Jump to content

Bozja Svojstva po Islamu i po Hriscanstvu

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 135
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ето ти Соломоне... :cheesy2:

Вала баш "ето ми"! gringrin

Страшно је то када оно у шта сам верујеш не смеш да испитујеш и не смеш да будеш критичан. Природно, онда све остало мораш да доведеш у склад са својим убеђењем (које је забрањено испитивати). То је стварно патња, поготово када је верско утемељење дође, свесно или несвесно, у сукоб са савешћу верника, у сукоб са историјским чињеницама, у сукоб са логиком, у сукоб са општељудском нормалношћу. Страшно је када етос дивљих племена из шестога века мораш да прихватиш као непроменљиви норматив понашања и да се свим силама трудиш да докажеш како је то кул.

Подели на овим сајтовима

Ili hocete reci da je Bog ponistio svoju pravednost kroz milost!? To znaci da je ponistio ove stihove koji govore o NJegovoj pravdi a nijedno slovo Zakona nece biti promijenjeno kako stoji.

Opet malo kontradiktorno

Sta sad:

Je li pravedan ili milostiv?

По стоти пут ћу покушати да ти објасним једно те исто,али и једном за свагда ти понављам и молим у име свих,да не постављаш милион пута једна те иста питања...ако не схваташ после милион објашњења нећеш никада и проблем је онда дефинитивно у теби а не у другоме...ти апсолутно не познајеш тумачења и дух Старог и Новог Завета (не можеш приступати Библији као курану) и апослутно све повезујеш погрешно...и притом још тврдоглаво,знајући ово што сам ти рекао,остајеш при истом приступу,начину размишљања и понашања...онда нешто није у реду код тебе.

Правда (закон) је у далекој прошлости људи који су заборавили Лик Живога Бога и сходно томе пали у таму заборава Бога али самим тим и у самозаборав сопственог бића,смисла и циља,била неопходна и обавезно дата (јудејцима закон,многобошцима закон савести - Рим.2,14-15) као свеживотна припрема да би човек уопште могао једног дана схватити,доживети и примити Онога Који Сам јесте Љубав,Истина и Милост,Који Собом представља пуноћу сваке истине,правде и милости,оваплоћеног Бога Логоса,Господа Исуса Христа...Истина,Милост и Правда нису безличне и чисто моралне категорије које су се,ето тако,волшебно и изнебуха појавиле ко зна одакле,већ су изворно личностног карактера и имају бићевну позадину и темељ у Богу чија природа јесте Љубав и само Љубав (1.Јов.4,8)...духовна еволуција у историји људског рода је употпуњена,усавршена и једном за свагда довршена у Христу Господу.

Једноставно речено,правда дата у виду старозаветног закона прераста и доживљава не своје негирање,него свој природни увир и усавршење у закону љубави и милости,тј. у Ономе који је сам по себи Љубав и кроз кога се доврши спасење свега постојећег "јер је Христос завршетак закона за оправдање сваком који вјерује" (Рим.10.4).

Znaci proslo doba nije imalo vjernike koji su vjerovali u Boga? Vrijeme Noa, Avraama (kao jednog od najboljih vjernika svih vremena,Davuda,Solomona...) koji su bili jaki vjernici i koji su vjerovali u Boga i kojima su dolazili andjeli su bili nista.

Pa sam Aleksandar pominje slijedece:

"Аврамово гостољубље је ејдан веома интересантан библијски текст. На необјашњив начин (у смислу лингвистичког или каквог другог логичког објашњења) Авраам се гостима, Тројици путника, обраћа час као једноме Господ, час као Тројици. Ето, ако прихватимо исламску тврдњу да си "покварени" Јевреји кривотворили Библију, како је онда ово могуће? Јер, Јевреји, као и муслимани, одбацују веру у Свету Тројицу. А погледајте текст:

1. Мојсијева, глава 18

1. После му се јави Господ у равници мамријској кад сеђаше на вратима пред шатором својим у подне.

1 Мој. 13:18, 1 Мој. 14:13, Дела 7:2

2. Подигавши очи своје погледа, и гле, три човека стајаху према њему. И угледавши их потрча им у сусрет испред врата шатора свог, и поклони се до земље;

1 Мој. 18:22, 1 Мој. 19:1, Јевр. 13:2, 1 Пет. 4:9

3. И рече: Господе, ако сам нашао милост пред Тобом, немој проћи слуге свог.

Суд. 6:18..."

Znaci Bog se po ovome i po Aleksandru i po Bibliji javljao ljudima a nije ih ostavljao u tami...

I za vrijeme svih generacija su uvijek dolazili poslanici gore pomenuti da donesu Objavu od Boga.Kako onda da shvatimo poruku da je proslo doba bilo doba tame?

Ајме,мени...Ноје,Аврам,Давид и моја маленкост од Соломона  :cheesy2: не представљају "читав свет",то би ти требало бити јасно...шта су били сви остали постојећи народи и племена (осим наравно јеврејског племена...а и оно је милион пута под утицајем многобоштва отпадало од Бога и враћало му се) на планети пре поменутих и после њих до времена Христа,према чијем броју су ови изгледали скоро као непостојећи,као кап према океану? Да нису можда били једнобошци који су веровали у Господа над Војскама? Ма,важи! Наравно да нису,већ су били пагани...цео свет је,осим малобројних,био у тами паганизма.

У шта спадају старозаветни патријарси и праведници које си поменуо? Зар они нису носиоци истине Божије и зар они нису део Божијег плана постепеног ширења и прихватања истине о Триличностном Богу? Наравно да јесу! Зар они не представљају припрему остварења Божијег плана? Зар они нису интегрални део пута духовне еволуције познања Истине која је завршена у Христу? Е,бре прикане...дај,уозбиљи се мало,молим те.

Схваташ ли ти ово или не? Независно од тога да ли се слажеш,интересује ме да ли схваташ уопште о чему причам?

Koji su to izrazi trilicnosti Boga?

Pa sama Biblija vam govori da Isus nije Bog

Djela 2:22 "Vi ljudi Izraela, čujte ove riječi: Isus Nazarenac, čovjek odobren od Boga

među vama pomoću čuda i znakova, koje je Bog učinio preko njega usred vas, kao što vi

sami znate".

Otkrivenje 19:10 "I ja padoh na njegove noge da ga obožavam. I on reče meni: "Pogledaj,

ali ne čini: ja sam tvoj sluga, i tvoje braće koji imaju svjedočanstvo o Isusu: obožavaj

Boga."

Ivan 12:49 "Jer ja nisam govorio od sebe, nego otac koji me je poslao. On mi je dao

zapovjed, šta ja trebam reči, i šta trebam govoriti".

Ivan 5:30,31 "Ja sam po sebi ništa ne mogu učiniti: sudim kako čujem, a moj sud je

pravedan; jer ja nisam po svojoj volji nego po volji Oca koji me je poslao. Ako ja

svjedočim o sebi, moje svjedočanstvo nije vjerodostojno."

Ivan 14:28 "....Jer Otac je veći od mene"

Ivan 17:3 "A ovaj život je vječni, da bi oni znali Tebe, jedinog pravog Boga i Isusa Krista

kojeg si Ti posalo".

Ivan 13:16 "Doista, doista vam kažem, sluga nije veći od svog Gospodara, niti je onaj

koji je je poslat veći od onog koji ga je poslao".

Ivan 20:17 Isus joj reče (Mariji Magdaleni): "Ja se uzdižem svom Ocu i tvom ocu; i mom

Bogu i tvom Bogu".

Marko 13:32 "Ali o tom času i tom danu ne zna niko, ne, ni anželi koji su na nebu, niti

sin, nego samo Otac". ne zna jedna licnost sta ona druga zna??

Ivan 8:40 "A vi sad tražite da me ubijete, čovjeka koji vam je rekao istinu koju sam čuo

od Boga".

Job 25:4 "Kako onda čovjek može biti prav pred Bogom?, ili kako može biti čist onaj koji

je rodjen od žene?"

Подели на овим сајтовима

Соломоне, мислим да је време да се поздравимо са Селкобом...

И ја то мислим, од када сам прочитао његов последњи post.

Па брате, Селкоба, зашто не научиш нешто о нашој вери, него само копираш цитате са муслиманских форума? Христос има две природе, две воље и две енергије. Кад би Ти то знао, не би постављао цитате које си поставио у задњем post-у.

Подели на овим сајтовима

Neko je pomenuo da je ta neotesanost islamske teologije posledica dubokog varvarstva u kome su ziveli Arapi u sedmom veku, kada se pojavio Muhamed.

To je sigurno tacno. Vredi se toga podsetiti, da bismo i se i sami shvatili koliko je mnogo rimsko/helenisticka civilizacija doprinela formiranju hriscanske misli. To je jedna prednost koje hriscanstvo ima i koja je nedostizna. A da ne pominjem samu istinu.

Подели на овим сајтовима

Neko je pomenuo da je ta neotesanost islamske teologije posledica dubokog varvarstva u kome su ziveli Arapi u sedmom veku, kada se pojavio Muhamed.

To je sigurno tacno. Vredi se toga podsetiti, da bismo i se i sami shvatili koliko je mnogo rimsko/helenisticka civilizacija doprinela formiranju hriscanske misli. To je jedna prednost koje hriscanstvo ima i koja je nedostizna. A da ne pominjem samu istinu.

Управо то. Аллах је пројекција психе једног просечног Арапина из седмог века.

Подели на овим сајтовима

Isus joj reče (Mariji Magdaleni): "Ja se uzdižem svom Ocu i tvom ocu; i mom

Bogu i tvom Bogu".isto nije jasno ovo ni razumljivo bar imam uvijek neke smutnje kad ovo procitam ,kako moze bog Bogu ici ,isto shvatam jednostavno  da isus nije nigdje rekao da je Bog ,nigdje ne stoji jednostavno napisano od samog isusa da je rekao jasno da je on Bog,vec isto jos me smucuje kad procitam gdje stoji neznam sad napamet ovako nekako ,niko nemoze Bogu doci nego kroz mene  preko isusa da je rekao sam  to tako ,ispada  nekako da je  to uslov ili ili kako vec ,ima mnogo nejasno pisano ,valjda je Alah Bog jel tako kazu svi arapi i hriscani isto na arapskom, ti selekobe  ces isto tako u kuranu naci nejasno  mnogo kao u bibliji ,posebno ako se citati vade  iz i pisu jos nejasnije onda ispadne  tako iz biblije i kurana

Подели на овим сајтовима

Управо то. Аллах је пројекција психе једног просечног Арапина из седмог века.

A taj "prosečni" Arapin je osmislio i ovo, ničim izazvan:

Isa (Isus) a.s na Sudnjem Danu

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Ово је заиста добро измислио:

"A kada Allah rekne: "O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: "Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!"

(Al-Ma'ide - Trpeza 116)

Никада хришћани нису веровали тако нешто.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ослонац, нема овде ничег што пре Мухамеда није којекуда записано - било у Јеванђељима или у апокрифним  списима (многи од њих су дело разних јеретика, кроз векове). Конкретно, ова прича о глиненим голубовима је из једног апокрифног списа (не могу тачно да се сетим детаља). Дакле, у овој Мухамеовој причи заиста нема ничег оригиналног. Ја зато закључујем да је он све оно што му је било познато, из хришћанскиј и јудејских списа, прерадио и унео у Куран. Заиста, ово не говорим зато што "мрзим ислам" и зато што "мрзим муслимане", не дао Бог. Говорим зато што је то наука којом се бавим. Зато ми је све ово у клипу јако познато и пре Курана. Заиста људи, нема ничег оригиналног. Све је већ писано пре Мухамеда, којекуда и од којекога.

Подели на овим сајтовима

Ово је заиста добро измислио:

"A kada Allah rekne: "O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: "Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!"

(Al-Ma'ide - Trpeza 116)

Никада хришћани нису веровали тако нешто.

Тај детаљ сам и ја навео на некој од тема. Очито да се ради о елементарном непознавању тријадолошког догмата, који МУхамед жели да критикује кроз уста Бога. Одговорно тврдим: нико, ни званична Црква, ни хришћански расколници, ни хришћански секташи, јеретици, нико и никад није овако нешто исповедао. Мухамед је очигледно мислио на догмат о Светој Тројици. Али, ово горе нема везе са тим догматом.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...