Jump to content

Dal da čestitamo (gej) bračnom paru na dobijenoj bebi? Rode su se baš potrudile!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Интересе детета је рекла наука. Не можемо говорити ниокаквом добру детета ако му претходно не обезбедимо фундаменталне услове здравог узрастања, а то је: мушки и женски узор. Прво то, па онда можемо даље да дискутујемо и да просуђујемо шта ваља а шта не ваља.

link=topic=10908.msg347554#msg347554 date=1295698380]

nažalost,većini ( pa i nekima u Crkvi) nije jasno da sloboda nije izbor izmedju DA i NE već mogućnost da se Istini kaže  DA

0409_feel

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Nažalost,većini ( pa i nekima u Crkvi) nije jasno da sloboda nije izbor izmedju DA i NE već mogućnost da se Istini kaže  DA.

Заправо је слобода и рећи НЕ греху и пороку!

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

Nažalost,većini ( pa i nekima u Crkvi) nije jasno da sloboda nije izbor izmedju DA i NE već mogućnost da se Istini kaže  DA.

Veca je sloboda reci da Istini.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

mislim da jedno uključuje drugo... 

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Интересе детета је рекла наука. Не можемо говорити ниокаквом добру детета ако му претходно не обезбедимо фундаменталне услове здравог узрастања, а то је: мушки и женски узор. Прво то, па онда можемо даље да дискутујемо и да просуђујемо шта ваља а шта не ваља.

Pa psihologija nije bas tako egzaktna nauka, al recimo da je to opsti princip sa kojim se slazem.

Ipak mislim da je recimo mnogo bolje da dete odrasta u porodici sa jednim roditiljem ili homo porodici nego domu - tu odrasta bez ikoga.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Pa psihologija nije bas tako egzaktna nauka, al recimo da je to opsti princip sa kojim se slazem.

Ipak mislim da je recimo mnogo bolje da dete odrasta u porodici sa jednim roditiljem ili homo porodici nego domu - tu odrasta bez ikoga.

Понекад је боље немати никога него имати било кога. Дом је тужна судбина, али ипак мање зло од одрастања међу хомосексуалцима.

Егзактна наука? Па и не може да буде тако егзактна, као рецимо хемија или физика, јер се бави људском душом, личношћу, а то су реалности које се не могу свести на објекат и униформно егзактно познање (не тврдим да се такво познање потпуно искључује у психологији; сигурно да и у психологији постоје егзактне ствари). Но, када смо код егзактности у научном мишљењу, зар је ОДЛУКА СЗО егзактна? Егзактне и очигледне ствари не потребују ГЛАСАЊЕ, зар не?

Подели на овим сајтовима

Чини ми се (с обзиром на моје скромно познавање психилогије) да је код хомо или бисексуалних особа, а које нису рођене с таквом склоношћу, то нека манифестација суицидности (не убијају се физички већ духовно). Политичари су их искористили као гласачку машину и тиме (тврдњом да је то "ствар избора") онемогућили да медицина и психоанализа дају праве одговоре, а тиме и праву помоћ овим људима. Сећам се да је Хилари Клинтон прва учествовала на тзв. геј-паради, а сигурна сам да то није било због њене праведности и хуманости, а њихове користи.

Подели на овим сајтовима

Oskar Vajld nije niti dete iz gej braka niti je bio gej roditelj. Bio je biseksualac i pored zene sa kojom je imao

decu je imao ljubavnika sa strane.

I meni je upalo u oci. E kuda ide nasa wikipedia generacija :) .

Понекад је боље немати никога него имати било кога. Дом је тужна судбина, али ипак мање зло од одрастања међу хомосексуалцима.

Prvo treba uociti da kada o ovme pricamo - u igri su smesne brojke. U zemljama u kojima je dopusten gej-savez/brak, partnerstva su mnogo ispod nekih navodno ocekivanih, sa naznakom opadanja, a usvajanje je tek preiferna pojava i verovatno da ce to i ostati. Dakle u sustini, mnogo trosenja energija oko neceg sa jako malim uticajem na zivot. Dakle mi se vise sporimo o ideologijama i pogledu na zivot, nego o necem konkretnom.

Ti dakle mislis da je bolje da odrasta u domu - tu po meni gubis kredibilitet. Recimo neko siroce je HIV pozitivno i zivi u domu. Male su sanse da ce je iko usvojiti - sto je dupla tragedija. Em nece biti nikog da je smatra svojom i obaspe je potrebnom bezuslovnom ljubavlju, em je za lecenje njene bolesti potrebno puno para koje tesko da ce imati ko da joj da. Ovo nije hipoteticka situacija, vec konkretan slucaj sa Eltonom Jonom, koji je umao zelju da usvoji to dete.

Po meni tvoje apriori insistiranje da ce detetu biti bolje da odrasta u domu nego sa njim, je katastrofalno pogresno. Govori mi da tebi interes deteta nije na prvom mestu, vec tvoj stav proizilazi iz toga sto ti se okrene zeludac kad pomislis na pedere. Ne vidim 2. objasnjenje - ispravi me ako gresim.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

Подели на овим сајтовима

Мој кум, дете из дома, раније проблематичан, по затворима. Сада радостан хришћанин. Оженио се девојком исто из дома. Добили су друго дете. Ни у ком случају нисам за ту болешчину - две тате. Ужас!

Подели на овим сајтовима

Мој кум, дете из дома, раније проблематичан, по затворима. Сада радостан хришћанин. Оженио се девојком исто из дома. Добили су друго дете. Ни у ком случају нисам за ту болешчину - две тате. Ужас!

Потписујем.

Некако се прича своди на избор између два зла па да видимо које је мање. Слажем се да се непотребно троши енергија, али и новац за организовање којекаквих парада. То нас опет враћа на закључак да се ради о политичким интересима са једне и себичлуку са друге стране. Да се стварно ради о праведности и хуманости онда би се политичари бринули да створе условне домове за децу (деца не гласају), а припадници ЛГБТ популације би схватили да су они ипак одрасле особе и у стању да се брину о себи за разлику од деце. Такође, нико у ствари не зна за шта се конкретно они боре јер и нису дискриминисани. Никоме се нигде не тражи да се изјасни о свом сексуалном "опредељењу". 

Подели на овим сајтовима

Такође, нико у ствари не зна за шта се конкретно они боре јер и нису дискриминисани. Никоме се нигде не тражи да се изјасни о свом сексуалном "опредељењу". 

A cuvala ih je armija policajaca kada su pokusali da se prosetaju gradom - onako?

Подели на овим сајтовима

Moj dobar prijatelj je homoseksualac.Odrastali smo zajedno i odlično se poznajemo.Mogu da kažem da više nije homoseksualac,postao je pravoslavan pre pet godina i od tada nema veza takve vrste.Naglašavam da je postao pravoslavan pa je onda odlučio da izabere da se bori sa tom svojom strašću,što opet ne znači da možda i bez toga što je postao pravoslavan ne bi pokušao da se izbori.Ipak u njegovom slučaju je vera uspela da ga izbavi iz homoseksualizma.Poznajem njegovu porodicu i znam kako je odrastao.Preko njega sam upoznala dosta njegovih prijatelja koji su takođe homoseksualci i koji su takođe odrastali u veoma problematičnim porodicama.Tako da iz takvog skustva,mislim da homeseksualci nisu rođeni sa takvim nastrojenjem,već da su to "postali" odrastajući u porodicama gde su bili izlagani kao deca nezdravim uticajem roditelja,komplikovanim porodičnim odnosima pa i nasiljem.Naravno na njih se odrazilo tako što su postali to što jesu,nismo svi isti.Neko drugi bi možda odrastao u nasilnu osobu ali ne i u homoseksualnu.Uglavnom moj prijatelj hvala Bogu to više nije.I sam ume da kaže sada da je to strast,sa kojom se on uz Božiju pomoć bori i za sada,hvala Bogu pobeđuje.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Такође, нико у ствари не зна за шта се конкретно они боре јер и нису дискриминисани. Никоме се нигде не тражи да се изјасни о свом сексуалном "опредељењу". 

A cuvala ih je armija policajaca kada su pokusali da se prosetaju gradom - onako?
Чувала их је полиција јер су месецима унапред иритирали народ својим маркетингом, а полумозгани су се упецали на то, што је изгледа и био циљ.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...