Jump to content

разлог

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ствар са секташима и јеретицима је јасна - они нас не нападају зато што мисле да могу да нам нашкоде, већ зато што нападајући нас бране неодбрањиво, а то су њихове заблуде које и њима понекад изгледају апсурдно.

Немојте се нервирати. У питању се само страшно несрећна и несређена особа, са страшном духовном декаденцијом, страхом и заблудом.

bliss jeeee

Подели на овим сајтовима

• Одговори 447
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Божјом вољом, неколико дана морао сам покушати да веру преточим у дело, како бих Христу на утеху и разјашњење овога живота, привео двоје 60-годишњих људи којима се упокојило 39-готишње дете, двоје адолесцената, којима се упокојио отац, као и мноштво кумова, родбине и пријатеља, којима се упокојио неко ко им је духовитошћу тешке дане чинио веселим, племенитошћу делио са њима оно што су сматрали за непремостиве муке.......свима који га окружују чинио живот занимљивим, али и захтевним.

Интересантно, да ништа што се наводи у ових 14 страница, није знао...

Ниједан разлог није тражио да би био верујући.

Ниједан доказ да би себе учврстио у вери, баш православној.

Ниједна књига, житије Отаца Светих, ама баш ништа....само је човек који је спознао Бога као Творца свега, па и самог себе, и то је својим талантима, својим речима и својим умећем давао другима...несебично, борећи се са опаком болешћу истовремено кад и са материјалним прохтевима основне егзистенције за своју породицу. Ако послушамо речи, да се рођењем радују многи, а само онај који се рађа плаче, насупрот упокојењу, када упокојени Богу хрли у загрљај, а многи плачу, за овим човеком, братом мојим и у Христу и у крви, по снежном вејавичном дану, плакало је близу хиљаду људи, док га је пратило на починак у земљу, од које га Је Бог и Сачинио.

14 страница овде, и "н" пута 14 страница на осталим темама, на осталим сајтовима, форумима....Чега ради?

Кад знамо да је Љубав све, да се Љубављу ствара Живот, да би Вечан био, свима, који је разлог непрестаног доказивања нечег, што никаквог значаја нема? Све ми се више чини да самољубље надваладава Љубав...Неко се води заповешћу коју нам Је Христос Оставио, "Љуби ближњег као самог себе". али као да људи прво стреме ка максималном љубљењу себе, када би евентуално започели да љубе и друге....ако грешим, молим Те Опрости ми Оче наш, јер си Благ и Човекољубив...

Неко не познаје "савете" које нам је Христос оставио, како да живимо као и Он....не да личимо Њему, већ да се трудимо да будемо, већ сада и овде Он!!!, али иако не да познаје "градиво", већ не живи Христом, одлучује се да "просветли" цитатологијом без разумевања, и потпуно сигурно без љубави, оног који је себе, својом вољом, која истовремено повлачи и одговорност, усмерио ка Христу. Зашто?

Разлог, зашто сам ја одабрао православље, потпуно је немогуће векторским и скаларним, писаним и усменим путем објаснити, па је аналогно томе, потпуно илузорно, неутемељено, а пре свега недобронамерно, тражити од мене да свој избор, онима који такво што нису учинили да објасним.

Самим тим, и ова тема нема ништа друго за циљ, до претварања избора Љубави ка Царству Небеском, у избор мржње који неминовно води ка вечној патњи.Зато, браћо и сестре у Христу, утемељени у вери православној, осведоченој и потврђеној, не посустајте у давању Љубави и онима, који Љубав стављају у параграфе, цитате, доказе, јер што више себе дајете, то ће Он вама Сбебе још више Давати....

Разлог за православље?

Христа волим јер знам да Христос Воли мене, Да то Оцу своме и свију нас Сведочи. јер ми Духом Светим током Литургије а затим и сваког трена овог живота Љубав своју Даје и Показује.

:) :) :drugarstvo:  

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Овде се поменуо прародитељски грех као врло важан део Хришћанског учења, па бих желео да нешто више кажем о томе.

Пре свега, тај појам је непознат у Библији.

Према црквеном учењу, због греха Адама и Еве у Рајском врту сви њихови потомци су заражени истим. Од тог дана заробљеници смо греха, и као такви, немоћни да следимо пут праведности нашом слободном вољом. Рођени у таквом стању, не можемо учинити ништа за своје спасење. Човек је изопачен и, у суштини, нема слободну вољу. Само вера у Исуса доноси спасење.

Док Јудаизам учи да човек, поред тежње да чини добро поседује и тежњу да чини зло, Хришћанство је чврсто у ставу да смо, без Христа, робови греха.

На другој страни, Тора учи да имамо Богом дано право да одаберемо између добра и зла, својом вољом.

5. Мојсијева, глава 30

10. Ако узаслушаш глас Господа Бога својега држећи све заповијести његове и уредбе његове, написане у књизи овога закона; кад се обратиш ка Господу Богу својему свим срцем својим и свом душом својом.

11. Јер заповијест коју ти ја заповиједам данас нити је високо ни далеко од тебе.

12. Није на небу, да речеш: ко ће нам се попети на небо да нам је скине и каже нам је, да бисмо је творили?13. Нити је преко мора, да речеш ко ће нам отићи преко мора, да нам је донесе и каже нам је, да бисмо је творили?14. Него ти је врло близу ова ријеч, у устима твојима и у срцу твојем, да би је творио.

Ови стихови, и други, који говоре да човек може држати Божје заповести, да то није немогуће, су велики проблем за проповеднике прародитељског греха, од којих је најзначајнији Павле. И шта би друго он учинио него прилагодио Библију својој доктрини. У посланици Римљанима, он "цитира" претходно наведени стих:

Римљанима, глава 10

8. Али шта говори писмо? Близу ти је ријеч у устима твојима и у срцу твојему, то јест ријеч вјере коју проповједамо.

Шта би са речима "да би је творио"?

Зато је Павле и био успешан мисионар једино међу нејеврејима који нису знали шта он ради, док су га сународници, од детињства учени Светом Писму, исмејали и одбацили.

Многи људи описани у Библији су били хваљени као праведници: Халев, краљ Јосија, Аврам, Данило, Јов... Они нису веровали у Исуса, али су целог живота верно држали Божје заповести.

Чак и Лука у свом Јеванђељу противречи Павлу:

Свето Јеванђеље по Луки

Глава 1

5. У вријеме Ирода цара Јудејскога бијаше неки свештеник од реда Авијна, по имену Зарија, и жена његова од племена Аронова, по имену Јелисавета.6. А бијаху обоје праведни пред Богом, и живљаху у свему по заповијестима и уредбама Господњијем без мане.

Зар је могуће држати заповести беспрекорно? Шта би Павле рекао на то?

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Пинхас брате живота ми ти си прсо!

Аргументуј 1000000001010

Поклекао си пред смајлијима.

Resistance is futile.

Пинхас јел примећујеш да својим понашањем си схваћен неозбиљним,нико неће да води полемику са тобом.Човече или промени мало тај однос или стварно ти нема места овде.Не знам које лудило глумиш?

Подели на овим сајтовима

Аргументуј 1000000001010

Resistance is futile.

Илустрација? За нешто веће?

Шала губи смисао ако се објашњава. То је фраза из...

Није ни битно.

Шта си ти мислио да је?

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Аргументуј 1000000001010

Resistance is futile.

Пинхас јел примећујеш да својим понашањем си схваћен неозбиљним,нико неће да води полемику са тобом.Човече или промени мало тај однос или стварно ти нема места овде.Не знам које лудило глумиш?

Како предлажеш да променим однос?

Недостатак ваших одговора ми исто доста говори.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Аргументуј 1000000001010

Resistance is futile.

Па ко је луд да губи време на неког,ко је зацементирао ставове своје,а долази као да научи нешто о нечему.Ниси дао времена да се развије неко питање мало више,него само идеш као робот копи пејст ,и очекујеш одговоре и дрско се понашаш.Нико неће време да губи то да ти буде јасно!

Подели на овим сајтовима

Аргументуј 1000000001010

Resistance is futile.

Илустрација? За нешто веће?

Шала губи смисао ако се објашњава. То је фраза из...

Није ни битно.

Шта си ти мислио да је?

Нисам се оптерећивао. Разумео сам да је шала. Лепа шала.

А онда сам, у шаљивом тону, наставио. Покушао да пренесем на тему.

Зар није леп пресек шала/озбиљност, озбиљност/шала.

Подели на овим сајтовима

Аргументуј algabacaju

Resistance is futile.

Па ко је луд да губи време на неког,ко је зацементирао ставове своје,а долази као да научи нешто о нечему.Ниси дао времена да се развије неко питање мало више,него само идеш као робот копи пејст ,и очекујеш одговоре и дрско се понашаш.Нико неће време да губи то да ти буде јасно!

Рекао сам да желим да разменимо мишљења, то је двосмерна улица.

Ако је дрско понашање негирање Исуса као Христа, онда би требали да промените правила. Забраните нехришћанима учествовање на форуму, или их бар ограничите на неки подфорум за супротна мишљења.

А и немој мислити да ћу ја даноноћно писати овде ко сад, немам времена за то. Мора да се ради.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Сине да каже теби нешто чика Марко, ти те твоје аргументе и доказе можеш да просипаш бакицама кад се скупите суботом.

Јеванђеље Христово је обликовало европску и опште људску цивилизацију, са свим тим "грешкама" које просипаш. Учинило је да сви облици и пројаве људског друштва добију највиши израз (уметност, човекољубље, однос према природи...) и Црква на стени Петрове вере у Исуса као Христа Сина Бога живога стоји непомично више од два миленијума.

Ако би упоредио са било којом другом религијом ниједна није била истовремено толико прогањана и толико залужна за развој цивилизације. Истовремено ниједна није била толико злоупотребљавана (између осталих и такви као ти и твоје групице) и нападана од стране нечастивог, што сведочи о његовој исправности. Да не причамо о њеном броју коју достиже милијарде.

Црква Христова је у најгорем прогону за мање од три века покорило Империју и свакој Империји која јој није мислила добро је видела леђа. Ово је само кап у мору који сведочи о истинитости Цркве Христове, а ово су само видљиви, да не кажем приземни моменти.

Истинитост хришћанства се темељи на Васкрсењу Христовом, али није само Христос васкрсао и васкрсавао. Твоји сународници (да ли по телу или духу сасвим је свеједно) су присуствовали тим васкрсењима и посведочили. Да не причамо о стотинама чуда, непропадљивости материје захваљујући благодати Христовој, исцељењима, победама и сваким достигнућима.

Док се ви будете држали књиге као пијани плота нећете сконтати да вам деце не морају умирати због тога што пише нешто што се по вама не уклапа у трансфузију. Нећете схватити да нисам ја због суботе, већ субота због мене (тј. недеља), нећете схватити да јота не обара Универзум нити га држи у постојању већ Христос, нећете схватити зашто смо супериорнији на духовном плану, нећете схватити зашто никада овде нећете успети, нећете схватити зашто вам ми не одсецамо главе као муслимани кад њима покушавате да "продајете" те бапске приче, нећете схватити све оно што ваши сродници (да ли по телу или духу сасвим је свеједно) нису схватили када им је Христос говорио. Али ћемо ми схватити и поново се подсетити да они који немају очи да чују неће чути и они који немају очи да виде неће видети.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Аргументуј algabacaju

Resistance is futile.

Рекао сам да желим да разменимо мишљења, то је двосмерна улица.

Ако је дрско понашање негирање Исуса као Христа, онда би требали да промените правила. Забраните нехришћанима учествовање на форуму, или их бар ограничите на неки подфорум за супротна мишљења.

А и немој мислити да ћу ја даноноћно писати овде ко сад, немам времена за то. Мора да се ради.

Ма која црна мишљења,кад заверглаш не може човек да те заустави.Не мислим да ћеш писати даноноћно јер већ сутра можеш да набавиш нови материјал копи пејст цитата,али нико неће да ти одговара на те смејурије.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...