Jump to content

разлог

Оцени ову тему

Препоручена порука

@pinhas

Sta ti mislis o stavu Miroljuba Petrovica (po njemu je Judaizam pravo pravoslavlje a ovo pravoslavlje

paganizam) da je ikonografija, molitva svetiteljima, sveta tajsna ispovesti i pricesca zapravo ritualno

prizivanje demona?

Питао сам се кад ће Мирољуб да искочи greengrin Ко џокер у ремију.

Пошто пратим овај форум и Верујем.орг већ дуже време, приметио сам ваше интересовање за ту особу. И онда сам се добро информисао о њему. Имамо доста заједничких ставова, али и много потпуно супротних. Тип није Јеврејин, али себе сматра Месијанским Јеврејином. То је секта настала у Америци од Баптиста да би привукла Јевреје ка Хришћанству. Апсолутно сматрају да је Исус обећани Месија, с тим што држе до неких спољашњих одлика Јудаизма. Мирољуб, будући Србин, малко је екстремнији од Американаца.

Такође, задржало му се доста од адвентистичког учења, јер користи њихову теолошку литературу и много воли здраву храну.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

• Одговори 447
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

@pinhas

Sta ti mislis o stavu Miroljuba Petrovica (po njemu je Judaizam pravo pravoslavlje a ovo pravoslavlje

paganizam) da je ikonografija, molitva svetiteljima, sveta tajsna ispovesti i pricesca zapravo ritualno

prizivanje demona?

Питао сам се кад ће Мирољуб да искочи greengrin Ко џокер у ремију.

Пошто пратим овај форум и Верујем.орг већ дуже време, приметио сам ваше интересовање за ту особу. И онда сам се добро информисао о њему. Имамо доста заједничких ставова, али и много потпуно супротних. Тип није Јеврејин, али себе сматра Месијанским Јеврејином. То је секта настала у Америци од Баптиста да би привукла Јевреје ка Хришћанству. Апсолутно сматрају да је Исус обећани Месија, с тим што држе до неких спољашњих одлика Јудаизма. Мирољуб, будући Србин, малко је екстремнији од Американаца.

Такође, задржало му се доста од адвентистичког учења, јер користи њихову теолошку литературу и много воли здраву храну.

Osim ovog kripto odgovora pisao si o svemu osim o onome sto sam te pitao.

Dakle jos jednom. Da li smatras da su goreponemuta hriscanska dela prizivanja demona?

Nemoras da odgovoris nije ovo niakkva "navklakusa" posto meni ne pada napamet da se ovde ubedjujem sa tobom ili bilo sta slicno tome nego me cisto fenomenoloski zanima to. Da dobro si primetio da se interesujem

sta covek pise jer je pored  ostalih budalastina sa svojom demonologijom nepresuna izvor smeha.

Подели на овим сајтовима

O,ovde se Miroljub pominje,ma kako bre nikako bez njega da bude  4chsmu1 Čovek je naprosto u "svemu".Sad ću da pročitam kako ste i ovde došli do njega.Akvi pozz.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

@pinhas

prizivanje demona?

Питао сам се кад ће Мирољуб да искочи 4chsmu1 Ко џокер у ремију.

Osim ovog kripto odgovora pisao si o svemu osim o onome sto sam te pitao.

Dakle jos jednom. Da li smatras da su goreponemuta hriscanska dela prizivanja demona?

Nemoras da odgovoris nije ovo niakkva "navklakusa" posto meni ne pada napamet da se ovde ubedjujem sa tobom ili bilo sta slicno tome nego me cisto fenomenoloski zanima to. Da dobro si primetio da se interesujem

sta covek pise jer je pored  ostalih budalastina sa svojom demonologijom nepresuna izvor smeha.

Извињавам се, стварно сам промашио тему.

Прво, треба знати да демони у Јудаизму и Хришћанству нису исто. Сатана и други демони су Божје слуге и раде оно што им је Он заповедио. Дуализам не постоји.

Друго, Хришћански обреди јесу вид идолопоклонства са становишта Јудаизма. Да ли демони искушавају људе да прихвате идолопоклонство? Мислим да је одговор да.

Да ли је то призивање демона? Не знам.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Прво, треба знати да демони у Јудаизму и Хришћанству нису исто. Сатана и други демони су Божје слуге и раде оно што им је Он заповедио. Дуализам не постоји.

Друго, Хришћански обреди јесу вид идолопоклонства са становишта Јудаизма. Да ли демони искушавају људе да прихвате идолопоклонство? Мислим да је одговор да.

Dobar ti je Bog. 4chsmu1 319.gif

Подели на овим сајтовима

У Христово васкрсење се не верује због аргумената. У Христово васкрсење те нико неће убеђивати, а Нови Завет није писан да би било кога преобраћао, већ да нама хришћанима остави извештај о спасоносним Христовим делима. То је цивилизацијска и свака друга разлика између нас и вас који сте изван.

Мој смајли и опаска су смешни за увреди које ти овде остављаш.

Ти извештаји као да су резултат играња глувих телефона.

А ја вређам самим тим што сам се усудио да преиспитам темеље Хришћанства, јел?

Ти извештаји су резултат прималаца истих.

Не, него зато што понаваљаш нешто што је давно оборено и покушаваш да срушиш необориво. Темеље хришћанства су покушали да оборе много информисанији и луциднији од тебе, па су стигли до схизофреније. У најбољем случају. Вређаш јер покушаваш да нас "информишеш" о нечему што ми одавно знамо. Ти твоји аргументи су одавно прочитани. Проблем је што си их ти ископао, прочитао или одгледао у неком филму и као безброј њих пре тебе их препричаваш. Свако ко је иоле упознат са хришћанском историјом чита ово што пишеш и смеје се, јер не може да поверује како је могуће да сте већ вековима толики ентузијасти, а падате на првом испиту. Не познајете материју и држите се смешних аргумената. Вређаш, јер би тако вређао просечног хирурга да му у другој деценији двадесет и првог века кажеш: "Докторе знате ли да постоји анестезија?"

Волео бих да видим те апологије овде, или барем линк.
Волео бих и ја, али ја их имам само у неелектронским форматима. Тако да се слободно упути у библиотеку и баци на ишчитавање.
Које наслове да тражим?

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Могу да образложим. Ако не вечерас, онда сутра.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Мирољуб стварно заслужује неко посебно место на форуму  4chsmu1

Ima posebna tema o dotičnom  319.gif :drugarstvo:
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Могу да образложим. Ако не вечерас, онда сутра.
:drugarstvo:

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

Слободно тражи све наслове који се тичу дијалога са Јеврејима. Превасходно оних из касне антике и раног средњег века. Поготово Јустина Философа.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...