Jump to content

Које Вас је искушење "спопало" на почетку Великог поста?

Оцени ову тему

Које исушење сте имали на почетку овог, Великог поста?  

76 члановâ је гласало

1. 1. Које исушење сте имали на почетку овог, Великог поста?

• среброљубље
      1
    • гнев
      30
    • стомакоугађање
      17
    • славољубље
      3
    • прељуба/блуд
      18
    • лагање
      4
    • болест
      3

Препоручена порука

Могу ја вама рећи да сте ви мени знатно олакшали ситуацију :) Хвала вам! :)

trenutno sam zauzeta, moze da se cujemo sutra oko dvanest da me poljubite u d**e"

драги Милосављевићу, ово ће ми стално бити на уму! Биће сасвим довољно да се сјетим овога, почнем да се смијем и тако одолим искушењу да је не ударим једним штосем кад почне да зеза  :laugh:  :laugh:  :laugh:

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Hvala :)))

Najteži je misleni rat, međutim problem je kad nije post. Kada dođe post ponašam se kao vojnik (manje više uspješno) a kada nije post onda potpuno zaboravim. Onda jel padnem u očajanje i tako sve u krug, jedino što kada dođe vrijeme posta, uvijek naučim nešto novo ali ja sada odgovorno tvrdim da je jako teško barem meni da se borim protiv sebe (druge ne smatram tolikim protvnicima) koliko sam sama sebi ja neprijatelj.

I što je još dobro, što se uvijek radujem postu jer kao što sam rekla tada sam budna, vrijedna i stražarim:)))

Подели на овим сајтовима

meni je post krenuo odlično... treba li to da ispovedim

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

meni je post krenuo odlično... treba li to da ispovedim

Моци, нису то чиста посла! Провјери ти то још једном!  :0104cheesy:  :0104cheesy:  :0104cheesy:

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Najteži je misleni rat, međutim problem je kad nije post. Kada dođe post ponašam se kao vojnik (manje više uspješno) a kada nije post onda potpuno zaboravim. Onda jel padnem u očajanje i tako sve u krug, jedino što kada dođe vrijeme posta, uvijek naučim nešto novo ali ja sada odgovorno tvrdim da je jako teško barem meni da se borim protiv sebe (druge ne smatram tolikim protvnicima) koliko sam sama sebi ja neprijatelj. I što je još dobro, što se uvijek radujem postu jer kao što sam rekla tada sam budna, vrijedna i stražarim:)))

временом научимо да не правимо велику разлику у понашању кад је пост и ван њега....сви смо ми сами себи највећи противници, са својим мислима а и делима...само се трудити да не паднеш у очајање....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Спопала ме упала мишића и  жеља за сном. greengrin greengrin greengrin

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Добро је, дошли смо до сујеверног стадијума поста.

Искушење као неминовност.

Туга. Од теме.

Ако смо наелектрисани тако да је пост огледало само неких "пехова" онда никада нећемо доћи до благодатне рефлексије самог поста.

Мени све ово мирише на неки дуализам.

Делити време на "пре", "за време" и "након поста" може само неко ко нема посни карактер СВЕ ВРЕМЕ, и коме циљ поста није јеванђелизација сопства.

Хвала на пажњи.

Подели на овим сајтовима

Туга. Од теме.

благо теби брате....ми још нисмо на том нивоу....:)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

благо теби брате....ми још нисмо на том нивоу.... :)

Немам намеру да омаловажим саговорнике, многи одавде су моји пријатељи.

Али ти као она која толико штанцује толико добрих тема, треба прва да се запиташ, када се већ прва одазиваш :) о смисленом концепту саме теме.

И нема то везе са нивоима, или мојим надимањем, јер то си хтела да истакнеш :), него је то став сваког ко се определио да живи Христа као идеал.

Подели на овим сајтовима

И нема то везе са нивоима, или мојим надимањем, јер то си хтела да истакнеш

БРАТЕ, ОПРОСТИ, АЛИ ТО МИ УОПШТЕ НИЈЕ БИЛА НАМЕРА....ХТЕЛА САМ САМО ДАМ ШАЉИВ ТОН ТЕМИ, ДА МАЛО УБЛАЖИМО ОЗБИЉНОСТ, ЈЕР ЈЕ ИПАК НАША ВЕРА РАДОСТ....И ДА БИ СЕ НА КРАЈУ СВИ ОВДЕ ДОБРО ОСЕЋАЛИ И МОГЛИ ДА ПИШУ О СВЕМУ ШТО ИХ ТИШТИ И ЗАНИМА....ДА НЕКЕ НОВЕЧ ЛАНОВЕ ИЛИ ПОЧЕТНИКЕ У ВЕРИ НЕ УБИЈЕМО ОДМАХ У ПОЈАМ....ТЕМА ИМА СВАКАКВИХ, ЗНАШ И САМ....МНОГО ОНИХ КОЈЕ УОПШТЕ НЕМАЈУ ВЕЗЕ СА СМИСЛОМ.....АЛИ ПОСТОЈЕ....

И СВАКО МОЖЕ ДА БИРА ШТА ЋЕ ДА ЧИТА....МИСЛИМ ДА ЈЕ И САМ НАЗИВ ТЕМЕ ''ШАЉИВ''....

ИНАЧЕ, ЗНАМ ЈА ДА ЈЕ ОВАЈ КОМЕНТАР ОД НЕЧАСТИВОГ, ТАКО ДА....ОПУШТЕНО.... :bla:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...