qsamomolitva Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука