Jump to content

Pražnjenje semene tečnosti i zdravlje

Оцени ову тему

Препоручена порука

Bog pomogo,

Razmisljam o konkretnom problemu npr. bioloski je neminovno da se "semena tecnost" mora prazniti, a u danasnje vreme ne mogu se ljudi zeniti cim udju u pubertet a ne mogu se i nije ni zdravo suzdrzavati deset ili dvadeset godina.

R.

Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16)

Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22)

И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49)

Подели на овим сајтовима

Bog pomogo,

Razmisljam o konkretnom problemu npr. bioloski je neminovno da se "semena tecnost" mora prazniti, a u danasnje vreme ne mogu se ljudi zeniti cim udju u pubertet a ne mogu se i nije ni zdravo suzdrzavati deset ili dvadeset godina.

R.

А и боле тестиси када се наложиш ако их не испразниж.  dada joooj

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Prema nedavno objavljenim rezultatima, do sada najveće studije u SAD, česti seksualni odnosi ili masturbacija može da zaštiti muškarce od nastanka raka prostate. Ispitivanje koje je trajalo više od osam godina i  obuhvata skoro 30000 muškaraca pokazuje da oni koji više ejakuliraju imaju manje izgleda da dobiju rak prostate.

U grupi ispitanika sa najučestalijom ejakulacijom (oko 21 put mesečno) rizik od nastanka raka smanjen je za oko trećinu u poredjenju sa muškarcima koji ejakuliraju samo sedam puta mesečno.

Dr Majkl Laicman i saradnici iz Nacionalnog instituta za zdravlje SAD, ovim istraživanjem praktično su pobili dugo održavanu teoriju prema kojoj  velika učestalost ejakulacije povećava rizik od nastanka raka prostate.

Svaki drugi dan

Na početku američke osmogodišnje studije ispitanici su popunili upitnik o učestalosti ejakulacije, a zatim svake druge godine. Nema pravila u učestalosti ejakulacije s obzirom na godine života, ali je svako povećanje za oko tri ejakulacije nedeljno, u poredjenju sa ispitanicima koji su imali 4-7 ejakulacije mesečno, povezano sa smanjenjem rizika od raka prostate za 15% ističe Dr. Laicman.

To znači da bi više od 12 ejakulacija mesečno ili prosečno svaki drugi dan bilo blagotvorno po zdravlje muškaraca.

Ejakulacija - čišćenje prostate?

Laicman u SAD i Giles u Australiji slažu se da učestala ejakulacija može da bude jedan od načina koji može da prevenira nastanak raka prostate. Dr Giles, vodja australijskog istraživačkog tima, smatra da što češća ejakulacija obezbedjuje prostati kao žlezdi oslobadjanje ili neku vrstu čišćenja od karcinogena ili od materija koje mogu da posluže kao podloga za razvoj karcinogena.

Po drugoj teoriji učestalo pražnjenje tečnosti iz prostate može da stopira stvaranje kristaloidnih mikrokalcifikata u izvodnom kanalu koje mnogi povezuju sa nastankom raka prostate.

S druge strane ni jedna dosadašnja studija ne ispituje ejakulaciju kod tinejdžera što može, po rečima Dr Laicmana, da bude krucijalni faktor za razumevanje poruke istraživača- učestala ejakulacija (bez obzira kako izazvana) nije štetna i vrlo verovatno može muškarcu, uz uvek nesumnjivo prijatan osećaj, da zaštiti prostatu od raka.

Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16)

Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22)

И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Колико има случајева да монаси обољевају од болести простате? Нисам чуо ни за један такав случај. Можда и има али ја не знам. Ето, они не упражњавају сексуалне односе.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Брате ако хоћеш да нађеш разлоге да оправдаш свој грех онда си на погрешном путу.Признај себи као што ја признајем и буди храбар не кукавица!

Добро брате, полако... човек пита и ту смо да заједно поразговарамо. Не мора да значи да је неко кукавица итд... иначе, човек је поставио још једно веома занимљиво питање на које смо, мислим, одговарали на другим темама. То је питање дугих веза и полних односа пре брака.

Иначе, ако неко не жели да буде мало више тактичан према члановима, не мора да пише на овим темама.

Подели на овим сајтовима

То су глупости. Моји родитељи су лекари. Питао сам их одавно, кад сам кренуо у Цркву. Глу-по-сти.

Такође, колико сам упућен, чувени проф. Јеротић негира такве тврдње.

Треће, не треба заборавити да, из перспективе православног хришћанина, здравље нема апсолутну вредност. О старцу Профирију Кавсокаливиту сведоче да је једном од силине благодати добио срчани удар. Да ли то значи да божанска благодат може да буде штетна по здравље? Значи! Значи ли то да је божанска благодат лоша?

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

А ноћне полуције/пражњења у сну?

Знам подоста монаха, као и већина овде претпостављам, и причао сам са њима о томе.

Сви са којима сам причао имају та ноћна пражњења, неко ретко, а неко чешће.

Подели на овим сајтовима

То су глупости. Моји родитељи су лекари. Питао сам их одавно, кад сам кренуо у Цркву. Глу-по-сти.

Такође, колико сам упућен, чувени проф. Јеротић негира такве тврдње.

Треће, не треба заборавити да, из перспективе православног хришћанина, здравље нема апсолутну вредност. О старцу Профирију Кавсокаливиту сведоче да је једном од силине благодати добио срчани удар. Да ли то значи да божанска благодат може да буде штетна по здравље? Значи! Значи ли то да је божанска благодат лоша?

1000000001010 dada :)
Подели на овим сајтовима

Брате ако хоћеш да нађеш разлоге да оправдаш свој грех онда си на погрешном путу.Признај себи као што ја признајем и буди храбар не кукавица!

Добро брате, полако... човек пита и ту смо да заједно поразговарамо. Не мора да значи да је неко кукавица итд... иначе, човек је поставио још једно веома занимљиво питање на које смо, мислим, одговарали на другим темама. То је питање дугих веза и полних односа пре брака.

Иначе, ако неко не жели да буде мало више тактичан према члановима, не мора да пише на овим темама.

Не не,није никакав напад.Само сам рекао јер знам колико је то тешко.Ако покушавамо да себи налазимо разлоге,правићемо грех.Зато сам можда наступио тако.Праштај брате Дррадомире ако си увређен.

Подели на овим сајтовима

Знам подоста монаха, као и већина овде претпостављам, и причао сам са њима о томе.

Ја сам имао то доста пута..ти ниси?

Подели на овим сајтовима

Барте/брате, па наравно да јесам.

Подели на овим сајтовима

Барте/брате, па наравно да јесам.

Не него гледам зашто ниси рекао за себе,оно да даш пример за себе,па ми је било чудно  1000000001010

Подели на овим сајтовима

Bog pomogo,

R.

Pokusaj ako mozes da batalis masturbaciju,i da nadjes devojku.Ko te tera da se odmah zenis bre?
potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...