Jump to content

A propo slučaja -Artemije-

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Па добро, макар те је проказао да си горд. Хахаха!

Било који коментар не иде у прилог смирења у овој светој недељи, па ћу се (тешка срца, признајем) уздржати од поентирања на ове зицере :)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

šta ti je taktika... pomeneš mu liturgiju i on zbriše

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ови моји артемијевци се после недељу дана(самоизгнанства) вратили на литургију.

Мени сад није јасно ко је ту с ким у заједници.

Мислим ако у бачкој нема благодати шта ће на литургији?

Ако има шта ће код Артемија?

Ако нема ни тамо ни вамо како каже Чејо , шта ће у Цркви(храму)?

Ако има и тамо и вамо шта онда ради Артемије у Љуљацима?

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

http://forum.ihtus.o...pic.php?p=48046

Artemije se ogradio od starokalendaraca

Кад ја бејах тамо неколико постова на форуму они се нису ограђивали од старокалендараца тј. акакијеваца већ се брзо оградише од мене...

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Slucajno sam trazeci neke potpuno druge stvari naleteo na ovo od pre neku godinu... nije neinteresantno

http://www.novinar.de/2011/01/09/sta-je-dura-zgresio-crkvi.html

Juče sam gosta iz Rusije odvela u Banjsku (manastir na teritoriji eparhije raško prizrenske). Po razgledanju manastira, potražismo monahe. Jedan mladi, riđi, sa dugom kosom vezanom u rep, beše tako osoran, odbojan i bezobrazan, da mi je prvi put u životu došlo da ošamarim monaha! Moj gost je bio zaprepašćen, jer je bio grubo odbijen, samo zato što je poželeo da se fotografiše sa monahom ispred konaka. Zapanjena sam! Imate li vi komentar na ovo?”

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Е ја немам коментар на то , заиста , нисам присуствовао и немам појма о чему се ту ради.

Али ево шта сам присуствовао.

Дође један руски калуђер код нас и одемо ми он , ја и једна жемска млого конзервирана и намргођена једна од оних које никада немају лепу реч ни за шта, даклем одемо до једног намастира и она навалила на калуђере тамо душу им вади , и то све нешто без везе да је мене просто било срамота. На крају и руског калуђера буде срамота и он ми предложи да ми њу оставимо тако а да мало одемо у обилазак намастира и тако и би. Отишли ми , вратили се , а оних калуђера нема више нигде, ја питам жемску ди је тај и тај што сам реко калуђерима да дође да га упознам са овијем русом, а она вели како су они горди калуђери и како ово и није нешто православан манастир. И тако пошто смо ми џутуре дошли у тај манастир , онда су нас тако ђутуре и третирали као неке лудаке а због оне жемске. И шташ после отидемо ја и калуђер руски у кафану , тамо су нас изврсно примили и чак частили туром пића.

Е сад јел манастир тај неправославан или је кафана православна ја заиста не бих знао да речем, али сам запањен , имате ли ви неки коментар на ово ?

Подели на овим сајтовима

Е ја немам коментар на то , заиста , нисам присуствовао и немам појма о чему се ту ради.

.........

Е сад јел манастир тај неправославан или је кафана православна ја заиста не бих знао да речем, али сам запањен , имате ли ви неки коментар на ово ?

КаВана је сигурно православна ..у то сумње нема... а православне бурконосице ...с'њима не треба комуницирати... поготову ако нису удате... или ако су то биле па више нису... а најпоготовије ако су пуштенице ...

Има једна стара мудроС коју давно не помену... ал ево са'ћу због брат Жељко, тебе...

''Од оставену паприку и оставену жену - усвет бегај''

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

"Мало стадо- ХРИСТОВО-духовна војска ХРИСТОВА-/ПРАВОСЛАВНИ СВЕТОСАВЦИ/-која ће да Га дочека на Његовом другом доласку на земљу.Амин."558381_462860207071943_251934982_n.jpg

Чини ми се да је ово свештенство које је стало уз м.Артемија.Слику сам скинуо са неког профила од аретмијаваца са овим текстом.Нажалост мени се чини да је велики број монаха и монахиња стао уз м.Артемија па мислим да он има више свештенства него ли Мирашева ткз Цпц. Мене интересује да ли су ови људи сада заувек изгубљени за СПЦ тј да ли су рашчињени и да ли има могућност да се врате Цркви.Уосталом како сад СПЦ гледа м.Аретмија? Он није званично изопштен из Цркве колико ми се чини а чуди ме да се то није догодило јер се овим ствара Црква у Цркви.

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

Pa vidi derane banatski, zbog ovakvih izjava kao sto je tvoja, i cudjenja oko necega sto je daleko iznad tvoje moci, se i jaz prosiruje i ljudi odvajaju.

Aj probaj kao Crkveni dusebriznik, sto se vidi iz posta da jesi, da sastavis jedan post ljubavi i mira. Jedan post koji bi uticao na spajanje tela Hristova. Probaj.

Подели на овим сајтовима

Мене интересује да ли су ови људи сада заувек изгубљени за СПЦ тј да ли су рашчињени и да ли има могућност да се врате Цркви.Уосталом како сад СПЦ гледа м.Аретмија? Он није званично изопштен из Цркве колико ми се чини а чуди ме да се то није догодило јер се овим ствара Црква у Цркви.

Никад нико није заувјек изгубљен. Ако се ко пожели вратити, биће примљен, само што би морао сносити евентуално посљедице, рецимо не би му више био враћен чин који су имали и сличне мјере које би биле предузете. Угланвом, до њих је све, они неће да се врате СПЦ, није СПЦ та која их не жели.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

"Мало стадо- ХРИСТОВО-духовна војска ХРИСТОВА-/ПРАВОСЛАВНИ СВЕТОСАВЦИ/-која ће да Га дочека на Његовом другом доласку на земљу.Амин."558381_462860207071943_251934982_n.jpg

Чини ми се да је ово свештенство које је стало уз м.Артемија.Слику сам скинуо са неког профила од аретмијаваца са овим текстом.Нажалост мени се чини да је велики број монаха и монахиња стао уз м.Артемија па мислим да он има више свештенства него ли Мирашева ткз Цпц. Мене интересује да ли су ови људи сада заувек изгубљени за СПЦ тј да ли су рашчињени и да ли има могућност да се врате Цркви.Уосталом како сад СПЦ гледа м.Аретмија? Он није званично изопштен из Цркве колико ми се чини а чуди ме да се то није догодило јер се овим ствара Црква у Цркви.

Већину њих је монах Артемије прогласио за монахе пошто је отишао у раскол. То што су обукли монашку одећу на значи да су постали монаси.

На овој слици једини који је сигурно монах јесте Артемије.

Подели на овим сајтовима

Хвала Вам браћо на одговорима.Мучно је читати поруке артемита по друштевним мрежама како хуле по СПЦ.

Надам се да ће се уз Божју помоћ превазићи овај мини раскол и да ће сви остати верни својој Цркви.

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...