Jump to content

Pražnjenje semene tečnosti i zdravlje

Оцени ову тему

Препоручена порука

Чак су и ноћне полуције "предвиђене". Тело само регулише своје потребе. Шта ћеш више!

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Bog pomogo,

Razmisljam o konkretnom problemu npr. bioloski je neminovno da se "semena tecnost" mora prazniti, a u danasnje vreme ne mogu se ljudi zeniti cim udju u pubertet a ne mogu se i nije ni zdravo suzdrzavati deset ili dvadeset godina.

R.

Pokusaj ako mozes da batalis masturbaciju,i da nadjes devojku.Ko te tera da se odmah zenis bre?

Зар секс пре брака није грех?

Подели на овим сајтовима

То су глупости. Моји родитељи су лекари.

Divno. Mora da su specijalizirali iz svih mogucih oblasti i da aktivno rade na istim.

Питао сам их одавно, кад сам кренуо у Цркву. Глу-по-сти.

A sta si ih konkretno pitao?

Такође, колико сам упућен, чувени проф. Јеротић негира такве тврдње.

Jel on urolog, seksolog, internista, endokrinolog? Ili je mozda psihijatar pa ima veze sa ovim

koliko i ja i ti tacnije koliko je kao laik konsultuvao strucnu literaturu?!

Треће, не треба заборавити да, из перспективе православног хришћанина, здравље нема апсолутну вредност.

Ovo mi je super. Covek svaki dan nauci nesto genijalno na ovom forumu. Danas sam naucio da za pravoslavca

zdravlje coveka nema apsolutnu nego eto samo polovicnu ili mozda 3/4sku vrednost. greengrin

Ironicno ali ispade da je 99% zdravstvenih radnika mega giga pravoslavno jer za njih ljudsko zdravlje ne da

nama apsolutnu nego nema nikakvu vrednost.

О старцу Профирију Кавсокаливиту сведоче да је једном од силине благодати добио срчани удар. Да ли то значи да божанска благодат може да буде штетна по здравље? Значи! Значи ли то да је божанска благодат лоша?

To je kako mali Perica zamislja uzrocno posledicne veze.

Nije u ovom slucaju infarkt izazvala blagodat nego smrtnost starceve ljudske, tada vec veoma slabe,

prirode. Isto bi tako dobio infarkt da se obradovao nekom koga bi sreo negde ili video nesto sto bi

ga uzbudilo. Nije Bog tada hteo da starac dozivi infark, On ga je grlio kao i svaki drugi put, samo nuznoscu

starceve smretne prirode njegovo srce nije podnelo.

Ako bas insistiras na ovom primeru ovo zapravo govori nasuprot tvoje teze o poluciji. Jer se bas iz ovog

primera vidi da je moguce imati blagodat i bez bilo kakve cudesne promene nuznosti nase prirode. A polucija

je mehanizam koji mi ne kontrolisemo to jest takodje jedan od oblik nuznosti nase prirode.

Подели на овим сајтовима

Bog pomogo,

Razmisljam o konkretnom problemu npr. bioloski je neminovno da se "semena tecnost" mora prazniti, a u danasnje vreme ne mogu se ljudi zeniti cim udju u pubertet a ne mogu se i nije ni zdravo suzdrzavati deset ili dvadeset godina.

R.

Pokusaj ako mozes da batalis masturbaciju,i da nadjes devojku.Ko te tera da se odmah zenis bre?

Blud je greh. A blud je seks gde nema ljubavi.

Подели на овим сајтовима

Bog pomogo,

R.

Po meni bolje seks sa devojkom,nego masturbacija.Verujem da ce se i vecina sloziti.Ako se dvoje ljudi mirisu ne vidim razlog sputavnja pre braka.I Apostol Pavle nas upozorava da nas satana ne kusa.Bolje i to nego prinositi zrtvu satani kroz rukoblud.Pa masturbacija je velik greh,zar radi toga Bog ne ucini prvo ubistvo na Ananom il' Onanom?

Jest da bi bilo pozeljno najpre brak,al zar nije greh i to kad pogledamo za devojkom i u srcu je pozelimo po recim Gospodnjim?? Sve zavis od duhovne visine individue,al mislim da je rukoblud bas valjanje u svinjcu.

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Bog pomogo,

R.

Po meni bolje seks sa devojkom,nego masturbacija.Verujem da ce se i vecina sloziti.Ako se dvoje ljudi mirisu ne vidim razlog sputavnja pre braka.I Apostol Pavle nas upozorava da nas satana ne kusa.Bolje i to nego prinositi zrtvu satani kroz rukoblud.Pa masturbacija je velik greh,zar radi toga Bog ne ucini prvo ubistvo na Ananom il' Onanom?

Jest da bi bilo pozeljno najpre brak,al zar nije greh i to kad pogledamo za devojkom i u srcu je pozelimo po recim Gospodnjim?? Sve zavis od duhovne visine individue,al mislim da je rukoblud bas valjanje u svinjcu.

Не знам баш да ли ће да се сложе,јер је и једно и друго грех..а сад кад би постојао грехонометар не знам шта би било..али сад "љубав" ајде да будемо мало искрени,колико ћеш ти моћи да заволиш тек тако,да то не буде заљубљеност,заслепљеност,да из жеље да нађеш девојку и не правиш рукоблуд ти сам себе лажеш да је волиш?Јле си размишљао о томе?

ап.Павле колико ја знам каже да је боље да се женимо него да се успаљујемо?А не да је боље да спавамо са девојкама него да рукобудничимо?

Подели на овим сајтовима

Zavisi od coveka,kako ko moze.Neko je operisan od tog sporta i uopste mu ne predstavlja problem  da  pomisli,a kamol nesto drugo da uradi.Blud je sama zelja,ako idemo tim razmisljanjem ja sam non-stop u bludu.Izvini,al gde god vidim lepu devojku,normalno da ce me napasti bludne misli.Mozda ce se kroz vreme roditi ljubav izmedju tih mladih ljubavnika,pa eto nama vencanja i novih Srpskih junaka.iovako nas ima malo,daj bre ,trazite devojke i po 15 komaTa da vas Bog blagoslovi.Blud i preljuba je kad covek ide od zene za zenom.Kad jednu otpusta,da bi sa drugom bludnicio,a ne ako dvoje ljudi se spoje pre braka.Sta bi sad neko trebao da radi ko je u dugoj vezi i planira da se venca,da bilda desanku i ceka da mu Crkva da blagoslov ....ajde molim te.Drugo su vremena bila kad se do pre 100 godina vidis dva -tri  x sa devojkom,i odmah ugovorena svadba.

Mozda gresim,al mlad covek ako ima ozbilju vezu ,treba da vodi ljubav,i mane se rukobluda.Pa ako bude blagosloveno da dodju pred oltar.A sad ima i nekih koji mogu da se uzdrzavaju  do braka,a neki da zive i bez zene...ja im skidam kapu  greengrin

Uglavnom-poenta je sledeca: vece zlo je rukoblud od seksa.

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Bog pomogo,

R.

Blud je greh. A blud je seks gde nema ljubavi.

А љубав је или вечна, или није љубав.

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

А љубав је или вечна, или није љубав.

Ha ha komentar culo se nekad sa "Radio Karavana" ali idealno za ovakve bisere.

Onda nam jedino ostaje da zatvorimo radnju prike posto mi nismo u vecnosti i nema nista

od te nase price o bilo kakvoj ljubavi.

Подели на овим сајтовима

Нисмо у вечности, прике. Али тежимо ка вечности. Љубав која се не оствари у вечности остаје узалудна. Као и било шта друго.

Подели на овим сајтовима

Нисмо у вечности, прике. Али тежимо ка вечности. Љубав која се не оствари у вечности остаје узалудна. Као и било шта друго.

Super samo to ti ne ide sa onom opaskom  od malo pre. To sto mi sad jos nemozemo voleti tako kao u

vecnosti ne znaci da sada ne postoji razlika izmedju ljubavi i neljubavi. Ako takva ostra granica ne

postiji sada onda mi nista nemoze postici i spremiti za eshatona dzaba smo krecili u prevodu.

Подели на овим сајтовима

Zavisi od coveka,kako ko moze.Neko je operisan od tog sporta i uopste mu ne predstavlja problem  da  pomisli,a kamol nesto drugo da uradi.Blud je sama zelja,ako idemo tim razmisljanjem ja sam non-stop u bludu.Izvini,al gde god vidim lepu devojku,normalno da ce me napasti bludne misli.Mozda ce se kroz vreme roditi ljubav izmedju tih mladih ljubavnika,pa eto nama vencanja i novih Srpskih junaka.iovako nas ima malo,daj bre ,trazite devojke i po 15 komaTa da vas Bog blagoslovi.Blud i preljuba je kad covek ide od zene za zenom.Kad jednu otpusta,da bi sa drugom bludnicio,a ne ako dvoje ljudi se spoje pre braka.Sta bi sad neko trebao da radi ko je u dugoj vezi i planira da se venca,da bilda desanku i ceka da mu Crkva da blagoslov ....ajde molim te.Drugo su vremena bila kad se do pre 100 godina vidis dva -tri  x sa devojkom,i odmah ugovorena svadba.

Mozda gresim,al mlad covek ako ima ozbilju vezu ,treba da vodi ljubav,i mane se rukobluda.Pa ako bude blagosloveno da dodju pred oltar.A sad ima i nekih koji mogu da se uzdrzavaju  do braka,a neki da zive i bez zene...ja im skidam kapu  0102_laugh

Uglavnom-poenta je sledeca: vece zlo je rukoblud od seksa.

Брате знам о чему причаш и ја сам млад.Није ништа страшно кад немамо жену да не помислимо на девојку.Има лепих има згодних,наравно да би хтели да нам буду девојке.Кад нађемо наше девојке и жене које волимо сигуран сам да ћу се ње увек сетити и да ће ми њен лик бити пред очима.

Е сад је питање правдање које сам горе напоменуо,ти хоћеш љубав да се роди,па брате хоћу,али нема.Ја не могу да променим 5 девојака да им дам ону ствар кад им се ћефне и да ме шутне после или ја њу?То је већ грех,сигурно се слажеш.

Ја боље да играм лото или бинго имаћу више среће  0102_laugh

Пре су била таква времена,али тад не би имао грех,заволео би сигурно своју жену и цепањееее братее  319.gif

Ево шта каже ап.Павле

7.глава 8.9.стих-А неожењеним и удовицама велим:"Добро им је ако остану као и ја што сам.Ако не могу да се уздржавају,нека се жене и удају.Јер је боље женити се и удавати него ли упаљивати се"

Ја колико сам видео то је за нас младе грех.Ако је дозвољено врло радо ћу се одма скинути са форума и одо у лов  bleh

Подели на овим сајтовима

Super samo to ti ne ide sa onom opaskom  od malo pre. To sto mi sad jos nemozemo voleti tako kao u

vecnosti ne znaci da sada ne postoji razlika izmedju ljubavi i neljubavi. Ako takva ostra granica ne

postiji sada onda mi nista nemoze postici i spremiti za eshatona dzaba smo krecili u prevodu.

0102_laugh  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da trebate razlikovati hrišćanstvo i puritanstvo jer puritanstvo nikada nije bilo značajkom, odlikom pravog hrišćanstva već sekte i sektašenja (katari, puritani). Za drugo, sex i tjelesne sekrecije svejedno kakve i koje, nisu ništa svetije ni grešnije od novca ili para recimo. Jednostavno fiziološki i tjelesni ili endokrinološki procesi su moralno indiferentni, ne mogu biti ni moralnima niti nemoralnima. Isto tako kao što ne postoji moralno ili amoralno zelje, kupus, keleraba, voće ili povrće. Objasnim to ovako. Negdje tu imate post o tom "Da li sveštenici trebaju da primaju platu?" Po tome je i primanje plate, novca također grijehom jer sveštenik ali i svaki drugi laik za te pare mogu da si kupe gomilu grješnih stvari ili doživljaja i užitaka do kojih normalno ne bi bez tih para imali pristup. Ali također mogu da si kupe i ono što im je potrebno za život njih samih i njihovih porodica i djece i ono što uzdiže ljudskog duha: dobre hrišćanske knjige, ulaznice na koncerte, izlete i ekskurzije po manastirima itd. Može se tamo naći i neki sveštenik ili mirjan koji će recimo te novce davati na alkohol, na prostitutke i slične stvari umjesto da ih investira u djecu, porodicu itd. A hoćemo li zato što postoje takvi ljudi zabraniti svim ostalim da dobivaju zasluženu platu tj. novac za svoj posao mirjanski ili sveštenički samo zato što neki od njih to zloupotrebljavaju? Tako Bog nam je svima dao iste takve te tjelesne darove čije normalno funkcioniranje samo po sebi nije nikakvim zlom ni nesrećom već ustvari samo dokazom zdravlja za koje imamo biti Bogu zahvalni jer nam sve funkcionira kako treba. A Isus je proglasio i učio nas kako pravim, stvarnim, najvažnijim i najtežim grijesima i nečistoćom u Jevanđeljskom smislu može biti ono ne-dobro što izlazi iz ljudskih srca. Znači grješnikom je taj mladić koji na primjer samo iz koristoljubivih razloga laže djevojci koju nimalo ne voli da je voli kako bi se dokopao njene imovine i miraza a pri tom je sasvim svejedno da li on rukobludniči, nerukobludniči, provodi ili ne provodi s njom peting ili kakve druge sexualne praktike prije braka. Grješnikom je takav sveštenik koji čitav život provede lažući i obmanjujući sam sebe i sve druge okolo a svaka liturgija mu je neizrecivo dosadna stvar a samo zato što mu je to bio najlakši i najpristupačniji način uhljebljena jer u suštini nikad nije osjećao poziv i poslanje da bude sveštenikom ili dokonce još mrzi iz dna duše roditelje što su ga tamo dali. A sasvim je svejedno pri tom kakvim sexualnim životom taj takav sveštenik živi ili ne živi, može biti što se toga tiče biti čist kao lilia, ljijan, kao "bela lala" a opet je grješnikom a to velikim! To su oni pravi grijesi na koje je Gospod Hrist mislio kad je o njima govorio. Razlikujmo onda zato, molim vas, englesko sektaško uzkoprsno i bolesno puritanstvo od pravog apostolskog širokogrudog i zdravog hrišćanstva.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...