Jump to content

Da li hrišćani smatraju Allaha i Muhammeda ,alejhi sellam, za neprijatelje

Оцени ову тему

Препоручена порука

Darko je doktor Islama i učio je u Kairu .

Dakle on je Doktor ,a vi ako ste naučnik kako to Enize da niste upoznati sa Evropskom istorijom i ne znate vaše poreklo .Pa valjda znate da su vam preci islamizirani Sloveni .

Još nešto Enize nas dvojica bi sutra u rat krenuli jedan na drugoga .

Vidiš Enize to je naše prokletstvo ,samo se delimo i ratujemo ,mi vam ne možemo oprostiti zločine i nečoveštvo ,vi nama ne možete oprostiti to što postojimo da vas podsećamo da ste  velika većina vas primila Islam pod pretnjom noža.

I mi ćemo lakše oprostiti sve nego vi ,vas to muči i to mnogo .Muči vas i to kada u Kairu osetite da ne pripadate tamo ,da vam ni jezik ni koža ,ni kultura ni misao nisu isti .

Boli to jako .

Inače da te razuverim moj čukundeda Kurdet i moja čukun baba Mensura su se vratili sa islama na veru pradedovsku i to negde oko 1880.

Imam krst i ikonu u kući iz 13 veka i dokle smo pod silom bili muslimani čuvali smo u kući ovo imam i sa hadza donet suvenir ,i kur˝an na Turskom ali na arapskom pismu   .Jedan od predaka moj Enize je spasao umnogome Islam u zemlji u kojoj živiš.

Moji su bili trgovci ,i zato su uzeli Islam da bi putovali bez problema ,i to sam saznao Enize .

Problem je Enize kao što vidiš u tome što je meni Islam jasan kao dan ,a tebi Hrišćanstvo nije .

Uzmi izučavaj pa će doći do ovoga do čega sam i ja došao .

Inače mom temparamentu mom biću ,pa čak i mojoj strukturi ličnosnoj bliži je Islam nego Pravoslavlje .

Ali je istina samo jedna i svaki put kada spoznam bar delićem sebe tu lepotu vere Pravoslavne znam ,intuitivno da ne grešim .

Ja te pozivam da ti razjasnim Pravoslavlje i ja i kolege sa foruma

Подели на овим сајтовима

Хмммм...а шта кажу медији? ;)

Колко је у Египту било убистава, напада радикалних муслимана?А нисам приметио да се у Европи спроводи дискиминација над муслиманима...ево ЕУ је пуна џамија, па има и муслиманских школа итд. У Шведској је најчешће име новорођеног дјетета Мухамед а не Густав ;)

А муслимани у Санџаку се рецимо не могу жалити дискриминацијом локалне власти, зар не?Ево у Новом Пазару је био забрањен скуп "Нови Пазар је Србија"...то много тога говори. Дал би у БН био забрањен скуп "Бијељина је Босна"?

У РС не сматрам да смо дискриминисани од муслимана...ако смо дискриминисани, онда смо дискриминисани од ткз. србске власти.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Uz obostrano zadovoljstvo imam sada gosta i želim da ga pitate o arapskim krščanima.a tebi ću odgovor akobogda dati.Svako bira put kojim će da ide.Moj put u islamu je meni savršen i ponosim se njime i to je za mene jedina istina.Samo da ne duljim ako ima ko pitanja neka pita a ja sam svaki dan pogotovo Ouče ua tebe!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Хмммм...а шта кажу медији? ;)

Колко је у Египту било убистава, напада радикалних муслимана?А нисам приметио да се у Европи спроводи дискиминација над муслиманима...ево ЕУ је пуна џамија, па има и муслиманских школа итд. У Шведској је најчешће име новорођеног дјетета Мухамед а не Густав ;)

А муслимани у Санџаку се рецимо не могу жалити дискриминацијом локалне власти, зар не?Ево у Новом Пазару је био забрањен скуп "Нови Пазар је Србија"...то много тога говори. Дал би у БН био забрањен скуп "Бијељина је Босна"?

У РС не сматрам да смо дискриминисани од муслимана...ако смо дискриминисани, онда смо дискриминисани од ткз. србске власти.

Ima radikalizma i sa jedne i sa druge strane ali se država obračunava i sa jednima i sa drugima.Narod krščanski i narod islamski Egipta su bratski narodi!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Kaže jedni druge doživljavamo isto.Posječujemo se pomažemo se prijateljujemo , kaže ja sam odrastao sa krščanima i moji veliki proijatelji su oni.trgovina gdje ima para je u rukaqma kršćana!Zlato, itd!

Па кад им је све лепо, шта има више да питамо. Шалим се. Имају ли Хришћани мука

неких у фараонској земљи?

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Ima radikalizma i sa jedne i sa druge strane ali se država obračunava i sa jednima i sa drugima.Narod krščanski i narod islamski Egipta su bratski narodi!

Који су то народ брате Енизе? Занима ме нација а не вера? Шта су они били пре муслимана и хришћана?

То ме страшно занима. Ви дајете само ту поделу - верску.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Darko je doktor Islama i učio je u Kairu .

Dakle on je Doktor ,a vi ako ste naučnik kako to Enize da niste upoznati sa Evropskom istorijom i ne znate vaše poreklo .Pa valjda znate da su vam preci islamizirani Sloveni .

Još nešto Enize nas dvojica bi sutra u rat krenuli jedan na drugoga .

Vidiš Enize to je naše prokletstvo ,samo se delimo i ratujemo ,mi vam ne možemo oprostiti zločine i nečoveštvo ,vi nama ne možete oprostiti to što postojimo da vas podsećamo da ste  velika većina vas primila Islam pod pretnjom noža.

I mi ćemo lakše oprostiti sve nego vi ,vas to muči i to mnogo .Muči vas i to kada u Kairu osetite da ne pripadate tamo ,da vam ni jezik ni koža ,ni kultura ni misao nisu isti .

Boli to jako .

Inače da te razuverim moj čukundeda Kurdet i moja čukun baba Mensura su se vratili sa islama na veru pradedovsku i to negde oko 1880.

Imam krst i ikonu u kući iz 13 veka i dokle smo pod silom bili muslimani čuvali smo u kući ovo imam i sa hadza donet suvenir ,i kur˝an na Turskom ali na arapskom pismu   .Jedan od predaka moj Enize je spasao umnogome Islam u zemlji u kojoj živiš.

Moji su bili trgovci ,i zato su uzeli Islam da bi putovali bez problema ,i to sam saznao Enize .

Problem je Enize kao što vidiš u tome što je meni Islam jasan kao dan ,a tebi Hrišćanstvo nije .

Uzmi izučavaj pa će doći do ovoga do čega sam i ja došao .

Inače mom temparamentu mom biću ,pa čak i mojoj strukturi ličnosnoj bliži je Islam nego Pravoslavlje .

Ali je istina samo jedna i svaki put kada spoznam bar delićem sebe tu lepotu vere Pravoslavne znam ,intuitivno da ne grešim .

Ja te pozivam da ti razjasnim Pravoslavlje i ja i kolege sa foruma

И ја брате Оуке кажем да муслимана није било пре османске окупације, али разуми брата Ениза. Он је рођен као муслиман и заволио је ту вјеру, ти ту ништа не можеш променити. Није он муслиман типа који пије алкохол и једе свињетину, да није вјерник. Он у то дубоко вјерује и то је то. Не можемо човјеку (а и не желимо) да забранимо вјероисповјест, зар не?

Подели на овим сајтовима

Дал се држава обрачунава?Наравно закони су јасни, питање је дал се спроводе транспарентно?

Хришћани и муслимани Египћани нису братски народи, они су исти народ. ;)

Подели на овим сајтовима

Који су то народ брате Енизе? Занима ме нација а не вера? Шта су они били пре муслимана и хришћана?

То ме страшно занима. Ви дајете само ту поделу - верску.

Египћани као нацију су мјешавина разних раса: Арапске, аријевске, африканске итд...то сам баш негдје читао. Ако будем нашао, послаћу текст овдје.

Подели на овим сајтовима

Копти су чистокрвни библијски египћани!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Нисам нашао текст о Египћанима, али има једно интересантно запажење нашега брата Младена Обрадовића на форуму Образа. Он је ту реаговао на расистичке испаде неких форумаша...ево преносим пост:

1. Грехота је да погрдним именом називаш читаву једну расу, коју је Бог створио као и све остале. Вређајући Божију творевину, вређамо и Њега самог.

2. Антрополошка истраживања су показала да су Стари Египћани били народ мешаног афричко-азијског, односно хамитско-семитског порекла. Иако у расном смислу нису били потпуно хомогени (било је група светлије и тамније коже), њихове телесне одлике, у целини узевши, биле су између црначких и семитских. Чувена сфинга поред пирамида у Гизи има афричке одлике главе (чело, очи, усне). На фрескама су Египћани сами себе представљали мрком бојом, а у појединим случајевима су приметне разлике у нијансама појединих ликова, што потврђује претхоно изнету претпоставку о пореклу становништва. На фрескама су такође приметне разлике између Египћана и других народа. На доњој слици се виде семитски номади/сточари чија је кожа светлија (носе шарене хаљине), док се Египћани (у белим сукњама) јасно разликују као тамнији.

3. Истраживања су показала континуитет египатског становништва током више хиљада година. Другим речима, састав становништва се у суштини није мењао током египатске историје – све време га је чинила хамитско-семитска мешавина. За разлику од Класенових лупетања, научници су утврдили да се удео хамитских (црначких) елемената временом није повећавао, већ се, напротив, смањивао, док је семитски удео временом растао.

4. Грчки и римски писци говоре о Египћанима као о црним људима (мада су становници Египта били нешто светлије пути од становника подсахарске Африке). Херодот каже да Египћани имају црну кожу, коврџаву косу и танке ноге – што су управо одлике афричких народа. Слична запажања могу се наћи и код осталих античких писаца.

5. Језик Египћана је био сроднији семитским језицима него подсахарским (црначким). Они сами су себе називали k’m’t, односно kemet или kemit (у египатском писму нису бележени самогласници, већ само сугласници, тако да тачан изговор не може бити у потпуности утврђен). Корен k’m означава црну боју и већина научника мисли да се она односи на црну земљу, то јест плодан муљ који је Нил наносио плавећи Египат. С друге стране, постоје и они који сматрају да се тај израз односи на црне људе. Како год било, kemit је сродно са hamit и поново потврђује све напред речено.

6. Ако постоје спорења око тога да ли је у Старом Египту преовлађивала афричка или азијска компонента, једно је потпуно извесно: ни у расном ни у језичком погледу Египћани нису имали везе са Аријевцима. Класенове тврдње немају никаквог основа ни у историји, ни у археологији, ни у антропологији, ни у лингвистици (науци о језицима). То су најобичније измишљотине којима је покушао да поткрепи своје сумануте расистичке и антихришћанске ставове.

7. Чињеница да неки народи нису знали за точак не значи да су „инфериорни“ и да заслужују презир. То су на својој кожи добро осетили Енглези када су их потукли Зулуи наоружани копљима и кожним штитовима. Народи преколумбовске Америке такође нису знали за точак, али су зато створили неколико цивилизација чијим достигнућима се свет и дан-данас диви. Довољно је само осврнути се на Мачу Пикчу, град који су Инке подигли на врху планине, без точка, без коња и без гвожђа. На примеру Америке пада још једна Класенова бајка – да су тамошње цивилизације такође основали Аријевци – јер бу у том случају преколумбовски Американци морали знати за точак. Ето колико су смешне и јадне причице које нам потурају западњачки безбожници.

8. Треба ли да објашњавам да Стари Египат није пропао због „уништавања своје расе“ и „мешања са инфериорним расама“? Египћани су од самог почетка били мешанци (без аријевских примеса!) и као такви су створили најславнију цивилизацију Старог Истока. Ниједна земаљска творевина није вечна, она може дуже или краће да траје, али увек има свој почетак и свршетак. У Старој Грчкој није било ни Јевраја ни црнаца, па је опет временом дошло до распада друштва и напослетку до покоравања туђинцима (најпре Македонцима, потом Римљанима). Исто се догодило и са Мајама, Инке и Ацтеке су уништили бели Шпанци, а становници Ускршњег острва у Тихом океану, творци оних чудесних скулптура које су и дан-данас обавијене велом тајне, страдали су због пренасељености, глади и грађанског рата. Моћ Египта је ослабила, с једне стране, због унутрашње неслоге и борбе за власт између свештенства и владара, а с друге стране, због јачања околних народа и држава, напада „народа са мора“ (Аријевских племена), ратова са Асиријом, Вавилоном, Нумидијом и Хетским царством, појаве гвозденог оружја уместо дотадашњег бронзаног, итд. Египат је коначно пропао под најездом Персијанаца који су имали праву коњицу, док су Египћани знали само за борна кола.

Толико о науци, а следећи пут ћемо са Давидом доћи на поље богословља.

Подели на овим сајтовима

Енизе могао си твом приајтељу укратко да препричаш овај текст од Младена Обрадовића, па нека Египћанин потврди или демантује аргументе.

Иначе Младен је студиро историју, није ово напамет причао.

Подели на овим сајтовима

Da Eniz i ja smo slični i jedan i drugi imamo neko teološko obrazovanje i fanatično smo sigurni u ispravnost načina prezentacije svog ubedjenja .Recimo pitaj Enize tog svog gosta kako se gleda na brakove između muslimanki i kopta .

Inače iz iskustva znam jer mi je snaja iz plemena Koreišita da je tek pre neki dan nakon 10 godina videla majku ,ona je lekar u Kanadi udata je za mog brata ,prve tri godine braka su protekle kako su protekle suze plač i tuga prešla je na Pravoslavlje ,familija je se odrekla u potpunosti ,pretili su i njoj i njemu sada  imaju 6-oro dece .Međutim deca su babu videla prvi put kada je Agara napunila 9 godina .Inače sva deca imaju Arapska imena i svi su Pravoslavni ,čak šta više moja snaja je veći Pravoslavac od mnogih  koje znam .

Na njenu žalost ona je odsečena bez porodice ,sestara,braće roditelja kaže mi preko skajpa da samo želi da vidi oca.

Inače dok sam radio u Aleksandriji primetio sam da Kopti a pogotovo Koptkinje ne ulaze u brak sa muslimanima .

Meni nije bilo pravo što se moj brat ženi muslimankom ali sam je prihvatio ,pošto je imala neko teološko obrazovanje često je razgovarala sa mnom (ovako fanatičnim o pitanjima vere ,međutim jedan Arapin monah je uspeo da je ubedi za sat vremena i odlučila je da se krsti joj koliko sam bio radostan )

Pitaj prijatelja mogu li i da li postoje mešoviti brakovi posebno između muslimanki i hrišćana ne obrnuto

Подели на овим сајтовима

Усудио бих се да покушам да понудим одговор на питање у наслову теме:

1. Алах не може да нам буде "непријатељ" пошто је то реч на арапском језику за Бога. Дакле, реч коју користе и православни Арапи, који, хвала Богу, увелико имају преведене службе на свој језик.

2. Што се тиче Мухамеда, с хришћанског становишта, он је проповедао више саборски осуђених јереси - а такође је, на жалост, и канонизовао одређене ВЕРСКЕ праксе, које православни као такве никако не би могли да прихвате. Срећом, од преко милијарде муслимана колико данас живи у свету, постоји значајан број оних који те, за нас спорна места, тумаче на прихвативији начин - тачније, не практикују их, сматрајући да им вероватно није место изван шеријатски уређене државе.

Наравно, треба рећи да, на жалост, има и многих муслимана који су огорчени (неки и оправдано) и острашћени - али, има и таквих хришћана. Свако има труле јабуке у свом вагону, а генерализације, којих је у овој теми било исувише ("ми" и "они"), у начелу треба избегавати. Реченице које почињу као "хришћани су ово" или "муслимани су оно" у старту показују површност и неозбиљност - као и у хришћанству, тако ни у исламу нема тог монолитног "добра" или "зла" - све што срећемо су људске интерпретације - утолико погрешније, што мислимо да су ближе "савршенству."

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Мухамед је, такође, на жалост, и канонизовао одређене ВЕРСКЕ праксе,

које православни као такве никако не би могли да прихвате.

Срећом,

од преко милијарде муслимана колико данас живи у свету, постоји значајан број оних који те,

за нас спорна места, тумаче на прихвативији начин - тачније, не практикују их,

сматрајући да им вероватно није место изван шеријатски уређене државе.

Eniz је подвукао да камо среће да се тај закон примењује, да је то најбољи закон, и да је то закон од Бога.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...