Semberac Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Samo Allah istina je! Поштујем вашу слободу. мајкл И ја је поштујем. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Сматрам само да не вјерујемо у истога Бога. Јер ако по браћи муслиманима Исус Христос није Богочовјек, онда и не вјерујемо у истога Бога, зар не? Мухамед је за мене човјек као и сваки други...ништа посебно. Дал мрзим муслимане- наравно да не мрзим. Za mene..POSTOJI SAMO JEDAN BOG...kako god da se ON zvao... dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 1405_love Samo Allah istina je! Поштујем вашу слободу. dada 1405_love Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Inače kada muslimani počnu da proučavaju religisko filosofsku literaturu oni prelaze na Hrišćanstvo, poznat je primer naših dana oca Danila Sisojeva koji je oko pet stotina Tatara krstio u Pravoslavlje jedini odgovor islama je bio metak . Tako je po Kur`anu, nema opravdanja za napustanje islama. Jednom kad udjes nema nazad ili sledi bolna smrt, to je kazna. No, mi o islamu sudimo na osnovu Kur´ana cije sakupljanje gradje je nadgledao Ebu Bekr tast Muhamedov, a posao poverio odanome Omeru. Razumete? Oni su odmah nakon smrti poslanika Muhameda poceli da cine suprotno uputama posalnikovim. Dakle, odmah u startu! Poslanik je rekao:,,Svaka zakletva iznudjena silom nije valjana". A pogledajmo sta je Omer uradio. Sunni istoricari prenose: ,,Omer dođe do vrata Fatimine kuće i reče: "Tako mi Allaha, zapalit ću je (kuću) sa vama, ukoliko ne izađete i date zakletvu na vjernost (Ebu Bekru!)". "Omer zatraži drva, i obraćajući se narodu u kući reče: Kunem se Allahom u čijoj je ruci moj život, da ukoliko ne izađete iz kuće, ja ću je zapaliti. Neki rekoše Omeru: Fatima je u kući! Omer odgovori: "Nije me briga ko je sve u kući". Sunni referenca: al-Imamah wa al-Siyasah od Ibn Qutaybah, dio 1, str 3 i 19-20 "Sa Omerovom ljutinom i žustrom naravi, takav čin nebi bio u suprotnosti sa njegovom prirodom". Sunni reference: al-Faruq, od Shibli Numani, str 44. "Omer je rekao Fatimi: Ja znam da Allahov poslanik nije nikog volio više od tebe! To neće spriječiti da uradim ono što sam naumio. Ukoliko taj narod ostane u tvojoj kući, ja ću zapaliti vrata tu ispred tebe." Sunni reference: Kanz al-Ummal, dio 3, str 140 Alim Juhari u svojoj knjizi kaže: "Omer i još nekoliko ljudi uputiše se da bi zapalili Fatiminu kuću, kao i one u njoj koji su im se suprostavljali." Ibn Shahna je izjavio isto "Da bi zapalili kuću i njene ukućane". ,,Ebu Bekr je zatražio od Alija da ga ovaj podrži, ali je Alija to odbio. Omer je tada pošao prema Alijevoj kući sa pripaljenom bakljom. Pred vratima on susrete Fatimu koja mu reče: Namjeravas li to zapaliti vrata moje kuće?! Omer (dakle, nadgledac prikupljana kur`anskih sura i ajeta postavljen od Ebu Bekra - moj komentar ) reče: "Da, zato jer će to ojačati vjeru, koja je došla preko tvojeg oca!" Sunni reference: al-Ansab Ashraf, od al-Baladhuri, dio 1, str 582,586 Tako da ima dosta sto je u Kur´anu po uputi poslanika, ali i destruktivnosti koja potice od destruktivnih, stadaradim od Ebu Bekr-Omera-Osmana kalifa. Osobno, muslimane zaista ne mrzim, čak ni njihovu veru, ali smatram da je u nekim segmentima, koje si i ti ouk poemnuo, fundamentalno iskrivljeno na samom pocetku. Muhameda postujem, za razluku od pomenutih kalifa koji nisu tragali za Bogom, nego za mamonom - bogatstvom tj. osvajanjem, pljackom hriscanskih teritorija bendoff ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Када се мало проучи хришћанска теологија онда постане јасно да овакве примедбе нису на месту... Naravno da nisu na mestu i ne bi mogle nikako poticati od Boga koji savrseno shvata,a to je, ubedjen sam bilo jasno i Muhamedu, da je Hristos Logos (Reč) Božija i Duh Božiji... Nije bilo jasno srcu zaslepljenom, ili su te klevete na hriscane bile namerne, sto je jos logicnije. Prosirili su kroz citanje ubacenih sura da su hriscani mnogobosci, oni pored Boga Allaha cak veruju da je i Djeva Marija drugi bog ravan Allahu itd... Jer im je trebalo da se u narodu i vojsci utemelji NEPRIJATELJSTVO prema hriscanima, da se opravda kampanja osvajanja hriscanskih teritorija koju su zapoceli Ebu Bekr i Omer, a nastavio Osman (ljudi, jasno je kao dan): 632. Nakon Muhamedove smrti 8. juna 632. njegov tast Ebu Bekr preuzima vođstvo. 632. - 633. Rida ratovi!!!!!!!!! 634. Samo godinu dana nakon "Rida ratova" Ebu Bekr je zaratio protiv kršćana. Pobjeda nad Bizantijacima kod Adznadejna. 634.-644. Ebu Bekra nasleđuje halif Omer. Osvajanja se nastavljaju u svim pravcima!!!!!!!!!!!!! 636. Nakon poraza Bizantijaca i na Jermuku, kod rijeke Jordan, Bizantijci napuštaju Siriju. 637. Perzijanci poraženi u bici na Kadišijji (u Iraku). U ramazanu/augustu iste godine osvojena prijestolnica Perzijske imperije Ktesifon. 638. Halif Omer osvaja Jerusalim. 639.-646. Pod komandom ‘Amra ibn ‘Asa zauzet Egipat. 642. Pobjedom kod Nihavenda dokrajčena Perzijska imperija. 643. Tri dana nakon atentata, koji je nad njim izvršio Perzijanac Ebu Lu’lue, umro je halif Omer. 644. Izborno tijelo, koje je odredio h. Omer, izabralo h. Osmana za 3. halifu. Halif Osman je vladao do 656. U narednih dvanaest godina teških i krvavih bitki preuzet je od kršćana Kipar i Rodos, a osvajena su i ogromna prostranstva u Aziji. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 У самом почетку хришћани су сматрали да је у питању хришћанско исповедање вере, о томе имамо сведочанства од стране Александријске патријаршије (Етиопљани и Копти), а од наших од стране Дамаскина и можда још по неког, али пошто су то већ мало каснији оци, тај Дамаскин и други, они веру коју је заступао освајач мачем и ОГЊЕМ Ебу Бекр-Омер-Осман већ почињу да именују хришћанском јересју... Посреди је следеће - став према исламској вери је изграђен на основу реформе коју су спровели Ебу Бекер-Омер-Осман којом су искривили проповедану реч Мухамедову, и на основу њихових (не)дела тј. освајања хришћанских територија. Veljo brate uozbilji se ti zaista iznosiš ono što nema veze sa činjenicama niti sa onim što je se desilo.Ali svako piše ono što želli.Napisah ti da o islamu ne čitaš od islamofobičara.Vjeruj mi da ćeš tako doći da jasnije slike o islamu.Ali možda tebi to i odgovara.Ono što je ebu Bekr uradio jeste čuvanje i najmanjeg djela islama od onoga što je se desilo prijašnjim vjerama.Rekao je Tako mi Boga sve dok budu pravili razliku između molitve i zekata između mene i njih je sablja.Ti moj gospodine treba da znaš da je ebu Bekr bio najveći poznavalac islama poslije smrti Allahova Poslanika.Drugo imao je oko sebe cjelu plejadu od hiljada islamskih učenjaka koji su buili drugovi Muhammeda a.s.Čudno svi oni su stali uz njega bez izuzetka.Da je on promjenio bilo što od islama sigurno bi naišao na odbijanje i protivljenje ostalih drugova Muhammeda a.s.Treće:U islamu kaže Muhammed. a.s. ko slaže nešto namjerno na mene neka sebi pripremi mjesto u vatri.A u drugom hadisu kaže Aiša r.a.:Ko uvede u ovu našu vjeru ono što nije od nje to se kod Boga nemjenja.Četvrto:Završena je objava Muhammedu za vrijeme njegova života i ona je bila poznata svima i oni su je slijedili bez izuzetka. Peto:Veljo brate nemoj da imam osjhečaj da ja ovo kamenu pišem.Budi realan i mani se gluposti i bestežinskog govora. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Не сматрам за непријатеље, али не сматрам Мухамеда Божијим послаником. Разлог? Говори супротно Христу.Neko je zbog ovoga muslčiman a neko nemusliman.Svako bira put kojim će da ide. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Napisah ti da o islamu ne čitaš od islamofobičara.E pa Enize vidis ne citam islamofobicare... ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Децембар 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 "Ко хоће једноставни веру нека иде у ислам, ко хоће Истину нека дође у православље." Gospodine Milojkov u potpunom ste pravu .Molim vas da ovo objasnite širem auditorijumu . Inače kada muslimani počnu da proučavaju religisko filosofsku literaturu oni prelaze na Hrišćanstvo,poznat je primer naših dana oca Danila Sisojeva koji je oko pet stotina Tatara krstio u Pravoslavlje jedini odgovor islama je bio metak . Na žalost islam poznaje samo takav dijalog Život je malo širi...a i islam je kao i život, odnosno način života. Nije sve crno i bijelo, a niti baš toliko limitirano. Treba znati i plivati u uzburkanom moru života, a život pulsira i za život nema prepreke i granice. Uzgred, nemoj mi navoditi truhlo arapsko tkivo u koje se uselio vehn (ljubav za ovim svijetom a prezir prema smrti) a od islama malo ostalo, zbog kojih je islam izgubio svoj ponos, dostojanstvo i zbog čega su muslimani nazadovali. Zanemarivši Allahovu naredbu da traže znanje, istražuju zemlju, da putuju po njoj, da iskorištavaju i eksploatišu njena dobra i da je grade i nastanjuju, muslimani su pali na ovaj stepen. Šarlatani i trgovci vjerom da bi zadovoljili svoje lične potrebe odigrali su veliku ulogu u zavođenju masa i širenju svojih izmišljotina i pokvarenosti dugi niz vijekova – od kojih je naša vjera čista u svakom pogledu. Omer, radiallahu anhum, je rekao: "Mi smo narod kojeg je Allah, subhanehu we teala, uzdigao i potpomogao Islamom, pa kad god budemo tražili snagu u nečem drugom mimo Islama Allah, subhanehu we teala, će dati da budemo poniženi." Zbog ovoga si vidio da budžovani žive dobro ne razmišljajući o malom muslimanu. A evo jedne poučne priče zašto je stanje u narodu kakvo jeste: Vladar i luđak Jednog dana je vladar (emir) poznat po zulumu pozvao nekolicinu uglednih ljudi u svojoj zemlji. Kad su se okupili, on ih je upitao: “Jesam li ja adil (pravedan) ili sam zalim (nasilnik, zulumćar)?“ “:bla:, 0442_feel, emiru, svakako da ste adil...“ Pošto je dobio ovakav odgovor, vladar je pozvao džellata naredivši mu: “Odsjeci im glave!“ Narednog dana je pozvao drugu grupu i postavio im isto pitanje: “Jesam Ii ja adil ili sam zalim?“ “O emire, ti nisi ni blizu pravde. Ko bi bio veći zalim od onoga ko kaže da si ti adil?“, rekoše, ali i njima glave bijahu odsječene. Nakon što je odsjekao glave onih koji rekoše da je pravedan i onih što ga nazvaše zulumćarom, vladar odluči da pozove ulemu (poglavare) te zemlje i neke alime (učenjake) i vidi kakav će biti njihov odgovor na isto pitanje. Na putu ka vladaru priđe im jedan ludak pitajući gdje idu. Insistirao je da krene sa njima, ali su ga oni odbijali. Na koncu jedna vrlo ugledna ličnost stade nagovarati svoje saputnike: “Pustite ga nek pođe, možda nam ga Allah, dž.š., šalje.“ Pristali su. No, tokom putovanja ludak reče ljutito: “Stanite, postavljam uvjet! Kad emir postavi pitanje niko od vas se ne smije miješati, ja ću mu odgovoriti.“ Ulema se iznenadi ali ipak pristade, jer kod ovog vladara svakako ne vrijede nikakve riječi. No, i pored toga ipak su se pribojavaIi: “Ako on bude govorio ne samo da će nam glave odsjeći, nego će nam i kožu rasporiti.“ Kad stigoše kod emira on upita: “Ko je ovo?“, a ludak uzrujano reče: “Tišina! Njih ništa ne pitaj, već mene!“ “Vladar pristade i upita: “Neki insani vele da sam adil, a neki da sam zalim, šta ti kažeš?“ Ludak se počeo smijati. To prilično iznervira vladara, pa ljutito i drskim tonom ponovi svoje pitanje. Ludak se uozbilji, pa reče: “O vladaru, ti nisi ni adil, a ni zalim, ti si Allahova kazna za našu lošu situaciju.“ Emiru se to svidjelo. “Vodite ga, a ostali idite, slobodni ste“, reče vladar i oslobodi ulemu i alime. Okrenuo se svojim slugama: “Odgovor koji sam tražio, dobio sam od ovog Iudaka. Dobro ga nagradite!“ Emir je ostao sjediti i duboko uzdahnuvši stao razmišljati: “Ja sam od Allaha postavljen kao posljedica vašeg stanja. Kada ste vi adil i ja sam, a kada ste zalim i ja bivam takav. Loša djela, zulum iii pravednost potražite kod sebe, a ne kod mene.“ Vaša pravednost se oslikava kod emira, vaš zulum također izađe na vidjelo kod emira. To je pravilo. Pejgamber, a.s., kaže: Kakav bude vaš hal (stanje) takva će vam biti i uprava... Allah, dž.š., poručuje: Promijenite se i ja ću učiniti promjene, popravite se i Ja ću učiniti ispravke. Ako nastavite biti iskvareni, učiniću da nad vama bude neko kao što ste vi. Za razumom obdarene mislim da je dovoljno... "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Хришћани немају непријатеље. Једини непријатељ хришћана је грех. Људи нам нису непријатељи, јер је Господ заповедио да их све љубимо, без обзира шта нам мислили и чинили. Aleksandre brate ja sam zbunjen!Percepcija hriščanstva u tvojim očima je ok, ali je realna slika na terenu nikako nemože pratiti.Pogledaj samo posto ovoga ispod tebe kojeg skoljena na koljeno uče kako ubijati muslimane to dvoje mi se ne slaže nikako!Tebi svaka čast! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Сматрам само да не вјерујемо у истога Бога. Јер ако по браћи муслиманима Исус Христос није Богочовјек, онда и не вјерујемо у истога Бога, зар не? Мухамед је за мене човјек као и сваки други...ништа посебно. Дал мрзим муслимане- наравно да не мрзим. Naravno da ne vjerujemo u istog Boga.Jer Bog je samo jedan i on nije rodio niti je rođen i niko mu ravan nije.Svako dobro! :bla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Хришћани немају непријатеље. Једини непријатељ хришћана је грех. Људи нам нису непријатељи, јер је Господ заповедио да их све љубимо, без обзира шта нам мислили и чинили. Aleksandre brate ja sam zbunjen!Percepcija hriščanstva u tvojim očima je ok, ali je realna slika na terenu nikako nemože pratiti.Pogledaj samo posto ovoga ispod tebe kojeg skoljena na koljeno uče kako ubijati muslimane to dvoje mi se ne slaže nikako!Tebi svaka čast! Христос је рекао: "Неће свако ко ми говори Господе, Господе ући у Царство небеско." Мало је правих хришћана, нажалост. Што се тиче нашег саговорника, мислим да човек не учи убијању, већ говори да је учествовао у несретном рату, за који није био питан (сам каже да оправдања за то нема у Православљу). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 U kom smislu za neprijatelje ? Jedini istinski neprijatelj Hrišćana je greh i đavo.Dok sa druge strane kod muslimana neprijatelj može biti i drtugi čovek. Mi vas ne mrzimo niti mislimo da vas treba pobiti (kao što islam propoveda za Hrišćane i Jevreje)(1) Ali ne verujemo u istog Boga .Vaš bog Alah je po nama jedan samac ,šta će samcu svet to ni vama nije jasno .Sa druge strane trojični Bog (ne tri Boga ) su punoća reči i smisla ja,ti,on.Taj trojični Bog nas uvodi u tu Crkvu Oca,Sina i Svetoga duha .Ovakva trojična zajednica želi i može da uvede svet u tu Crkvu .(2) Sa druge strane samac nema tu želju ,mi takvog samca vidimo kao jedno isfrustrirano biće koje stvara ovaj svet da bi se iživljavao nad njim i da bi ga kažnjavao ili nagrađivao .Za nas je to jednostavno nepojmljivo Odatle razlika između vašeg i našeg Boga . Po velikoj većini pisica Hrišćanskog sveta Muhamed je bio đavoiman , sa druge strane islam je neka vrsta Nestorijanskog hrišćanstva (pisac kurana je episkop hrišćanski)(3) I na kraju samom širenju Islama je doprinela uglavnom sila ,sem pre bi se moglo reći endemičkog misionarenja u podsaharskoj Africi i po nekim ostrvima sve ostalo je islamizirano silom i na silu (bar je tebi kao slovenskom muslimanu to jasno).(4) Hrišćanstvo je uvek propovedalo mržnju na greh ne na čoveka ,za nas je čovek najveća vrednost kakav god da je Dok islam ume da mrzi čoveka . Tako da pitanje koje si postavio nije na mestu i verovatno potiče od tvog nerazumevanja dubine i različitosti ovoga problema (1)Tvoja izmišljena konstatacija.(2) Naravno da ne vjerujemo u istog Boga.Naš Bog nije razapet, nije ponižen nije maltretiran i nije sastavljen iz djelova! Da, razlika između našeg i vašeg Boga je očigledna! (3)Pročitaj tekst o tome šta su rekli nemuslimani o Muhammedu.A taj tvoj tekst iu ojem si naveo da je Muhammed džavo men(Allah te uputio)moj komentar na to je :bla:žavo ljudima istinu prikaže da je ona laž a laž istinom.Mislim da je se plaho poigrao sa vama. (4)O kojoj sili prilikom islamizacije govoriš.Ako je islam širen silom zašto eto mi muslimani tu vjeru dana s ne ostavimo.Ono što je teško prihvatiti onome ko ne prepozna istinu , da oda priznanje onome ko je je prepozno i počepo slijediti.Ali bojim se da je ovo već spamovanje teme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Сматрам само да не вјерујемо у истога Бога. Јер ако по браћи муслиманима Исус Христос није Богочовјек, онда и не вјерујемо у истога Бога, зар не? Мухамед је за мене човјек као и сваки други...ништа посебно. Дал мрзим муслимане- наравно да не мрзим. Naravno da ne vjerujemo u istog Boga.Jer Bog je samo jedan i on nije rodio niti je rođen i niko mu ravan nije.Svako dobro! :bla: Nije radjao niti je rodjen bio u smislu da je to kao kad tata dobije decaka. Nego kao sto se Rec Bozija radja iz vecnog Boga i Duh Njegov (Boziji) ishodi. I ovo Troje pobrojano: Bog i Njegova Reč i Njegov Duh, je jedno - Allah. Dakle, nisu pored Allaha jos dvoje. A Hristos je utelotvorena Reč (Logos) Božiji. To je naša vera. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Tokom nesrećnih devedesetih ja sam "imao za neprijatelje muslimane" Moj,pradeda ,moj deda ,moj otac i ja smo pucali i ubijali muslimane ,ali ne zato što nam je to Crkva blagoslovila ili što je to u skladu sa pravoslavljem . Već zato što ja nisam dobar hrišćanin i Pravoslavac pa sam pucao na vas . Kao što su i muslimani pucali na mene .(1) Iamo sam tu sreću ili nesreću da neko vreme živim Arabiji,Libiji i Egiptu ,istinske islamske zemlje .Znaš li koliko se tamo neprirodnih stvari čini ,znaš li da se tamo devetogodišnje devojčice udaju .Znaš li koliko je život malog muslimana jeftin ,a život verskih vođa raskošan i skup ? Znaš li koliko islamska inteligencija ,u tajnosti smatra da je islam devijacija?(2) Ne dao nam Bog čisto islamske države .(3) Međutim opet ponovljam moja Crkva me uči ,savetuje pa čak i kažnjava ako mrzim muslimane (4) (1)Nešto nije u redu sa tvojim odgojem.Znači vi generacijama odstupate od hriščanskih učenja.A samim time da li se ikada upitao dali vam je ispravan kućni odgoj kada generacijama u faliliji imate tradiciju klanje muslimana.Nadam se da si ti posljedni izdanak iz svoje slabohriščanske-mentalno upitne familije koja je ubila i jednog čovjeka.(2)O kojim ti devijacijama pričaš poslije ovoga što si gore naveo.De pozabavi se malo sobom! (3)Bog ne uslišava dove nasilnika, da li sto igdje čuo? (4)Pa zašto bolan ne slijediš to sveto crkveno učenje.Upitaš li se kakav si hriščanin? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука