Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Pogledaj šta piše sa leve strane: Freedom is my religion.

Ti nemaš nikaku slobodu. Ti si hrišćanin a hrišćanin mora to i to.

Ja ne moram ništa.

Ја сам хришћанин зато што хоћу да то будем, а самим тим све то што "морам" у хришћанству је акт моје слободне воље, а не нужности. У најгорем случају, ја сам слободан барем колико и ти. Ти си слободно атеиста и МОРАШ да негираш Божије постојање, а ја сам слободно хришћанин и МОРАМ да верујем у Божије постојање.

Међутим, моје МОРАМ долази тек после мог ХОЋУ, за разлику од тебе. Твоје ХОЋУ долази после твог МОРАМ. Јер, твоје МОРАМ је нужност уског погледа на стварност у коју си се оковао и која ти не да да будеш слободан и да прихавтиш/не прихватиш нешто што се не може опитовати само једним делом човека већ комолетним бићем. Није што ти НЕЋЕШ да прихватиш Бога већ ти НЕ МОЖЕШ да Га прихватиш јер те на то ПРИМОРАВАЈУ нужности кроз које гледаш на свет и стварност.

А видиш, ја могу да верујем иако нисам све видео и све разумео (јесам нешто), зато што се ја трудим да познам стварност целим својим бићем, а не само рацијом или чулима. Паскал би рекао: "И срце има своје разлоге које разум не разуме."

Млад си, схватићеш.  

Nije trebalo da vam kažem da sam mlad jer bi onda bilo u najgorem slučaju "E mali... ".

Šta pričaš bre, ja sam ateista zato što negiram postojanje boga a ne negiram postojanje boga zato što to moram kao ateista, pomešao si nešto. A to što si rekao o moranju se pre odnosi na tebe nego na mene.

Mada je normalno da mislimo jedan za drugog da ovaj drugi ima svet ograničen svojim prostim idejama.

Подели на овим сајтовима

Pazi - da se šetaju mogu. Da provociraju i vređaju ne mogu. A provokacija i uvreda jeste ako mi se neko šeta go ili radi perverzne stvari na javnom mestu koje nama svima pripada. Ovo važi jednako za sve nas.. Kad bi neki heteroseksualci hteli da prave paradu gde bi tražili guzicu, vaginu i penis, bio bi jednako protiv takve parade. Jer zadnje je deo naše intimnosti, i sa takvom rabotom narušava se naša intimnost. I naša intimnost jeste ipak jedno naše osnovno ljudsko pravo.

0110_hahaha

Da imaš ćerkicu, ili malu sestričinu ili bratanicu, i kao dobar ujak sa njom se šetaš, i odjednom naiđe neko sasvim go i stane pred njoj, ne bi li uhvatio neki tiganj i potegnuo po njemu? Eto vidiš..

Čovek nije nastao juče da danas mora da ispituje šta je sve dobro a šta nije. Ipak imamo nekih stotinu hiljadu godina iskustva..

:)  Imamo šest hiljada godina iskustva jer je Zemlja toliko stara. Šalim se naravno, naučio sam da ne mislite to.  ;)

Подели на овим сајтовима

Дарко, у праву је Аца. Основа демократије јесте - сви су слободни (да говоре и раде шта желе). Тачка.

Не могу да постоје "посебне слободе" за одређене групе, јер тиме аутоматски ограничаваш слободу неком другом и читав концепт пада у воду. Ово што ради ЛГБТ лоби је агресија.

Naravno da nema posebnih sloboda. Kakvu posebnu slobodu su oni tražili?

Tražili da šetaju ulicom. Šta sa tim?

Napravi svoju paradu, ko ti brani.

....И тражили да се хомосексуалност прихвати као нормална и природна и да нико нема право да каже да је то ненормално и неприродно - јер то је дискриминација. Само ћорав човек не види у овоме подмуклост.

Ja ne moram ništa.

Okej, ne moraš da prihvatiš to. Niko te ne tera.

Ne bi niko da se vrši agresija.

Када би све што је слободно било и корисно, ја бих се онда са тобом ипак сложио, али овако ниси у праву.

Hoćeš li da mi veruješ da sam u postu krenuo da pišem da mi ne citirate apostola Pavla ali sam obrisao?

Diskriminacija je korisna?

Какве везе има што је од апостола Павла, битно ја да погађа у суштину твог размишљања и поимања слободе. Ти ипак ниси слободан, јер изнад тебе стоји рецимо закон државе у којој живиш, закон фирме у којој радиш, закон породице у којој живиш, а сви ти закони и постоје зато што све што је слободно није на корист. Слободно је поседовати нож и зарити у некога, јер непостоји никаква физичка сила која то спречава, осим људске савести. Но када је та савест затрта онда не постоји други начин осим да неко други прогласи тај чин штетним и запрети сношењем последица ако се изврши. Према тое хтео да признаш или не у свету постоје радње које нису корисне, и ти их сигуно не чиниш. Ако си слободан, зашто их не чиниш, шта те спречава? Ако си ипак кадар да признаш да постоје радње у животу које не чиниш или никад не би починио, онда благо речено ниси слободан. Све што можеш да кажеш је управо, да не чиниш јер теби или некоме другом не одговара, или чиниш јер теби или некоме другоме одговара. Према томе исто је и са хришћанством. Хришћанин када чини нешто што је по закону Божијем, тј оно што га чини хришћанином, чини зато што жели, не зато што мора.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Neko je homoseksualac, dakle on je bolesni poremećeni kreten kog prozapadnjačene pederčine podržavaju.

I treba ga gađati kamenom. To je diskriminacija.

Па ту не треба никакав посебан закон, већ постоји закон који санкционише насиље против било ког грађанина. Не треба посебан закон који забрањује гађање хомосексуалаца камењем.

Дарко сам, а нас десет. Сад зна како је Микаелу... 0110_hahaha

Само да подсетим - и даље чекам пример дискриминације.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Дарко, у праву је Аца. Основа демократије јесте - сви су слободни (да говоре и раде шта желе). Тачка.

Не могу да постоје "посебне слободе" за одређене групе, јер тиме аутоматски ограничаваш слободу неком другом и читав концепт пада у воду. Ово што ради ЛГБТ лоби је агресија.

Naravno da nema posebnih sloboda. Kakvu posebnu slobodu su oni tražili?

Tražili da šetaju ulicom. Šta sa tim?

Napravi svoju paradu, ko ti brani.

....И тражили да се хомосексуалност прихвати као нормална и природна и да нико нема право да каже да је то ненормално и неприродно - јер то је дискриминација. Само ћорав човек не види у овоме подмуклост.

Ja ne moram ništa.

Okej, ne moraš da prihvatiš to. Niko te ne tera.

Ne bi niko da se vrši agresija.

Када би све што је слободно било и корисно, ја бих се онда са тобом ипак сложио, али овако ниси у праву.

Hoćeš li da mi veruješ da sam u postu krenuo da pišem da mi ne citirate apostola Pavla ali sam obrisao?

Diskriminacija je korisna?

Какве везе има што је од апостола Павла, битно ја да погађа у суштину твог размишљања и поимања слободе. Ти ипак ниси слободан, јер изнад тебе стоји рецимо закон државе у којој живиш, закон фирме у којој радиш, закон породице у којој живиш, а сви ти закони и постоје зато што све што је слободно није на корист. Слободно је поседовати нож и зарити у некога, јер не постоји никаква физичка сила која то спречава, осим људске савести. Но када је та савест затрта онда не постоји други начин осим да неко други прогласи тај чин штетним и запрети сношењем последица ако се изврши. Према тое хтео да признаш или не у свету постоје радње које нису корисне, и ти их сигуно не чиниш. Ако си слободан, зашто их не чиниш, шта те спречава? Ако си ипак кадар да признаш да постоје радње у животу које не чиниш или никад не би починио, онда благо речено ниси слободан. Све што можеш да кажеш је управо, да не чиниш јер теби или некоме другом не одговара, или чиниш јер теби или некоме другоме одговара. Према томе исто је и са хришћанством. Хришћанин када чини нешто што је по закону Божијем, тј оно што га чини хришћанином, чини зато што жели, не зато што мора.

Nisam rekao da je to netačno što on priča.

Подели на овим сајтовима

Neko je homoseksualac, dakle on je bolesni poremećeni kreten kog prozapadnjačene pederčine podržavaju.

I treba ga gađati kamenom. To je diskriminacija.

Па ту не треба никакав посебан закон, већ постоји закон који санкционише насиље против било ког грађанина. Не треба посебан закон који забрањује гађање хомосексуалаца камењем.

Дарко сам, а нас десет. Сад зна како је Микаелу... ;)

Само да подсетим - и даље чекам пример дискриминације.

0110_hahaha I to je istina. Upravo si citirao moj primer diskriminacije.

I to je istina.

Подели на овим сајтовима

У вези слободе и ислама...

Имам пријатеља лекара. Дечко је из Јордана, православац и баш је верник. Неки дан ми се жалио како месец рамазана мрзи више од свега, јер је код њих законом забрањено у току тог месеца чак и да пијеш воду на јавном месту. Дакле, свуд где те муџе виде нема воде, нема хране, нема пушења, нема смејања, нема.... НЕМА. Иначе идеш у затвор. А тамо те тек чека весеље.

Каже, кад је студирао, негде су он и његове колеге (исто хришћани и неколико не тако "добрих" муслимана") крили боце с водом, али их је пар пута ухватило обезбеђење како пију и били су на корак не само од избацивања са факултета, него и од кривичних пријава!!!!

Сад, реците ви мени ко нормалан може да сматра да има икакву корист од поста на који је а) натеран (јер, колико се сећам, муслиман значи роб, а роб ради шта му се каже, не труди се да уподоби своју вољу вољи господаревој) и уз то б) друге тера да посте његов бесмислени пост?

Дакле, није овде ствар о тзв. људским правима, него о духовној димензији једног поста, ако га тако уопште можемо назвати. Данас негде чух да муслимани сматрају да се постом приближавају божанској природи, јер Аллах (=Бог) не једе. Није им пало на памет да ни шејтан не доручкује ни руча, баш као и они у току њиховог назови поста.

Некад давно сам и мислио да ислам има неку духовну вредност (дискутабилну, малу... чак сам веровао да је доста тога искривљено кроз векове од настављача, да није то тако изворно), али данас стварно мислим да је ислам ништа друго него идиотизам најгоре секташке врсте.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Па објасни ми шта је ту дискриминација? То је обично насиље које је већ санкционисано законом који важи за све грађане. Какав би ти посебан закон хтео за тај случај?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Šta pričaš bre, ja sam ateista zato što negiram postojanje boga a ne negiram postojanje boga zato što to moram kao ateista, pomešao si nešto. A to što si rekao o moranju se pre odnosi na tebe nego na mene.

Mada je normalno da mislimo jedan za drugog da ovaj drugi ima svet ograničen svojim prostim idejama.

Ниси ме разумео. Ти си атеиста зато што то МОРАШ да будеш. Зашто мораш? Зато што Бога ниси видео нити измерио, па онда НУЖНО мора бити да Бога нема. Твој приступ стварности у старту потискује сваку слободу. Ти не смеш да помислиш да ставрност превазилази твоје мере опита. То је нужност која те тера да поричеш Бога. За разлику од тебе ја сам слободан јер верујем иако нисам видео. Моје хтење да верујем је исперд експерименталних и чулно опитних нужности, атвоје хтење долази тек након њих. Па ко је онда слободан?

Подели на овим сајтовима

У вези слободе и ислама...

Имам пријатеља лекара. Дечко је из Јордана, православац и баш је верник. Неки дан ми се жалио како месец рамазана мрзи више од свега, јер је код њих законом забрањено у току тог месеца чак и да пијеш воду на јавном месту. Дакле, свуд где те муџе виде нема воде, нема хране, нема пушења, нема смејања, нема.... НЕМА. Иначе идеш у затвор. А тамо те тек чека весеље.

Каже, кад је студирао, негде су он и његове колеге (исто хришћани и неколико не тако "добрих" муслимана") крили боце с водом, али их је пар пута ухватило обезбеђење како пију и били су на корак не само од избацивања са факултета, него и од кривичних пријава!!!!

Сад, реците ви мени ко нормалан може да сматра да има икакву корист од поста на који је а) натеран (јер, колико се сећам, муслиман значи роб, а роб ради шта му се каже, не труди се да уподоби своју вољу вољи господаревој) и уз то б) друге тера да посте његов бесмислени пост?

Дакле, није овде ствар о тзв. људским правима, него о духовној димензији једног поста, ако га тако уопште можемо назвати. Данас негде чух да муслимани сматрају да се постом приближавају божанској природи, јер Аллах (=Бог) не једе. Није им пало на памет да ни шејтан не доручкује ни руча, баш као и они у току њиховог назови поста.

Некад давно сам и мислио да ислам има неку духовну вредност (дискутабилну, малу... чак сам веровао да је доста тога искривљено кроз векове од настављача, да није то тако изворно), али данас стварно мислим да је ислам ништа друго него идиотизам најгоре секташке врсте.

Ne sumnjam da je tako u zemljama kao što je Jordan. Evo, pošto Evropa ima alternativu, mislim da i mi treba da podnosimo prijave za one koji piju vodu za vreme ramazana. Jer su oni otprilike jedini sa kojima možemo.

I mislim da musliman znači vernik. I smejanje su zabranili? Zlotvori.

Подели на овим сајтовима

Па објасни ми шта је ту дискриминација? То је обично насиље које је већ санкционисано законом који важи за све грађане. Какав би ти посебан закон хтео за тај случај?

Nađi mi tačan tekst zakona o diskriminaciji pa ćemo lako naći primer.

Princip je da je zabranjeno diskriminisati nekoga na osnovu njegove nacije, vere, boje kože, boje kose, muzike koju sluša ili seksualne orijentacije. Šta je tu nehrišćanski?

Više je nehrišćanski "misli da je neko bolestan" nego "nemoj da diskriminišeš".

Nikakav poseban zakon ne treba.

Подели на овим сајтовима

Nađi mi tačan tekst zakona o diskriminaciji pa ćemo lako naći primer.

Princip je da je zabranjeno diskriminisati nekoga na osnovu njegove nacije, vere, boje kože, boje kose, muzike koju sluša ili seksualne orijentacije. Šta je tu nehrišćanski?

Više je nehrišćanski "misli da je neko bolestan" nego "nemoj da diskriminišeš".

Nikakav poseban zakon ne treba.

Па шта то значи "дискриминисати"? Дај ми један пример из реалног живота.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ниси ме разумео. Ти си атеиста зато што то МОРАШ да будеш. Зашто мораш? Зато што Бога ниси видео нити измерио, па онда НУЖНО мора бити да Бога нема. Твој приступ стварности у старту потискује сваку слободу. Ти не смеш да помислиш да ставрност превазилази твоје мере опита. То је нужност која те тера да поричеш Бога. За разлику од тебе ја сам слободан јер верујем иако нисам видео. Моје хтење да верујем је исперд експерименталних и чулно опитних нужности, атвоје хтење долази тек након њих. Па ко је онда слободан?

Ja ne moram da budem ateista. Ne smem da pomislim da stvarnost prevazilazi moje mere opita?

I zato moram da budem ateista.  Slobodni smo i jedan i drugi u tom slučaju jer svako radi po svom htenju, kad god ono dolazilo, pre ili posle eksperimentalnih i empirijskih činjenica.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...