Jump to content

A propo slučaja -Artemije-

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ти који извлаче слике или приватне податке, каква год да је дискусија, неслагање, свађа и сл., су незрели и неодговорни људи. Одакле им право да на тај начин неког узнемирују?

Подели на овим сајтовима

Ти који извлаче слике или приватне податке, каква год да је дискусија, неслагање, свађа и сл., су незрели и неодговорни људи. Одакле им право да на тај начин неког узнемирују?

facenew22222222

Најгоре од свега је што уопште не размишљају да и њима то може да се догоди. Да их подсетимо:

"И како хоћете да вама чине људи, чините тако и ви њима.

И ако љубите оне који вас љубе, каква вам је хвала? Јер и грјешници љубе оне који њих љубе.

И ако чините добро онима који вама чине добра, каква вам је хвала? Јер и грјешници чине тако.

И ако дајете у зајам онима од којих се надате да ћете добити, каква вам је хвала? Јер и грјешници грјешницима дају у зајам да добију опет онолико.

Него љубите непријатеље своје, и чините добро, и дајите у зајам не надајући се ничему; и плата ће вам бити велика, и бићете синови Свевишњега, јер је он благ и према незахвалнима и злима.

Будите, дакле, милостиви као и Отац ваш што је милостив."

Лк. 6: 31-36

Јер џаба им владика Артемије и сви светитељи на које се позивају, ако љубави у себи нмају и ако не живе по Христовом Јеванђељу.

А за разлику од нас овде, они се тамо крију (што не значи да за многе не знамо ко су) - али, и даље их гледамо с љубављу и као браћу. На жалост, многи од њих се ни међусобно не гледају као браћа - а нас виде као "плаћенике" и "оличење зла." Жалосно...

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Ма опуштено, људи... .mense.

Мени је ово више од свега комично и забавно. Уосталом, ја никада нисам ни крио ко сам - стојим именом и презименом иза свега што сам до сада написао и објавио на овом и на другим форумима, блоговима и сајтовима. Ако су им требали подаци о мени, могли су лепо да питају, нису морали да се муче оволико...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Због овога треба бити обазрив са постављањем фотографија или личних података по интернету. Овде су људи добронамерни, али ето видите како дођу неки други па узму да прозивају и неовлашћено постављају фотографије. Мени уопште није пријатно гледати како једног по једног члана анализирају, са све сликама и детаљима из приватних живота.

ма кога боли брига, видиш да нам само праве хвалу код Бога тиме  0442_feel

ја немам шта да кријем. 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Ма опуштено, људи... 0442_feel

Мени је ово више од свега комично и забавно. Уосталом, ја никада нисам ни крио ко сам - стојим именом и презименом иза свега што сам до сада написао и објавио на овом и на другим форумима, блоговима и сајтовима. Ако су им требали подаци о мени, могли су лепо да питају, нису морали да се муче оволико...

тај фазон.

мојих слика има по нету колико волиш, а они оману да ме идентификују како треба  0442_feel 0442_feel 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Ne treba da se nervirate...Svi ćete vi jednog dana dobiti prvoboračke Spomenice.

А о Берђајеву Бијелом, док је православног живља и православних срдаца, ће се неуморно испредати легенде као о савременом и незаборавном Робину Худу...

Подели на овим сајтовима

Ne treba da se nervirate...Svi ćete vi jednog dana dobiti prvoboračke Spomenice.

Мене ако се сете на Дан безбедности - сете се, ако не - ником ништа...

319.gif

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 7 months later...

Ποдсетио бих те на атентат свештеника оца Срђана Станковића,који је био секретар епархије Рашко-призренске.

То имаш доказе да је бивши Епископ Артемије крив?

Па човече изнеси доказе...

Такође бих те подсетио на речи самог епископа Артемија да "синод није валидан,да је валидан Сабор",касније се прихвата одлука о умировљењу,па се касније он каје због свега што је прихватио и покушава да освоји један од манастира.

Да не помињем што се народ на Косметупокушава придобити агитовањем против СПЦ,а за Артемија...

Има толико ствари које су заиста чудне,ако се све споје,да кажемо да су све случајности...

Што се доказа тиче...

Ако те неко напада...и на основу вањских и политичких притисака ..изврши смену Епископа (историја Православне Цркве) ... нормално да ће се неко побуни...

а ово измишљаш...какво бре агитовање..

Морам да те напоменем...да је мисионарски рад бившег Епископа Артемија веома јак био на КиМ-у....манасири и Цркве су биле пуне..када у БГ ниси могао да скупиш 10 људи....

и да га народ Црквени веома цени и воли...као и Оца Николаја Црноречког...

Тако да Он нема потребе да агитује....

То што монах Артемије још увек није расчињен није доказ да он није крив,јер он нигде више у целој Православној Цркви не може служити као епископ.

То ваљда значи нешто.

Да не говорим о томе да он сматра себе једином одбраном од екуменизма.

Он тврди да не дели Цркву,остало је нејасно са којом је он Црквом у јединству када не може да служи нигде као епископ,јер је у статусу монаха.

Ако пређемо преко свега тога,остаје нејасно...

Кога он онда помиње на литургији као надлежног епископа ? Патријарха Иринеја ? За њега су сви екуменисти,зар не ?

Са којом је онда он Црквом у јединству ?

Наравно да је човек отворени антиекуманиста...

А СПЦ му није одузелиа монашки чин...нити га је избацила...

тако да је још у јединству са СПЦ...

А шта би са обећањима да ће се реше многи проблеми у СПЦ?

НИШТА...све се заташкало..

имовина..порњава..силовања...катастри..милиони..камиони..итд....

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

а ово измишљаш...какво бре агитовање..

Не измишљам,чуо сам од особе која има породицу на Космету. О таквим проблемима се расправљало и у Београду.

Поред лажног представљања и самотитулисања именом Епископа рашко-призренског, ширења неистина и неоснованог анатемисања свих који се не слажу са његовим тумачењем Православља, он уноси дух немира, дух неразумног понашања, дух лажне ревности за веру, дух разбијања саборности. У то су укључени и рашчињени монаси који шире „теорије завере" и, под изговором умишљене борбе против „екуменизма", „глобализма" и осталих „изама", шире Православљу стран псеудоапокалиптички дух, који не би требало да плаши никога ко чврсто и непоколебиво стоји у православној вери.

http://www.spc.rs/sr/saopstenje_sa_sednice_odbora_srpske_pravoslavne_crkve_za_kosovo_metohiju

Eво има о притисцима на људе са Космета и и овде

Ових дана житељи српских села Жеровнице, Житковца, Бановог Дола, Дољана и Сенда у општини Звечан, на северу Косова и Метохије, потписали су петицију у којој траже од Цркве и надлежних државних органа исељавање рашчињених монаха, следбеника секте Артемијеваца, са своје територије. Петицију је потписало готово целокупно становништво ових села. У тексту петиције се изражава незадовољство због деловања поменуте секташке групе која врши злоупотребу симбола и обележја СПЦ, лажно се представљајући као црквена лица и монаси. Следбеници монаха Артемија, кажу мештани звечанских села, ремете јавни ред и мир, шире клевете и мржњу против Српске Православне Цркве и њених великодостојника уносећи немир у народ овог краја.

http://www.eparhija-prizren.com/sr/vesti/mestani-srpskih-sela-u-okolini-zvecana-potpisali-peticiju-protiv-delovanja-sektasa-artemijevac

А СПЦ му није одузелиа монашки чин...нити га је избацила...

тако да је још у јединству са СПЦ...

Ниси ми одговорио у којој Православној Цркви на свету он може да служи као епископ ? Ван Љуљака,да ли игде може са било ким епископом СПЦ да служи литургију ? Ваљда би требало да може јер ако са неким служи заједно литургију,онда значи да је у јединству са том црквом.

Нешто се не сећам да је у својој посети Америци могао да служи негде као епископ.

Подели на овим сајтовима

Не измишљам,чуо сам од особе која има породицу на Космету. О таквим проблемима се расправљало и у Београду.

http://www.spc.rs/sr...kosovo_metohiju

Eво има о притисцима на људе са Космета и и овде

http://www.eparhija-...asa-artemijevac

Ако си ти чуо..а ја живео и био сведок...ај...добро..

Чуо сам и ја да се појавио дрекавац у Дрвару....

Ниси ми одговорио у којој Православној Цркви на свету он може да служи као епископ ? Ван Љуљака,да ли игде може са било ким епископом СПЦ да служи литургију ? Ваљда би требало да може јер ако са неким служи заједно литургију,онда значи да је у јединству са том црквом.

Нешто се не сећам да је у својој посети Америци могао да служи негде као епископ.

Шта ти мени свашта ниси одговорио....

Епископ..па Епископ..запео ко пијан...

Ај да се врнемо на основе Хришћанства...

Шта је Епископ...

Која је разлика између Свештенства и Мирјана у Цркви?

НЕМА ..разлике...исти...

само ето неко морао да вршли Литургију и изађе испред народа..а нису могли сви...

Да неће Патријарх Иринеј да се спаси ..само зато што је Патријарх? а ја да горим у паклу...јер сам мирјанин?

И да неће можда да ми престане да важи крштење јер се Свештеник наљутио на мене...па ме избацио из Цркве?

ма ја ..како да не...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...