Jump to content

Да ли јести грожђе пре Преображења?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Eh, evo jos malo pa cemo opet praviti vino, jel zemljak?

ne znam dal je meni upuceno, al pretpostavljam....da je srece trebalo je.Ove godine kupujem, al sledece...sve vas zovem na degustaciju confused 0110_hahaha 0110_hahaha

Jeste tebi jer negde videh da si Dalmatinac pa reko valjda pravis vino al racuna se i ako samo pijes.

0110_hahaha

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

PD рече:

Eh, evo jos malo pa cemo opet praviti vino, jel zemljak?

ne znam dal je meni upuceno, al pretpostavljam....da je srece trebalo je.Ove godine kupujem, al sledece...sve vas zovem na degustaciju 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Jeste tebi jer negde videh da si Dalmatinac pa reko valjda pravis vino al racuna se i ako samo pijes.

0110_hahaha

moj omiljeni strip junaci su Smuk i salaso confused

Постављена слика

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

• Гости
  Izida рече:

A,Alef,sto ga osvacujete?U cemu je teoloska fora,pardon,podloga?

????????? ?? ?????? ????? ???????? ???????( `??????? ?? ??????????...`), ????? ????? `???? ???? ????????`. ?????, ????????? ?? ??? ??? ?? ????????? ???? ?? ????? ??. ????? ?????????? ?????? ????????? ?? ????.

? ???, ?? ?? ???? ??? ????? ?? ??????????? ???????? ????? ??? 19./6. ????????

Подели на овим сајтовима

• Гости

Kapiram ja da se osvecuje i kad.Ali,zasto se osvecuje?

I,Alef,jesi li mogao teze pitanje da nam postavis.Znam sta se desilo Hristos se preobrazio pred tri svoja ucenika Petrom,Jakovom i Jovanom,na Gori Tavor.Koliko je meni poznato da njihova vera ne bi usahnula za vreme Njegovog stradanja.Lice Mu je sijalo kao Sunce,a haljine postale bele kao najcistiji planinski sneg.Pojavili se i starozavetni proroci Mojsije i Ilija i razgovarali s Njim.I odjednom ih je zaklonio sjajan oblak i cuo se Boziji glas:

"Ovo je Sin Moj ljubljeni,Njega poslusajte!"

Ali sto bas 19.avgusta,ne znam.Zato imamo tebe ucenog teologa da nam kazes. 8084.gif

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Alefshin рече:

? ???, ?? ?? ???? ??? ????? ?? ??????????? ???????? ????? ??? 19./6. ????????

?? ????, ????? ??? ??? ????? ???? ?? ??????? ?????? ??? ????  8084.gif

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

• Гости

6. августа је било освештање храма посвећеног Преображењу Господњем на Тавору па је тај дан узет за прослављање овог великог догађаја.

Подели на овим сајтовима

Шта о овом кључном питању за православље, каже незаменљиви ауторитет Митрополит Пергамски Јован Зизјулас?

ЗЕМАЉСКО ЈЕ ЗА МАЛЕНА ЦАРСТВО, А НЕБЕСКО УВЕК И ДОВЕКА!

1sms1.jpg

Подели на овим сајтовима

????????? ???? ????????? рече:
  ???????????? рече:

??? ? ???? ??????? ?????? ?? ???????????, ???? ??????????? ????????? ?????????? ????????? ????? ?????????

??? ?? ?? ???? ???? ?? ??????
???, ?? ??? ???? ???? ?? ?????? ?? ??? ???? ???? ???? ? ????, ? ?? ???? ????? ?? ?? ??????... ?????????? ?? ??????? ??? ????? ???? ?? ?????????????? ????????? ??????????? ??????, ? ??? ?? ??????? ?? ????? ?? ?? ??? ???? ?? ????????? ????.

????????? ? ????????

ЗЕМАЉСКО ЈЕ ЗА МАЛЕНА ЦАРСТВО, А НЕБЕСКО УВЕК И ДОВЕКА!

1sms1.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван Цветковић

Ма какве све ово везе има? Ја сам мало припрост човек, па треба да се мало  потрудиш да ми ово појасниш. Значи, по овоме, ако сам добро разумео, пошто људи неће да имају за грожђе због беде, Митрополит Јован Зизијулас, који треба да одговори на, опет по теби, најважније питање за православље (вероватно мислиш на питање свештања гројза које ускоро неће да има због беде), али, пошто је он незаменљиви ауторитет, а ова тема излишна, Митрополит је поменут само као особа која је најпознатији православни теолог, да он, заправо, овде нема шта да тражи, јер је тема излишна? Самим тим, свештање грођа, ја закључујем, више не треба вршити јер људи неће имати грожђа, а самим тим Митрополит може мирно да спава, јер неће имати потребе да доказује догматско утемељење свештања гројза, јер га неће ни бити, опет због беде, мислим гројзе.

Пошто је тема, због горе наведеног излишна, ово кључно питање за Православље неће имати одговор, јер Митрополит нема потребе да троши снагу на нешто што због беде неће да има, мислим на гројзе.  :cmizdrenje: 319.gif Јел тако?

Подели на овим сајтовима

????????? ???? ????????? рече:

?? ????? ??? ??? ???? ???? ?? ??? ???? ???????? ?????, ?? ????? ?? ?? ????  ???????? ?? ?? ??? ????????. ?????, ?? ?????, ??? ??? ????? ???????, ????? ???? ???? ?? ????? ?? ?????? ???? ????, ?????????? ????? ?????????, ???? ????? ?? ???????? ??, ???? ?? ????, ?????????? ?????? ?? ??????????? (????????? ?????? ?? ?????? ???????? ?????? ???? ?????? ???? ?? ??? ???? ????), ???, ????? ?? ?? ??????????? ?????????, ? ??? ???? ???????, ?????????? ?? ??????? ???? ??? ????? ???? ?? ???????????? ??????????? ??????, ?? ??, ???????, ???? ???? ??? ?? ?????, ??? ?? ???? ???????? ????? ???, ???????? ?????, ?? ??????????, ???? ?? ????? ?????? ??? ???? ???? ????? ??????, ? ????? ??? ?????????? ???? ????? ?? ?????, ??? ???? ????? ??????? ?? ???????? ????????? ????????? ???????? ??????, ??? ?? ???? ?? ????, ???? ???? ????, ?????? ??????.

????? ?? ????, ???? ???? ????????? ???????, ??? ?????? ?????? ?? ??????????? ???? ????? ???????, ??? ?????????? ???? ??????? ?? ????? ????? ?? ????? ??? ???? ???? ???? ?? ???, ?????? ?? ??????.  osamucen osamucen ??? ?????

:cmizdrenje: 319.gif 0110_hahaha 319.gif 319.gif 319.gif srcee 0110_hahaha

?????, ?? ?? ???? ?????? ????? ? ????????...

(??????, ? ???? ?? ?????? ?????? ??? ???????? ??????????? ????????? ? ????? ? ??????????? ??????, ??? ?????)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...