Jump to content

Bozja Svojstva po Islamu i po Hriscanstvu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Кураном провејава жестоки детерминизам. Алах је толико ауторитативан када су у питању људски животи, да чак једне ствара за вечну радост а друге за вечну патњу, да прашта коме хоће, а осуђује опет кога хоће. Ја питам: где је ту човек и његова слобода?

Ево очитог примера детерминизма:

"Онога кога хоће - Алах оставља у заблуди, а онога кога хоће - на прави пут изводи." (6, 39)

Питање за муслимане: како тумачите ове двоструке аршине?

У истој сури постоји још један детерминизам, а за њим и контрадикторност:

(Алах говори Мухамеду)

"Има оних који долазе да те (Мухамеда) слушају, али Ми смо (Алах) на срца њихова засторе ставили, да Куран не би разумели, и глухим их учинили, па иако би све доказе видели, опет у њих не би поверовали.."

Ипак, то што их је Алах учинио неспособнима да познају истину, не брани их од одговорности и казне:

"Они забрањују да се у Куран верује, и сами се од њега удаљавају, и сами себе упрпаштавају, а да и не примећују." (6, 25-26)

Питање: Како се сами од Курана удаљују и сами себе упропаштавају, када им је Алах ставио засторе на срца да не би разумели Куран?

Oni su svojim djelima i bez dobrog nijeta sami sebi zapecatili

То не пише у цитираним ајетима.

Kuran 2

26 Allah se ne ustručava da za primjer navede mušicu ili nešto sićušnje od nje; oni koji vjeruju - ta oni znaju da je to Istina od Gospodara njihova; a oni koji ne vjeruju - govore: "Šta to Allah hoće sa ovim primjerom?" Time On mnoge u zabludi ostavlja, a mnogima na Pravi put ukazuje; ali, u zabludi ostavlja samo velike grješnike,

27 koji krše već čvrsto prihvaćenu obavezu prema Allahu i prekidaju ono što je Allah naredio da se održava, i prave nered na Zemlji; oni će nastradati.

159  One koji budu tajili jasne dokaze, koje smo Mi objavili, i Pravi put, koji smo u Knjizi* ljudima označili, njih će Allah prokleti, a prokleće ih i oni koji imaju pravo da proklinju;*

160 oprostiću samo onima koji se pokaju i poprave i to javno ispolje, a Ja primam pokajanje i Ja sam milostiv.

Na mnogo mjesta stoji da oni koji se kaju njima ce biti oprosteno:samo nekoliko Sura 3:89,Sura 4:16;17, Sura 5:34,74,  Sura 7:153 i tako dalje...Znaci za sve koji se kaju vrata su otvorena.Naravno postoje uslovi za to.ne sad ucinim nesto pa se "kao "pokajam to ne ide.Nego kad se pokajes uslovi su da prestanes sa tim losim djelom da to vise ne cinis da se iskreno pokajes.

Na pocetku scvake Sure(osim 9) stoji

U ime Allaha MIlostivog Samilosnog

POkaj se iskreno i bice ti oprosteno

Sta tu nije jasno?

A oni kojima je koprena stavljena su oni koji se nikad nisu pokajali za svoja djela A posto je Allah Uzviseni Svemocan on zna ko ce se pokajati a ko ne.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 135
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Prenosi Imam Ahmed u Musnedu i Tirmizi od Ebu Hurejre da je rekao Poslanik, s.a.v.s.: "Kada vjernik uradi grijeh, na njegovom srcu oslika se crna tacka. Kada se pokaje, ostavi grijeh i zatraži oprosta, srce se ocisti. Ako poveca griješenje, poveca se i crnina, sve dok mu ne prekrije srce. To je zavjera koju je Allah spomenuo u Kur'anu: "A nije tako, ono što su radili, prekrilo je njihova srca."

Znaci jasno se vidi da onaj koji se ne kaje srce postane crno i sam sebi navuce koprenu na lice. Sam je sebi ucinio zlo

Подели на овим сајтовима

Vi kazete vas Bog je milostiv i svima oprasta

Imam jedno pitanje:

Da li je Bog Pravedan?

"Не називај Бога праведним. Праведност се не види из дела његових... Јер, љуби и милује грешнике..."

Свети Исак Сирин

Селкоба, Православље је исувише дубока мудрост да би се могло све схватити тако на прву, пљуни па залепи. Библију треба тумачити, а за тумачење је потребан исти онај Дух Свети који је надахњивао писце Библије. Куран каже о Богу "нико му раван није" и ти кажеш да је то објашњење. То није ништа, Селкоба. То је обична флоскула која не значи ништа. Зато и не можете да одговорите на суштинска питања: кога је Бог волео пре стварања света? Како је могуће да човек има савршенију љубав од Бога? Како је могуће да Бог, уколико је он љубав, врши онакву одмазду у паклу? Има безброј "како" и "зашто" на које у Курану и исламу нема одговора.

КО ХОЋЕ ЈЕДНОСТАВНУ ВЕРУ НЕК ИДЕ У ИСЛАМ. КО ХОЋЕ ИСТИНУ НЕК ДОЂЕ У ПРАВОСЛАВЉЕ.

За истину се ваља потрудити, мој Селкоба. :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

171. O sljedbenici Knjige, ne zastranjujte u svome vjerovanju i o Allahu govorite samo istinu! Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je Allahov poslanik, i Riječ Njegova koju je Merjemi dostavio, i Duh od Njega; zato vjerujte u Allaha i Njegove posalnike i ne govorite: "Trojica su!" Prestanite, bolje vam je! Allah je samo jedan Bog, - hvaljen neka je On! – zar On da ima dijete?! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji, i Allah je dovoljan kao zaštitnik.

kuran4

Селкоба, ја те питах да објасниш како то да Алах не зна да опише погрешно хришћанско веровање у Свету Тројицу, па уместо Отац, Син и Свети Дух, каже Алах (Отац), Син и Марија? Из ајета који сам цитирао очито је да писац не познаје тачно излагање хришћанског догмата.

Селкоба, ниси нам одговорио како је могућа оваква кардинална грешка у Курану?

Подели на овим сајтовима

171. O sljedbenici Knjige, ne zastranjujte u svome vjerovanju i o Allahu govorite samo istinu! Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je Allahov poslanik, i Riječ Njegova koju je Merjemi dostavio, i Duh od Njega; zato vjerujte u Allaha i Njegove posalnike i ne govorite: "Trojica su!" Prestanite, bolje vam je! Allah je samo jedan Bog, - hvaljen neka je On! – zar On da ima dijete?! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji, i Allah je dovoljan kao zaštitnik.

kuran4

Селкоба, ја те питах да објасниш како то да Алах не зна да опише погрешно хришћанско веровање у Свету Тројицу, па уместо Отац, Син и Свети Дух, каже Алах (Отац), Син и Марија? Из ајета који сам цитирао очито је да писац не познаје тачно излагање хришћанског догмата.

...лоше су информисали Мухамеда,а овај то представио као "Божије откровење"...шта учинише човеку,безобразници једни! 0212_rolleyes

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

kuran4

...лоше су информисали Мухамеда,а овај то представио као "Божије откровење"...шта учинише човеку,безобразници једни! 0212_rolleyes

Или нам се опет нешто "причинило"? 89898989898989 Можда су хришћани стварно исповедали да је Марија треће лице Свете Тројице, а нама се "причинило" да чујемо да је то Дух Свети? 89898989898989

Подели на овим сајтовима

Imam jedno pitanje:

Da li je Bog Pravedan?

"Не називај Бога праведним. Праведност се не види из дела његових... Јер, љуби и милује грешнике..."

Свети Исак Сирин

Селкоба, Православље је исувише дубока мудрост да би се могло све схватити тако на прву, пљуни па залепи. Библију треба тумачити, а за тумачење је потребан исти онај Дух Свети који је надахњивао писце Библије. Куран каже о Богу "нико му раван није" и ти кажеш да је то објашњење. То није ништа, Селкоба. То је обична флоскула која не значи ништа. Зато и не можете да одговорите на суштинска питања: кога је Бог волео пре стварања света? Како је могуће да човек има савршенију љубав од Бога? Како је могуће да Бог, уколико је он љубав, врши онакву одмазду у паклу? Има безброј "како" и "зашто" на које у Курану и исламу нема одговора.

КО ХОЋЕ ЈЕДНОСТАВНУ ВЕРУ НЕК ИДЕ У ИСЛАМ. КО ХОЋЕ ИСТИНУ НЕК ДОЂЕ У ПРАВОСЛАВЉЕ.

За истину се ваља потрудити, мој Селкоба. 0212_rolleyes

Biblija Borija Rijec jel tako? Pa kako da ne vjerujes rijecima Bozijim kad On kaze da je pravedan.Kako pridajete vise vaznosti rijecima nekog sveca a ne Bibliji. Bog je pravedan kaze biblija....gdje je tu problem?

Samo ulazite u protivrjecje

Biblija kaze Bog je pravedan.Zasto tome ne vjerujete?Zna se sta znaci pravedan

A zamisli sad da je tvoja sestra ili mati silovane i to brutalno. a silovatelj se nije pokajao

Kako da Bog bude pravedan ako njemu oprosti ?kako? Kako da bude pravedan prema toj zeni? A silovatelj se nije pokajao....Gdje je tu pravednost. Jer Bog je pravedan  to kaze tvoja Biblija i moj Kuran Casni

A kad Bog nesto kaze onda je to tako

nema tu treba objasniti

Pa objasni onda ovaj stih kako je to onda Bog pravedan...

Kod vas za svaki stih postoji neko nadnaravno od svetaca objasnjenje

pa objasni sta znaci Bozija pravednost

Подели на овим сајтовима

Ево грешке коју нађох у Курану, читајући га:

"А када Алах рекне: О Иса, сине Мерјемин, јеси ли ти говорио људима: Прихватите мене и мајку моју као два бога уз Алаха..." (5, 116)

Очигледно се ради о покушају да се нападне хришћански догмат о Светој Тројици. Међутим, по среди је кардинална грешка и непознавање овог догмата од стране писца Курана (како је то могло да промакне свезнајућем Алаху, ако је он заиста аутор Курана?). Никада у историји хришћанства, ни од стране званичне Цркве а ни од стране хришћанских секти, није овако исповедано (осим ако нам се није опет нешто причинило  :cheesy:). Исповедана је вера у једнога Бога Оца, Сина и Светога Духа. Марија никада није била личност Свете Тројице. Аутора Курана је очито збунио хришћански израз за Марију: Богородица (Тхеотокос), па ју је побркао са Светим Духом - трећим Лицем Свете Тројице.

Na to jos slijedeci Ajet

Kuran 4

Ok da razjasnimo...kako god vi govorite da su trojica....a na to upozorava Kuran...Ne postoji Sin Otac Duh nego samo jedan Bog

Allah Uzviseni ne prihvata definiciju Trojstva nego jasno stavlja do znanja da postoji samo jedan Bog

Isto tako je Marija casna zena ali nije mati Bozija...bije Bogorodica..ona je jedna od najcasnijih zena li samo zena nikakvo bozansko bice..

Autor Kurana je Allah Uzviseni i on ne "brka" pojmove...nigdje ne stoji u Kuranu da je Marija dio Trojice

nego u jednom Ajetu stoji da se ona i Isus ne slave kao dva Boga kao sto mnogi rade

a u drugom Ajetu stojio opet upozorenje da se ne slavi Trojstvo

Allah je Jedan

Подели на овим сајтовима

Imam jedno pitanje:

Da li je Bog Pravedan?

Свети Исак Сирин

За истину се ваља потрудити, мој Селкоба. :cheesy:

Tvoj citat

Kako prvo ne vadi citat iz konteksta nego napisi kompletan:

"Boga ne nazivaj pravicnim Sudijom, veli prepodobni Isak, jer na tvojim

delima ne vidi se Njegova pravosudnost. Neka Ga je David i nazvao

Pravosudnim i Pravednim, no Sin Njegov pokazao nam je da je Bog vise – dobar

i milostiv. Gde je pravicnost suda Njegovog, kad smo mi bili gresnici, a

Hristos je umro za nas ( Isak Sirin, slovo 90 )?

Kada nesto citiras onda napisi odakle je to da mozemo naci da ne bi mogao izvrtati

Jasno pise na tvojim delima a ne na delima Bozijim

cccc

A Biblija jasno kaze jeer to i jeste Svojstvo Boga-Da je pravedan, sto ni sveti Isak ne negira...

Подели на овим сајтовима

pravednost i dalje spominjana:

Rim 1

16 Jer se ne stidim jevanđelja Hristovog; jer je sila Božija na spasenje svakome koji veruje, a najpre Jevrejinu i Grku.

Ps. 40:9, Dela 13:46, Rim. 10:17, 1 Kor. 1:18, 2 Kor. 10:4, 2 Tim. 1:8

17 Jer se u Njemu javlja pravda Božija iz vere u veru, kao što je napisano: Pravednik će od vere živ biti.

Avak. 2:4, Rim. 3:21, Gal. 3:11, Filip. 3:9, Jev. 10:38

18 Jer se otkriva gnev Božji s neba na svaku bezbožnost i nepravdu ljudi koji drže istinu u nepravdi.

Jov 24:13, Dela 17:30, Rim. 2:5

Da ne pisem ostale stihove ali jasno se vidi da je Bog pravedan!

Подели на овим сајтовима

Па како онда прашта грехе ако је праведан? Шта има са правдом то што ви учите да ће Бог вршити вечно одмазду над грешнима у паклу? Како је праведно да неко ко је грешио одређени временски период вечно испашта због тога?

Што се тиче Исака Сирина, ја сам га парафразирао (јер ми је тако остао у глави). Цитат који си изнео, говори у прилог мојој тврдњи. Ево види (из свог цитата):

Neka Ga je David i nazvao

Pravosudnim i Pravednim, no Sin Njegov pokazao nam je da je Bog vise – dobar

i milostiv. Gde je pravicnost suda Njegovog, kad smo mi bili gresnici, a

Hristos je umro za nas

Дакле, шта има са правдом Божија милост и љубав коју чини према огреховљеном свету? То се светитељ пита.

Подели на овим сајтовима

Ево грешке коју нађох у Курану, читајући га:

"А када Алах рекне: О Иса, сине Мерјемин, јеси ли ти говорио људима: Прихватите мене и мајку моју као два бога уз Алаха..." (5, 116)

Очигледно се ради о покушају да се нападне хришћански догмат о Светој Тројици. Међутим, по среди је кардинална грешка и непознавање овог догмата од стране писца Курана (како је то могло да промакне свезнајућем Алаху, ако је он заиста аутор Курана?). Никада у историји хришћанства, ни од стране званичне Цркве а ни од стране хришћанских секти, није овако исповедано (осим ако нам се није опет нешто причинило  319.gif). Исповедана је вера у једнога Бога Оца, Сина и Светога Духа. Марија никада није била личност Свете Тројице. Аутора Курана је очито збунио хришћански израз за Марију: Богородица (Тхеотокос), па ју је побркао са Светим Духом - трећим Лицем Свете Тројице.

Na to jos slijedeci Ajet

Kuran 4

Ok da razjasnimo...kako god vi govorite da su trojica....a na to upozorava Kuran...Ne postoji Sin Otac Duh nego samo jedan Bog

Allah Uzviseni ne prihvata definiciju Trojstva nego jasno stavlja do znanja da postoji samo jedan Bog

Isto tako je Marija casna zena ali nije mati Bozija...bije Bogorodica..ona je jedna od najcasnijih zena li samo zena nikakvo bozansko bice..

Autor Kurana je Allah Uzviseni i on ne "brka" pojmove...nigdje ne stoji u Kuranu da je Marija dio Trojice

nego u jednom Ajetu stoji da se ona i Isus ne slave kao dva Boga kao sto mnogi rade

a u drugom Ajetu stojio opet upozorenje da se ne slavi Trojstvo

Allah je Jedan

Ма причај ми мало о томе... Не брка Бог појмове, али брка писац Курана - Мухамед. 319.gif

Подели на овим сајтовима

Ето видиш да и ти бркаш појмове исто као и писац Курана. 319.gif ХРИШЋАНИ НИКАДА НИСУ УЧИЛИ ДА ЈЕ МАРИЈА БОЖАНСКО БИЋЕ! Ту сте, брале мој, побркали лончиће.  319.gif

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...