emilija Написано Фебруар 27, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2011 Molim da mi kazete u kojoj jos religiji sveta stoji zapovest da ljubimo neprijatelje kao sami sebe?? Hrist je doneo ljubav umesto mrzhnje. I to se poklopilo s najdubljom mojom prirodom koja je bogolika i oseca to kao najjasniju istinu. U svakoj drugoj kombinaciji ne bih se osecala dobro, nego podvojeno, kao protiv same sebe. Suv nepromenjiv zakon, okamenjem u istoriji nije mi dovoljan. Mrznja na druge ljude nije mi svojstvena. Da spasim samo sebe egoisticno ili budem keleraba u nekom "drugom zivotu"u beskrajnom ponavljanju krugova ne dolazi u obzir. Tupa ravnodusnost nirvane kao vrhunac i kraj svega je gora od smrti bez vaskrsenja. Srecom, pre 2000 godina pojavio se Put, Istina i Zhivot:) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Фебруар 27, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2011 Uzmi slobodno vrijeme da pročitaš i čitavu knjigu pa da se onda čujemo?! --------------------------------------------------------------------------- To i jeste poenta. Pripremiti se mnogo bolje i biti spreman da naucis pa onda doci i krenuti u zestoke diskusije 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 27, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2011 Molim da mi kazete u kojoj jos religiji sveta stoji zapovest da ljubimo neprijatelje kao sami sebe?? Hrist je doneo ljubav umesto mrzhnje. I to se poklopilo s najdubljom mojom prirodom koja je bogolika i oseca to kao najjasniju istinu. U svakoj drugoj kombinaciji ne bih se osecala dobro, nego podvojeno, kao protiv same sebe. Suv nepromenjiv zakon, okamenjem u istoriji nije mi dovoljan. Mrznja na druge ljude nije mi svojstvena. Da spasim samo sebe egoisticno ili budem keleraba u nekom "drugom zivotu"u beskrajnom ponavljanju krugova ne dolazi u obzir. Tupa ravnodusnost nirvane kao vrhunac i kraj svega je gora od smrti bez vaskrsenja. Srecom, pre 2000 godina pojavio se Put, Istina i Zhivot:) 1414_feel 0110_hahahaVrh,što bi rekli danas Emilija učinje ga na froncle 0102_laugh "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 27, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2011 Зашто сматрате да је прихватање Исусове жртве неопходно за спасење? Зато што је Бог тако осмислио домострој спасења. Може ли то мало подробније, са неким цитатима који то потврђују?Ако ти се мисионарење своди на "зато што је то тако", могу одмах да ти кажем да није делотворно. Као ни бескрајно цитирање а притом неразумевање истих (цитата). Па што ти онда не објасниш како те стихове треба схватити? У томе и јесте ствар. Де смем ја да тумачим цитате. Има све лепо протумачено код светих отаца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 27, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2011 Ova tema još nije otišla pod lock?? whackado o rodoslovu Gospoda,tj "razlikama"u Jevanđeljima,ima u istoriji crkve istorija crkve (link) Uzmi slobodno vrijeme da pročitaš i čitavu knjigu pa da se onda čujemo?! whackado Твоје муке још нису престале, нажалост.Ајде учини ми и копипејстирај део о родословима овде. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 27, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2011 Ma kakve muke, ne zanosi se whackado Mrzi me,mislim da je deveta strana,a ipak preporučujem da pročitaš sve, ja sigurno hoću ovih dana "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 27, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2011 Ma kakve muke, ne zanosi se whackado Mrzi me,mislim da je deveta strana,a ipak preporučujem da pročitaš sve, ja sigurno hoću ovih dana Pa ja mu tamo copy paste tekst od Sv.I.Brjančaninova,pa ga pinhas nije ni pogledao čini mi se.Tako da da si Ogi u pravu.Ne znam zašto se javljam uopšte ovde...mislim da više neću ič. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 27, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2011 Ma jasno whackado to sam i pomislio kada sam vidio tvoj post,da će ga preletjeti samo Ali,dobro,volimo da se družimo,to se u stvari broji whackado "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 27, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2011 Ma jasno whackado to sam i pomislio kada sam vidio tvoj post,da će ga preletjeti samo Ali,dobro,volimo da se družimo,to se u stvari broji whackado Druženje se broji whackado Uvek! whackado “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 27, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2011 Ma kakve muke, ne zanosi se whackado Mrzi me,mislim da je deveta strana,a ipak preporučujem da pročitaš sve, ja sigurno hoću ovih dana Pa ja mu tamo copy paste tekst od Sv.I.Brjančaninova,pa ga pinhas nije ni pogledao čini mi se.Tako da da si Ogi u pravu.Ne znam zašto se javljam uopšte ovde...mislim da više neću ič.Прерано си се понадала. Читам га, али и сама си рекла да је подужи. У међувремену одговарам на остале поруке.За то време, ви прелећете грешке и недоследности у Новом Завету о којима сам писао. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Фебруар 27, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2011 Pinhas nema znanja ako se ne potrudiš, što se tiče tih copy-paste nije to baš tako vjerodostojno u poređenju sa čitanjem cijelog djela. Preporučujem ti da iščitaš to što te zanima, i što ti je preporučeno, pa onda da nastavimo dijalog - koji neće podrazumijevati nadmudrivanje i nametanje svojih stavova, nego zdrav razgovor - slažeš li se Pinhas? whackado Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 27, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2011 Pinhas nema znanja ako se ne potrudiš, što se tiče tih copy-paste nije to baš tako vjerodostojno u poređenju sa čitanjem cijelog djela. Preporučujem ti da iščitaš to što te zanima, i što ti je preporučeno, pa onda da nastavimo dijalog - koji neće podrazumijevati nadmudrivanje i nametanje svojih stavova, nego zdrav razgovor - slažeš li se Pinhas? whackadoНе слажем се ако ви не прочитате читав Танах, нешто Талмуда, пер томова рабинских књига... מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Фебруар 27, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2011 Mi tebe nismo pitali zašto vjeruješ u to što vjeruješ, nego si ti došao i nas pitao, tako da ... whackado Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 27, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2011 Mi tebe nismo pitali zašto vjeruješ u to što vjeruješ, nego si ti došao i nas pitao, tako da ... whackadoТачно, ја сам вас питао, јер претпостављам да знате зашто верујете. А ви ми кажете, види сам зашто верујемо.Ако знате, поделите са мном то своје знање овде. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 27, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2011 Mi tebe nismo pitali zašto vjeruješ u to što vjeruješ, nego si ti došao i nas pitao, tako da ... whackado whackado “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука