Jump to content

Молитве у разним приликама

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Господе помилуј, спаси  и сети се свих нас!

Сврха морала је да вас научи, не да патите и умрете , већ да уживате и живите.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 413
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Свемилостива Владичице наша Пресвета Госпођо, Свепречиста Дјево Богородице, Маријо, Мајко Божија, несумљива и једина наша надо, не гнушај се нас, не одбаци нас, не остави нас... Заступи, умоли, услиши, призри Госпођо, помилуј, опрости, опрости Пречиста.

http://www.molitvenik.in.rs/molitve/molitve_svetih/molitva_starca_sampsona.html

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Свемилостива Владичице наша Пресвета Госпођо, Свепречиста Дјево Богородице, Маријо, Мајко Божија, несумњива и једина наша надо, не гнушај се нас, не одбаци нас, не остави нас... Заступи, умоли, услиши, призри Госпођо, помилуј, опрости, опрости Пречиста.

http://www.molitveni...a_sampsona.html

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Спаси Господе и помилуј оне који су окончали у тешким мукама, који су изненада изгубили свој живот, који су затрпани земљом, које су прогутали таласи поплаве и муља, који су умрли од глади, или од пада са висине и мученички окончали. Даруј им Твоју вечну радост, како би благосиљали време својих страдања као дан искупљења, вапијући: Алилуја.

10306388_779109258775734_775966099315194

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

О Боже благи, опрости нам прошле грехе наше и сачувај нас од будућих. О Боже милостиви, смилуј се свакој невиној твари Твојој, која страда због нас и ублажи страдања њена. Теби слава и хвала вавек. Амин.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Молитва Светом Духу

Царе небески, Утешитељу, Душе истине, који си свуда и све испуњаваш,ризницо добара и даваоче живота, дођи и усели се у нас, и очисти нас од сваке нечистоте и спаси, Благи, душе наше.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Слава Теби, Спаситељу, Сило свемогућа! Слава Теби, Спаситељу, Сило свуда присутна! Слава Теби, Срце најмилосрдније! Слава Теби, Слуху увек отворени на услишавање молитава мени грешној и на помиловање и спасавање од мојих грехова! Слава Теби, најсветлије Очи, које свагда на мене гледају љубазно и прозиру све моје тајне! Слава Теби, слава Теби, слава Теби сладчајши Исусе, Спасе мој!

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
Мала молитва Богородици

Помилуј ме, Благоухање хришћанско, Благодатна, Свенепорочна, и помози ми великом својом милошћу, Прослављена, Пресветла, Надо оних који се кају.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Молитва за опроштај

Помилуј ме, Господе, сагрешившег. Опрости ми блудном, скверном, окаљаном и поведи ме путем Својих заповести, јер га зажелех.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Молба за помоћ против искушења

Господе Боже мој, Који си све разумно устројио, Који си разапео небу и земљу узвеличао свекрепком Својом силом, Ти Који у шаци држиш васцелу творевину, даруј ми снагу против духова злобе, како бих их скршио, крепљен Светим Твојим Духом.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

"Господе,
обасјај ме унутрашњом светлошћу!
Нека засија светлост Твоја у срцу мојем и нека растера таму. Заустави дух мој да не лута и отклони искушења моја која ме муче.
Подигни душу моју клонулу под теретом њених грехова,
пренеси све жеље моје на Небо, да,
оквасивши усне своје на извору вечног добра,
не бих више грешио...
Амин!"

jlOFAldbSISkX.jpg

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВА МАТЕРИ БОЖИЈОЈ ЗА ОБРАЋЕЊЕ ЗАБЛУДЕЛОГ Светога Гаврила Новогодског

О, свемилостива Госпођо, Дјево, Владичице
Богородице, Царице небесна! Ти си рођењем
својим спасла род човечански од вечнога
мучења ђавоа; јер се од Тебе оваплоти Христос,
Спаситељ наш. Милосрђем твојим погледаји
на слугу божијег (име), лишенога божије
милости и благодати. Твојим Материнским
заступништвом и молитвама, умоли Сина
Твога, Христа Бога нашега, да пошаље благодат
своју свише на слугу свога који иде путем
погибељи. О, Преблагословена! Ти си нада
безнадежник, Ти си спасење очајних; да се не
би порадовао враг над душама њиховим.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
Псалам 3.

Даруј нам благодат свеобухватну  

(4, 2)

Исцели ме, Господе, и - бићу исцељен! Једини премудри и милосрдни Лекару, молим Твоју Доброту, исцели ране душе моје и просвети очи ума мога, да бих схватио свагдашње Твоје промишљање о мени! И пошто су срце и ум мој полудели, нека их исправи благодат Твоја, та со истинита.

Шта да кажем Теби, Срцезналче, који испитујеш срца и утробе? Ти сам знаш да је као земља безводна, жедна Тебе душа моја, и за Тобом чезне срце моје. А благодат Твоја вазда насићава онога који Те љуби.

И зато, као што си ме увек слушао, тако и сада не презри мољење моје. Јер гле, ум мој као заробљеник тражи Тебе, јединог истинитог Спаситеља.

Зато, пошаљи благодат Своју, да насити глад моју и утоли жеђ моју. Јер неутољиво Те желим, Владико мој! И ко се може наситити Тебе, ако Те истинито љуби и жеђа за светлошћу истине Твоје?!

Светлости Податељу! Испуни мољење моје, и даруј ми по молитви мојој, кани на срце моје једну кап благодати Твоје, да се у њему разгори пламен љубави Твоје; и као у огњу трње и шибље, нека изгоре лукаве помисли! Удели ми богато, онако како само Бог даје човеку; онако како обдарује цар царујуће, обогати ме као добри Отац.

Из Псалтира преподобног Јефрема Сирина
  • Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

(s blagoslovom oca Serafima, manastir Bijele Vode, Ljubovija)

Abortus-ikona.jpg

МОЛИТВЕНО ПРАВИЛО ЗА ДЕЦУ УБИЈЕНУ У МАЈЧИНОЈ УТРОБИ

ОВО ПРАВИЛО ЈЕ ПРЕПОДОБНОЈ СХИМОНАХИЊИ АНТОНИЈИ ИЗ СВЕТО-НИКОЉСКОГ, ЧЕРНООСТРОВСКОГ ЖЕНСКОГ МАНАСТИРА, РУСИЈА, ДАЛА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА, А БЛАГОСЛОВ ДА СЕ ОВО ПРАВИЛО ДЕЛИ ДАЛИ СУ СХИИГУМАН КУКША ОДЕСКИ И АМФИЛОХИЈЕ ПОЧАЈЕВСКИ (ОБОЈИЦА ПРОСЛАВЉЕНИ)

Колико је било урађено аобртуса или прекида трудноће, толико је пута потребно поновити ово молитвено правило. Још је потребно за свако дете купити одело и крст и то однети у цкрву (да се намени за сиромашну децу), или  у дом за незбринуту децу.

Сви они који су користили разне отрове, лекове, спирале или било каква друга средства која спречавају зачеће у утроби, треба ово правило да испуне  по пет пута за сваку годину у којој су користили та средства.

Ово правило треба да испуне и они који су имали спонтане прекиде трудноће.

Овим молитвеним правилом можемо се молити уместо других, који или не могу или неће да се моле, уместо мајки, очева, сродника и познаника, и тиме искупљивати њихове грехе. Сви они који добросавесно испуњавају ово правило, удостојиће се виђења помилованих душа тих младенаца за које су се молили. Такође и земне поклоне радити за оне који то не могу, јер за свако дете убијено у утроби треба урадити 160 земних поклона. Немоћни могу радити земне поклоне постепено и после прочитаних молитава.

У многих у нас, у роду, се скупило на десетине таквих грехова. Ако не буде покајања кроз било кога из рода у којему су такви тешки греси, онда је живот таквих породица у веома великој опасности: долази до развода бракова, до погибије супруга, деце.

Посматрајући резултате, код  оних који су испуњавали ово молитвено правило, видимо сасвим другу слику: доводи се у ред породични живот, исправљају се деца, мужеви, сродници, али не сви одмах, него по мери молитве наше и искупљивања грехова за све оне душе које су биле убијене у роду.

Сваке године у православним земљама се ураде милиони абортуса, милиони убистава недужне деце.

Питао је неко: “Господе, зашто ти не пошаљеш нама измученима умне и честите људе, добре заштитнике наше земље?”   И чуо је одговор: “Ја сам вам их послао, али сте их ви убили у утроби жена ваших”.

И поред тога што урадимо ово правило, треба да наставимо да се кајемо за почињене грехе до краја живота са ндом да ће нам милост Божија опростити.

МОЛИТВЕНО ПРАВИЛО

У име Оца, Сина и Светога Духа. Амин.

Боже, милостив буди мени грешној(м). (поклон)  

Господе Исусе Христе, Сине Божији, ради молитава Твоје Пречисте Мајке и свих Светих, помилуј нас. Амин.

Слава Теби, Боже наш, слава Теби.

Царе небески, Утешитељу, Душе истине, који си свуда и све испуњаваш, ризнице добара и даваоче живота, дођи и усели се у нас, и очисти нас од сваке нечистоте, и спаси, Благи, душе наше.

Свети Боже, Свети Крепки, Свети Бесмртни, помилуј нас. (трипут)

Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у веки векова. Амин.

Пресвета Тројице, помилуј нас; Господе, очисти грехе наше; Владико, опрости безакоња наша; Свети, посети и исцели немоћи наше, имена Твога ради.

Господе, помилуј! .

Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и  у векове векова. Амин.

Оче наш, који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође царство Твоје, да буде воља Твоја и на земљи као и  на небу; хлеб наш насушни дај нам данас; и опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим; и не уведи нас у искушење, но избави нас од лукавога.

Символ вере

Верујем у једнога Бога, Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.

И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божјег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног, не створеног, једносуштног Оцу, кроз кога је све постало;

Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек;

И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен;

И Који је васкрсао у трећи дан, по Писму;

И Који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца;

И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом Царству неће бити краја.

И у Духа Светога, Господа, Животворнога, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.

У једну, свету, саборну и апостолску Цркву.

Исповедам једно крштење за опроштење грехова.

Чекам васкрсење мртвих.

И живот будућег века. Амин.

Ви који се у Христа крстисте, у Христа се обукосте, алилуја (три пута) (Јелици во Христа крестистесја, во Христа облекостесја, алилуја)

(детету убијеном у мајчиној утроби треба дати мушко име)

Свети Јоване Крститељу, крсти мога младенца (име), у утроби измученога, у тамници у којој седи.

Света великомученице Варвара, сједини са Црквом мога младенца (име), у утроби измученога, у тамници у којој седи.

Свети Симеоне Богопримче, како си узео Христа на своје руке, узми и мога младенца (име), у утроби измученога, у тамници у којој седи.

Света пророчице Ана, прихвати мога младенца (име), као мајка крсна, у утроби измученога, у тамници у којој седи.

За свако дете убијено у утроби урадити 160 земних поклона-метанија:

48 пута (izgизговорити

ovoriti)= Царе Небески… (и 40 земних поклона),

48 пута= Оче наш… (и 40 земних поклона),

48 пута=Псалам 50… (и 40 земних поклона),

Помилуј ме, Боже, по великој милости својој, и по обиљу милосрђа свога очисти безакоње моје. Опери ме сасвим од безакоња мога, и од греха мога очисти ме, јер ја знам безакоње своје и грех мој стално преда мном.Теби јединоме сагреших, и зло пред Тобом учиних, да се оправда у речима својим и да победи кад ти суде. Гле, у безакоњима се зачех, и у гресима роди ме мати моја. Јер гле, истину љубиш, и јављаш ми незнано и тајно свемудрости своје. Покропи ме исопом, и очистићу се; опери ме, и бићу бељи од снега. Дај ми да чујем радост и весеље, да се прену кости потрвене. Одврати лице своје од грехова мојих, и сва безакоња моја очисти. Срце ми чисто саздај, Боже, и дух прав обнови у мени. Не одбаци ме од лица Твога, и Духа Твога Светога не одузми од мене. Дај ми радост спасења Твога, и духом владалачким учврсти ме. Научићу безаконике путевима Твојим, и непобожним ће се обратити Теби. Избави ме од крви, Боже, Боже спасења мога; Обрадоваће се језик мој правди Твојој. Господе, отвори усне моје, и уста ће моја казивати славу Твоју. Јер да си хтео жртве, принео бих; за жртве паљенице не мариш. Жртва Богу је дух скрушен; срце скрушено и смерно Бог неће презрети. По благости својој, Господе, чини добро Сиону, нека се подигну Зидови јерусалимски. Онда ће Ти бити миле жртве правде, приноси и жртве паљенице; тада ће метати на жртвеник Твој теоце.

(уместо 50.-ог Псалма, немоћнима се разрешује читање 48 пута Исусове молитве: Господе Исусе Христе, Сине и Речи Божија, Богородице ради, помилуј ме грешног/у)

48 пута= Отвори нам двери милосрђа… (и 40 земних поклона).

Отвори нам двери милосрђа, благословена Богородице, да не пропаднемо ми који се у Тебе надамо, но да се Тобом избавимо од беда, јер си Ти спасење рода хришћанскога

После завршеног молитвеног правила до саме смрти треба читати сваки дан следећу молитву (три пута у току дана):

ГОСПОДЕ, ПОМИЛУЈ ЧЕДО МОЈЕ, УМРЛО У УТРОБИ МОЈОЈ. ГОСПОДЕ, ИСУСЕ ХРИСТЕ, СИНЕ БОЖИЈИ, РАДИ ТВОГА МИЛОСРЂА И ВЕРЕ И СУЗА МОЈИХ, КРСТИ ГА У МОРУ ИЗОБИЉА ТВОЈИХ И НЕ ЛИШИ ГА СВЕТЛОСТИ ТВОЈЕ БОЖАНСТВЕНЕ.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...