Jump to content

Da li hrišćani smatraju Allaha i Muhammeda ,alejhi sellam, za neprijatelje

Оцени ову тему

Препоручена порука

Селкоба, теби су родитељи, као и свима нама, када си био мали читали приче пред спавање, плашили те бабарогама да би им био послушан, васпитавали те кроз разне причице и бајкице, говрили "пец", "но, но". Да ли и данас, када си одрастао човек, твоји родитељи на исти начин разоварају са тобом?

Подели на овим сајтовима

Vidi, zato sam i dodao reč u izvorniku, (pleroonoo). Koja znači baš ispunim... napunim, dopunim i izvršim... a kada se to i desilo, izvršilo? Pa na Krstu, na Golgoti! Kada se je simbolički i pocepala hramovna zavesa označavajući kraj Starog i početak NZ, koji svoj atest dobija sa Hristovim vaskrsenjem! Pravila koja su bila "priprema" u SZ da se taj kosmički događaj desi, koja su bila pedagog, su samim tim događajem dobila drugačiji (puniji) smisao.

Jer ne zaboravi da je prvi Hristos taj koji tumači Zapovesti (koje je On sam dao Mojsiju na Sinaju, u jednim drugačijim društevnim uslovima života), da ih je On sam sve ispunio, i oduhovio, produhovio, uprostio, usavršio... 

Sve jedna jota (najmanje slovo alefbeta) je ispoštovana od samog Gospoda... a onda su se apostoli setili i Njegovih reči: Ova je krv MOJA NOVOGA ZAVETA, KOJA SE ZA VAS PROLIVA NA OTPUŠTENJA GREHOVA itd...  :229229229:

Ok znaci da budem jasan: Poruke ljudima iz Starog i NOvog Zavjeta su Bozije? To je jedan isti Bog koji je dao ljudima Zakone koji "dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanje slovce ili jedna titla iz zakona dok se sve ne izvrši."

Zakoni koje treba postovati jer su Boziji.Da li je to tako?

Није тако. Погрешно тумачиш. Закон није нестао - Закон је испуњен у Христу. Од Христа људи се више не спасавају делима закона већ љубављу у заједници са Христом, у Цркви.

Kako nije?

U stihu stoji "dokle nebo i zemlja stoji"- nebo i zemlja jos uvijek stoje

Zatim : pet mojsijevih knjiga zu Zakonske Knjige znaci koriste se kao takve i nadalje jer imaju zakonski karakter

(http://manastir-lepavina.org/novosti/index.php/weblog/detaljnije/32001_traganje/)

Подели на овим сајтовима

Ево слуге мојега, којега подупирем, избраника мојега, који је мио души мојој; метнућу дух свој на њега, суд народима јављаће.

Неће викати ни подизати, нити ће се чути глас његов по улицама.

Трске стучене неће преломити, и свјештила које се пуши неће угасити; јављаће суд по истини.

Неће му досадити, нити ће се уморити, докле не постави суд на земљи, и острва ће чекати науку његову.

Овако говори Бог Господ, који је створио небеса и разапео их, који је распростро земљу и што она рађа, који даје дисање народу што је на њој и дух онима што ходе по њој:

Ја Господ дозвах те у правди, и држаћу те за руку, и чуваћу те, и учинићу те да будеш завјет народу, видјело народима;

Да отвориш очи слијепцима, да изведеш сужње из затвора и из тамнице који сједе у тами.

(Књига пророка Исаије, глава 42, стихови 1-7)

Подели на овим сајтовима

Селкоба, теби су родитељи, као и свима нама, када си био мали читали приче пред спавање, плашили те бабарогама да би им био послушан, васпитавали те кроз разне причице и бајкице, говрили "пец", "но, но". Да ли и данас, када си одрастао човек, твоји родитељи на исти начин разоварају са тобом?

Ovdje se govori o Bozijim Rijecima i Bozijim Knjigama a ne o nekim djecijim pricama: Narodi za vrijeme ostalih POslanika nisu bili djeca da se s njima tako govori, I Isus je radio po Starom Zavjetu.

Подели на овим сајтовима

Видјех у утварама ноћнијем, и гле, као син човјечји иђаше са облацима небеским, и дође до старца и стаде пред њим.

И даде му се власт и слава и царство да му служе сви народи и племена и језици; власт је његова власт вјечна, која неће проћи, и царство се његово неће расути.

(Књига пророка Данила, глава 7, стихови 13-14)

Селкоба, ову књигу пророка Данила и Јевреји признају. Шта мислиш о чему се овде ради?

Подели на овим сајтовима

Ovdje se govori o Bozijim Rijecima i Bozijim Knjigama a ne o nekim djecijim pricama: Narodi za vrijeme ostalih POslanika nisu bili djeca da se s njima tako govori, I Isus je radio po Starom Zavjetu.

Исти је то однос, Селкоба. Као што родитељ истину казује сразмерно узрасту своје деце, тако и Бог истину открива сразмерно диховном узрасту човечанства.

Подели на овим сајтовима

Boziji Zakoni se nisu mijenjali kad je Isus dosao

"Lakse je nebu i zemlji proci nego li jednoj crtici iz Zakona propasti" (Lk. 16, 17)

Znaci nijedan Zakon nije propao

svaki Zakon vrijedi

Није пропао. Испуњен је, извршен је на Христу. Читај даље. Можда и схватиш да је Куран само бледа копија Библије. :229229229:

Подели на овим сајтовима

Исти је то однос, Селкоба. Као што родитељ истину казује сразмерно узрасту своје деце, тако и Бог истину открива сразмерно диховном узрасту човечанства.

Otkriva Istinu znaci?Znaci da je i Stari Zavjet Istina?
Подели на овим сајтовима

"Lakse je nebu i zemlji proci nego li jednoj crtici iz Zakona propasti" (Lk. 16, 17)

svaki Zakon vrijedi

Није пропао. Испуњен је, извршен је на Христу. Читај даље. Можда и схватиш да је Куран само бледа копија Библије. :229229229:

Zakon traje dok je neba i zemlje jel tako? Jer tako stoji u Bibliji

Подели на овим сајтовима

Otkriva Istinu znaci?Znaci da je i Stari Zavjet Istina?

Да, али не пуноћа истине. Стари Завет је сенка, Нови Завет је икона, а истина је Будући Век (Царство Божије).

Подели на овим сајтовима

svaki Zakon vrijedi

То значи да га људи не могу укинути. Закон је испуњен, како рекох, у Христу. Читај даље, читај.

Подели на овим сајтовима

svaki Zakon vrijedi

Није пропао. Испуњен је, извршен је на Христу. Читај даље. Можда и схватиш да је Куран само бледа копија Библије. :cheesy:

То значи да га људи не могу укинути. Закон је испуњен, како рекох, у Христу. Читај даље, читај.

Biblijski stih(Bozija Rijec) jasno kaze da je Zakon vazeci dok je neba i zemlje.
Подели на овим сајтовима

3 Moj 20:

9 Ko opsuje oca svog ili mater svoju, da se pogubi; opsovao je oca svog ili mater svoju; krv njegova na nj.

2 Moj. 21:17, 5 Moj. 27:16, 2 Sam. 1:16, 1 Car. 2:32, Priče 20:20, Mt. 15:4

Matej 15

4 Jer Bog zapoveda govoreći: Poštuj oca i mater; i koji opsuje oca ili mater smrću da umre.

2 Moj. 20:12, 2 Moj. 21:17, 3 Moj. 19:3, 3 Moj. 20:9, 5 Moj. 5:16, 5 Moj. 27:16, Priče 23:22, Priče 30:17, Ef. 6:2

5 A vi kažete: Ako koji reče ocu ili materi: Prilog je čim bih ti ja mogao pomoći;

Mk. 7:11

6 Može i da ne poštuje oca svog ili matere. I ukidoste zapovest Božju za običaje svoje.

2 Pet. 3:16

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...