Срђан Шијакињић Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Za dokazivanje Božijeg postojanja pobrinula se nauka: http://www.telegraf.rs/zanimljivosti/1134550-nauka-dokazala-otkriveni-dokazi-da-bog-postoji ... Tolstoj je takođe dao svoj odgovor: Mudrost velikog književnika ogledala se i u tome što je često na pitanja odgovarao što je kraće mogao. A time bi rekao više nego neko u hiljadu reči... Grof Rajevski upita Tolstoja: “Lave Nikolajeviču, kako da znam da postoji Bog?” Tolstoj uzvrati: “Sergeje Rajevski, ti si naučnik i gledao si kroz mikroskop?” “Da” – reče grof. Tolstoj: “Jesi li se ikada zapitao zna li onaj mikrob što ga gledaš, da li ti postojiš?!” Grof Rajevski zanemeno je nakon ovog odgovora, a Tolstoj je mirno odšetao... http://www.tvbest.rs/50726-kratko-i-jasno-odgovor-tolstoja-na-pitanje-da-li-bog-postoji ... pa čak i bivša ''ikona'' ateizma: http://www.kurir-info.rs/kako-se-preobratila-ikona-ateizma-dva-pitanja-vratila-naucnika-bogu-clanak-1437589 Боб Џонс Универзитет који је наводно доказао ово са геном је протестантски Универзитет који до скоро није био ни акредитован, дакле везе са науком нажалост немају. Што се Ентонија Флуа тиче, не видим како поређење књиге и ДНК информације може да нас натера да закључимо да је ДНК информација настала у нечијем уму, зашто је то апсолутно доказано у односу на мишљење да је ДНК, као и цео свет, настала као плод случајности. Ја верујем да се Бог никако не може доказати, ако под доказати подразумевамо оно исто као и када говоримо о доказима о стварима у свету. Бог је изнад и изван света и људиски разум га не може доказати. Када би било могуће доказати да Бог постоји, тако да сви морају да прихвате тај доказ, онда човек не би био слободан да верује или не верује, јер би постојање Бога било сигурно колико и то да је 2 плус 2 једнако 4, а нико не може да сумња у то, зар не. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Bog koga ja mogu dokazati nije Bog vec moja tvorevina ali mozemo pokazati da je razumno verovati u Boga. Срђан Шијакињић, Данче*, Дијана. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
arizan Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Bog se ne dokazuje, nego pokazuje. Tako da nema potrebe ni za kakvom raspravom. Pokazuje se licnim primerom. Данче* and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Kao prvo ,ne raspravljati se. Bog postoji.Ako neko hoce,moze to i sam da shvati,a ako nece,niko mu ne moze pomoci do Boga ,"A Bog ko Bog,samo cuti i gleda " Boga retko ko spori. Problem je veroispovest. Kad se jednom obraz isprlja,potrebne su godine da se on opere. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Za dokazivanje Božijeg postojanja pobrinula se nauka: http://www.telegraf.rs/zanimljivosti/1134550-nauka-dokazala-otkriveni-dokazi-da-bog-postoji Ovo je netacna vijest. Izmisljena je na jednoj verziji engleskog njuza. http://dailycurrant.com/2013/02/01/message-god-hidden-dna-sequence/ Kako su se ljudi bili napalili na facebooku, dijelilo se samo tako. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Bog postoji.Ako neko hoce,moze to i sam da shvati,a ako nece,niko mu ne moze pomoci do Boga ,"A Bog ko Bog,samo cuti i gleda " Па и није баш тачно. Ето ја сам мислио да не постоји, сад мислим да постоји делом су за то зслужне расправе. Нико ми није ништ доказао али су ми покзали неке уголове гледања и да грешим у неким стварима о томе ко је заправо и шта је првославни Бог. То је прво што је требало, да видим да грешим у самом појмљењу Бога. Рецимо имао сам неку тотално погрешну представу слушајући како га доживљавају незрели у вери, разноразни православни Срби по политичкој идеологији а не по вери или протестанти који сами за себе тумаче и цитирају библију. Интегра and Trifke је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 @, Moj stav je da nema potrebe da se tumace neki detalji. Mozde sam ja povrsna u tome,mozda gresim,ali mislim da je to nebitno koliko sama cinjenica da je Hristos Sin Bozji. I da zaista postoji Bog koji nas je sve stvorio. Svako ce dokazivati svoju teoriju. No,ljudi gledaju praksu. Retko koga zanima neka ozbiljna i teska prica za slusanje,jer da je tako,svi bi bili teolozi. Ne zelim vise o tome. Pravoslavlje je prava vera. ... Sto ce reci i svaki drugi vernik bilo koje religije za sebe i svoj pogled u tom pravcu ... Tome nema kraja. Treba ziveti u miru i ljubavi sa celim svetom. P.s. Toliko od mene. :bendoff: Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Neki se loze na lazne vijesti kako je nauka navodno dokazala postojanje. Medjutim treba dobro razmisliti prije nego li se ushiti. Ako je potrebno da covjecanstvo tehnoloski napreduje da bi dokazalo da Bog postoji, onda bi to bilo krajnje razocaranje za samog Boga. Jer ako se Bog moze dokazati onda bi takav dokaz morao biti dostupan svim generacijama bez obzira na stepen njihove tehnoloske razvijenosti, pa tako Bog bi se trebao postarati da i oni imaju udio u tom veselju. Medjutim stariji narastaji ga nisu imali, a necemo ga imati ni mi ni jos milion buducih generacija tj nece ga nikad niko imati dok postoji vijeka i svijeta, jer dokaz ako je dokaz onda mora biti svima dostupan, a nije naravno. Kad bi slucajno postojao nekakav objektivan dokaz da Bog postoji, onda neka se svako pozdravi sa svojom vjerom u Hrista, jer onda Bog ne bi Bio Bog nego bi Deniken bio upravu. Vjera spasava, a ne znanje. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna Milovic Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Слажем се да је доказивати Божије постојање заиста врло тешко и готово немогуће, јер или верујеш или не верујеш. Чак и који су то покушали од познатих људи, можда су делимично успели. Људима је потребан материјални доказ, што могу да виде и дотакну - у то ће веровати. Али има ствари које се не могу објаснити па верујемо у њих јер нам служе. Ја у случајности не верујем, више пута у животу сам се уверила да случајности не постоје, јер се све дешава по Божијем промислу... пре или касније схватимо сваки догађај у животу, због чега нам се нешто десило или није. Пре него што моделар, нпр., направи макету брода, направиће на папиру детаљан план са свим пропорцијама, мерама... Све што се ствара мора прво да постоји у уму ствараоца (била то књига или ДНК информација). Бог је све створио савршено, сваки део и делић људског тела има тачно одређено функцију. Тако да у Божијем уму ништа није случајно, па ни те ДНК информације (ако заиста постоје). Да ли је то заиста тако како су научници открили не знам, јер нисам научник, али с обзиром да многи побијају Његово постојање лепо је неко од научника покушава да докаже да Бог постоји Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Па једино `вако... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Реч Божија је доказ да постоји Бог. Такву мудрост човек није био у стању да смисли. Божија благодат или бесплатна благодат што је рекао старац Тадеј је доказ да постоји Бог. Ко је то осетио зна о чему говорим. Ирационално, демонско зло у човеку је доказ да постоји Бог. Човеков могући избор јер има Богом дану слободу а на то зло га наводе демонске силе. Написао да не заборавим после. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Ја у случајности не верујем, више пута у животу сам се уверила да случајности не постоје, јер се све дешава по Божијем промислу... пре или касније схватимо сваки догађај у животу, због чега нам се нешто десило или није. Пре него што моделар, нпр., направи макету брода, направиће на папиру детаљан план са свим пропорцијама, мерама... Све што се ствара мора прво да постоји у уму ствараоца (била то књига или ДНК информација). Бог је све створио савршено, сваки део и делић људског тела има тачно одређено функцију. Тако да у Божијем уму ништа није случајно, па ни те ДНК информације (ако заиста постоје). Да ли је то заиста тако како су научници открили не знам, јер нисам научник, али с обзиром да многи побијају Његово постојање лепо је неко од научника покушава да докаже да Бог постоји Ljudi prave makete, zamisljaju prvo u svom umu nesto sto zele da naprave, alii mi to radimo zato sto smo nesavrseni, zato sto zavisimo od vremena. Kad bi smo bili tehnicki i bioloski savresni, teoretski bi mogli sve da obavljamo momentalno bez ikakve potrebe da razmisljamo i stvaramo slike umu prvo. Bog je susta suprotnost od toga. On ne treba da razmislja kad nesto stvara. Tako da ne treba antropomorfizirati Boga, prisivati mu osobine ljudi. Sto se tice ljudskog tijela, ono je daleko od savrsenstva. Ljudsko tijelo je sjajna masina, ali ima dosta mana i nedostataka. Samo neki primjeri su disajni kanali koji dijele isti potez sa jednjakom, cime mozemo lako da se ugusimo jeduci hranu. Kanal od prostate i mokracni kanal dijele isti potez cime su moguce razne infekcije, prostatitis, rak prostate itd..majcina karlica je neproporcionalno mala za velicinu glave bebe, sto cini da se pri porodjaju zena jako pati i samim tim poradjanje je uvijek potencijalno opasno. Prije moderne medicine broj materinskih smrti kao i novorodjencadi bio jako visok. Procesi prilikom kopiranja DNK u RNK cime se grade proteini koji cine celije, a celije nas organizam sadrze jako puno gresaka, sto moze dovesti do stetnih genetskih mutacija koje onda uticu na abnormalne pojave, bolesti itd....Pored porodjanih muka, za razliku od mnogih drugih zivotinjskih vrsta koje se uopste ne pate prilikom porodjaja, covjek ima jako los vid i sluh, poredeci ga sa drugim vrstama itd...Ljudsko tijelo koristi svojoj svrsi u ovom svijetu, ali nije uopste savrseno. Sto se tice nauke, mnogo puta ponovljeno je da niko ne pokusava pobiti Boga. U svijetu nauke nepostoji nijedno istrazivnaje niti eksperiment, niti hipoteza niti teorija koja bi pokusala oboriti Boga. Sve sto postoji su individualna misljenja naucnika, koja su opet nista drugo nego njihovi subjektivni dozivljaji. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Реч Божија је доказ да постоји Бог. Такву мудрост човек није био у стању да смисли. Божија благодат или бесплатна благодат што је рекао старац Тадеј је доказ да постоји Бог. Ко је то осетио зна о чему говорим. Ирационално, демонско зло у човеку је доказ да постоји Бог. Човеков могући избор јер има Богом дану слободу а на то зло га наводе демонске силе. Написао да не заборавим после. To je subjektivno. Neko se sablaznjava Biblije, neko u njoj vidi vrhovnu mudrost. Dakle to samo po sebi ne moze biti dokaz. Slican iskaz imaju i muslimani za Kuran. Po njima Kuran je toliko pun mudrosti da to nije moglo doci ni od koga vec od Boga, te tako Kuran je sam po sebi dokaz da Bog postoji. Suvislo je reci kako je ovo besmislena tvrdnja. Dokaz da bi bio dokaz mora da bude objektivan, to znaci ponovljiv i demonstriran tako da se trece lice uvjeri u istinitost tok dokaza. Ako ti kazes ja sam dozivio blagodat, to nije objektivan dokaz, to je subjektivan je ne mozes nista demonstrirati cime bi drugoga, koji to nije dozivio, uvjerio da takav osjecaj zaista jeste od blagodati pa time i od samog Boga. Pa cak i ako bi imao 100 ljudi kojima bi se Hristos licno ukazao, to opet nije dokaz, jer drugim ljudima to ne bi mogao demonstrirati, te tako taj dozivljaj bi i daje ostao u formi subjektivnog dozivljajaja, te samim ti i predemt spekulacije. Vjera je subjektivna, i zato je vjera, vjera. Bez subjektivnosti vjera nije vjera. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Интегра Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Мислим да не може да се докаже постојање Бога у расправи. Оно што може да се докаже иоле пристојном саговорнику када до расправе већ дође јесте да има погрешне представе и предрасуде о Богу и Цркви (што је огромна већина), те да критикује или одбацује нешто што Православље уопште не проповеда. Огромна већина не зна ништа о Хришћанској онтологији и огромна већина веру своди на слепо праћење моралних закона и опресију. Мислим да би онда ипак морали да преиспитају своје ставове, осим ако већ нису дубоко у слепој мржњи против Христа. И молити се. Највише од свега, помолити се малом молитвом. Видела сам да делује, и те како. Иван Ивковић, w.a.mozart and Млађони је реаговао/ла на ово 3 "Драги мој господине, није битно да ли Бог постоји или не, већ да ли бисте Ви своје понашање променили ако бисте открили да Он постоји? Ако је одговор: да, онда значи да је Вама Бог потребан." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Budi siguran u koga veruješ i Duh Sveti te neće ostaviti bez odgovora na razna pitanja. Tamo gde se priča o Bogu tamo je i On. nana and Интегра је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука