Jump to content

Da li hrišćani smatraju Allaha i Muhammeda ,alejhi sellam, za neprijatelje

Оцени ову тему

Препоручена порука

Šalom!

Е баш си наш`о си како ће поздравиш муслимана, још да запеваш Хатикву па да му скочи притисак... :)

hehe

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Енизе, проблем је што муслиман за нека убијања може наћи оправдање у Курану, а хришћанин не може својим убијањима, ниједном убијању, наћи потпору у Јеванђељу. У Јеванђељу не постоји реч и заповест "убиј". У Курану постоји. Тако, ви се за нека убиства својом књигом можете оправдати, а за нас нема оправдања. Ми смо криви Богу за свако убиство.

Upravo tako!
Nemože naći uporište ni za jedno nevino ubistvo.To kao teolog tvrdim.ali kod vas u vašim izvorima vjere pošto je crkvaživi zakonodavac, možemo naći sra+tavova i stavova koji baš ne govore ovo što vi tvrdite!

Извор наше вере је Јеванђеље Христово. Црква не говори супротно томе.

ako je to tako odakle onda papi pravo da prroglasi krščanske svete ratove u kojima su muslimani klani ko pilići po jerusalemu akki .Jeli papa bio nadahnut svetim duhom ili džavolom kada je to radio?
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Оно што је мени као човеку поражавајуће у Курану је следећа чињеница: у куранском тексту НЕ ПОСТОЈИ реч "љубав". Са друге стране, на свакој куранској страници, најмање једном, помињу се језиве паклене муке које су представљене као одмазда Божија. И да нисам хришћанин, то би ми као човеку било неприхватљиво, језиво.

A ono što je za mene poražavajuće u hriščanstvu jeste:Toliko se govori o ljubavi a toliko mržnje učinjeno od strane onih koji pozivaju u ljubav(historijski osvrt)!

То само говори о савршенству хришћанства и несавршености хришћана. То даље говори да је хришћанство божанска наука а не људска. Људи се лакше и природније навикавају на куранску философију него на јеванђеоску - зато што је људима много логичније да убијеш онога ко ти зло чини него да му опростиш и чак да га волиш и благосиљаш. Но, људи живе палим начином постојања и њихово расуђивање је веома упитно, њихова "праведност" је веома упитна. Приближавање Богу, ипак, није умовање овога света. Ко је то храбар да разуме, тај ће схватити. Ја зато и кажем: коме је до једноставне вере, ето му ислам, коме је до истине, која није једноставна јер је истина изван ове наше долине плача, тај нека дође у православље. Наравно, свачији избор треба поштовати без икаквог "али".

dada

Kao što reče vladika Ignatije,to je prirodno  :)

Valjda je lakše prihvatiti kuransku nauku jer je prirodna za razliku od jevanđeljske koja pobeđuje prirodu.

Подели на овим сајтовима

Оно што је мени као човеку поражавајуће у Курану је следећа чињеница: у куранском тексту НЕ ПОСТОЈИ реч "љубав". Са друге стране, на свакој куранској страници, најмање једном, помињу се језиве паклене муке које су представљене као одмазда Божија. И да нисам хришћанин, то би ми као човеку било неприхватљиво, језиво.

A ono što je za mene poražavajuće u hriščanstvu jeste:Toliko se govori o ljubavi a toliko mržnje učinjeno od strane onih koji pozivaju u ljubav(historijski osvrt)!

То само говори о савршенству хришћанства и несавршености хришћана. То даље говори да је хришћанство божанска наука а не људска. Људи се лакше и природније навикавају на куранску философију него на јеванђеоску - зато што је људима много логичније да убијеш онога ко ти зло чини него да му опростиш и чак да га волиш и благосиљаш. Но, људи живе палим начином постојања и њихово расуђивање је веома упитно, њихова "праведност" је веома упитна. Приближавање Богу, ипак, није умовање овога света. Ко је то храбар да разуме, тај ће схватити. Ја зато и кажем: коме је до једноставне вере, ето му ислам, коме је до истине, која није једноставна јер је истина изван ове наше долине плача, тај нека дође у православље. Наравно, свачији избор треба поштовати без икаквог "али".

dada

Valjda je lakše prihvatiti kuransku nauku jer je prirodna za razliku od jevanđeljske koja pobeđuje prirodu.

Jer je neprirodna, jel tako?
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

...ako je to tako odakle onda papi pravo da prroglasi krščanske svete ratove u kojima su muslimani klani ko pilići po jerusalemu akki .Jeli papa bio nadahnut svetim duhom ili džavolom kada je to radio?

Папа је световни владар чим је имао/има толику моћ.

Па, размисли, колики утицај у свету има васељенски патријарх Вартоломеј, а колики папа.

Па и Ви се муслимани делите на суните и шиите. А ако су ови екстремнији, не може да се каже да су сви муслимани убице. Тако је исто и са Хришћанством. Додуше, има преко 3000 хришћанских цркава, али то су све друштвене организације.

Подели на овим сајтовима

Malo predaha uz jednu pravu islamsku misao:

"Ja sam putnik koji traži istinu, ljudsko biće u potrazi za značenjem ljudskosti, i građanin koji traži dostojanstvo, slobodu, stabilnost i blagostanje u hladovini Islama. Ja sam slobodan čovjek koji je svjestan svrhe njegovog postojanja i poziva, uistinu, moja molitva i moje žrtvovanje, moj život i moja smrt, je sve za Allaha, Koji vodi brigu o svijetovima; On nema druga. Ovo mi je naređeno i ja sam među onima koji se pokoravaju Njegovoj Volji. Ovo sam ja. A ko si ti?"

šehid Hasan el-Bena (Allah mu se smilovao), kada je jednom upitan od novinara da se predstavi.

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

dada

Jer je neprirodna, jel tako?
Nadprirodna
Подели на овим сајтовима

Hasan el-Bena

Оснивач "Муслиманског Братства"... После се жалите да ми вадимо нешто из контекста.

http://islamic-world.net/book/jihad_preface.htm

Ne znam ko je i o čemu se radi o gore napisanom, a mrsko mi prevoditi, ali je izjava na mjestu. Na to nemam ni dodati ni oduzeti.  klapklap

Подели на овим сајтовима

ako je to tako odakle onda papi pravo da prroglasi krščanske svete ratove u kojima su muslimani klani ko pilići po jerusalemu akki .Jeli papa bio nadahnut svetim duhom ili džavolom kada je to radio?

То питај римокатолике.

Подели на овим сајтовима

То питај римокатолике.

Dakle, pitati ovo na pravoslavnom forumu stvarno treba biti ili potpuno neupoznat sa hriscanstvom ili biti zlonameran.

Подели на овим сајтовима

aleksandrwe da li riječ voliti označava ljubav?

Не Енизе. Из овога што си навео Бог је трговац - воли када радиш оно што ти нареди. Дакле, Бог не воли мене него моја дела, моје особине. Љубав је када волиш без разлога. Такве љубави у Курану нема. Зато и не можеш да појмиш заповест: љуби непријатеље своје, благосиљај оне који те куну.

mISLIM ALESANDRE DA NISI RAZUMIO LJUBAV ROBA prema Njegovim robovima.Ono što sam vidio kada je u pitanju ljubav prema bogu ili ljubav boga kod vas vi Boga zamišljate kao neko ljudsko biće pa ako ljudsko biće mora imati nekoga pored sebe da bi ga volio odmah i to pripisivate to isto i Bogu.Bogu kod nas ništa nije slično i On nemora u vječnosti imati nekoga pored sebe da bi volio ili bio voljen.Sa druge strane taj isti Bog koji je kod vas ljubav dozvoljava da se onima koje voli dešava zlo.Zatim On po vama zlo nije stvorio znači ima neko stvoritelj poput njega.Zatim Sin od Njega ishodi a u istom momentu to neznači da je Otac stariji od sina i da su vječni.Sve same nelogičnosti jedna do druge, a znamo da urokovano je prije uzroka i to je prirodni slijede.Itd.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...