Jump to content

Što Pravoslavci misle o Gospinom ukazanju u Međugorju?

Оцени ову тему

Da li vjerujete da se Gospa ukazala u Međugorju?  

63 члановâ је гласало

1. 1. Da li vjerujete da se Gospa ukazala u Međugorju?

• Vjerujem
      5
    • Ne vjerujem
      44
    • Nisam siguran
      13

Препоручена порука

Што се тиче рата и ратова мора вам свима бити јасно да нико од Срба у хрватској војсци а такође и Хрвати и Муслимани у српској војсци нису ратовали зато што су то били њихови политички мотиви,већ зато што су се у току рата затекли на датом географском простору.Ако си игром животних околности у већински српском иили хрватском граду се затекао у току рата морао си да идеш у рат.

Или ћеш на ратиште или метак у чело ,врло јасна формула.

На Међугорју се дешавају виђења ,са виђењима треба бити веома опрезан а нарочито ако се дешавају сваки дан .То што се и православцима јавља Госпа није никакав доказ.

Hm. Ako je kod vas Hrvatu, Muslimanu, Crnogorcu, Makedoncu ili Albancu prijetio метак у чело ako ne pođe u rat za Otadžbinu, znaj da kod nas nitko nije bio tjeran. Ni Hrvati ni ostali. Išli su samo oni koji su željeli.

Jedan dio Srba koji je odlučio ostati među Hrvatima, nije htio uzimati oružje da se bore i to je bilo poštivano, ali dobar dio njih se dobrovoljno uključio u obranu, neki su i dali živote da zaštite svoj dom, roditelje, braću i sestre, a primjetio sam da su najodlučniji bili oni koji su imali ženu i djecu. I dan danas kad ih vidim imaju moj puni respekt zbog toga jer su se dokazali i vidjeli su što se događa te su odlučili dati svoj doprisnos u obrani: i na njih i njihovu djecu se pucalo, a ne samo na nas.

Malo je bezveze što svaka tema između katolika i pravoslavaca mora da ima dodir sa jednim od ratova ali naprosto je tako.

Dakle mislim da baš ali baš nikog nisi ubedio na ovom forumu u istinitost ovoga što si rekao,čak ni ostale katolike na forumu.

Znaš ,stvar je vrlo jednostavna kada je rat u pitanju,postoji mobilizacija koja je obavezna tu se ne pita pojedinačno jel bi ti ratovao ili ne bi ratovao.

Ako nećeš dezerter si i zna se šta ti sledi.

Подели на овим сајтовима

http://pravoslavlje.spc.rs/broj/962/tekst/sveti-posao-potomaka/print

Достојна сахрана усташких жртава након пола века

Свети посао потомака

sveti-posao-potomaka-1.jpg

1991. година, број 573, страна 5

„Ко у јаму није силазио

и у њојзи примио нафору,

обгрлио сени своје деце

целивао брата без удова

и познао мајку по осмеху,

тај се није из нишчих дигао

ни појмио нашу литургију“...

Милан Комненић (Јаловница)

Протекле јесени, пред педесету горишњицу од страдања у Независној Држави Хрватској, српски народ је почео да са херцеговачких јама скида бетонске оклопе, које је почетком шездесетих година поставила титовска власт, у намери да прикрије хрватске злочине. Тако су се после пет деценија стекли услови за хришћанску и цивилизовану сахрану жртава које страдаше у неописивим мукама само зато што су били православни Срби.

Мештани села Пребиловаца код Чапљине су од децембра 1989. године водили рат нерава са државним и политичким властима, не би ли добили дозволу да се отвори Шурманачка јама код Међугорја, и из ње изваде земни остаци великог броја српских новомученика, међу њима и 500 пребиловачких жена, девојака и деце. Од општине Чапљина су добили дозволу тек 12. октобра 1990. године, када су запретили да ће сви ступити у штрајк и да децу неће давати у школе.

Пре овога, претежно српске општине Требиње и Љубиње, дозволиле су да се отворе јаме Ржани до (Јагодњача), Пандурица и Капавица, у које је у јуну 1941. бачен велики број Срба из Попова Поља, Љубиња са околином и других места. Јаме су отворили и из њих мошти страдалих изнели требињски спелеолози на челу са Мирославом Куртовићем, човеком који се сав посветио овом послу. У јамама је испод гомиле камења које су усташе гурале за жртвама нађено преко 1000 костура са предметима жртава и доказима мучења и свирепости џелата: бодљикавом жицом, ланцима са катанцима, ексерима и др. У Капавици на дну јаме идентификовани су остаци свештеника Душана Манастирлића, који је први гурнут на челу низа везаних Срба, уз усташко церекање: „Хајде, попе, поведи Србе у цркву“.

На његовој лобањи сачували су се праменови косе. Све ове јаме, које у грозоти предводи Шурманачка, сраман су жиг на лицу човечанства. Откуд се баш на овом поднебљу створише такве сподобе које највише унизише људски род и доведоше у питање смисао човековог постојања? Посебно је ужасно што су ти створови наше комшије и што говоре истим језиком као и ми.  

Миленко Јахура

Ево шта мислим...и том културно уметничком програму РКЦ у кроата...

Направљен да би се Србске жртве оскрнавиле..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Same poruke koje šalje Gospa su pozivi na mir, molitvu, post, obraćenje i ne vidim ništa kontroverzno u tome. Ostavite po strani motele, hotele, restorane, suvenirnice, turističke agencije.. toga ima i u Svetoj zemlji i u Rimu i kod Atosa i u kraj Meke, ljudi moraju doći na hodočašće i prespavati. Neće tisuće gostiju dnevno spavati po livadama ili na snijegu, zar ne? A uvijek će biti onih koji će se htjeti obogatiti i iskoristiti svaku priliku, takvi smo svi mi ljudi - skloni pohlepi. Zar da ja kroz prizmu toga gledam Međugorje ili ikoje drugo mjesto hodočašća? Neću ni ne želim.

Pogledajmo što Gospa kaže i pogledajmo kakva su srca onih koji završe svoje hodočašće tamo i biti će nam svima jasno o čemu je riječ.

Tacno je ovo gore samo sto motele, hotele, restorane itd nisu otvarali oni koji su razgovarali sa Bogom,Bogorodicom i slicno. Vec neki drugi ljudi a u medjugorju u biznisu su upravo oni koji su "videli".

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

0203_cool! Dobro, Presveta Bogorodica se ukazala u Medjugorju, ali morate da se zamislite kakvi ste vi to kad Ona mora svaki dan da se javlja i to vec koliko dugo, da vas opomene da morate da postite, da oprastate, da volite, da se molite...Ne mislim da su svi ljudi isti ali s obzirom na cesta ukazanja verovatno je vecina u veooma "losem" stanju, duhovnom. Svi mi moramo mnogo vise da se trudimo oko naseg spasenja ali da se i molimo jedni za druge jer smo slabi i da oprastamo jedni drugima jer kako ce Otac nas nebeski nama oprostiti ako i mi sami to ne radimo a svaki dan Ga molimo da nam oprosti sagresenja nasa (Oce nas).

Ja sam bio ucesnik rata 1991-1995. i sve sam vam oprostio.

Подели на овим сајтовима

Hvala vam na odgovorima, dobio sam sliku kako doživljavate Gospina ukazanja u Međugorju. Ako nemate ništa protiv, nastavio bih normalan dijalog u svezi toga ako je moguće?

Slobodno iznesite svoje mišljenje ali pozivam na uzajamno poštovanje.

Neka vas Djevica Marija blagoslovi i prinese k svome srcu.

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

Pa evo nekih tvojih citata o Medjugorju

"Sveta Stolica službeno nije priznala Međugorje i razumijem ih, između ostalog i zbog razloga koje ste i sami naveli (život vidjelica i vidilaca nije u skladu sa čudom kojeg su doživjeli, financijski interesi, diskutabilne privatne objave i apokalipse, naznake krivovjerja i sl.)"

"Da, hereza, manipulacija sa ljudima, šizma. Dobro kažu i dobro si pronašao. "

"Svećenik (ime mu je Tomislav Vlašić) je smjenjen zbog hereze, a ne zbog bludnih radnji. Ah ti novinari, novinari…"

"Što se tiče kontroverzi, ima ih, pogotovo ono sa motelom, financijskim dobitkom i sl. ali to je njihova stvar."

Znaci imamo "vidjenje Bogorodice" kod nekoliko rimokatolickih vernika. Rimokatolicka crkva to jos ne prisnaje kao "vidjenbje, cudo".

Svjecenik koji je bio i duhovnik tim vernicima je optuzen u najmanji ruku za "herezu" od strane rimokatolicke Crkve. a jos pride za manipulaciju ljudima i slicno. A ostalo mozemo preskociti.

Vernici koji su imali "vidjenje" za razliku od dosadasnjih slucajeva okretanju ka Bogu i Veri potpuno kod ostalih koji su imali slicna "vidjenja", su se okrenuli biznisu i uvecanju svog bogatstva a sve na osnovu "vidjenja".

E sada reci ti meni, kakvo bi misljenje o "vidjenju" u medjugorju trebao da ima prosecan Pravoslavni ili bilo koji vernik? Onako jednostavno, 2+2 = ?

Подели на овим сајтовима

Jednako četiri..

Gle, ne treba zbrajati da bi se zaključilo što mislite, rezultati ankete govore sve. Pokušavao vas ja uvjeriti ili ne, isto je i ništa se ne mijenja.

A kakvi su rezultati? Ja nisam glasao pa ne vidim? Ko vodi?

0205_whistling

Подели на овим сајтовима

Pravo je pitanje ko širom religioznog sveta ima kakav, da se tako izrazim "fetiš" kad su čuda u pitanju?

Katolike očito redovno posećuje Gospa, najveća svetilišta su tome posvećena, pravoslavni više vole nešto opipljvije te pribegavaju moštima raznih svetitelja...

Kako stoje muslimani?

Ostali?

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

• Гости

Спаси ме Боже лажи и превара оваквих и сличних

Превара има свуда и у римокатоличком и православном свету. За остале и да не причам. Но, на превару могу да наседну једино они који вапе за преварама. Просто су магнет да их неко превари.
Подели на овим сајтовима

Спаси ме Боже лажи и превара оваквих и сличних

Превара има свуда и у римокатоличком и православном свету. За остале и да не причам. Но, на превару могу да наседну једино они који вапе за преварама. Просто су магнет да их неко превари.

0205_whistling

U Gospodina se samo uzdaj, u Njemu nek ti je ufanje.

Подели на овим сајтовима

greengrin! Dobro, Presveta Bogorodica se ukazala u Medjugorju, ali morate da se zamislite kakvi ste vi to kad Ona mora svaki dan da se javlja i to vec koliko dugo, da vas opomene da morate da postite, da oprastate, da volite, da se molite...Ne mislim da su svi ljudi isti ali s obzirom na cesta ukazanja verovatno je vecina u veooma "losem" stanju, duhovnom. Svi mi moramo mnogo vise da se trudimo oko naseg spasenja ali da se i molimo jedni za druge jer smo slabi i da oprastamo jedni drugima jer kako ce Otac nas nebeski nama oprostiti ako i mi sami to ne radimo a svaki dan Ga molimo da nam oprosti sagresenja nasa (Oce nas).

Ja sam bio ucesnik rata 1991-1995. i sve sam vam oprostio.

Mislim da je velečasni Midraš rekao da je jedan svećenik prokomentarisao da ne bi voleo da mu se Gospa ukaže u crkvi gde služi jer bi to značilo da su nešto gadno zabrljali  pivo
Подели на овим сајтовима

• 7 years later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...