Jump to content

Pražnjenje semene tečnosti i zdravlje

Оцени ову тему

Препоручена порука

Колико има случајева да монаси обољевају од болести простате? Нисам чуо ни за један такав случај. Можда и има али ја не знам. Ето, они не упражњавају сексуалне односе.

E па сине, када би калуђери јели сланннице теже би се могли суздржати а још теже тако суздржани да остану здрави...

Ма кажем ја сланнница је бре закон.

Подели на овим сајтовима

Владика Порфирије у овом прилогу није ни реч проговорио о предбрачним полним односима!

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Колико има случајева да монаси обољевају од болести простате? Нисам чуо ни за један такав случај. Можда и има али ја не знам. Ето, они не упражњавају сексуалне односе.

E па сине, када би калуђери јели сланннице теже би се могли суздржати а још теже тако суздржани да остану здрави...

У бре, Жељко, па има их и који једу месо...сад, сланиницу, пршуту, кобају, шта има...

Подели на овим сајтовима

У бре, Жељко, па има их и који једу месо...сад, сланиницу, пршуту, кобају, шта има...

Па брате тај је награисо који једе месо, има да ги пукне једаред да не зна ди је.

Подели на овим сајтовима

Владика Порфирије у овом прилогу није ни реч проговорио о предбрачним полним односима!

Tacno. Ali je rekao da je blud takav seksualni odnos u kome nema ljubavi. U toj jednacini brak nije

kljucna promeljiva.

Подели на овим сајтовима

Сори, али једини контекст његових овде изнесених речи је контекст брака.

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Просто је глупо. Зашто се јахати пре брака?! Ако двоје не могу да издрже и толико се воле, зашто се не би венчали?! У већини случајева венчање је сасвим могуће и изводљиво. Али, авај, ми смо неодговорна генерација...

Подели на овим сајтовима

Просто је глупо. Зашто се јахати пре брака?! Ако двоје не могу да издрже и толико се воле, зашто се не би венчали?! У већини случајева венчање је сасвим могуће и изводљиво. Али, авај, ми смо неодговорна генерација...

Zar smo mi centar sveta? Zar o nehriscanima ne mozemo govoriti kao o bludnicima i nebludnicima?

Подели на овим сајтовима

Zar smo mi centar sveta? Zar o nehriscanima ne mozemo govoriti kao o bludnicima i nebludnicima?

Ја нехришћане поменуо нисам.

Подели на овим сајтовима

Транскрипција владичиних речи 2:00-4:20:

"Блудник је онај ко телесно општи са супротним полом а нема љубави. И у том смислу, он је тај који пре или касније, због овог пада, осећа горчину. Комуникација мужа или жене са неким мимо брака јесте блуд, али блуд зато што се тај удаљава од контекста, од пута љубави, изграђивања љубави са оним кога је заволео и за кога се определио".

Не видим шта треба доказивати.

Елем, да се надовежем на своју синоћњу теологумену. Као што сексуални односи две особе пре брака бивају ретроактивно благословени њиховим ступањем у брак, исто тако и њихови предбрачни односи са другим особама ретроактивно бивају дефинитивно потврђени као блуд.

И још једна, кључна ствар. Ако ступање у брак значи ретроактивно благосиљање евентуалних предбрачних односа, то онда значи да они пре брака, у сваком случају, нису благословени. Дакле, све док се не ступи у брак, односи су, у најмању руку, потенцијалан блуд. Кључни проблем је један једини: спречавају ли предбрачни односи пуно учествовање у евхаристији? Тешко је дати једнозначан одговор.

Подели на овим сајтовима

Е сад, с обзиром да увек постоји жалосна могућност развода, којим односи унутар разведеног брака добијају квалитет блуда, може се рећи да и унутарбрачни односи имају потенцијал блудности. Али, ипак, поента је у тренутном стању. Сексуални односи пре брака, у тренутку у ком се догађају, нису благословени, док су они унутар брака благословени. Ако, пак, сексуални односи пре брака у оном тренутку у ком се догађају још увек нису благословени - како се онда причешћивати?

Подели на овим сајтовима

Ја нехришћане поменуо нисам.

Oni nisu ljudi? Kad govorimo o bludnicima i ne bludnicima oni otpadaju iz tkvog razmatranja?

Подели на овим сајтовима

Е сад, с обзиром да увек постоји жалосна могућност развода, којим односи унутар разведеног брака добијају квалитет блуда, може се рећи да и унутарбрачни односи имају потенцијал блудности. Али, ипак, поента је у тренутном стању. Сексуални односи пре брака, у тренутку у ком се догађају, нису благословени, док су они унутар брака благословени. Ако, пак, сексуални односи пре брака у оном тренутку у ком се догађају још увек нису благословени - како се онда причешћивати?

Sta kad je hriscanin/ka zaljubljen u nerhiscanina/ku?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...