selkoba Написано Децембар 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Да озари молитвом. Ozari nas istinom, prosveti razum i srce naše svetlošću božanske nauke Istinom prosveti razum...ko? Sava sveti a ne Bog!? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Децембар 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 МОЛИТВА ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ Таласи страсти смућују ме, велика туга и тегоба испуњава душу моју. О Пресвета, умири душу моју миром Сина Твога и душевну сумњу и тугу одагнај благодаћу Његовом. Буру мојих грехова који ме као ватрени црв пеку утишај и пламен његов угаси. Испуни, Пречиста, радошћу срце моје и разагнај маглу прегрешења мојих испред мене, јер ме она смућује. Просвети ме светлошћу Сина Твога. Изнеможе душа моја, све ми је тешко, па чак и молитва. Ево, хладан сам као стена, усне шапћу молитву, али срце је непокретно, покрила га је тегоба. Открави лед око душе моје и загреј срце моје љубављу Твојом. Не уздам се у заштиту људску, но припадам Теби, пречиста Владичице, не одбаци ме, но прими молитву слуге Твога. Туга ме обузела, не могу више да трпим навалу демонску; заштите немам, нити имам где да се заклоним јадан, и увек бивам у тој борби погођен, а утехе нигде немам, сем у Теби, Владичице света. О, надо и заштито свих који верују, не одбаци молитву моју. Амин. Пресвета Мајко Христова, Пречиста, Преблагословена Богородице, ево сотона удара на мене као вали морски о лађу и гони ме дању и мучи ме ноћу. Немам мира, усколеба се душа моја – устрепта дух мој. Похитај Пресветла и помози ми. Умоли милога Господа да ми се смилује и да ми учињене грехе опрости. О, Пресвета Мајко Исусова, милосрђе Твоје је велико и оно је највећи противник сили пакленој. И најтежи грешник, када падне у гротло паклено, гурнут нечастивом силом, ако завапи Теби, кадра си да га избавиш. Избави и мене, ево сотона хоће да ме спотакне и уништи веру моју, но ја се у Господа уздам. Слава нека је Теби, светија од Херувима и Серафима довека. Амин. назад ko da primi molitvu? Bogorodica POhitaj presvetla i pomozi mi.Ko? Bog ili Bogorodica? Cije milosrdje je najvece? Bozije ili Bogorodice? Ko izbavlja gresnike? Bog? Ili Bogorodica? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Ево да ти поновим: O sveče Božji, ne postidi našu dušu koju na tebe silno polažemo, no javi nam svoje mnogomoćno zastupanje, te da slavimo i veličamo Boga, divnoga u Svetim Svojim, Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i u vekove vekova. Amin. ЗСТУПАЊЕ....Селкоба....ЗАСТУПАЊЕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 МОЛИТВА ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ Таласи страсти смућују ме, велика туга и тегоба испуњава душу моју. О Пресвета, умири душу моју миром Сина Твога и душевну сумњу и тугу одагнај благодаћу Његовом. Буру мојих грехова који ме као ватрени црв пеку утишај и пламен његов угаси. Испуни, Пречиста, радошћу срце моје и разагнај маглу прегрешења мојих испред мене, јер ме она смућује. Просвети ме светлошћу Сина Твога. Изнеможе душа моја, све ми је тешко, па чак и молитва. Ево, хладан сам као стена, усне шапћу молитву, али срце је непокретно, покрила га је тегоба. Открави лед око душе моје и загреј срце моје љубављу Твојом. Не уздам се у заштиту људску, но припадам Теби, пречиста Владичице, не одбаци ме, но прими молитву слуге Твога. Туга ме обузела, не могу више да трпим навалу демонску; заштите немам, нити имам где да се заклоним јадан, и увек бивам у тој борби погођен, а утехе нигде немам, сем у Теби, Владичице света. О, надо и заштито свих који верују, не одбаци молитву моју. Амин. Пресвета Мајко Христова, Пречиста, Преблагословена Богородице, ево сотона удара на мене као вали морски о лађу и гони ме дању и мучи ме ноћу. Немам мира, усколеба се душа моја – устрепта дух мој. Похитај Пресветла и помози ми. Умоли милога Господа да ми се смилује и да ми учињене грехе опрости. О, Пресвета Мајко Исусова, милосрђе Твоје је велико и оно је највећи противник сили пакленој. И најтежи грешник, када падне у гротло паклено, гурнут нечастивом силом, ако завапи Теби, кадра си да га избавиш. Избави и мене, ево сотона хоће да ме спотакне и уништи веру моју, но ја се у Господа уздам. Слава нека је Теби, светија од Херувима и Серафима довека. Амин. назад ko da primi molitvu? Bogorodica POhitaj presvetla i pomozi mi.Ko? Bog ili Bogorodica? Cije milosrdje je najvece? Bozije ili Bogorodice? Ko izbavlja gresnike? Bog? Ili Bogorodica? Селкоба, јако си лоша реклама за ислам. Логика ти није јача страна, а ни моћ опажања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Децембар 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 МОЛИТВА ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ Таласи страсти смућују ме, велика туга и тегоба испуњава душу моју. О Пресвета, умири душу моју миром Сина Твога и душевну сумњу и тугу одагнај благодаћу Његовом. Буру мојих грехова који ме као ватрени црв пеку утишај и пламен његов угаси. Испуни, Пречиста, радошћу срце моје и разагнај маглу прегрешења мојих испред мене, јер ме она смућује. Просвети ме светлошћу Сина Твога. Изнеможе душа моја, све ми је тешко, па чак и молитва. Ево, хладан сам као стена, усне шапћу молитву, али срце је непокретно, покрила га је тегоба. Открави лед око душе моје и загреј срце моје љубављу Твојом. Не уздам се у заштиту људску, но припадам Теби, пречиста Владичице, не одбаци ме, но прими молитву слуге Твога. Туга ме обузела, не могу више да трпим навалу демонску; заштите немам, нити имам где да се заклоним јадан, и увек бивам у тој борби погођен, а утехе нигде немам, сем у Теби, Владичице света. О, надо и заштито свих који верују, не одбаци молитву моју. Амин. Пресвета Мајко Христова, Пречиста, Преблагословена Богородице, ево сотона удара на мене као вали морски о лађу и гони ме дању и мучи ме ноћу. Немам мира, усколеба се душа моја – устрепта дух мој. Похитај Пресветла и помози ми. Умоли милога Господа да ми се смилује и да ми учињене грехе опрости. О, Пресвета Мајко Исусова, милосрђе Твоје је велико и оно је највећи противник сили пакленој. И најтежи грешник, када падне у гротло паклено, гурнут нечастивом силом, ако завапи Теби, кадра си да га избавиш. Избави и мене, ево сотона хоће да ме спотакне и уништи веру моју, но ја се у Господа уздам. Слава нека је Теби, светија од Херувима и Серафима довека. Амин. назад ko da primi molitvu? Bogorodica POhitaj presvetla i pomozi mi.Ko? Bog ili Bogorodica? Cije milosrdje je najvece? Bozije ili Bogorodice? Ko izbavlja gresnike? Bog? Ili Bogorodica? Селкоба, јако си лоша реклама за ислам. Логика ти није јача страна, а ни моћ опажања. Mozes li ti odgovoriti na ova pitanja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Одговорено је разумнима. Ја стварно нисам дефектолог па да теби изађем у сусрет. dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Pa zasto se ne molite Bogu!? Jedino On ispunjava molitve Svakako,ali kad se molimo svecima onda se oni mole Bogu za nas. Dakle i kada se molimo za zdravlje ,recimo u ostrogu svetom Vasiliju Ostrošškom,nama a počesto i vama muslimanima,Gospod Bog daje iscelenje kroz netruležno telo svetog Vasilija. Svetitelj je neko za koga se zna sa sigurnošću da se spasio. Molitva Svetom Vasiliju OstroškomSveti Vasilije, veliki ugodniče Božiji, pomozi svima pa i meni. Veliki branitelju vere Pravoslavne, odbrani i nas koji tvoju Svetu veru držimo, i s nadom tebi pristupamo. Veliki arhijereju Božiji, pomoli se Bogu Svedržitelju za sve ljude tvoje, pa na posletku i za mene nedostojnog i poslednjeg. Tvrdoški viteže i Ostroški podvižniče, spasavaj nas od beda vidljivih i nevidljivih. Zapalila te je Srpska zemlja kao večnu sveću pred prestolom Boga Živoga, pa nam sada osvetli puteve i razagnaj tugu. Molitvama i suzama zagrevao si hladnu pešteru Ostrošku, pa zagrej sada Božijim duhom i srca naša, da se spasemo i proslavimo Boga svevišnjega i tebe Sveca Božijega. Sa svih strana sveta priticali su ćivotu tvome bolni i nevoljni, i ti si im pomagao: demone odgonio, veze đavolje raskidao, i zdravlje duševno i telesno ljudima darivao. Tako i sada pomozi, krštenim i nekrštenim, kao i uvek, svima pa i meni. Izmiritelj si bio zavađene braće, izmiri i sada sve zavađene, zbratimi razbraćene, oveseli tužne, ukroti samovoljne, isceli bolne. Sveti Vasilije Čudotvorče i Oče naš duhovni, čuj i usliši čeda tvoja duhovna u Hristu Isusu Gospodu našem. Amin. Ovdje(crna slova) se molite dirketno da Sveti Vasilije pomogne ne indirektno.Trazite da on a ne Bog pomogne zatim Molitva Svetom Savi O sveštena glavo, slavni Čudotvorče, Svetitelju Hristov Savo, prvoprestoniče Srpske zemlje, hranitelju i prosvetitelju, blagonadežni predstatelju svih hrišćana pred Gospodom, tebi pripadamo i molimo se: daj nam da budemo učesnici tvoje ljubavi prema Bogu i bližnjemu, kojom je duša tvoja ispunjena bila za života. Ozari nas istinom, prosveti razum i srce naše svetlošću božanske nauke, nauči nas tebi verno podražavati, Boga i bližnjega ljubiti, i zapovesti Gospodnje vršiti nepogrešno, te da budemo i mi čeda tvoja ne samo po imenu no celim životom svojim. Moli se, sveti Arhijereju, za Svetu pravoslavnu Crkvu i za Otadžbinu svoju zemaljsku koja te uvek s ljubavlju poštuje. Prizri blagodušno na svaku dušu tvojih vernih čada, koji traže milost tvoju i pomoć. Budi nam svima u bolestima iscelitelj, u tuzi iscelitelj, u žalosti posetitelj, u bedama i uždama pomoćnik, a na smrtnom času milostiv pokrovitelj i zaštitnik da bi pomoću tvojih svetih molitava i mi grešni udostojili se primiti pravo spasenje i naslediti Carstvo Hristovo. O sveče Božji, ne postidi našu dušu koju na tebe silno polažemo, no javi nam svoje mnogomoćno zastupanje, te da slavimo i veličamo Boga, divnoga u Svetim Svojim, Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i u vekove vekova. Amin. ko da ozari? Sveti Savo? A ne Bog? Све наопако тумачите. Погледај сад болдовано. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Децембар 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 1. Timoteju 2,5 kaže: »Jer – jedan je Bog, jedan je posrednik između Boga i ljudi: čovjek Krist Isus«. Nitko drugi ne može posredovati kod Boga za nas. Ako je Isus JEDINI posrednik, to znači da Marija i sveci ne mogu biti posrednici. Ne mogu proslijediti naše molbe Bogu. Nadalje, Biblija kaže da Isus Krist sâm posreduje za nas pred Ocem: »Odatle slijedi da može zauvijek spasavati one koji po njemu dolaze k Bogu, jer uvijek živi da posreduje za njih« (Hebrejima 7,25) Jedan posrednik Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 0212_rolleyes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Ovdje(crna slova) se molite dirketno da Sveti Vasilije pomogne ne indirektno.Trazite da on a ne Bog pomogne О несретни човече, па ваљда ми знамо коме и како се молимо. 0212_rolleyes Невероватан си, стварно. Ти би да нас убедиш да ми не мислимо оно што мислимо већ да мислимо оно што ти мислиш да мислимо. Запамти: Молитва светима има само смисао молитве за заступање, молитвено заступање (њихова моолитва озарује, спасава, добро чини јер све то успешно од Бога измољава). Чак и када свети чине чудеса, попут Светог Василија (коме се и многи муслимани диве и долазе на поклоњење ) они то не чине никаквим својим својствима (па да нас Куран оптужи да их изједначавамо са Богом). Не, Бог чији су они угодници, чини чудеса, по њиховим заслугама и молитвама. Они су за живота прославили Бога, а сада Бог прославља њих и пројављује чудеса над њиховим моштима. Дођи на Острог па да видиш колико твојих истовераца долази Светом Василију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 1. Timoteju 2,5 kaže: »Jer – jedan je Bog, jedan je posrednik između Boga i ljudi: čovjek Krist Isus«. Nitko drugi ne može posredovati kod Boga za nas. Ako je Isus JEDINI posrednik, to znači da Marija i sveci ne mogu biti posrednici. Ne mogu proslijediti naše molbe Bogu. Nadalje, Biblija kaže da Isus Krist sâm posreduje za nas pred Ocem: »Odatle slijedi da može zauvijek spasavati one koji po njemu dolaze k Bogu, jer uvijek živi da posreduje za njih« (Hebrejima 7,25) Jedan posrednik Не ради се ту о овом посредовању о коме смо говорили. Христос, као Син Божији, јесте ЈЕДИНИ посредник између Бога Оца и људи. Јер, само кроз Њега, кроз Његово оваплоћење, људи имају приступ Оцу Он је тај који човека приноси Богу Оцу - тако што сам постаје човек. Но, ово је за тебе виша математика. Селкоба, не брукај се више. Овај форум читају озбиљни људи и заиста си лоша реклама за ислам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 0212_rolleyes :drugarstvo: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 0442_feel :drugarstvo: 0212_rolleyes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Децембар 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 "O sveštena glavo, slavni Čudotvorče, Svetitelju Hristov Savo, prvoprestoniče Srpske zemlje, hranitelju i prosvetitelju, blagonadežni predstatelju svih hrišćana pred Gospodom, tebi pripadamo i molimo se: daj nam da budemo učesnici tvoje ljubavi prema Bogu i bližnjemu, kojom je duša tvoja ispunjena bila za života." Ko je blagonadezni predstatelj svih hriscana? Isus ili Sveti Savo? Pa Isus kao jedini posrednik to moze biti niko drugi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 Селкоба, не лупај више глупости и не буди досадан. Треба бити много обученији и дубљи да би могао да разговараш са православним теолозима. Овим твојим глупостима насмејале би се и неписмене бабе у Цркви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука