Hellblazer Написано Август 2, 2010 Пријави Подели Написано Август 2, 2010 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ntoGgYTA17g&playnext_from=TL&videos=2MHSPoip7oA&feature=bulletin Шта мислите о овом клипу,ви,о православни,нешто ми ту не штима... Neko je od korisnika Youtube-a je ostavio komentar : @YoungAchilles007 ``Ako je Isus bio Bog, kome se molio dok su ga "razapeli", kome je rekao oprosti oce ne znaju sta rade`` - sam si sebi odgovorio...... Moze neko da odgovori na njegovu izjavu? “Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.” Yoda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 2, 2010 Пријави Подели Написано Август 2, 2010 па Богу Оцу, један јесте Бог али у три несливене личности, па одатле и свето-тројичност Бога ... тако да Га и зовемо Светом Тројицом, а не Тројством што се интерпретира као сливеност ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 2, 2010 Пријави Подели Написано Август 2, 2010 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ntoGgYTA17g&playnext_from=TL&videos=2MHSPoip7oA&feature=bulletin Шта мислите о овом клипу,ви,о православни,нешто ми ту не штима... Neko je od korisnika Youtube-a je ostavio komentar : @YoungAchilles007 ``Ako je Isus bio Bog, kome se molio dok su ga "razapeli", kome je rekao oprosti oce ne znaju sta rade`` - sam si sebi odgovorio...... Moze neko da odgovori na njegovu izjavu? Одговор је први стих Символа Вере: "Верујем у Једнога Бога Оца..." Између Бога и оца нема зареза. Христос је Бог по суштини исто као и Дух Свети, али се личности разликују. Дакле, ако им није јасно ово, нека почну од Аристотеловог Органона и разликама значењских и својствених категорија, као што су личност, лице, суштина, природа, енергија, воља итд. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 2, 2010 Пријави Подели Написано Август 2, 2010 "Верујем у Једнога Бога Оца..." isto sam davno pitala i nisam dobila odgovor ,ali dalje stoji sina Bozijeg ,tako da isto za mene sjedi sdesne strane Boga kao sto je sam Isus rekao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Da bi razum jeli islamske tekstove koje navodite morate uzimati stanje i povod objave određenih citata.Zato treba biti oprezan kada se navodi nešto jer neke stvari se nerazumiju .ali o tome ćemo kada budem imao vise vremena . S postovanjem! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Пријатељу Мирсаде, пошто радиш при Бајракли џамији, имаш додира са исламским учитељима и исламском литературом, јеси ли у прилици да нам овде изнесеш исламско учење о свршстеку света? Дакле појава имама Махдија, рат против неверника, дочек Исе итд....Шта кажеш јели ово аутентично исламско предање или није? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Пријатељу Мирсаде, пошто радиш при Бајракли џамији, имаш додира са исламским учитељима и исламском литературом, јеси ли у прилици да нам овде изнесеш исламско учење о свршстеку света? Дакле појава имама Махдија, рат против неверника, дочек Исе итд....Шта кажеш јели ово аутентично исламско предање или није? pozdrav.da,dolazak Mahdija je jedan od predznaka sudnjega dana(po islamskom verovanju).Ponovni dolazak Isaa,Isusa Hrista takodje...no bez obzira na razlike u pogledima na ta desavanja jedno je sigurno_SVI CEMO DRHTATI. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Пријатељу Мирсаде, пошто радиш при Бајракли џамији, имаш додира са исламским учитељима и исламском литературом, јеси ли у прилици да нам овде изнесеш исламско учење о свршстеку света? Дакле појава имама Махдија, рат против неверника, дочек Исе итд....Шта кажеш јели ово аутентично исламско предање или није? pozdrav.da,dolazak Mahdija je jedan od predznaka sudnjega dana(po islamskom verovanju).Ponovni dolazak Isaa,Isusa Hrista takodje...no bez obzira na razlike u pogledima na ta desavanja jedno je sigurno_SVI CEMO DRHTATI. Ако имаш негде готов текст, или ако си у прилици да скенираш из неке књиге сажет опис баш бих ти био захвалан. Имаћеш од мене кахву и рахат локум кад дођем у БГ првом приликом. bliss jeeee Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Пријатељу Мирсаде, пошто радиш при Бајракли џамији, имаш додира са исламским учитељима и исламском литературом, јеси ли у прилици да нам овде изнесеш исламско учење о свршстеку света? Дакле појава имама Махдија, рат против неверника, дочек Исе итд....Шта кажеш јели ово аутентично исламско предање или није? pozdrav.da,dolazak Mahdija je jedan od predznaka sudnjega dana(po islamskom verovanju).Ponovni dolazak Isaa,Isusa Hrista takodje...no bez obzira na razlike u pogledima na ta desavanja jedno je sigurno_SVI CEMO DRHTATI. Ако имаш негде готов текст, или ако си у прилици да скенираш из неке књиге сажет опис баш бих ти био захвалан. Имаћеш од мене кахву и рахат локум кад дођем у БГ првом приликом. bliss jeeee u ovom kompu nemam nista spremljeno(nema mesta od kojekakvih igrica,hehehe)nemam ni skener.ali mozes da skines sa bilo kog islamskog portala,samo malo povedi racuna o izvorima informacija.umeju neki mangupi da ubace neke svoje ideje.najbolje ti je da uzmes sa nekog od umerenijih sajtova,ono ako nista drugo,manje ces se nervirati dok budes surfovao.a,kada dodjes u Bg,svrati obavezno,knjiga ima,pa cemo potraziti sta ti treba. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Ако је тако како кажеш изгуглаћу и поставити неки текст једном приликом, па ако ти није смор да га ревидујеш? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Ако је тако како кажеш изгуглаћу и поставити неки текст једном приликом, па ако ти није смор да га ревидујеш? ok.vazi se Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 tamo sam pitala al andrej ima pravo netreba da se mjesam ako sve necitam, evo ovdje : pa vec kad pisem u svetom pismu ima za svaki dan citanje ,dali iz kurana ima isto tako za svaki dan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 U snimku koji sledi "saladin" na jedan krajnje primitivan način daje razloge zašto muslimani ne jedu svinjetinu. Ovo dajem kao primer braći muslimanima kako se vera ne brani. Razlog zabrane je jedini taj što je muslimanski prorok Muhamed u Kuranu dao takvu zabranu, ne ulazeći u razloge (Al-Baqara). Tako je kako je. Ali čak i on sam kaže, da to nije striktno, nego ako musliman mora da jede svinjetinu, onda nek je jede. http://www.youtube.com/watch?v=S5AZTW3UsfY&feature=related Ovo mi sliči na to kao kada bi mi hrišćani branili naš pogled na svet, tako što bi rekli da muslimani smrde jer jedu puno ovčetine i jagnjetine, pa im u telu ima puno loja koji kroz znoj izlazi. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 U snimku koji sledi "saladin" na jedan krajnje primitivan način daje razloge zašto muslimani ne jedu svinjetinu. Ovo dajem kao primer braći muslimanima kako se vera ne brani. Razlog zabrane je jedini taj što je muslimanski prorok Muhamed u Kuranu dao takvu zabranu, ne ulazeći u razloge (Al-Baqara). Tako je kako je. Ali čak i on sam kaže, da to nije striktno, nego ako musliman mora da jede svinjetinu, onda nek je jede. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=S5AZTW3UsfY&feature=related Ovo mi sliči na to kao kada bi mi hrišćani branili naš pogled na svet, tako što bi rekli da muslimani smrde jer jedu puno ovčetine i jagnjetine, pa im u telu ima puno loja koji kroz znoj izlazi. snimak sam odavno gledao.nije adekvatan.ali,haje da gledamo stvari iz drugog ugla......muslimanima je zabranjena svinjetina(uostalom i u Starom Zavetu ta zabrana postoji) bez,kako kazete,objasnjenja u Kuranu.uzmimo da je tacno.ali Hadisi su davali pobliza objasnjenja te zabrane,pa i Tefsir.dalje,danasnja nauka nam jasno daje do znanja da je bas svinjsko meso uzrocnik najveceg dela srcanih bolesti,holesterola,pa ako hocete u svinjskom mesu se i nalazi najveci broj bakterija koje mogu izazvati trovanje.mnogobrojne zarazne bolesti takodje od svinjskog mesa upravo krecu.u starokineskoj medicini je iznesena preporuka da se svinjetina izbaci iz upotrebe,a Kinezi sa islamom nisu nikakve veze imali...ko god on vas procita misljenja nutricionista ili dijeteticara primetice da je na udaru kritike bas svinjetina.....ali sta ces,muslimani su zaostali(i neka sam,svidja mi se) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 U snimku koji sledi "saladin" na jedan krajnje primitivan način daje razloge zašto muslimani ne jedu svinjetinu. Ovo dajem kao primer braći muslimanima kako se vera ne brani. Razlog zabrane je jedini taj što je muslimanski prorok Muhamed u Kuranu dao takvu zabranu, ne ulazeći u razloge (Al-Baqara). Tako je kako je. Ali čak i on sam kaže, da to nije striktno, nego ako musliman mora da jede svinjetinu, onda nek je jede. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=S5AZTW3UsfY&feature=related Ovo mi sliči na to kao kada bi mi hrišćani branili naš pogled na svet, tako što bi rekli da muslimani smrde jer jedu puno ovčetine i jagnjetine, pa im u telu ima puno loja koji kroz znoj izlazi. snimak sam odavno gledao.nije adekvatan.ali,haje da gledamo stvari iz drugog ugla......muslimanima je zabranjena svinjetina(uostalom i u Starom Zavetu ta zabrana postoji) bez,kako kazete,objasnjenja u Kuranu.uzmimo da je tacno.ali Hadisi su davali pobliza objasnjenja te zabrane,pa i Tefsir.dalje,danasnja nauka nam jasno daje do znanja da je bas svinjsko meso uzrocnik najveceg dela srcanih bolesti,holesterola,pa ako hocete u svinjskom mesu se i nalazi najveci broj bakterija koje mogu izazvati trovanje.mnogobrojne zarazne bolesti takodje od svinjskog mesa upravo krecu.u starokineskoj medicini je iznesena preporuka da se svinjetina izbaci iz upotrebe,a Kinezi sa islamom nisu nikakve veze imali...ko god on vas procita misljenja nutricionista ili dijeteticara primetice da je na udaru kritike bas svinjetina.....ali sta ces,muslimani su zaostali(i neka sam,svidja mi se) Haha, mislim da je nešto više od toga što je ona nezdrava. Amerikanci su rekli da će u najgorem slučaju ubiti 50 svinja i natopiti krvlju celo Ground Zero. Pa izvolite gradite džamiju. Stari islamski običaj - građenje džamije na osvojenoj zemlji. Tako je onaj "skot azijski" (prema Petru II Petroviću Njegošu) Mehmed II, ne samo što je pretvorio crkvu Aja Sofija u Carigradu u džamiju nego je i na konju ušao u nju. Toliko o respektu koji islam pruža. Taj isti Mehmed II je imao seksualne odnose sa ženama iz cele Azije i to pred članovima svoje porodice. Tako to valjda ide u Islamu. Religija koja propagira mržnju i smrt, ne nudi nikakvo spasenje. Koliko glup treba da budeš da ne primetiš to? Ja sam ateista ali ne sumnjam da se ovi ovde gade bar pet puta više. " They should build theis mosque somewhere else, somewhere more appropriate to the spirit of their religion. Like Arizona desert. Or Death Valley. " -Pat Condell Nemoj da me shvatiš pogrešno ali... Ne želi niko to tako. Evo sjajne lokacije za novi verski centar: Mogli bi i ovi drugi, ovi sledbenici hrišćanstva da izgrade svoju bogomolju na sličnoj lokaciji. Svi verujete u istog - boga od pustinje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука