Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Bogami ovaj brat katolik fino reče i cjenim to brate.

Mržnja od tebe dođe(veliki pravoslavče), nesreća po naše narode su takvi poput tebe.Velik Krščanin, nacionalista, nebeski vojnik koji bi sve pobio.Aferim ti bilo , tebi koji nam pokaza šta je to ljubav?

0110_hahaha

Каква мржња..

Те форе можеш да продајеш некоме ко са вама није имао контакта...

Мени не...

Овдје сам писао зашто...

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2331.msg167804/topicseen.html#msg167804

Heghlu'meH QaQ jajvam

http://orthodoxbrotherhood.com/

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

http://www.facebook.com/posted.php?id=40569674495&share_id=124109380946609&comments=1

Čisto da se baci pogled nije loše, neće nikog sablazniti.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ntoGgYTA17g&playnext_from=TL&videos=2MHSPoip7oA&feature=bulletin

Шта мислите о овом клипу,ви,о православни,нешто ми ту не штима...

Тема о овоме је овде : https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6502.0.html

Иначе, ту све штима, као на нај наштимованој гитари.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Ovo nije tacno. Muhammed, a.s., je u jednom hadisu rekao:

"Nemojte ubijati nevine, nemojte ubijati djecu, nemojte ubijati zene niti starce, nemojte ubijati nikoga ko se ne bori protiv vas. Nemojte srusiti drvo niti zapaliti kucu. Borite se samo protiv onih koji se bore protiv vas...

"Borite se u Alahovo ime ... na Alahov način.

Borite se protiv onih koji ne vjeruju u Alaha.

Započnite sveti rat, nemojte proneveriti ratne trofeje, ne kršite datu riječ,

nemojte se izivljavati nad (mrtvim) tijelima, ne ubijajte djecu.

Kada se susretnete sa neprijateljima koji su mnogobošci, pozovite ih na 3 podviga.

Ako odgovore na bilo koji od 3 i vi ih prihvatite,

nemojte im nauditi. Pozovite ih da prihvate Islam,

ako poziv prihvate, i vi prihvatite njih i nemojte im nauditi ...

Ako li odbiju prihvatiti islam, zahtijevajte od njih Džize (porez za - nevjernike).

Ako to prihvate i plate, uzmite otkup i ukloniti se od njih.

Ako li ne plate,

imate pomoć od Alaha i borite se protiv njih."

Sahih Muslim 4.294

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Kur'an:

"A zar oni ne vide da Mi u zemlju njihovu dolazimo,

i da je s krajeva njezinih umanjujemo, pa kako bi oni bili pobjednici?!"

(21:44)

"Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova vojuju jeste:

da budu ubijeni, ili razapeti,

ili da im se unakrst ruke i noge odsijeku,

ili da se iz zemlje proganjaju.

To im je poniženje na ovome svijetu!"

(5:33)

"Borite se protiv onih kojima je data Knjiga,

a koji ne vjeruju ni u Allaha ni u onaj svijet,

ne smatraju zabranjenim ono što Allah i Njegov Posalnik zabranjuju,

i ne ispovijedaju istinsku vjeru - sve dok ne daju glavarinu,

i to poslušno i smjerno."

(9:29)

"Kada prođu sveti mjeseci..."

(9:5)

Po cemu kazes da je imao puno protivnika? Prilikom postavljenja Ebu Bekra na mjesto halife postignut je koncenzus muslimana sto znaci da su svi bili zadovoljni njime.

Kyrie Eleison!

Sunni alim Abu Mohammad Abdullah Ibn Muslim Ibn Qutaybah Daynuri u svojoj istoriji Halifa,

poznatoj kao "al-Imamah wa al- Siyasah" prenosi:

Omer zatrazi drva, i obracajuci se narodu u kuci rece:

"Kunem se Allahom u cijoj je ruci moj zivot, da ukoliko ne izadjete iz kuce, ja cu je zapaliti".

Neki rekose Omeru da je Fatima u kuci. Omer rece:"Nije me briga ko je sve u kuci."

Sunni referenca:

al-Imamah wa al-Siyasah od Ibn Qutaybah, dio 1, str 3 i 19-20

Drugi sunni istoricar al-Baladhuri prenosi:

Ebu Bekr zatrazi od Alija da ga podrzi, ali je Alija odbio,

tada je Omer posao prema Alijevoj kuci sa pripaljenom bakljom.

Pred vratima on susrete Fatimu koja mu rece:

"Namjeravas li to zapaliti vrata moje kuce?"

Omer (мој коментар - то је овај што је од Ебу Бекра добио задужење да прикупља кур'анске ајете  klapklap ) rece:

"Da, zato jer ce to ojacati vjeru koja nam je dosla preko tvojeg oca!"

Sunni reference:

al-Ansab Ashraf, od al-Baladhuri, dio 1, str 582,586

Takodje alim Juhari u njegovoj knjizi kaze:

"Omer i jos nekoliko muslimana uputise se da bi zapalili Fatiminu kucu,

kao i one u njoj koji su im se suprostavljali."

Ibn Shahna je izjavio isto, dodajuci "Da bi zapalili kucu i njene ukucane".

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Најближи Мухамедови, а то су ови које је касније Мухамедов таст покушао спалити (!),

када су први пут бежали (тада од прогона пагана)  отишли су код православних хришћана у Етиопију.

Тамо су се састали са етиопским краљем, хришћанином (и светитељем цркве етиопских хришћана).

Саслушавши једни друге КОНСТАТОВАЛИ су да се ради о истој вери (!), само коју су ови примили од посланика (апостола) Мухамеда.

И поред тога што је након Мухамедове смрти такав таст руководио и надгледао сакупљање куранских ајета,

у Кур'ану oбриси те вере су остали у извесној мери:

..The Testimony of the Kuran for the Unity of the Holy Trinity

The Kuranic Testimony of Christian Monotheism

The Kuranic Testimony of the Holy Trinity

The Kuranic Testimony that Christ is the Word of God

The Kuranic Testimony of the Holy Spirit

(Видети доказе о томе ,,God is one in the Holy Trinity",

InteRes: http://www.fatherzakaria.net/ кликом на Books,

Books About Islam)."

Недостајао је тасту разлог и повод да почне гонити и убијати и хришћане,

и право за освајањем територије хришћанских царевина,

те ајети који позивају на непријатељство према хришћанима, очигледно, могли су настати само након Мухамедове смрти!

То су они ајети који говоре о томе да муслимани не узимају хришћане за пријатеље:

,,(Kur'an, 5. sura, ajet 54.) O vjernici! Ne uzimajte zidove i krscane za prijatelje!

Oni su jedni drugima prijatelji. Njihov je i onaj od vas koji ih uzima za prijatelje!",

(Kur'an, 4. sura, ajet 89. dio 12.) "Oni zele da ni vi ne vjerujete, kao sto ni oni ne vjeruju,

pa da budete jednaki. Niposto na uzimajte izmedju njih (sebi) prijatelje, sve dok se ne isele na Bozji put.

A ako se oni okrenu (od Bozjeg puta), kaznite ih, ubijajte ih gdje god ih nadjete!

Ne uzimajte od njih ni prijatelja ni pomagaca."

и други свима добро познати кур'ански ајети.

Цитиране, и друге сличне наредбе тобоже дате од Бога преко Мухамеда,

нису могле потицати са усана Мухамедових, јер да јесу онда ови што су слушали са усана његову апостолску проповед,

знали би да им је то забрањено и не би тражили уточишта и пријатељства у хришћанима!

(Муслиманска верзија разговора Мухамедових обраћеника са хришћанским краљем Етиопије.)

Подели на овим сајтовима

Недостајао је тасту разлог и повод да почне гонити и убијати и хришћане,

и право за освајањем територије хришћанских царевина...

632. Ebu Bekr preuzima vođstvo, nakon Muhamedove smrti 8. juna 632.

632. - 633. Rida ratovi!!!!!!!!

634. Pobjeda nad Bizantijcima kod Adznadejna.

634.-644. Ebu Bekra nasleđuje halif Omer.

Osvajanja se nastavljaju u svim pravcima!

636. Nakon poraza na Jermuku kod rijeke Jordan Bizantijci napustili Siriju.

637. Perzijanci porazeni u Bici na Kadisijji (Irak). U ramazanu/augustu iste godine osvojena prijestolnica Perzijske imperije Ktesifon.

638. Halif Omer osvaja Jerusalim!

639.-646. Pod komandom ‘Amra ibn ‘Asa zauzet Egipat.

642. Pobjedom kod Nihavenda dokrajcena Perzijska imperija.

643. Tri dana nakon atentata koji je nad njim izvrsio Perzijanac Ebu Lu’lue umro halif Omer.

644. Izborno tijelo koje je odredio h. Omer izabralo h. Osmana za 3. halifu koji je vladao do 656.

U narednih dvanaest godina teskih i krvavih bitki preuzet je od krscana Kipar i Rodos,

i osvоjena su ogromna prostranstva u Aziji.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Zelim da saznam odgovor na pitanje koje me u poslednje vreme najvise muci.Nisam ni siguran da li mogu u pismenoj formi da vam objasnim sta konkretno me zanima al eto, probacu.

Sta se desava sa ne pravoslavnim ljudima.Svi pravoslavci tvrde da je pravoslavlje jedina "ispravna religija", kao sto svaki clan neke druge religije tvrdi da je "njegova" religija ispravna.

Zamislite coveka koji ima cisto srce, ljubi Boga i ljude svim srcem.Dobar, nezan, milostiv, hajde da kazemo, "ispunjava sve norme dobrog coveka" ali nije krsten, ne ide u crkvu, ne pricescuje se.Sta se desava sa njim nakon smrti?Znam da sva moja pitanja deluju nedoreceno jer mi je zaista tesko objasniti u pismenoj formi.

“Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.” Yoda

Подели на овим сајтовима

Zelim da saznam odgovor na pitanje koje me u poslednje vreme najvise muci.Nisam ni siguran da li mogu u pismenoj formi da vam objasnim sta konkretno me zanima al eto, probacu.

Sta se desava sa ne pravoslavnim ljudima.Svi pravoslavci tvrde da je pravoslavlje jedina "ispravna religija", kao sto svaki clan neke druge religije tvrdi da je "njegova" religija ispravna.

Zamislite coveka koji ima cisto srce, ljubi Boga i ljude svim srcem.Dobar, nezan, milostiv, hajde da kazemo, "ispunjava sve norme dobrog coveka" ali nije krsten, ne ide u crkvu, ne pricescuje se.Sta se desava sa njim nakon smrti?Znam da sva moja pitanja deluju nedoreceno jer mi je zaista tesko objasniti u pismenoj formi.

Kad su na jednoj tribini pitali vladiku Grigorija ovo pitanje on je reko:"Ovo je pitanje za Gospoda Boga".
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...