Margareta Написано Фебруар 23, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2012 Ja sam krštena, moja mama je krštena i njeni roditelji su kršteni. Otac i njegovi su muslimani. Međutim, kad je mama zatrudnela, moj otac je postavio uslov mojoj mami- da ona pređe u islam i da ja budem odgajana u islamu. Iako tada ona zaista nije bila neki vernik- deda je bio izraziti komunista i njena i bakina čitava vera se izražavala u tome što su postile na Veliki Petak i Badnje Veče, ona je osećala da to ne može da uradi. Napustila je mog oca, vratila se kod roditelja i tu se i porodila. Hvala Bogu pa je postupila tako Onako, ,,pravi'' Pravoslavci smo postali pre tek skoro- 4-5 godina. Pre toga samo sam ja ponekad postila po 7 dana, i to je to. Jedno vreme nas je deda malo i gnjavio- imao je jako ružan običaj da namerno jede meso kada mi postimo, polako je popuštao i počeo da nas sluša, i mogu da se pohvalim da je i on ove godine postio Božićni post, ceo Napisah ceo roman, al' da je kraće, ne bi valjalo Ignjatije, Банатски деран, Gordana . and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 23, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2012 лепо, него немојте само на пошћењу да се задржите већ се и причешћујте клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Фебруар 23, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2012 Pa, mislila sam da se to podrazumeva, da ne moram da naglašavam... inače, sad se setih, postoji li neka tema o postu i pričešćivanju uopšte, moram nešto da pitam, pa da ne pravim ovde offtopic? Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 23, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2012 погледај у форуму православље за почетнике или духовни живот, а слободно можеш и да погледаш књигу и тему из мог потписа клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bubbledreams Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Православне сам вере зато што су ми родитељи православци, и зато што ми је и шира породица православна, такође. Тако да сам крштен веома рано, без мог знања, хехе. А шта би било да је супротно? Хммм, , свеједно бих веровао у Бога, мада је то дискутабилно, а за православље, можда бих и био православац кад бих постао пунолетан. :3 Али сва срећа сам православац. :D Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Ja sam se sam krstio u 20-im....i pravoslavan sam zato sto verujem u Boga koji je postao covek da bi covek postao bog.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Zato sto sam rodjen u zemlji koja je vecinski pravoslavna Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Zato sto su me majka i tetka privele veri,ucile o njoj onako kako su znale i ja sam uzivao u tome. Medjutim,kako sam poceo sam da se ucim,citam i slicno,pronalazio sam svakojake stvari,pa u poslednje vreme pogotovo,cesto preispitujem svoju religiju.Nikada nisam bio ateista,to mi je nekako totalno nelogicno razmisljanje ali,bicu iskren,cesto posumnjam u religiju hriscansku (ne u Hrista),kao vekovnu organizaciju namenjenu ispiranju mozga,pa se svadjam tako sam sa sobom,kad nemam pametnije sta da radim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Cudni su putevi Gospodnji. Po Bozijoj promisli sam se rodio u pravoslavlju, a da nisam po Bozijoj promisli bih sigurno spoznao pravoslavlje i njemu se prikljucio. Kako kazu sveti oci sve sto se desava oko nas i u nama jeste Bozija promisao. Uvek imamo mogucnos izbora.Na nama je da izaberemo put kojim cemo da koracamo ali put ka pravom Bogu je uvek otvoren. Kada bi posmatrao sve religije pravoslavlje je jedino ono pravo, vera u Boga zivoga, vera u Spasitelja i stvoritelja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 sve sto se desava oko nas i u nama jeste Bozija promisao. Uvek imamo mogucnos izbora.Na nama je da izaberemo put kojim cemo da koracamo ali put ka pravom Bogu je uvek otvoren facenew22222222 Жедни је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Ето, посрећило ми се да се родим у православној породици! Хвала Богу на томе! Никола Поповић and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rahela Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 rodjena u pravoslavnoj porodici,roditelji mi jesu vernici,slavimo slavu ,Božić itd. ali ne obraćaju puno pažnju na religiju,vera se kod mene javila još od osnovne škole,rasla i sazrevala zajedno sa mnom.Vatrena sam hrišćanka ali ne fanatik. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 "Zašto ste baš pravoslavne vere?" Nisam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Sa tvojim tumacenjem ima jedan kljucni problem, to je cinjenica da ti podrazumijevas da svako ko za sebe kaze da je ''Pravoslavac'' jeste zapravo Pravoslavac po vjeri i djelovima, isto tako je pogresno misljenje da je svaki musliman u Iranu zapravo musliman samo zato sto se tako deklarise. Imas medju deklarisanim pravoslavcima puno ateista, a ima i medju deklarisanim muslimanima ili ateistima isto tako puno Hriscana pravoslavaca, svak ko zivi po Hristovom ucenju je njegov bez obzira kako se deklarisao. Sredina u kojoj neko odraste nikad nije izgovor za pobunu protiv Boga, svaki covjek moze prepoznati istinu, ljubav, pravdu i milost u svom srcu. A samo je jedan Bog koji kaze ''volite svoje neprijatelje'', i koji je ispunio sva prorocanstva iz starog zaveta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Крстио се у православној цркви добровољно са 18 година, јер је тако било модерно у то доба. Увек сам пратио трендове.... шала.. Шта год сам тражио од Бога, добио сам...мени већи доказ не треба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука