Jump to content

drradomir

Члан
  • Број садржаја

    158
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

О drradomir

  • Рођендан 01/01/1

Profile Information

  • Пол :
    Женско
  • Локација :
    Wil

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

drradomir's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

0

Форумска репутација

  1. Brate, ja želim da naručim ovaj komplet. Slao sam ti privatno pismo, ali nisi odgovorio. Ne znam kako da naručim ovaj komplet?
  2. otprilike i ja to tako razumem. Ima nekih čudnih zahteva od strane "Staraca" po knjigama, Npr kaže ako muškarac brije bradu to je isto kao i šminkanje žena i kao ulepšavanje je prema njima greh? A u tom kontekstu kažu i jedan čak navodno svetac je rekao da svako ko upotrebljava parfem ide direktno u pakao?
  3. Помаже Бог , како да разликујемо страст човекоугађања од врлине љуби ближњега свог? Каже се човекоугађање је грех према ближњем као што је самољубље грех према себи, али је каже човекоугађање грех и према себи и према ближњем. Каже не треба испуњавати све жеље ближњих и све прохтеве него само оно што је у границама јеванђелских заповести, а јеванђелска је заповест љуби ближњег свога као самог себе и чини другима оно што хоћеш да теби чине други. То ми је све неразумљиво и не прецизно. Прво шта то треба да хоћу да мени чине други а да то није сластољубље, похвале, човекоугађање, а друго шта то конкретно значи љуби ближњег свог али да то није човекоугађање. И што је Исус прао ноге ученицима а да то није било човекоугађање, он је то чинио да би се свесно понизио, ипак све ми је тешко разумети. А Марта је Исусу прала ноге са мирисом и косом, да ли је мирис сластољубље јер свети Оци кажу да је мирисање грех, и где је ту човекоугађање. Шта ако би неко од нас тражио да му "перемо ноге" или неке понижавајуће работе? Шта уопште конкретно значи прича и заповест о потреби понижавања пред другима и где је ту мера, где то прелази у човекоугађање, где је та граница?
  4. drradomir

    Prelet goluba?

    Знам да звучи да лажем, али не лажем. Додуше и није неки догађај, али мени ипак јесте. Сада сврати свако послеподне тај голуб јер му након тог догађаја, пошто је наставио да долази, дајем да пије воде из једне посуде коју му сваки дан допуњавам. Добро, то сад и није више чудно, али тај први дај је било некакво чудо. Добро, не тврдим ништа само мислим помислим да ипак има везе, да животиње осете ко је наклоњен духовности. А хвала Богу до сад сам се 8 пута причестио у СПЦ а 2007 сам крштен. Волим да читам духовне књиге и јако верујем у све то. И Серафим Саровски је успевао да припитоми дивље животиње, добро, ја сам спрам њега мега гига грешник и голуб је био питом, нечији, имао је прстен, али ипак, једно мало чудо се дешава пред мојим очима...
  5. Pomaže Bog svima! Juče mi se desio nesvakidašnji događaj, malo čudan. Dok sam šetao u mom dvorištu, doleteo golub, doduše pitomi, nečiji izgleda, imao je prsten i ćubu, i ja stao i gledam a on jedno desetak puta leteo iznad mene na 10 cm rastojanja , ja pružim ruku da vidim hoće li da stane na nju, on neće. Pa stane na česmu oko metar od mene, gleda, pa na bedem preko mene pa gleda, i tako jedno pola sata, ja sam mu nasuo i vode, i doneo kukuruza, mislim žedan, gladan, ali neće da jede. Posle svega toga on ode a ja uđem u kući a ono on došao sa suprotne strane kuće na prozor, ja izađem u dvorište a on sa strane ulice leprša po obojenim staklima kapije spolja, ja izađem na ulicu, njega nema. Posle nije dolazio. Ne pre ovoga ga nikad nisam video. A kad je leteo, ja kako se prekrstim, on počne da leti prema meni i da preleće, a kad nekako drugo pokušavam da uspostavim kontakt ki ispružim ruku, on ništa. Živa istina, verovali ili ne.
  6. отићићу у Цркву, и само ћу се прво исповедити уопштено да се кајем за све грехе и само ћемо ја и Бог знати за мој телесни пост.
  7. ја оћу да се причестим али сам телесно постио само два дана у размаку. Али сам духовно постио. А тежак сам физички радник.
  8. Помаже Бог браћо и сестре, шта ће бити ако се ја причестим а да сам телесно постио 1-2 дана у размаку али зато максимално духовно, мислим био сам а и иначе сам фин?
  9. Данас у Србији сматрам да доста негативан утицај на жене и девојке имају емисије попут оне од Сање Маринковић на Пинку и попут серије Секс и Град или Лисице и слично. Данас се често млади хришћани сусрећу са таквим девојкама са таквим трендовима и ставовима. Неки од њих су и у вези са таквима. Какав став заузети и да ли је ОК раскинути. Каква треба да буде хришћанска и нормална девојка тј. жена, јер смо сведоци данас да има доста видова "нормалности" јер је за неке девојке нормално нешто попут оних принципа које сам раније навео.
  10. drradomir

    Bogorodica Carica Nebeska

    Овакве вечне теме су дубоке и НЕИСПИТИВЕ! И не могу се никада исцрпети, а цитати су сасвим у контексту тема. "О дубино богатства и премудрости и разума Божијег! Како су неиспитиви Његови судови и неистраживи Његови путеви!" - Римљанима 11:33
  11. drradomir

    Bogorodica Carica Nebeska

    А није могуће да реч Божија прође: јер нису сви Израиљци који су од Израиља; Римљанима 9:6 Јер је жива реч Божија, и јака, и оштрија од сваког мача оштрог с обе стране, и пролази тја до растављања и душе и духа, и зглавака и мозга, и суди мислима и помислима срца. - Јеврејима 4:12
  12. drradomir

    Bogorodica Carica Nebeska

    И кацигу спасења узмите, и мач духовни који је реч Божија. - Efescima 6:17
  13. drradomir

    Bogorodica Carica Nebeska

    " Све што се продаје на месарници, једите, и ништа не испитујте савести ради;" - 1.Коринћанима 10:25 " И опет не остави себе непосведоченог, чинећи добро, дајући нам с неба дажд и године родне, пунећи срца наша јелом и весељем. " - Дела 14:17 " И кад се задуго није јело, онда Павле ставши преда њих рече: Требаше дакле, о људи! Послушати мене, и не отискивати се од Крита, и не имати ове муке и штете. " - Дела 27:21 " А ако је брат твој јела ради жалостан, већ се не владаш по љубави: не губи јелом својим оног за ког Христос умре. " - Римљанима 14:15 " Јер царство Божије није јело и пиће, него правда и мир и радост у Духу Светоме. " - Римљанима 14:17 " Али јело нас не поставља пред Богом: јер нити ћемо бити већи ако једемо, ни мањи ако не једемо. " - 1.Коринћанима 8:8 " Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; " - Колошанима 2:16 " Који забрањују женити се, и заповедају уздржавати се од јела која Бог створи за јело са захвалношћу вернима и онима који познаше истину." - 1.Тимотију 4:3
  14. drradomir

    Bogorodica Carica Nebeska

    Да, а намерно је изостављен главни део који каже: " Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро" "
  15. drradomir

    Bogorodica Carica Nebeska

    Е ово је генијално, то сам и ја видео пре: "Ти имаш веру? Имај је сам у себи пред Богом. Благо ономе који не осуђује себе за оно шта нађе за добро." Караџић Даничић, Римљанима 14:22 Или још боље каже Чарнић у Римљанима 14:22 " Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро" То је сама истина и пун погодак!
×
×
  • Креирај ново...