Jump to content

Da li hrišćani smatraju Allaha i Muhammeda ,alejhi sellam, za neprijatelje

Оцени ову тему

Препоручена порука

Важи. Енизе можеш ли нам објаснити џихад?И дал је АЛ КАИДА исламска војска?

Шта је шехид а шта је муџахедин?

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Evo malo historijskih priča za mog druga Uroša:

Ashab koji je zadivio Rimskog kralja

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Ослонац, како ти видиш ситуацију у Гази?Дал подржаваш Хамас?

Ја подржавам сваки слободарски народ који је окупиран. smej.gif

Ja da sam u Palestini bio bih poput Izzudina Kassama!
:group111:

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Qassam Rocket Hamas Song

Јесу вам ове АЛ-КАСАМИ ракете моћне...лако се праве :group111:

Вашу борбу против Израела подржавам...да сам муслиман и Палестинац био би у Хамасу smej.gif

Подели на овим сајтовима

Важи. Енизе можеш ли нам објаснити џихад?И дал је АЛ КАИДА исламска војска?

Шта је шехид а шта је муџахедин?

Brate, na pitanje dajem ti odgovor:

Džihad je izveden od glagola džahede, koja ima puno značenja.Jedno od značenja je boriti se a najraširenije značenje te riječi je ulagati trud!

Muslimanima je borba propisana kao jrajnija mjera kojom će se zaštitii od drugih.

Svi ajeti koji govorew u Kuranu o džihadu govore u svojstvu zaštite muslimana od onih koji im dobro ne žele tj,. žele im uništenje.

Dovoljan je hadis Allahova poslanika koji kaže:Najveći džihad je reči nepravedniom vladaru istinu u lice.Islam prema nemuslimanima ima dva jezika.Oni nemuslimani koji ne neprijatelju sa nama islam nam naređuje strogo sa njima lijep odnos.Dok oni nemuslimani koji neprijateljuju protiv muslimana islam im strogo naređuje da se bore i da ih spriječe u njihovom nasilju.ali i tada postoje jasna pravila borbe:Ne smiju se rušiti bogomolje, nesmiju se ubijati svečenici, žene djeca starci kao ni oi kjoji nenose oružje.

Ko je mudžahid:To je svaki muslimankoji se bori da istina dođe do izražaja, zaštiti svoju vjeru, porodicu, čast, domovinu, kuću.Ko pogine braneći ovo a to radio u ime Boga on je šehid i to je najsvetija smrt u islamu!

To ukratko ako imaš još piotanja ja sam tu!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Qassam Rocket Hamas Song

Вашу борбу против Израела подржавам...да сам муслиман и Палестинац био би у Хамасу smej.gif

Znam, mogi krščani učestvuju na direktan ili indirektan način u borbi protiv Izraela jer tamo su i vaše svetinje.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

...ali bih te zamolio da mi kažeš koji su izvori tvoje vjere:Da li su izvori tvoje vjere, stari i novi zavjet? Govori apostola i govori vaših po vama svetih otaca?Objasni mi molim te jednostavnim jezikom u kračem obliku na ovo pitanje i od mene nastavak slijedi na ovui temu!Svako dobro od Uzvišenog Boga inam želim!

У Старом Завету је склопљен савез између Бога и једног конкретног народа - Јевреја.

Ево, ја ћу послати анђела својега, који ће приправити пут преда мном, и изненада ће доћи у цркву своју Господ, којега ви тражите, и анђео завјетни, којега ви желите, ево доћи ће, вели Господ над војскама. (Књига пророка Малахије 3, 1)

Дакле, Христос је донео Нови Завет, савршенији од другог.

Човек после пада није могао одмах да се дигне, већ се полако уздизао.

Свети Јован Крститељ преставља прелаз, са Старог на Нови Завет.

Он је једини пророк који је показао прстом на Оног кога је пророковао.

Наша вера је и Апостолска и Отачка. Исти Свети Дух који је њих надахњивао, деловао је и у пророцима (види: Символ Вере).

Свето Предање и Свето Писмо су извори наше вере.

Подели на овим сајтовима

Ово је добра поука мојој браћи Хришћанима пацифистима...док се ми молимо за неприајтеља, он је спреман и пушком да се бори. Зато да смо се само молили а да се нисмо бранили, данас нас Срба неби ни било.

ХРИШЋАНСТВО НИЈЕ ПАЦИФИЗАМ

Подели на овим сајтовима

Qassam Rocket Hamas Song

Znam, mogi krščani učestvuju na direktan ili indirektan način u borbi protiv Izraela jer tamo su i vaše svetinje.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Зашто мешати политику у међурелигијски дијалог?

Mala digresija:Borba za vračanje mesdžidul-Akse muslimanima nije za nas političko pitanje to je jedno od osnovnih pitanja i kod nas je to vjerkso pitanje!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Имамо и ми Свете Ратнике :group111:

И код нас нема лијепше љубави него када живот свој положиш за ближњег свога. То су наши свети ратници, свети преци. smej.gif

Али ако би правилно гледали, никада неби смео бити рат између нас??? smej.gif

Ви не смијете да убијате без разлога и ми не смемо...али људи греше.

Подели на овим сајтовима

Зашто мешати политику у међурелигијски дијалог?

Mala digresija:Borba za vračanje mesdžidul-Akse muslimanima nije za nas političko pitanje to je jedno od osnovnih pitanja i kod nas je to vjerkso pitanje!

Па, јел Вам је тиме угрожено спасење? Месџидул-Аксе сигурно нећете понети у рај.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...