Jump to content

Да ли православни хришћани могу да летују?

Препоручена порука

По канону Православне Цркве, забрањено је да се на истом купалишту купају мушки и женске.

Прва купалишта у Србији су се појавила после првог светског рата, а увезена су, наравно, из болесне Европе. У почетку су била посебно мушка, посебно женска купалишта, а купаћи костими су покривали цело тело. И на купалишта није ишао верујући народ, него српска господа која су се удаљила од вере. А онда је ђаво уз помоћ комунизма све више удаљавао народ од Православља што је резултовало да народ све слабије може да расуђује шта је врлина, а шта грех, шта је нормално, а шта ненормално, шта је морално, а шта неморално. И постепено је преко телевизије, штампе, моде народу све више рекламиран неморал из Европе и Америке, и обезбожени народ је све више то прихватао. И тако је постепено дошло до данашње крајње болесне ситуације да полуголи или скоро сасвим голи и неморално обучени људи шетају улицама и купалиштима и то се сматра за нешто нормално. Људи су изгубили осећај за стид и за срам и за грех.

Православни Хришћани не треба да се разголићују пред другим људима. Грех је и неморал да се девојке и жене облаче тако да се им се виде голе ноге, груди, стомак, или да им се преко одеће истичу телесне облине. Грех је и да носе мајце без рукава. Овакво неморално и срамно облачење саблажњава мушкарце на блуд. А грех је и да мушкарци буду у шорцевима, мајцама без рукава, као и да буду у уској одећи. Овакво облачење саблажњава женске на блуд. А још је горе кад се људи скидају скоро голи па иду по купалиштима и саблажњавају једни друге на блуд. Данашња купалишта нису ништа друго, него БЛУДИЛИШТА.

Замислите шта би се десило кад би људи који су живели пре рецимо стотинак година видели данашње људе како су обучени док шетају по улицама и купалиштима... Они би данашње несрећне људе сматрали за лудаке и морално и душевно поремећене особе. Данашњи људи су изгубили осећај за стид и за срам и за грех.

Tekst preuzet sa IHTUS a

Подели на овим сајтовима

7896634 7896634 7896634  :0102_laugh: :0102_laugh:

Dakle strašno...Grišo jel i ti isto smatraš kao i ovaj tekst sa IHTUSA ?

A koji kanon je tačno u pitanju i kako glasi?

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Грех је и неморал да се девојке и жене облаче тако да се им се виде голе ноге, груди, стомак, или да им се преко одеће истичу телесне облине.

Sve ono sto ja volim da vidim

Подели на овим сајтовима

A koji kanon je tačno u pitanju i kako glasi?

Pojma ne znam

:0102_laugh: :0102_laugh:  Tako sam i mislila, baš ću da potražim da vidim postoji li uopšte.

Inače, blud je u umu čoveka a ne samo u pokazivanju tela muškarca ili žene.  bla.gif

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Грех је и неморал да се девојке и жене облаче тако да се им се виде голе ноге, груди, стомак, или да им се преко одеће истичу телесне облине.

Je li? Živa duša,bre  :0102_laugh:

Подели на овим сајтовима

Naked is naked...or is it?

Zanimljiva židovska rasprava i pogled na nagotu ljudsku.

s it permissible to study cultures where people traditionally are

not dressed according to our standards of modesty e.g. various

tribes in Africa, aborigines, peoples of tropical cultures?

Подели на овим сајтовима

Po toj logici, dress code za pravoslavku je TA NA

http://www.flickr.com/photos/der/2984119597/#

0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Je li? Živa duša,bre  0102_laugh

Jes sta da radim kad sam gresan

Подели на овим сајтовима

0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

Ju bre,Nataša ovo nije pravoslavno ič ... osim toga u ovome bih leti prokuvala. Uvek sam se pitala kako ovako maskirane skroz izdržavaju?   0409_feel

Подели на овим сајтовима

Je li? Živa duša,bre  0102_laugh

Jes sta da radim kad sam gresan

Idi na plažu  0102_laugh
Подели на овим сајтовима

0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

Ju bre,Nataša ovo nije pravoslavno ič ... osim toga u ovome bih leti prokuvala .Uvek sam se pitala kako ovako maskirane skroz ,izdržavaju?  0409_feel

Pa nije, naravno  0102_laugh, ali kakav je text, nekako mi ovo deluje kao prikladno, jer ne sablaznjava, ne nagoni na bludne misli  0102_laugh. Ma uzas!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...